Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek, Otthon behányt a gépem így csak a munkahelyen tudok netezni egy ideig:(
A hétvégén voltam egy helybeli"tenyésztőnél" (bakot akartam venni)na amit ott láttam....
Az még haggyám hogy a földön a kecskék alatt (kb40-50cm Szaron), de a ketrecekben is legalább 15-20 centi a gané.
Vagánykodni akart, hogy milyen jó a bakja fölkapott egy nyúlat a földről és szó szerin be ba..ta a bakhoz.
Szóval van ott minden, higiénia, apa-lánya-testvér itt ott egy-egy fészek stb...
Ráadásul kioktatott, hogy a myxovac hülyeség mert a myxomatozisbol magától meggyógyultak a nyúlai. Na mondom tud ez valamit; mutogatta is a füleken a hegeket ill a (jelenlegi betegeket) amik mellesleg inkább fülatkásak voltak. Mondanom se kell, hogy az alatta kb 5perc alatt 3 összecsapást is láthattunk.(elég durvát)persze bakom az nem lett.
Gondoltam megosztom veletek, hogy így is lehet nyúlat tartani(sajnos még szaporítani is)
Ui:Förike esetleg jutna nekem is abból a könyvből??
sziasztok szerintem szarvas marhát sem érdemes tartani csak annak akinek van vagy 100 db marhával tudsz annyi tejet termelni hogy a tejes kocsival érte menjenek és adnak érte 100 forintot literéért nekem is volt 4 db szarvas marhám én maszeknak adtam le a tejet és kaptam érte 40 45.lt forintot és mindig pontos időbe kelet fejni mert ha nemidőbe fejsz akor képesek apasztani
Amelyikben a nyúl tenyésztést ajánlottd, vagy amelyikben óvatosságra intesz?
Többen azt javasolták a kezdőknaqk, hogy kicsiben kezdjék, mert ezt már nagyon sokan abbahagyták.
Lenz kiszámolta, hogy nem lehet nyereségesen termelni.
Valaki, csak saját résszre tart, mert szereti a húsát.
Erre Te kardoskodtál hogy ne hallagssunk rájuk, mert negatívak.
Melyiket változatodat kell figyelembe venni?
Hívtad édesaéádat, is hogy magyarázza el, miért jó ez egy nyugdíjasnak. mint kiderül most azt írod, hogy annyi baj van vele, mint x tehénnel.
Ha haszon miatt akar valaki álatot tartani, akkor milyennel érdemes kezdeni?
Erre többen javasolták ,hogy ne nyúllal.
Szerinted ez legjobb vagy van tőle jövedelmezőbb is?
"óvatosan kell bele fogni, mert hamar a padlóra lehet kerülni, mint egészségügyileg és anyagilag! Hirtelen itt a sok nyúl 4:30-kor kelek nagy nehezen a derekam miatt apukám 4-kor , délután 16-órakkor megint lehet etetni és itatni!"
Kedves Förike!
Amikor egyesek óvatosságra intettek, akkor azt mondtad, hogy nektek ebből van, ami van. Most meg "józan" számítás után, megváltoztattad a véleményed.
Talán a derékfájás idején meredt időd átszámolni a nyúltartást?
Prábáld ki a kosmodisk-et. Legalább megtudjuk, mi igazság van a reklámban. Most adnak hozzá egy 7990 Ft-os véérnoymás mérőt is ajándékba.
Ha ezt a költséget is a nyúlra terheled, akkor egy évi haszon ugrott is.
Nálunk 400-500 Ft-nál nem fizet többet senki sem. És ez már több éve így van. Ha nem megyünk, nem hívnak.
A sötétben nagyüzemi körülmények között tartott nyúl olyan ízű mint amelyiket süti a nap?
Próbáld meg a lepedő alá betenni a szoba ajtót. Sokat segít a derékonak, ha keményen fekszel.
Sziasztok!
Mesi vagyok a Szegedi Laci felesége.Laci reggel elutazott Németbe és én fogok a gépen garázdálkodn,ha két kavarás közt lesz egy kis időm.Remélem nem baj(egyébként is én vagyok a Laci titkárnője)
Válasz #2247. hozzászólásra
Szia! Engem is érdekelne a könyv,ha van még nekem is küldenél?
Szeretnélek megkérni téged arra,hogy írd meg a következő mail címemre a telefonszámodat mert vmitmég szeretnék kérdezni tőled.
280ft/kg ért vágják, mi visszük oda! De már nem vágnak nekünk sem, mert nem tudtuk teljesíteni a nyúl létszámot. Most építjük a saját vágóhelyiséget, így könnyebb lesz!
Igen lesz! Itt helybe kéne értékesíteni 6 darabot, meg 4-et Monoron. Én nem úgy takarmányozom, mint amelyiket tovább tenyésztésre hagyom, mert nekem nem kell. Így amiket hizlalok azok hízó tápot kapnak ezek is!
3 éve vezetek házitörzskönyvet, nálam mindnek neve van. Így tudom megkülönböztetni őket. Van olyan anya amelyiknek a dédnagyanyja is itt született, 3-4 generációra visszamenőleg képpel tudom neked igazolni a szülőket, még a házinyulaimnál is tudtam 10 csecsre szelektálni, a bakjaim ezeket örökítik is!
Írtam fajtát! Bécsi kék keverék , Újzélandi keverék és Pannon fehér! Ezek mind hús fajták! Csak ezeknek az apjuk volt: Bécsi kék, újzélandi fehér és Pannon fehér.
Anyjuk: Pannon fehér!
Jelenleg bécsi keverék, újzélandi fehér keverék és pannon fehér bak.Mind a 3 jól örökít és nagy alomlétszámot produkál! Bak 1-2 hét múlva lesz csak eladó!
Az eddigi fialásaim azok egyszer 6 másik anya 3 Köv anya 5 ami hármat ellett az most hatot!!
Nem sok fialásom volt még nem rég kezdtem , és csak eddig saját alomból hagyok anyának valót!! Még nincs helyem hozzá!!
Jövőhónapban minden igaz már költözünk tanyára nnah ott meg ugrasztom a létszámot közel 50 re!! hely mint a tenger Pár száz anyának fedetten pár ezernek meg csak hely van tetőt kell föléjük dobni és kész!!
De 100-as ezres létszámot még nem akarok meg a pénztárcám sem akar!!
Inkább a pénztárcám!!
Lefénymásoltattam ezt a könyvet: Nyúltenyésztők kézi könyve. Neked való, kisüzemi és nagyüzemi tenyésztést mutat, nekem tetszik minden benne van aminek kell lenni!
Ha kell feladom postán 4 példány van belőle. Ha 1 kell akkor küld a címed ide: feke1@citromail.hu és küldöm! Pár kép azért
Válasz #2230. hozzászólásra
Szia!Nem tudom,hogy biztos megkeres-e fel kell hívni a hozzád legközelebb levő felvásárlót és majd ö elmondja,hogy mennyiért veszi és elmegy-e a nyúlakért.
Választás után nálam is jobban vemhesülnek az anyák, 11 hetes alomnál, volt hogy 1 nőstény 1 óráig volt a baknál!
Most választás után pároztatunk és egyből meg áll, a bak meg végzi a dolgát! Egy ismerősömnek 3 anya van meg egy bak és mind a 3 14 db kicsit fialt! A bak tőlem származik, az apja még mindig meg van, 10-11 kicsiket tud "gyártani". 11 kicsit még hagyok a fészekbe de ha több van akkor dobom el vagy dajkásítom! Nálad átlagba milyen az alom létszám?
Pitta!
Én 21 napra próbáltam csinálni egy évig.4:1 arány volt az álvehem.Azaz minden negyedik bekoltatás álvehem volt.
Sok lett az üres járat.Tavaly már csak választás után bakoltattam így majdnem teljes volt a vemhesülés.Éves szinten darab számra több lett a nyúl mint a 21 napon történő fedeztetésnél.
Most ki fogok hagyni 1 hónapot ez az ellés után ami majd lesz neki !!
Ez olvastam hogy Passzív elletésnek hívják és 21 naposan le lehet választani őket mert a legelső ellésnél is így csináltam!!!
De a következő ellés lemegy és rá állok a + 2 hétre!!
Jaja én is örülök neki nagyon!!!
De ma lekezeltem őket a neostomosannal mert nem akartam kockáztatni!! De tűrte nem volt baj!! Többivel azonban majdnem harcolni kellett!!
De sikerült!!
8734 hozzászólás
Válasz #2283. hozzászólásra
Válasz #2282. hozzászólásra
Hozzá tenném hogy a fiam intézi ezeket, csak feküdni tud. Így segítek neki, sok féle könyv van, csak nehéz elküldeni!
Válasz #2279. hozzászólásra
Mindeninek el tudom küldeni, sőt tudok emailba is, akinek kell könyvet küldeni írjon ide feke1@citromail.hu
Sziasztok!
Tegnap pároztattam 1 nyulamat 3x felvette a biztonság kedvéért be rakjam ma is?
Üdv mindenkinek, Otthon behányt a gépem így csak a munkahelyen tudok netezni egy ideig:(
A hétvégén voltam egy helybeli"tenyésztőnél" (bakot akartam venni)na amit ott láttam....
Az még haggyám hogy a földön a kecskék alatt (kb40-50cm Szaron), de a ketrecekben is legalább 15-20 centi a gané.
Vagánykodni akart, hogy milyen jó a bakja fölkapott egy nyúlat a földről és szó szerin be ba..ta a bakhoz.
Szóval van ott minden, higiénia, apa-lánya-testvér itt ott egy-egy fészek stb...
Ráadásul kioktatott, hogy a myxovac hülyeség mert a myxomatozisbol magától meggyógyultak a nyúlai. Na mondom tud ez valamit; mutogatta is a füleken a hegeket ill a (jelenlegi betegeket) amik mellesleg inkább fülatkásak voltak. Mondanom se kell, hogy az alatta kb 5perc alatt 3 összecsapást is láthattunk.(elég durvát)persze bakom az nem lett.
Gondoltam megosztom veletek, hogy így is lehet nyúlat tartani(sajnos még szaporítani is)
Ui:Förike esetleg jutna nekem is abból a könyvből??
sziasztok szerintem szarvas marhát sem érdemes tartani csak annak akinek van vagy 100 db marhával tudsz annyi tejet termelni hogy a tejes kocsival érte menjenek és adnak érte 100 forintot literéért nekem is volt 4 db szarvas marhám én maszeknak adtam le a tejet és kaptam érte 40 45.lt forintot és mindig pontos időbe kelet fejni mert ha nemidőbe fejsz akor képesek apasztani
Válasz #2276. hozzászólásra
Nyilván van tőle jövedelmezőbb is. Csak ez kisebb helyet igényel!
Válasz #2275. hozzászólásra
Melyiket?
Amelyikben a nyúl tenyésztést ajánlottd, vagy amelyikben óvatosságra intesz?
Többen azt javasolták a kezdőknaqk, hogy kicsiben kezdjék, mert ezt már nagyon sokan abbahagyták.
Lenz kiszámolta, hogy nem lehet nyereségesen termelni.
Valaki, csak saját résszre tart, mert szereti a húsát.
Erre Te kardoskodtál hogy ne hallagssunk rájuk, mert negatívak.
Melyiket változatodat kell figyelembe venni?
Hívtad édesaéádat, is hogy magyarázza el, miért jó ez egy nyugdíjasnak. mint kiderül most azt írod, hogy annyi baj van vele, mint x tehénnel.
Ha haszon miatt akar valaki álatot tartani, akkor milyennel érdemes kezdeni?
Erre többen javasolták ,hogy ne nyúllal.
Szerinted ez legjobb vagy van tőle jövedelmezőbb is?
Válasz #2273. hozzászólásra
Nem értetted az írásomat! Tudtam hogy így lesz.....
Válasz #2271. hozzászólásra
Ha a Laci haza ért, akkor hívjatok és megbeszéljük mikor jöttök!
Válasz #2220. hozzászólásra
"óvatosan kell bele fogni, mert hamar a padlóra lehet kerülni, mint egészségügyileg és anyagilag! Hirtelen itt a sok nyúl 4:30-kor kelek nagy nehezen a derekam miatt apukám 4-kor , délután 16-órakkor megint lehet etetni és itatni!"
Kedves Förike!
Amikor egyesek óvatosságra intettek, akkor azt mondtad, hogy nektek ebből van, ami van. Most meg "józan" számítás után, megváltoztattad a véleményed.
Talán a derékfájás idején meredt időd átszámolni a nyúltartást?
Prábáld ki a kosmodisk-et. Legalább megtudjuk, mi igazság van a reklámban. Most adnak hozzá egy 7990 Ft-os véérnoymás mérőt is ajándékba.
Ha ezt a költséget is a nyúlra terheled, akkor egy évi haszon ugrott is.
Nálunk 400-500 Ft-nál nem fizet többet senki sem. És ez már több éve így van. Ha nem megyünk, nem hívnak.
A sötétben nagyüzemi körülmények között tartott nyúl olyan ízű mint amelyiket süti a nap?
Próbáld meg a lepedő alá betenni a szoba ajtót. Sokat segít a derékonak, ha keményen fekszel.
Jobbulást.
Szia Mesi!
Ha van valami amit tudni akarsz kérdezz nyugodtan!
Sziasztok!
Mesi vagyok a Szegedi Laci felesége.Laci reggel elutazott Németbe és én fogok a gépen garázdálkodn,ha két kavarás közt lesz egy kis időm.Remélem nem baj(egyébként is én vagyok a Laci titkárnője)
Bocs a lényeg lemaradt.
laci43@freemail.hu
Tel számom: 0620-2798499
Válasz #2265. hozzászólásra
Van még a könyvből!
Válasz #2265. hozzászólásra
mi az email címed?
Szia! Engem is érdekelne a könyv,ha van még nekem is küldenél?
Szeretnélek megkérni téged arra,hogy írd meg a következő mail címemre a telefonszámodat mert vmitmég szeretnék kérdezni tőled.
http://forrasfigyelo.hu/?page=palyazat&elindult_a_nyultenyesztes_jasz_nagykunban_is=&ref=21160
http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/10/14/21/Nyultenyesztesi_mintaprogrammal_segitenek_a_csaladokat.aspx
http://karpatinfo.net/hetilap/gazdasag/2011/10/02/nyultenyesztes-korszeruen
Válasz #2261. hozzászólásra
280ft/kg ért vágják, mi visszük oda! De már nem vágnak nekünk sem, mert nem tudtuk teljesíteni a nyúl létszámot. Most építjük a saját vágóhelyiséget, így könnyebb lesz!
Régebben valaki írta, hogy visz vágóhídra vágatni nyúlat, na most az lenne a kérdésem mennyiért vágják le ?
Válasz #2258. hozzászólásra
Igen lesz! Itt helybe kéne értékesíteni 6 darabot, meg 4-et Monoron. Én nem úgy takarmányozom, mint amelyiket tovább tenyésztésre hagyom, mert nekem nem kell. Így amiket hizlalok azok hízó tápot kapnak ezek is!
3 éve vezetek házitörzskönyvet, nálam mindnek neve van. Így tudom megkülönböztetni őket. Van olyan anya amelyiknek a dédnagyanyja is itt született, 3-4 generációra visszamenőleg képpel tudom neked igazolni a szülőket, még a házinyulaimnál is tudtam 10 csecsre szelektálni, a bakjaim ezeket örökítik is!
Fel ugrasz kicsit msn-re dobok 1 címet!!
Lesz majd később is ??
Mert még nekem nem annyi sürgős mert van!! Csak majd akarok!! Képeket tudnál majd róla feltenni ????
Válasz #2255. hozzászólásra
Írtam fajtát! Bécsi kék keverék , Újzélandi keverék és Pannon fehér! Ezek mind hús fajták! Csak ezeknek az apjuk volt: Bécsi kék, újzélandi fehér és Pannon fehér.
Anyjuk: Pannon fehér!
A könyv ingyen van!
látom már!! nem néztem szét!!
Ok értem!! Mi pénz lenne a könyv ára?? Ja és nyulakra nem írtál fajtát!! Mondjuk nekem csak idegennek kellene!! De ha van valami okosság hát érdekel!!
Válasz #2252. hozzászólásra
1900ft/db
A könyvet küldhetem neked is, de sütizozonak írtam 4 példány van belőle!
Válasz #2251. hozzászólásra
Jelenleg bécsi keverék, újzélandi fehér keverék és pannon fehér bak.Mind a 3 jól örökít és nagy alomlétszámot produkál! Bak 1-2 hét múlva lesz csak eladó!
Ja azt elfelejtettem, hogy mennyiért???
Meg ezt a könyvet nekem szántad elküldeni postán??
Főrike bakod szokott lenni eladó ami már ivar érett?? És milyen fajta van??
Én beraktam az anyát a bakhoz 1 perc volt a szitu!!
Ezt megcsinálta 3 x!! Persze kivettem tőle!! És kis idő elteltével raktam vissza!!
Az eddigi fialásaim azok egyszer 6 másik anya 3 Köv anya 5 ami hármat ellett az most hatot!!
Nem sok fialásom volt még nem rég kezdtem , és csak eddig saját alomból hagyok anyának valót!! Még nincs helyem hozzá!!
Jövőhónapban minden igaz már költözünk tanyára nnah ott meg ugrasztom a létszámot közel 50 re!! hely mint a tenger Pár száz anyának fedetten pár ezernek meg csak hely van tetőt kell föléjük dobni és kész!!
De 100-as ezres létszámot még nem akarok meg a pénztárcám sem akar!!
Inkább a pénztárcám!!
Válasz #2243. hozzászólásra
Lefénymásoltattam ezt a könyvet: Nyúltenyésztők kézi könyve. Neked való, kisüzemi és nagyüzemi tenyésztést mutat, nekem tetszik minden benne van aminek kell lenni!
Ha kell feladom postán 4 példány van belőle. Ha 1 kell akkor küld a címed ide: feke1@citromail.hu és küldöm! Pár kép azért
Válasz #2230. hozzászólásra
Szia!Nem tudom,hogy biztos megkeres-e fel kell hívni a hozzád legközelebb levő felvásárlót és majd ö elmondja,hogy mennyiért veszi és elmegy-e a nyúlakért.
Válasz #2242. hozzászólásra
Választás után nálam is jobban vemhesülnek az anyák, 11 hetes alomnál, volt hogy 1 nőstény 1 óráig volt a baknál!
Most választás után pároztatunk és egyből meg áll, a bak meg végzi a dolgát! Egy ismerősömnek 3 anya van meg egy bak és mind a 3 14 db kicsit fialt! A bak tőlem származik, az apja még mindig meg van, 10-11 kicsiket tud "gyártani". 11 kicsit még hagyok a fészekbe de ha több van akkor dobom el vagy dajkásítom! Nálad átlagba milyen az alom létszám?
értem hát akkor majd rá állok én is erre !!!
És köszi!!
Én mindig 35 naposan választok.
Pitta!
Én 21 napra próbáltam csinálni egy évig.4:1 arány volt az álvehem.Azaz minden negyedik bekoltatás álvehem volt.
Sok lett az üres járat.Tavaly már csak választás után bakoltattam így majdnem teljes volt a vemhesülés.Éves szinten darab számra több lett a nyúl mint a 21 napon történő fedeztetésnél.
Ok akkor úgy hogy leválasztás után 2 héttel pároztatni???
Ez így jó??
Nem szabad ilyen sürven mert kikészíti az anyát.A nagyüzemk csinálják ezt de ők hormonkezelik az anyát és megfelelő hőmérséglet van és megfelelő táp.
Most ki fogok hagyni 1 hónapot ez az ellés után ami majd lesz neki !!
Ez olvastam hogy Passzív elletésnek hívják és 21 naposan le lehet választani őket mert a legelső ellésnél is így csináltam!!!
De a következő ellés lemegy és rá állok a + 2 hétre!!
Válasz #2236. hozzászólásra
Plusz a kicsiket le kell választanod 27-28napos korukba.Ha kint tartod öket a hideg kikészíti öket.Még javában szopnának.
Ki fogod készíteni a nyulat így.
Igen azt !! Tegnap ellet vagy ma hajnalban !! É ma pároztattam be olyan dél körül!!
Jaja én is örülök neki nagyon!!!
De ma lekezeltem őket a neostomosannal mert nem akartam kockáztatni!! De tűrte nem volt baj!! Többivel azonban majdnem harcolni kellett!!
De sikerült!!