Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3128. hozzászólásra
Minden nap ki kell szedni a felnyersült almot és rá almozni. nagyobb testű nyulaknál ez a legjobb tartásmód(a talpfekély miatt) én is a kicsiket és az anyákat,bakokat telepadlón tartom a hízó nyulak rácspadozaton vannak tartom és így a közérzetük is jobb ha jó meleg és száraz alomban vannak(forgács,fűrészporvagy szalma)viszont nagy létszámú állománynál jobban megéri a vasketrec.
Köszi, de nem lesz olcsó mikorra elkészül, ugyanis hajópadló bitugéllel kezelve, az alja, az oldala pedig LSB lap, a hátulja pedig 3. osztályú lambéria.
12 helyet csinálok, egyenként 120x 75 cm es nagysággal, de úgy hogy ha kell középen el lehessen választani egy mobil válaszfallal pl. ha csak egy nősténynek kell.
Gyönyörű nyuszkók. Én ebből hagynék anyának az összes lányt és mondjuk óriással pároztatnám. Vagy baknak valót és pannont, kaliforniait, stb-t anyának. Anyának érdemes hagyni belőlük ilyen anya után.
Készül az új nyúlházam és az első beköltözők meg is érkeztek. Német óriás anya + Keverék bak násza, 20 napos picikkel. Ma szereztem egy Kaposvárról származó Pannon fehér bakot és anyát. Most tapasztaltam meg, mennyivel másabb a húsállaga az állatnak.
Válasz #3099. hozzászólásra
Én nem azt írtam hogy a májkokcidiózis a tengeri miatt van a kokcidiumok a bélcsatornán végig mennek és a májat is megbetegíthetik.
Válasz #3087. hozzászólásra
igaza van ilyocsának.Ha levágsz egy három kg-s óriást meg egy ugyanilyen súlyú húsnyulat az óriásba lesz kb. egy kg hús a húsnyulba meg egy egész öt-két kg hús.
Válasz #3089. hozzászólásra
Hát az csak akkor fordul elő ha nagy dózisban adod mert sok a fehérje tartalma és nem tudja a mája feldolgozni lehet de csak keveset öreg nyúlnak akármennyit lehet adni de ez lehet a májkokcidózis oka is .
Régebben nekem az anyaákban volt óriás vér a bak az pedig belga óriás volt.Az utodok így elég jók voltak.Lehet,hogy most is kereszteznem kellene az óriások v.mivel vagy nem?
hello én a pannon fehéret ajánlanám nekem német és belga oriások vannak de most selejtezem őket lefele mert hatalmasak csak sajna mivel erős csontozatúak husi keves van rajta akár mekkorák is disznek jók mert mindenki ámul aki meg látja őket nállam csak nem lakok jol velük ennyi dió héjban
Szia!
Nem akarok okoskodni,de én már 2 alommal jártam így,bélgyulladás lesz,ami a dokim szerint attól is lehet,hogy egyszerre adtam neki a tápot zabbal,meg a lucernát és a háromnak együtt annyi fehérjéje volt,hogy nem bírta a szervezetük.Most 2-3 naponta adok csak szemest,a lucerna az megy,almával,kenyérrel,stb...Azóta nincs baj.Ja,a Gastroferm Mvit tényleg jó és nem drága....
8734 hozzászólás
Válasz #3130. hozzászólásra
Ez egy német óriás tarka?
Válasz #3128. hozzászólásra
Minden nap ki kell szedni a felnyersült almot és rá almozni. nagyobb testű nyulaknál ez a legjobb tartásmód(a talpfekély miatt) én is a kicsiket és az anyákat,bakokat telepadlón tartom a hízó nyulak rácspadozaton vannak tartom és így a közérzetük is jobb ha jó meleg és száraz alomban vannak(forgács,fűrészporvagy szalma)viszont nagy létszámú állománynál jobban megéri a vasketrec.
csak sikerűl
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120211174528_telefon_212.jpg)
a betegség jobban beágyazódik az az egy biztos.
Csak érdeklődés képen.Ki mit szól a tele deszkás aljú ketrecekhez?A takarításon kívül van valami hátránya?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
hupsz hát a képet sajna nem sikerűl feltőlteni :/
.
ez pedig az én egyik anya nyuszim![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Szépek![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #3122. hozzászólásra
Ma készítettem az állományról pár képet.
szépek a nyulaid
Válasz #3109. hozzászólásra
Köszi, de nem lesz olcsó mikorra elkészül, ugyanis hajópadló bitugéllel kezelve, az alja, az oldala pedig LSB lap, a hátulja pedig 3. osztályú lambéria.
12 helyet csinálok, egyenként 120x 75 cm es nagysággal, de úgy hogy ha kell középen el lehessen választani egy mobil válaszfallal pl. ha csak egy nősténynek kell.
Heló mindenkinek.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Valaki tudna adni telefon számot ,hogy csongrád megyében
van -e felvásárló.
Tápot hol lehet a legolcsóbban beszerezni?
Válasz #3104. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
És jó a helyük.
Válasz #3105. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Akkor mire?
Nagyon szépek.
Gyönyörű nyuszkók. Én ebből hagynék anyának az összes lányt és mondjuk óriással pároztatnám. Vagy baknak valót és pannont, kaliforniait, stb-t anyának. Anyának érdemes hagyni belőlük ilyen anya után.
Válasz #3102. hozzászólásra
Én meg nem arra gondoltam.
Készül az új nyúlházam és az első beköltözők meg is érkeztek. Német óriás anya + Keverék bak násza, 20 napos picikkel. Ma szereztem egy Kaposvárról származó Pannon fehér bakot és anyát. Most tapasztaltam meg, mennyivel másabb a húsállaga az állatnak.
Szép estét mindenkinek.
Válasz #3099. hozzászólásra
Én nem azt írtam hogy a májkokcidiózis a tengeri miatt van a kokcidiumok a bélcsatornán végig mennek és a májat is megbetegíthetik.
Válasz #3091. hozzászólásra
Mármint a máj kövesedése vagy a tengeri vagy májkokcidózis miatt van.
köszi ImI 99 a választ
Válasz #3091. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mekkora marhaságot írtál!!!
Válasz #3084. hozzászólásra
fajtája válogatja.
Válasz #3096. hozzászólásra
Ismersz olyat aki nyúl felvásárlással foglalkozik?
Válasz #3095. hozzászólásra
Hajdúböszörmény
Hello Imi te merre gazdálkodol?
igaza van ilyocsának.Ha levágsz egy három kg-s óriást meg egy ugyanilyen súlyú húsnyulat az óriásba lesz kb. egy kg hús a húsnyulba meg egy egész öt-két kg hús.
Válasz #3086. hozzászólásra
Én is ezt hajtom már mióta hogy a süldő nyulnak a táp és egyszerre a lucerna erős.
Válasz #3088. hozzászólásra
Az óriásnyúl húskihozatala nem jó egy húsnyulhoz képest.
Válasz #3089. hozzászólásra
Hát az csak akkor fordul elő ha nagy dózisban adod mert sok a fehérje tartalma és nem tudja a mája feldolgozni lehet de csak keveset öreg nyúlnak akármennyit lehet adni de ez lehet a májkokcidózis oka is .
Válasz #3085. hozzászólásra
Pannon fehér,debreceni fehér,újzélandi fehér és vörös,hycole,zika(húshirid bár ezeket nehezebb beszerezni.)
szia ImI99 szeretnék kérdezni valamit igaz az hogy a nyúlnak nem jó a kukorica mert ki késziti a máját
Régebben nekem az anyaákban volt óriás vér a bak az pedig belga óriás volt.Az utodok így elég jók voltak.Lehet,hogy most is kereszteznem kellene az óriások v.mivel vagy nem?
Válasz #3085. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
hello én a pannon fehéret ajánlanám nekem német és belga oriások vannak de most selejtezem őket lefele mert hatalmasak csak sajna mivel erős csontozatúak husi keves van rajta akár mekkorák is disznek jók mert mindenki ámul aki meg látja őket nállam csak nem lakok jol velük ennyi dió héjban
Válasz #3071. hozzászólásra
Szia!
Nem akarok okoskodni,de én már 2 alommal jártam így,bélgyulladás lesz,ami a dokim szerint attól is lehet,hogy egyszerre adtam neki a tápot zabbal,meg a lucernát és a háromnak együtt annyi fehérjéje volt,hogy nem bírta a szervezetük.Most 2-3 naponta adok csak szemest,a lucerna az megy,almával,kenyérrel,stb...Azóta nincs baj.Ja,a Gastroferm Mvit tényleg jó és nem drága....
Ez csak a tapasztalatom,nekem bejött.
Tudnátok valamilyen fajtát ajánlani ami jó termel és háztájiban is megállja a helyét.