Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a választ,szerintem sem volt hülyeség,mert rendesen emelte a farát mint amikor rajta van az ivarzás,remélem ez jobban bevállik mint a vadasak,mert azokkal mellé lőttem,ezért is csereberéltem el őket.Ez is úgy kerűlt hozzám hogy cserébe hozták még 3db pannonal eggyütt két db vadas óriásért,de lassan a pannonok is időbel lesznek,február végén azok is mennek a bakkhoz,és remélhetőleg mostmár beindúl a fialási hullám.
Válasz #3080. hozzászólásra
Óriásoknál 5-7 hónap, de voltam olyan tenyésztőnél, akinek a 13,8 kilós bakja is volt, na ő 11 hónapra kezdte a belgáit. Kis testűeknél 4-5 hónapos kor. Az számít még a kor mellett, hogy a kifejlettkori testtömeghez képest mennyitért el. Kb 70-80%-nál már pároztatható a nőstény. Szerintem nem lőttél mellé a pároztatással. Más állatoknál általában a második, harmadik ivarzásnál érdemes pároztatni.
Sziasztok tudna esetleg valaki segíteni abban hogy a lepketarka óriást mennyi idősen lehet űződtetni elsőnek mert nekem van egy ami kb 5-6 hónapos és tegnap beraktam a bakkhoz és szépen fel is vette ahogy illett,töbször is.
Válasz #3073. hozzászólásra
Nem én is így keverem szerintem az arányokkal volt a baj.Vagy sok zöldséget bezabáltak.Még ilyen idős korba lehet adni egy kicsit mer általába az anyja alatt nem fordul elő ilyen.
Válasz #3071. hozzászólásra
Ne adj nekik semmi tápot,lucernát,zöldséget,kapjanak árpát,szalmát,jolovit vagy bélproblémára való készítményt amíg nem lesznek jobban.
Próbáld meg még az árpát elvenni, de szerintem le fognak fososodni így is, ha már billegnek. Ha már billeg, akkor annak vége lesz valószínűleg.
Kapnak vizet rendesen? Kakájuk milyen. Olyanok, mintha girhesek lennének? Csapzott szőr a fejen az orr és száj környéke. Végbélnyílás fosos? Bélgyulladás valószínűleg.
Ezt próbáld, vagy más, de lehetőleg nyúlspecifikus probiotikumot.
http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=4025&sName=Gastroferm-MVit-ny%FAl--100-g
Még egy kérdés:
gyógyszeres tápot etetsz? Mert ha igen, akkor az is kivégzi őket. Mostanában kezdtek el szilárd takarmányt enni...
szia IMI99 4 hetesek a kis nyulak este mikor etetem még semmi bajuk nem volt most kimentem megnézni már 2 kis nyúl minta részeg úgy bukdácsolt vajon mitől van ?
Válasz #3063. hozzászólásra
Jaja megveszi hetesen az ő hite szerinnt "a kisnyuszinak adjunk jó sok gyümölcsöt zöldséget had kapjon sok vitamint"aztán kész a baj pár nap múlva elfososodik, megdöglik és fogják a tenyésztőre ilyen egy húsvétra a gyerekének vásárló tipikus nyulas.
Jaja megveszi hetesen az ő hite szerinnt "a kisnyuszinak adjunk jó sok gyümölcsöt zöldséget had kapjon sok vitamint"aztán kész a baj pár nap múlva elfososodik, megdöglik és fogják a tenyésztőre ilyen egy húsvétra a gyerekének vásárló tipikus nyulas.
Válasz #3062. hozzászólásra
Az is tróger, aki eladja, meg az is , aki megveszi a gyerekének. Megdöglik anyúl is, meg a kölyöknek is lelki baja lesz, minél kisebb, annál nagyobb.
Én 6 hetes korban szoktam elválasztani őket :), egyik ismerősöm tavaly húsvétra kb olyan 120 kisnyuszit adott el, 3 hetesek voltak szerintetek ezeknek volt vmi esélyük a túlélésre ????
válasz #3057 hozzászólásra
Had legyen még az anyával így nem lesznek -stresszesek -jobban nőnek ráérsz majd hét-nyolc hetes korukba én nyolc-kilenc hetesen vállasztok.
Bocs mindenkitől.Nem akartam vitát kezdeményezni.Az egyik fórumon olvastam,hogy a 400 ft-ot keveslik.Azért kérdeztem tőletek,hogy a ti véleményetek mi erről,mivel ti benne vagytok.De hagyjuk.Ez volt az első,és az utolsó,amit kérdeztem.
További jó fórumozást kívánok mindenkinek
Válasz #3045. hozzászólásra
Bocs mindenkitől én írtam el a három napra űzetést azt akartam hogy fialás után is már egyböl lehet de ez nem ajánlott a nyúl két hetente ivarzik(ahogy lenz írta)
de ezt már leírtam hat hétre a legjobb!Nem baj gyakorolom az értő olvasást meg legalább kétszer elolvasom mit írtam.
Azzal egyet értek hogy 400Ft az egyenlő a nullával,de viszont a mai áraknál én úgy gondolom hogy korrekt ajánlat az 400Ft igaz ha takarmány vásárolnod kell nekik akkor örűlj ha pluszba jösz ki.Én amit eddig meghírdetve adtam el azok 1,5 kg-osak voltak és 1500-2000Ft-ért mentek el. :)
400 forint/kiló=nulla.
4-5 kiló takarmány/élősúly baktartással. Pocséklás, gyógyszer, stb inkább 5 kiló/ élősúly kiló és ez tiszta tápból.
Nyulak átlag 14 naponta ivarzanak. Fialás utáni másnapon is lehet pároztatni, vagy aznap, de ajánlott 4 hét, hat hét, hogy az anya ne készüljön ki. Én 6 hétre pároztatnám, de így még több az egy kilóra eső takarmány. Inkább tartsál tojótyúkot, most az lesz a biznisz! Nyúl géza nagyon esendő jószág.
"Én 520ft/kg adom a 400 jó ár ha nem kell sokat autózni.Ha házhoz jön még jobb.3 napra fedezteted nem lesz annyi a vemhesülési arány mint hat hétre.3 napra lesz 40-50 százalék 6 hétre 70-80."
Más tanácsadó meg sértődjön meg.!?
Ha mindenki, minden tanácsot megköszön, akkor egyébből sem fog állni a fórum.
Szerintem természetes a köszönet, de ne írja meg senki.
Ha meg valaki nagyon meg akarja köszönni, akkor
"ha lesz pénzem iszok egy sört az egészségedre"
szoktam volt mondani. És meg van köszönve.
Itt meg főleg ez a kivitelezhető.
sziasztok nem kötekedni akarok de nem tudom milyen beton lehet az amelyik en a patkány be megyen bisztos nincs benne elég cement mert a cement jó arányba van benne akkor a patkány nem tud bemenni a betonon
8734 hozzászólás
Válasz #3082. hozzászólásra
az óriásokat 6-8 kilósan tenyésztésbe lehet venni.
Köszönöm a választ,szerintem sem volt hülyeség,mert rendesen emelte a farát mint amikor rajta van az ivarzás,remélem ez jobban bevállik mint a vadasak,mert azokkal mellé lőttem,ezért is csereberéltem el őket.Ez is úgy kerűlt hozzám hogy cserébe hozták még 3db pannonal eggyütt két db vadas óriásért,de lassan a pannonok is időbel lesznek,február végén azok is mennek a bakkhoz,és remélhetőleg mostmár beindúl a fialási hullám.
Igen, az óriásokat 6-8 hónaposan de ha később veszed tenyésztésbe azt jobban meghálálja.
Óriásoknál 5-7 hónap, de voltam olyan tenyésztőnél, akinek a 13,8 kilós bakja is volt, na ő 11 hónapra kezdte a belgáit. Kis testűeknél 4-5 hónapos kor. Az számít még a kor mellett, hogy a kifejlettkori testtömeghez képest mennyitért el. Kb 70-80%-nál már pároztatható a nőstény. Szerintem nem lőttél mellé a pároztatással. Más állatoknál általában a második, harmadik ivarzásnál érdemes pároztatni.
Sziasztok tudna esetleg valaki segíteni abban hogy a lepketarka óriást mennyi idősen lehet űződtetni elsőnek mert nekem van egy ami kb 5-6 hónapos és tegnap beraktam a bakkhoz és szépen fel is vette ahogy illett,töbször is.
Válasz #3069. hozzászólásra
Nincs azért érdeklödők mert munka mellett szeretnék ismét nyulászkodni.
oké köszi IMI
Nem én is így keverem szerintem az arányokkal volt a baj.Vagy sok zöldséget bezabáltak.Még ilyen idős korba lehet adni egy kicsit mer általába az anyja alatt nem fordul elő ilyen.
Ne adj nekik semmi tápot,lucernát,zöldséget,kapjanak árpát,szalmát,jolovit vagy bélproblémára való készítményt amíg nem lesznek jobban.
Próbáld meg még az árpát elvenni, de szerintem le fognak fososodni így is, ha már billegnek. Ha már billeg, akkor annak vége lesz valószínűleg.
ja bocs elfelejtetem ívó víz mindig van előttük önitatóm van .
nem fosnak nem az a baja keverem a tápot árpával ?
Kapnak vizet rendesen? Kakájuk milyen. Olyanok, mintha girhesek lennének? Csapzott szőr a fejen az orr és száj környéke. Végbélnyílás fosos? Bélgyulladás valószínűleg.
Ezt próbáld, vagy más, de lehetőleg nyúlspecifikus probiotikumot.
http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=4025&sName=Gastroferm-MVit-ny%FAl--100-g
Még egy kérdés:
gyógyszeres tápot etetsz? Mert ha igen, akkor az is kivégzi őket. Mostanában kezdtek el szilárd takarmányt enni...
szia IMI99 4 hetesek a kis nyulak este mikor etetem még semmi bajuk nem volt most kimentem megnézni már 2 kis nyúl minta részeg úgy bukdácsolt vajon mitől van ?
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #3064. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
MERt én meg gyerek, puli és nyusziimádó vagyok.
Válasz #3065. hozzászólásra
Már van is eladó nyulad?
Válasz #3067. hozzászólásra
Aztán azt mondja fijam nem kell több nyúl kényes egy jószág pedig mi jól ettetük(ha ha).
Helló!
Borsodban tud valaki olyan céget a ki nyúl felvásárlással foglalkozik?
Hasonló véleményen vagyok, jó tudni hogy akkor nem csak én gondolom így.
Válasz #3062. hozzászólásra
Az is tróger, aki eladja, meg az is , aki megveszi a gyerekének. Megdöglik anyúl is, meg a kölyöknek is lelki baja lesz, minél kisebb, annál nagyobb.
Én 6 hetes korban szoktam elválasztani őket :), egyik ismerősöm tavaly húsvétra kb olyan 120 kisnyuszit adott el, 3 hetesek voltak
szerintetek ezeknek volt vmi esélyük a túlélésre ????
oké és köszi a segítséget
válasz #3057 hozzászólásra
Had legyen még az anyával így nem lesznek -stresszesek -jobban nőnek ráérsz majd hét-nyolc hetes korukba én nyolc-kilenc hetesen vállasztok.
Válasz #3057. hozzászólásra
4-6 hét. Érdemesebb az anyát kivenni tőlük, mert így kisebb a stressz, vagy anyástól áttenni nevelőbe és majd utána később kivenni az anyát.
Válasz #3056. hozzászólásra
Hát azért írtam.
ti hány hetes korába szoktátok leválasztani a kis nyulat mert nekem már 1 hónapos ak ma töltötték be vagy még hagy legyen az anyával ?![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #3055. hozzászólásra
Én meg poénból ,,vihogok".
Válasz #3054. hozzászólásra
Ezt csak poénból írtam.
Válasz #3053. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ezt:,,Nem baj gyakorolom az értő olvasást meg legalább kétszer elolvasom mit írtam."
Válasz #3051. hozzászólásra
Mit vihogsz?
Válasz #3050. hozzászólásra
És kérdezz nyugodtan!
Nem vitázik itt senki.
Bocs mindenkitől.Nem akartam vitát kezdeményezni.Az egyik fórumon olvastam,hogy a 400 ft-ot keveslik.Azért kérdeztem tőletek,hogy a ti véleményetek mi erről,mivel ti benne vagytok.De hagyjuk.Ez volt az első,és az utolsó,amit kérdeztem.
További jó fórumozást kívánok mindenkinek
Bocs mindenkitől én írtam el a három napra űzetést azt akartam hogy fialás után is már egyböl lehet de ez nem ajánlott a nyúl két hetente ivarzik(ahogy lenz írta)
de ezt már leírtam hat hétre a legjobb!Nem baj gyakorolom az értő olvasást meg legalább kétszer elolvasom mit írtam.
Válasz #3047. hozzászólásra
Majd a lajosmizsei felvásárlóbrigád többet ad neked mi.
Azzal egyet értek hogy 400Ft az egyenlő a nullával,de viszont a mai áraknál én úgy gondolom hogy korrekt ajánlat az 400Ft igaz ha takarmány vásárolnod kell nekik akkor örűlj ha pluszba jösz ki.Én amit eddig meghírdetve adtam el azok 1,5 kg-osak voltak és 1500-2000Ft-ért mentek el. :)
Ha értejön négyszázér akkor már valami hiába emel meg az árát ebböl úgyse tudsz meggazdagodni pár anyával.
Válasz #3032. hozzászólásra
400 forint/kiló=nulla.
4-5 kiló takarmány/élősúly baktartással. Pocséklás, gyógyszer, stb inkább 5 kiló/ élősúly kiló és ez tiszta tápból.
Nyulak átlag 14 naponta ivarzanak. Fialás utáni másnapon is lehet pároztatni, vagy aznap, de ajánlott 4 hét, hat hét, hogy az anya ne készüljön ki. Én 6 hétre pároztatnám, de így még több az egy kilóra eső takarmány. Inkább tartsál tojótyúkot, most az lesz a biznisz! Nyúl géza nagyon esendő jószág.
Válasz #3043. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Én is iszok csak nem a tiédre....!!
Válasz #3039. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ezt a tanácsot.
"Én 520ft/kg adom a 400 jó ár ha nem kell sokat autózni.Ha házhoz jön még jobb.3 napra fedezteted nem lesz annyi a vemhesülési arány mint hat hétre.3 napra lesz 40-50 százalék 6 hétre 70-80."
Más tanácsadó meg sértődjön meg.!?
Ha mindenki, minden tanácsot megköszön, akkor egyébből sem fog állni a fórum.
Szerintem természetes a köszönet, de ne írja meg senki.
Ha meg valaki nagyon meg akarja köszönni, akkor
"ha lesz pénzem iszok egy sört az egészségedre"
szoktam volt mondani. És meg van köszönve.
Itt meg főleg ez a kivitelezhető.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
De amúgy köszi szépen.
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Ó bocs össze kutyultam a neved valaki mással.
Válasz #3036. hozzászólásra
A milyénket se nagyon tudja megrágni.
Válasz #3038. hozzászólásra
Köszi ! de mármint milyen tanácsot?
Köszi iMi99 a tanácsot.
az én betonomba bele törik a foga
sziasztok nem kötekedni akarok de nem tudom milyen beton lehet az amelyik en a patkány be megyen bisztos nincs benne elég cement mert a cement jó arányba van benne akkor a patkány nem tud bemenni a betonon
Válasz #3034. hozzászólásra
Nekünk is évente csak 4-5-ször fialnak így van olyan anya ami 6éves