Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
NEKEM SE MOST VAN,MAJD TAVASZON LENNE,AMI VOLT A NYARON MIND MEGDOGLOTT,PEDIG BE VOLT OLTVA MINDEN SZARRAL
.HAT MAJD MEGLATOM,H MELYIK A JOBB,AZERT ERDEKLODOK,PROBALOK KIALAKITANI EGY KISEBB KORT,HATHA OSSZEJON VALAMI
SZIASZTOK,REG NEM VOLTAM ITTFENT EZERT ELEGGE LEMARADTAM A TEMAKROL
TUDTOK HAJDU-BIHAR MEGYEBEN VAGY ITT VALAHOL A KORNYEKEN OLYAN HELYET AHOVA BE LEHET ADNI A NYULAKAT?VAGOHID VAGY BARMI?ELORE IS KOSZ
Szia Mitya4
Szerintem a közepes testű fajtákban gondolkodsz mint a pannon fehér,régen nagyon ment a kaliforniai vagy már annyi féle hús hibridet tenyésztettek ki,hogy böven vállogathatsz.Gödöllön nagyon sok gyorsan hízó és szapora fajták vannak.
Nagyon szépek a kicsik meg persze az anya is. Ahogy én látom itt legtöbben az adott fajta tenyésztésében, azon belül szaporító alapanyag előállításban látjátok a jövőt. Én vágóra, húsnyúl előállításra akarok rátérni. Melyik az a fajta ami a legjobb erre az én álltalam tervezett dologra?
Na ez az!!!Én az óriás lepketarkával bakoltattam egyszerű házinyúlat,14 hetessen érték el a 2.4-et.Úgyanakkor a vegyes fehér pároztatásából lévők 12 hét alatt érték el a 2,4-et.
Förike!Most olvastam az index fórumon,hogy az egyik tenyésztő egy húsnyúlat pároztatott egy újzélandi vörös bakkal.A keverék nyúl 8 hetessen 2.3kg-ot,9 hetessen 2,6-ot ért el.Ez igaz lehet????
Akkor most egy hétig megduplázom az adagjukat,aztán újból mérek.Igaz,hogy tápot csak 1/4 részt kapnak a többi zab,búza,árpa.De minden nap kapnak mellé takarmányrépát vagy kenyeret.
Válasz #512. hozzászólásra
Vannak még kérdéseim!!Normális az ,hogy szabadban tartom a nyúlakat és a hideg miatt nem híznak a süldők.Két hét alatt 10dkg?Többet adjak nekik vagy a hideg miatt több energiát emésztenek fel?
Förike!Lassan el akarom kezdeni az oltást mixó ellen.De én még nem oltottam saját magam.Adj légyszíves tanácsot,hogy hova,milyen mélyen kell adni ill.lehet-e vemhes anyáknak adni.Élelmezési idő van e.
A Magyar Óriásnak jobb a hús hozama mint a belga vagy német óriásnak!Sokszor 50% felettiek a vágási kihozatal!
Ha húsra akarunk tartani nyulat akkor hús nyulakat kell tartani! A Magyar Óriás nem annyira csontos mint más óriás! Anno direkt húsra szelektálták mint MA is!!!!!
Üdv! Nem jó ha nagy testűek a nyulak! Azért mert azok csontosabbak és később érik el a vágási súlyt! Jobb az a nyúl ami 12 hetes korban már vágható és nem az ami 16!!!!
Mert akkor sokba lennének!
Mizuj nyulászok? Hogy telt az első nap idén? Nemrég bepárzott az első nőstényem. Remélem mire fial nem lessz ijen hideg és megmaradnak.
Rakok néhány képet róluk.
Az első képen a bakkom található. Igaz nem fajnyulak de kezdetnek jók lesznek. Nagytestű nyulak mineggyik szülei ezért remélem nem kistestű utódok fognak születni.
Szia! Igen, lehet de ott gondos figyelés kell és össze szoktatás! 6m2 számolj 1 anya nyúlra!! Max 10-15 anyát lehet egybe tartani! És a bakot ha pároztatod az anyákat akkor 7 napig legyen köztük!!!Én most át akarok térni a csoportos elletésre és nevelésre!!!
8734 hozzászólás
NEKEM SE MOST VAN,MAJD TAVASZON LENNE,AMI VOLT A NYARON MIND MEGDOGLOTT,PEDIG BE VOLT OLTVA MINDEN SZARRAL
.HAT MAJD MEGLATOM,H MELYIK A JOBB,AZERT ERDEKLODOK,PROBALOK KIALAKITANI EGY KISEBB KORT,HATHA OSSZEJON VALAMI
Válasz #531. hozzászólásra
Ha élőállatra van kereslet akkor miért vágni akarod?!
Válasz #529. hozzászólásra
ha nincs 150db vágni való nyulad akkor felesleges!!!!!
Zoli1994 ha itvagy írj. Érdekelnének a nyulak. Ha valaki ismeri legyenszives szóljon neki.
Válasz #528. hozzászólásra
Jól érzet a pannon fehérben gondolkodom. Köszi a tanácsot.
SZIASZTOK,REG NEM VOLTAM ITTFENT EZERT ELEGGE LEMARADTAM A TEMAKROL
TUDTOK HAJDU-BIHAR MEGYEBEN VAGY ITT VALAHOL A KORNYEKEN OLYAN HELYET AHOVA BE LEHET ADNI A NYULAKAT?VAGOHID VAGY BARMI?ELORE IS KOSZ
Szia Mitya4
Szerintem a közepes testű fajtákban gondolkodsz mint a pannon fehér,régen nagyon ment a kaliforniai vagy már annyi féle hús hibridet tenyésztettek ki,hogy böven vállogathatsz.Gödöllön nagyon sok gyorsan hízó és szapora fajták vannak.
Válasz #523. hozzászólásra
Nagyon szépek a kicsik meg persze az anya is. Ahogy én látom itt legtöbben az adott fajta tenyésztésében, azon belül szaporító alapanyag előállításban látjátok a jövőt. Én vágóra, húsnyúl előállításra akarok rátérni. Melyik az a fajta ami a legjobb erre az én álltalam tervezett dologra?
A tavaszig sort kerítünk rá.De nem akarok üres kézzel hazajönni!
Válasz #524. hozzászólásra
Nagyon köszönöm!
Szeretettel meg hívlak.: A Gerje Magyar Óriásnyúl-tenyészetbe
Gyönyörűek!!!Büszke lehetsz rájuk!
5 hetesek a kicsik a legjobb szülőktől!!
Na ez az!!!Én az óriás lepketarkával bakoltattam egyszerű házinyúlat,14 hetessen érték el a 2.4-et.Úgyanakkor a vegyes fehér pároztatásából lévők 12 hét alatt érték el a 2,4-et.
Válasz #518. hozzászólásra
Az egyik szülő nagy testű volt! Na most ha te azokat a 9 heteseket le vágod, mennyi húst fogsz kinyerni???
Förike!Most olvastam az index fórumon,hogy az egyik tenyésztő egy húsnyúlat pároztatott egy újzélandi vörös bakkal.A keverék nyúl 8 hetessen 2.3kg-ot,9 hetessen 2,6-ot ért el.Ez igaz lehet????
Akkor most egy hétig megduplázom az adagjukat,aztán újból mérek.Igaz,hogy tápot csak 1/4 részt kapnak a többi zab,búza,árpa.De minden nap kapnak mellé takarmányrépát vagy kenyeret.
Válasz #515. hozzászólásra
Adhatsz nekik többet is! Nálam ilyen probléma nincs pedig nekem is kint vannak a nyulak!
Válasz #512. hozzászólásra
Vannak még kérdéseim!!Normális az ,hogy szabadban tartom a nyúlakat és a hideg miatt nem híznak a süldők.Két hét alatt 10dkg?Többet adjak nekik vagy a hideg miatt több energiát emésztenek fel?
Válasz #513. hozzászólásra
Oké!
Válasz #505. hozzászólásra
Elvégzem a kinti munkát és írok Förike. Köszi szépen.
Válasz #510. hozzászólásra
Igen!
Válasz #509. hozzászólásra
Elnézést h nemjó írtam a neved. Javítom Sütizozo
Válasz #508. hozzászólásra
Mehet a vemhes anyáknak is?
Válasz #506. hozzászólásra
Köszi sütizó.
Válasz #507. hozzászólásra
Üdv! Én Márciustól kezdem őket oltani! És izomba kell adni a hátsó combokba 1 cm mélyre szúrni a tűt!
Förike!Lassan el akarom kezdeni az oltást mixó ellen.De én még nem oltottam saját magam.Adj légyszíves tanácsot,hogy hova,milyen mélyen kell adni ill.lehet-e vemhes anyáknak adni.Élelmezési idő van e.
Boldog új évet mindenkinek!
Mitya gratulálok az új állományodhoz!
Válasz #504. hozzászólásra
Keress meg ezen az e-mail címen! És itt válaszolok! jangyikferenc@citromail.hu
Írj pontos elképzeléseket!
Válasz #500. hozzászólásra
Most gondolkodóba ejtettél. Te hogy adod a magyar óriásokat?
Válasz #502. hozzászólásra
Aha! ha van kérdés hozz előre valami topicot!
Válasz #501. hozzászólásra
Cső Pici!
Igaz , h nem erre a topicba tartozik -de neked van fenn a y.t-on a gabonaasztalos kukiaratás?
Válasz #496. hozzászólásra
én ismerem a zolit( ha az akire én gondolok de valószinű) majd szólok neki írjon csak ő ritkán van interneten közelbe!
Válasz #498. hozzászólásra
Hozzá teszem én a magyar óriást 50% húsra és 50% tenyéssz eladásra tenyésztem!
Válasz #498. hozzászólásra
A Magyar Óriásnak jobb a hús hozama mint a belga vagy német óriásnak!Sokszor 50% felettiek a vágási kihozatal!
Ha húsra akarunk tartani nyulat akkor hús nyulakat kell tartani! A Magyar Óriás nem annyira csontos mint más óriás! Anno direkt húsra szelektálták mint MA is!!!!!
Válasz #497. hozzászólásra
Akkor szted jobb egy pannon nagyfehér mint egy belga vagy magyar óriás?
Válasz #496. hozzászólásra
Üdv! Nem jó ha nagy testűek a nyulak! Azért mert azok csontosabbak és később érik el a vágási súlyt! Jobb az a nyúl ami 12 hetes korban már vágható és nem az ami 16!!!!
Mert akkor sokba lennének!
Válasz #478. hozzászólásra
Zoli 1994 akkor lesznek nyulak eladók? 1-2 hét mulva kellenének.
Mizuj nyulászok? Hogy telt az első nap idén? Nemrég bepárzott az első nőstényem. Remélem mire fial nem lessz ijen hideg és megmaradnak.
Rakok néhány képet róluk.
Az első képen a bakkom található. Igaz nem fajnyulak de kezdetnek jók lesznek. Nagytestű nyulak mineggyik szülei ezért remélem nem kistestű utódok fognak születni.
Válasz #492. hozzászólásra
nyul? hol ?kinel?ha tud valaki nyulat eladot az szoljon mert erdekelhet.
Válasz #492. hozzászólásra
en eredmenyekben gazdag boldog uj evet kivanok mindenkinek
Boldog új évet kívánok mindenkinek
Boldog Új Évet!!
Zoli1994 engem érdekelne néhány pannon fehér anya meg egy bakk. Jövö hónapban ha lenne az jó lenne. Anyósomék kenderesiek és ők elhoznák őket.
Vadas és Fehér nyulat vennék Baranya
hol tudnák párosításra alkalmas nyulat venni én Pécsváradi vagyok
okés
Majd szólj ha lesznek.
Válasz #483. hozzászólásra
Van! Csak ott nagyon becsapják az embereket! Jobb az ha te magad építed fel az állományod!
Válasz #482. hozzászólásra
Szia! Igen, lehet de ott gondos figyelés kell és össze szoktatás! 6m2 számolj 1 anya nyúlra!! Max 10-15 anyát lehet egybe tartani! És a bakot ha pároztatod az anyákat akkor 7 napig legyen köztük!!!Én most át akarok térni a csoportos elletésre és nevelésre!!!