Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 408.16 Ft USD 393.39 Ft CHF 431.97 Ft GBP 487.8 Ft

Fórum

Nyúltenyésztés

Létrehozta: ocsi , 2010-06-18 11:12:26

Kedvencekhez Segítség

8734 hozzászólás
#934 Radocz
2011-10-26 11:29:15

"Előző kérdésedre, nálunk folyamatosan voltak pároztatva télen-nyáron gond nélkül felnevelték az almot/ fiaztató láda kivülről volt ráakasztva, elég vastag deszkából készült./"

Nekem a kutya ólam szigetelve van. A két cm elég vastag? vagy két OSB közé tegyek hungarocelt.

Beszéltem olyannal, akinek télen nyáron az udvaron voltak. Szerintem mostoha körülmyények közt, de soha nem voltak betegek.
Azt hogy a fiút időnként cserélte, aszt nem tudom, mert akkor még buta voltam és nem tudtam kérdezni sem.

A Lenz módszerével pároztattad?

Figyeljük, hogy lila-e. Délelőtt beteszi a fiúhoz. Három óra múlva ismétlés, és így lesz sok kis nyuszi.

A helység ahol van télen?

Nekem az itató egy konzerves doboz, amibe bele tud piszkolni.
Lecserélem de milyenre?
Egy használt önitató, gondolom nem egy ökör ára. Kell belőle max kettő, mert ....
smile cowboy

Nincs profilkép
#933 markovic
2011-10-26 11:03:03

Válasz #932. hozzászólásra

Az oltást szerintem ne hagyd ki, a legolcsóbb ha te csinálod, nem egy nagy kunszt, állatpatikában megveszed az oltóanyagot/ ha nem változott sokat a világ 10 adag van egy ampullában, veszel hozzá egy egy fecsit megy egy tüt oszt annyi/ ha kell küldök/, megemeled a nyuszó hátán a bőrt és benyomod a bőr és a hús közé /mivel nem vagy egészségügyis kissé úgyis eléred a húst a tü hegyével s az úgy pont jó lesz../ kb egy-két ezresből kijön az egész...., a szopókás itatóhoz nem értek, a nálunk müanyag edényből ittak,ettek /domesztoszal jól fertőtlenithető/ , télen könnyű kiverni a jeget, a lényeg olyan keskeny legyen ne tudjon beleüriteni..igyis-úgyis naponta rájuk kell nézzen valaki, akkor meg már tiszta vizet is adhat. Előző kérdésedre, nálunk folyamatosan voltak pároztatva télen-nyáron gond nélkül felnevelték az almot/ fiaztató láda kivülről volt ráakasztva, elég vastag deszkából készült./

#932 Radocz
2011-10-26 10:44:19

köszi!

Válasz #931. hozzászólásra
Ez is kimaradt a gyerekkoromból.

25 perc után sokkal okosabb lettem.
Innen.

http://www.katki.hu/szaktan/kisall/takarm/tak3.html

Ezt az önitatót már olyan sokszor olvastam, hogy kérek kölcsön valakitől.

Volt idő, hogy tavasszal leoltottuk, de olyan sokba került, hogy többet nem.

Tavaly ismerősöm leoltatta, mégis betegek lettek.
Januártól kialakítom a saját technológiámat és azt fogom betartani. (vagy mégsem)

Most a gyógynövényekből készült teánk technológiáján dolgozunk.
A mai keverék nem jött be, mert a gyomrom valamelyiket nem bírja. Szerintem a kamilla, mert az nem volt benne a tegnapiba.
Azt a szememre használta édesanyám, amikor csipásan ébredtem, mint a kismacska.

Sok beszéd szegénység:
Tehát az önitató, mint olyan.

www.vatera.hu vagy van jobb is?
smile cowboy

Nincs profilkép
#931 markovic
2011-10-26 10:07:24

Válasz #930. hozzászólásra
Szia. Gyerekkoromban mindig volt 2 anyanyulunk + 1 bak, a növendékek képezték a család húsellátásának alapját. Kora tavasszal leoltod a felnőtteket szúnyogra s tudtommal az az utódoknak is ad elég védelmet vágásig /de ezt ellenőrizd le légyszi/. Nálunk az anyanyulak zab+árpa takarmánykeveréket kaptak + az összes konyhai hulladékot/krumpli, répa, zöldség/, szénából pedig minőségi lucerna. Coccidiózis ellen a purina gyárt valami adalékot amit csak hozzáadsz a takarmány keverékhez. Tudtommal kukorica anyanyúlnak nem jó, de ezt nálam okosabbak szebben megfogalmazták a google/ nyulak takarmyányozása - KATKI -in. Ha más is érdekel szívesen segítek..

#930 Radocz
2011-10-26 09:19:38

Válasz #929. hozzászólásra

"Mire értetted, hogy hiszem, ha látom. "

"Arra, hogy a puding próbája, ha megeszik.
Más kárán tanul az okos"
stb.

Amiben nincs tapasztalatom, kipróbálom egyik, majd másik verziót. Aztán meg úgy csinálom, ahogy tanultam.

Behoztam a "Nyúl hízlaló kiegészítő tak." papírját, és az összetevők között nem szerepel a zab.

adalék anyagok, kukorica, növ.fehérje, búza őrlemény, premix.
Házi nyulak részére leadásig. Az anyának nem ezt javasolja. Ott lehet, hogy szerepel a zab.
ezzel az a baj, hogy nem tudom ki termel.

A zabot egyesek lovak takarmányozására használják.
Nekünk igás lovaink voltak, de nem emlékszem arra, hogy azzal etettük.
Abrak: kukorica, takarmányrépa, majd cukorrépa mert az volt.
A nyúl tenyésztést a feleségemtől tanultam, és tőled fogom. Az Interneten egy hónapja olvastam utána.

Talán sikerül több haszonnal előállítani.
smile cowboy

Nincs profilkép
#929 Lenz
2011-10-23 22:46:51

Válasz #928. hozzászólásra
Én most is úgy csinálom, hogy megyek a macsétával és vágok egy nagy öl kukoricaszárat, amin rajta a cső is. 3-4 darabot adok egyenként és azt két nap alatt megeszik. Most majd a szemest visszább veszem a hízás miatt, mert most pont jó bőrben vannak. Majd ha lesz humorom, mert most sok a meló,akkor próbálom pároztatni is őket.
Leoltás télire felesleges, mert nincs szúnyog, ami terjesztené a mixomatosist, más betegséget meg takarmányozással, szájon át történő kezeléssel, jó tartástechnológiával ki lehet védeni.
Adjál neki ezt is azt, is. Minél változatosaabb az étrend, annál jobban el van a nyuszkó látva tápanyaggal, vitaminokkal. Kukoricaszárnál lényeges, hogy most szerencsénk van a kevés esővel, de ha esősre fordul az idő, vagy hó esik rá és olvad, akkor azok kimosság a tápanyagot a levelekből, ezért januárra szinte semmi tápértéke sem marad. Meg hát a penészgombák, üszöggombák is megjelennek rajta, amit a gyenge nyuszibél nem igazán tolerál. Legalábbis a fiataloké. Ha övendék, akkor mehet neki nagyobb arányban a lucerna, ha tenyész, akkor nem kell annyira a fehérjedús takarmányozás.
Mire értetted, hogy hiszem, ha látom.

#928 Radocz
2011-10-23 19:12:26

Köszi!

Hiszem, ha látom.
Mivel Te már láttad, neked hiszek.

A tyúkólba már volt betéve, de nagyon "büdösek" voltak.

Most két fiatalt hagyok meg anyának.
Egyik 3 másik 5 hónapos.

Az apjuk ugyanaz, az anyjuk különböző.
Decemberben veszek hozzá egy fiút és kipróbálom ezt a három óra múlva ismétlést.

A lucerna jobb neki, vagy a széna? (gyep)
Tavaly a kecskének vágtam leveles kukorica csutkát. Azt szerették nagyon, csak sok utána szemét.

A leoltásról mi a véleményed?

smile cowboy

Nincs profilkép
#927 Lenz
2011-10-23 18:28:51

Válasz #925. hozzászólásra

Most megint olvasom az idézetet és mekkora ökörségek vannak benne. Csak egy. A nőstények mindig fedeztethetők, mert a peteérést a fedezés váltja ki. Vagy valami hasonlót ír, de ez a lényege. Eleve nem is ivarzó az a nőstény, amelyiknek nincs levált, érett petesejtje. Az ivarzó nőstényben párzás után még válnak le érett petesejte, de nem a nemivarzóban. Ezért írtam a múltkor, hogy három óra múlva vissza szoktam tenni az anyát a bakhoz, hogy az addigra a petevezetéken a méhbe lejutott petesejtek is meg tudjanak termékenyülni, mivel az ondósejteknek az anyába jutásuk után ,,véges" az élettartamuk.
Kész agyrém, amiket az a csaj leír a honlapján. Én nem is olvastam tovább, csak azt, amit idéztem, de az is bőven elég. Biztos ismered a mondást, hogy nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja.smile lol
Van egy-két alapmű a hetvenes-nyolcvanas évekből. Ajánlom a komolyan nyulakkal foglalkozóknak. Ez pl nekünk is meg van, még apu vette.
http://www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp;jsessionid=9A4CC71FD308451276B4307CEB72D804?katalogus_id=69523&katalogusid=69523

http://www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp?konyv=holdas_sandor_a_nyultenyesztes_kezikonyve&katalogusid=222843

Első ránézésre ez igencsak normális honlap:

http://www.nemetoriasnyul.sokoldal.hu/

http://www.nemetoriasnyul.sokoldal.hu/szakkonyvek

Nincs profilkép
#926 Lenz
2011-10-23 18:05:14

Válasz #924. hozzászólásra
Fagypont felett nincs baj, a jól megcsinált fészek védi. Én a tyúkólba vittem télire a nyulakat ketrecestől. Az állatok egymást melegítik. Amúgy tehenekkel, lovakkal is jól megvannak és nincs fagy. Én azt tapasztaltam, hogy augusztus környékén szokott lenni egy olyan időszak, amikor kevésbé ivarzanak a nyulak. Elvileg lehet peteérést serkenteni hormoninjekcióval. Régebben Jolovitot is adtam vízbe, ha kínlódós volt, de sokszor az is segít, amit múltkor említettem, hogy az anyák közelbe kell tenni a bak ketrecét.

Nincs profilkép
#925 Lenz
2011-10-23 17:59:21

Válasz #924. hozzászólásra
Azonnal találtam a linken hiányosságot:

,,A nőstények majdnem egész évben termékenyek, mert a peteleválást a fedezés váltja ki. Mindig a nőstényt vigyük a bak ketrecébe, mert a még párzásra nem kész nőstények energikusan védelmezik lakhelyüket és a bakot, mint betolakodót elhárítják maguktól."
Nem ez a lényege, hanem az, hogy az anyához vitt baknyúl nem a párzással kezd el foglalkozni, hanem az idegen ketrec ,,felderítésével". A nem ivarzó anyával kapcsolatban pedig mindegy, hogy a saját ketrecében nem ivarzik, vagy a kan ketrecében. Szóval sok hobbistának van mindenféle honlapja. Lehet is, senki nem tiltja, de a szép fotók nem fedik el a szakmaiatlanságot...

#924 Radocz
2011-10-23 15:18:01

Válasz #922. hozzászólásra

Egy meghalt, a másik kettő az egészséges.

Az egyik fiú, azt 2-3 hét múlva megfőzzük.
Az anyjuk nem fogamzott, most van a lábasban.

Egy korábbit meg hagyok anyának.
Télen nem szoktuk űzetni, de most olvasom, hogy lehetne.

A hideg milyen hatással van a kicsikre?

A kérdésemre itt találtam választ.
http://hazinyulak.mindenkilapja.hu/html/18865885/render/nyultenyesztes

smile cowboy

#923 Kémlelő
2011-10-18 22:04:25

Válasz #921. hozzászólásra
"Itt a látszat a lényeg, meg, hogy a kiadandó anyagot előállítók kaszáljanak."

Érdekes megközelítés. Legy, minek szerepelnie a hírekben.
Egy másik rórumon Radocz megkérdezte a S Gyulát.
Még nem érkezett válasz. Ez azt jelenti számomra, hogy hallgatás beleegyezés.
Érdekene nagyon, hogy öt év múlva a 200 családból hány fogja tartani a nyulakat?

Közel 200 család kapott 100 000 Ft-ot, a ....pénzből.

Tényleg ki fizeti a révészt?

A Tisza környékén már volt korábban egy Kft-nek hasonló vállalkozása.

Kihelyezték a nyulakat, de a szaporulat szinte mind elszaladt, így nekik nem jutott.
Remélhetőleg ez a vállalkozás nem fog úgy járni.
Legalábbis nem mindenhol.

smile tonguesmile tonguesmile tongue

Nincs profilkép
#922 Lenz
2011-10-18 14:47:21

Válasz #921. hozzászólásra
Itt a látszat a lényeg, meg, hogy a kiadandó anyagot előállítók kaszáljanak.
Mi lett a beteg nyuszkóiddal?

#921 Radocz
2011-10-18 10:44:27

"Országszerte tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját vonták be abba a nyúltenyésztési mintaprogramba, amellyel a háztáji állattartásra ösztönöznék a résztvevőket. Samók Gyula, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakál polgármestere a projekt tegnapi megnyitóján közölte: az önkormányzat és két szövetkezet, valamint vállalkozók indították a programot. A résztvevő hátrányos helyzetű családok ketreceket, takarmányt és nyulakat kapnak, majd oktatást szerveznek nekik az állattartásról.

A program abból a szempontból nem új, hogy Körösszakál már 14 éve sikeresen folytat hasonló programot a tejtermelésben - közölte a polgármester. A mostani programban a családokat egy bizottság választotta ki szociális szempontok alapján. Fontos volt, hogy olyan hátrányos helyzetű családok vehessenek benne részt, ahol van legalább egy 10 és 16 év közötti gyermek, hiszen az ő oktatásuk hosszú távon lehet eredményes. A bizottságokban az önkormányzat mellett a helyi ....kisebbség és nyúltenyésztésben jártas szakmai partnerek is részt vettek - magyarázta a polgármester.
Samók Gyula bejelentette: a családonkénti négy nőstény és egy bak nyúl szaporulatából jövőre kiterjesztenék a programot a bihari térség további tíz településén. Jelenleg ezen a területen Körösszakál mellett Bojt vesz részt a programban. Amennyiben ez megvalósul, úgy a tíz településen egy-egy projektmenedzser felügyelné a gazdálkodást, ami ily módon a jövőben tovább bővülhet.
Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke szerint a húszmillió forintos program munkára ösztönöz és háztáji gazdálkodásra szoktatja a résztvevőket. "Nem normális, hogy a vidékiek a városokba járnak bevásárolni olyan termékekből, amiket otthon is előállíthatnának" - mondta. Megítélése szerint közvetetten a közbiztonságra is pozitív hatást gyakorolnak a hasonló programok, hiszen a bűnözés egyik legfőbb kiváltó okát, a mélyszegénységet lehet velük felszámolni. Mint mondta, Hajdú-Bihar megyében jelenleg nem jelentős a nyúltenyésztés. A jelenlegi négymilliós állományt néhány éven belül szeretnék megduplázni. "A nyúl nem igényel annyi munkát, mint például a szarvasmarha, nem kell hajnalban kelni és ellátni. A húsa kevés koleszterint tartalmaz és ezek mellett szapora is" - sorolta az előnyeit."

És a hátrányát, sorolta-e?

Kívánok sok-sok sikert a résztvevőknek!

smile cowboy

Moderálta: (3932) 2013-11-13 15:21:45

Nincs profilkép
#920 Lenz
2011-09-27 20:23:39

Válasz #919. hozzászólásra

Itt próbáld meg!

http://www.dombosfarm.hu/uj_zelandi_voros_nyul

Nincs profilkép
#919 Medve1
2011-09-27 19:30:25

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy nincs e valakinek új zélndi vörös nyuszija eladó. Egy baknak való érdekelne. Ha tud valaki kérem jelezze felém. (bristol2@freemail.hu vagy 06204368404)

Nincs profilkép
#918 Lenz
2011-09-26 21:07:49

Válasz #917. hozzászólásra
Nem ajánlom a különválasztást, mert az még jobban rontja az állapotát. Választáskor is vagy az anyával együtt érdemes áttenni a nevelő ketrecbe és néhány nap után kivenni az anyát, vagy eleve az anyát elvenni a születési helyről. Ha ,,betegszagú" a trágya, akkor meg mindet kezelni kell. Az egészséges szag az szénaillatú, a vizeletszagot leszámítva mentes más erős szagoktól.

#917 Radocz
2011-09-26 13:10:19

Válasz #916. hozzászólásra

köszi.
Hogy te miket tudsz?

Tegyem külön a kettőtől?
Meg naponta takarítsam?

A padozat fele rácsos.
Főzök neki is kamillát. A kismacskám szemét már egy hete mosogatom, de még mindig csipás, mint a kismacska.

Az öntözőről meg.
smile cowboy

Nincs profilkép
#916 Lenz
2011-09-26 12:24:39

Válasz #915. hozzászólásra
Ha nem eszik, akkor annak már ,,harangoztak" valószínűleg. Meg lehet próbálni takarmányváltást, de csak kis adaggal. Ha eddig szárazat kapott pl tápot, akkor e mellé kevés sárgarépát, füvet (de nem pillangóst) lehet adni, az a lényeg, hogy számára ínyenc falat legyen és a bélműködést ne hagyja leállni. Szagolj ott körül, ahol a nyuszkó van (könnyen beszélek...), mert a baktériumos bélsár szagot meg lehet ismerni. Én azonnal megérzem ezt, ha ilyen van, ahogy a dinnyére is ha 10 méterről ránézek már tudom, hogy kicsoda. Bélsárt is érdemes megnézni, mert ha fürtben egyben van, akkor valószínűleg kokcidiózisos a nyuszkó. (máj- és bélkokcidiózis) Ezek apró véglények, amik a májat, bélrendszert támadják meg. Ettől pettyes a nyúl mája is. (sokan tudatlanságból a tengeri etetésének tudják be a sárga pettyes májatsmile wacko)
Ha ilyen bélsár is van, akkor érdemes venni Bábolnai takarmányboltból, de már mások is gyártanak hasonlót: Coccifort nevű takarmánykiegészítőt. Ez nyúltápszerű gyógyszer és valamilyen arányban kell keverni a tápba. A táp ne legyen sok előtte sose, mert a nedvességet magába szívva elindul penészedni. Főleg a választás utáni időszakban jönnek létre ez és a bélgyulladás. Kamillás tea is segíthet, ha megissza víz helyett. Próbáld meg rácsos padozaton felnevelni a növendékeket. Ennek azért van jelentősége, mert a nyulak az éjszakai bélsárt megeszik, így visszafertőződnek folyamatosan. Ha lepotyog, akkor nem tud mit megenni. Széna nagy rosttartalma miatt is gyógyít. Legjobb a nyulakat több nm-es kifutókban tartani, ahol a hosszú bélrendszere jobban mozoghat a perisztartikust mozgást is segítő ugrándozástól. Kakasport, mit már betiltottak és egyéb antibiotikumot el kell felejteni, mert nagyobb kárt okoznak, mint amit használnának. Vannak probiotikumok, amiket antibiotikus kezelés után, vagy bélgyulladások után érdemes adni. Megelőzésként is ajánlják, de minek?
No erre gondoltam (is), amikor a nyuszkók esendőségére gondoltam, és ezek miatt sem tartok sokat.
Emilt megkaptad?

#915 Radocz
2011-09-26 08:29:19

Szombat reggelre étvágytalan lett az egyik nyuszi.

Mit etessek, itassak vele?
Levágni még fiatal.
A másik kettőből az egyiknek a füle nagyon felfele áll.
Ez sem a jóság jele?
smile cowboy

#914 kolias
2011-09-22 15:13:59

Válasz #913. hozzászólásra

Nem tudom milyen messze megy most tőletek.
Biztos jobb ha másnak is van nyula a faluban.

#913 Vasutas01
2011-09-22 13:15:55

Válasz #912. hozzászólásra

és mit gondolsz, mi lenne az a mennyiség, amiért már szóba állna velem?

#912 kolias
2011-09-22 10:54:21

Válasz #911. hozzászólásra

Szívesen.
Nyugat-Baranya.

#911 Vasutas01
2011-09-22 06:40:44

Válasz #910. hozzászólásra

ez teli találat,mert nagyon is útba esek. te merre laksz, ha szabad kérdeznem? én a 64 sz. út mellett. nekem is azok vannak, akkor nem lehet probléma.
még egyszer köszi az infót.

#910 kolias
2011-09-22 04:33:15

Válasz #909. hozzászólásra

Keszthelyről mennek Lajosmizsére, ha útba esel biztos megállnak.
Gondolom minnél több annál szívesebben állnak meg.
Nincs már levonás a színe miatt mint régen volt.
Nekem pl Pannon fehér van, szállítás havonta ár most 400 volt kompfelárral. Táp is van nála egész olcsón.

#909 Vasutas01
2011-09-21 21:05:48

Válasz #908. hozzászólásra

köszi a gyors választ.
pár kérdés:milyen távolságra mennek ki és mekkora az a mennyiség? milyen fajtára mennek?

#908 kolias
2011-09-21 17:42:49

Válasz #907. hozzászólásra

Hozzánk járnak évek óta, korrekt.

#907 Vasutas01
2011-09-21 10:38:03

róla, róluk tud valaki valami információt?http://nyulszallitas.hupont.hu/

Nincs profilkép
#906 Lenz
2011-09-16 21:41:39

Válasz #905. hozzászólásra
Nem kell ötször ráereszteni egy alkalommal. 2-3 párzás először és 3 óra múlva ismét visszatenni, mert első alkalommal hiába a nagy ondómennyiség, ha esetleg a később a hágómozgás hatására levált petesejtek megtermékenyítésére már nem marad életképes sperma.

#905 Radocz
2011-09-16 00:13:31

Válasz #903. hozzászólásra

"Nyuszkó kb 14 naponta ivarzik, ami a nőstényt illeti"

Sokat sagíettél a hozzászólásoddal. Köszi.

Most fialás után hat héttel vittem a "fiúhoz" és ötször hagyta magát.
A múltkor hármat fialt, de nem akarta anyuci a szexet.
Remélem most több kis nyuszi lesz.

Előtte öt született. Ők már a fazékba, illetve a fagyasztóba kerültek.
Ez a három viszont nagyobb.
Nekem megenni ennyi is elég. Töltött káposztának keverhetem-e a húsát?

Mi eddig télen nem űzettük.
Mennyire kell "meleg helyre tenni?
Tudom a mezei nyúl kint telel, de olyankor talán nem szaporodik. Vagy mégis?
smile cowboy

Nincs profilkép
#904 Lenz
2011-09-15 22:04:52

Válasz #903. hozzászólásra
A pirosság, duzzanat az ivarzó nősténynél van. Inkább reggeli pároztatás legyen és ezután 3 órával vissza szoktam tenni ismét a kanhoz.Az első párzáskor a már ovulált petesejteket termékenyíti meg, majd a három óra múlva pedig az első párzás kan általi hágómozgások miatt levált petesejtek termékenyülnek meg. Így lesz több kisnyuszkó.

Nincs profilkép
#903 Lenz
2011-09-15 22:01:38

Válasz #900. hozzászólásra
Ha a nyílás hosszúkás, akkor nőstény, ha körszerű, akkor kan. Nagy korban meg egyértelmű. Nem láttam még lila nőstény ivarnyílást, inkább pirosas és ami lényeg DUZZADT szokott lenni. Nyuszkó kb 14 naponta ivarzik, ami a nőstényt illeti. Ez kiváltható ma már injekcióval is, ami nagyobb állománynál egyszerre történő fialás-leadás miatt célszerű. (én nem csinálnám, minthogy nem tartanék sok nyulat sem, de ezt már párszor leírtam itt) Nőstény ivarzása elősegíthető a kan a nőstények feletti ketrecszinten való elhelyezésével. A bak vizeletének szaga segíti elő a nőstény ivarzását. Ugyanez fordítva nem jó, mert a bak nyúl ,,elfásul" ha a nőstények sokáig így felette vannak elhelyezve. Takarmányozásnak is másnak érdemes lennie a bak és a nőstény, esetleg már anyanyulak részére. Már ha a tenyésztő árut termel. Én megoldom egy nagy talicska kaszált fűvel, vagy száras zöld tengerivel, konyhai zöldséghulladékkal ingyen.

Nincs profilkép
#902 Dombóvári Boris
2011-09-14 22:17:27

Sziasztok!
Nem érdekel valakit Pannon Fehér anya nyúl ??

#901 Radocz
2011-09-04 14:38:25

Válasz #900. hozzászólásra
http://kino-nyuszi.gportal.hu/gindex.php?pg=3908754

A fenti oldalon van egy kép is, de azon szintén nagyon egyforma minden.

A valóság teljes képet mutat.

Ugyan az mint a kis fiú és kislány esete.

Lehetőleg két fő kell.
Tarkójánál fogva majdnem hanyatt fektetni és a két hátsó lába közt látható lesz a lényeg.
Ha színe sötét lila, akkor kell a bakhoz (fiúhoz)vinni.

smile cowboy

#900 medikus
2011-09-03 20:05:51

Kezdő tenyésztő barátom kérdezi,hogy lehet megállapítani a nyúl nemét, mert Ő nem lát rajta semmi külömbséget.Segítséget kérne! Köszi.

Nincs profilkép
#899 Junky
2011-09-02 07:42:21

Végén még bekell segítsek!:D:D

Azt hiszem megpróbálom egy másik bakkal, lehet ez valamiért nem tetszik neki vagy nem tudom!

#898 Radocz
2011-09-01 19:17:51

Válasz #897. hozzászólásra

Aki mondja másnak, ....

#897 gazda001
2011-09-01 19:03:21

Válasz #890. hozzászólásra

vagy próbálkozz te magadsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#896 Kicsilány
2011-09-01 18:21:41

Egyik ismerősömnek ilyen soha nem fordúl elő, azt mondta hogy kiegyenesíti a gerincét, hogy bíztos legyen a dolog, neki mindig bejött, legalábbis ezt mondta, én még nem probáltamsmile confused

#895 Radocz
2011-09-01 17:59:01

Válasz #892. hozzászólásra

Nekem nincs bak és viszem a fiúhoz.

smile cowboy

#894 Radocz
2011-09-01 17:57:56

Ez a tudomány.
Nőből van. Ha nem akarja a szexet, akkor nem esik teherbe, mert elszalad. Vagy leszorítja a farkát, stb.

Az aktus nem sikerül.

Ha a női nemi szerve lila, akkor elfogadja a bakot. Ez kb 3 nap.
És a lányt kell vinni a fiú otthonába. Lényeges.

Mint az öreg kos. Fel jönnek azok a hegyre és mindet magunkévá tesszük. Ahogy a vicc is mondja.

smile cowboy

Nincs profilkép
#893 Förike
2011-09-01 17:20:59

Próbálj ki egy új bakot! Ha az nem megy akkor fogd meg az anyát a ketrecbe úgy hogy a bak könnyen hozzá férjen!

Nincs profilkép
#892 Förike
2011-09-01 17:20:01

Válasz #889. hozzászólásra

Ha 11 hetesek a kicsik a nyulak alatt akkor már pároztatom a Pannonokat! Én nem nézem hogy ivarzik-e az anya! Én amikor kedvem tartja pároztatok! Sokkal jobb!

Nincs profilkép
#891 Förike
2011-09-01 17:18:47

Válasz #888. hozzászólásra

A dátumokat a ketrecen és jegyzőkönyvben vezetem!

Nincs profilkép
#890 Junky
2011-09-01 17:12:04

Hello!

Az egyik anya nyulamat már 1 hete próbálom befedeztetni, de nem áll meg a baknak!
Próbáltam már reggel is este is hidegebbe, melegebbe, de semmi csak bemegy a ketrec sarkába azt ennyi volt, szerencsétlen baknyúl meg hiába erőlködik!

Esetleg tudtok valami tippeket adni, hogy miket tudnék még kipróbálni vagy mehet a fazékba?

Köszi!

Bálint

#889 Radocz
2011-09-01 17:03:27

11 hét múlva fogadje el a fiút?

és menyyi idő múlva jön a következő?
Itt hogy van a 28 napos peteérés?

smile cowboy

#888 Radocz
2011-09-01 16:58:55

Ha jól értem, akkor amit anyának akarsz meghagyni, azt a "kettőt" azt tovább hagyod az anyja alatt szopni.

A dátumokat a ketrecen, vagy a határidő naplóban vezeted?

smile cowboy

Nincs profilkép
#887 Förike
2011-09-01 15:06:30

Válasz #886. hozzászólásra

Hát igen, a nagy szakember/ek eltűntek egyből!

Én az óriásokat választani 8 hetesen szoktam ha van közte kúrva jó nőstény akkor azt tovább hagyom alatta 11 hetes koráig! Én ha az összes nyulat elválasztottam az anyától akkor, 1 hónap után pároztatom!

A Pannonál úgy van hogy ha 11 hetes az alom, már lehet pároztatni az anyát! Ez a sűrített elletés!

Neked házi kedvencnek vannak házinyulak azokat akár 6 hetesen is le választhatod!Aztán 2-3 hét után lehet pároztatni! Akkor sokáig fog "szolgálni" neked!

Én kisállattenyésztőnek tanulok! Nem okoskodni vagyok itt, ami nálunk minden meg van azt az állatokkal kerestük meg!

Tisztelettel: Jangyik Ferenc

#886 Radocz
2011-09-01 09:13:10

Válasz #885. hozzászólásra

Úgy látszik, hogy két dudás nem fér el egy csárdába.

Mivel a Förike nekem pont annyit mond, mint a Jangyik Ferenc.

A sütizozo ugyanúgy ismeretlen számomra, mint bármelyik másik nick név.

Szeintem számotokra a Radocz sem mond semmit.

Az hogy ki, milyen név mögül "osztja az észt" az szuverén joga.
Anno a Feri fórumán volt több neve nincs hozzászóló, akivel nem vitatkoztam, mert egy "névtelen senki"

Van aki elment a www.agromonitor.hu oldalra és ott is maradt.

Én meg itt maradtam.

Mivel a két anyanyulammal kapcsolódtam bele a beszélgetésbe, és mielőtt sokkal okosabb lettem volna, sértődés miatt aki tudott volna segíteni, rövid úton megsértődött és abbahagyta a segítségnyújtást.

Szerintem kár megsértődni. Megyek is lefényképezem a jelenlegi nyulaimat és lecserélem az avataromat.
(Ketrecestül, önintató nélkül).

Fialás után, hány nap múlva lehet felűzetni a nyulat?
Hány nap után kell leválasztani?

Azt tudom hogy kell megnézni, hogy fogadja-e a fiút, csak ez nem az én dolgom.

Nálunk munkamegosztás van, és enyém az utolsó szó!
Igenis értettem.

smile cowboy

#885 sütizozo
2011-08-29 21:56:06

Förike

Ahány fórum annyi arc.Tudod miről van szó!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
LG napraforgó-hibrid: kiváló genetika, ami csodákra is képes!
Még ilyet! Ez a gazda rengeteget spórol a műtrágyán – saját maga gyártja! +VIDEÓ
New Holland T480
New Holland T480

3.800.000 Ft

Berthoud boxer permetező
Berthoud boxer permetező

12.800.000 Ft

IH 6200 vetőgép
IH 6200 vetőgép

500.000 Ft

Siló felépítmény,  siló puttony
Siló felépítmény, siló puttony

75.000 Ft