Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek melyik fajtát válasszam!?Saját fogyasztásra szeretnék húst előállítani.Annyit amit a család elfogyaszt!Új-Zélandi fehéret,vagy Pannon fehéret?Szerintetek melyik a jobb,melyiket válasszam?A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz kiss006 #8556. hozzászólásáraSzóval, a minimum középüzemek ha szerencséjük van dunàntúlon vannak, Romsics Károly felvàsàrlónak le tudjàk adni a nyulat aki továbbviszi csehországba. Kollégàm elviszi innen hajdú-bihar megyéből fel Tata mellé, apadó bődűletes,az àtvételi àr szar, épp kijön nullàra 700-800db leadásnál. Csak hibrid-fehér nyúl szállìtás, a vegyes nyúl a kutyának nem kell!!
Nyugodtan cseszegesse minden kistermelő az Olivia-Tetrabbit kft párost, bár véleményem szerint a vegyes nyúl àtvétel végleg megszünt az orszàgban!
Válasz martib #8560. hozzászólásárakülön kel őket teni a pároztatás után én már tudom mert egészen kis korom óta foglalkozok velük remélem tudtam segiteni halod nem tudsz -e nyúlfelvásálot
Egyébként azt szeretném megkérdezni hogy,senkisem tudja véletlen hogy,az országban hol és mien árban vásárolnak fel nyulakat ha egyáltalán vásárolnak még fel!?
Válasz martib #8574. hozzászólásáraHello én gázolajjal szoktam kenni a ketreceket általában és mikor vemhes az anyanyul akkor is leszoktam őket oltani mivel akkor a vakcina hatása hat a kisnyulakra ameddig szopnak!Nem
tudom mennyit segitettem de,ennyit tudtam! :-)
Megszülettek a kisnyulaim, de már a fiaztató ládába szúnyogokat láttam meg a ketrecbe is. Nyitott féltetős szín alatt vannak a ketrecek.
Kérdésem hogy vannak-e valami praktikák hogy mivel kenjenm le a ketrecet, vagy mit csináljak hogy távol tartsam a szúnyogokat, mert hát 5 hetesnél korábban nem lehet őket beoltani Mixo ellen.
Heló mindenki!
Érdeklődnék hogy tud-e valaki nekem abban segíteni hogy , csak fülszámozott fajtatiszta nyulakra cserélném az állományom , támogatási okok miatt, ha veszek is állományt utána hogyan tetoválhatom őket vagy egyáltalán én tetoválhatom-e őket ?
Saját részre igen azt tudom , de hogy be is jelenthessem őket, vagy állatorvosi igazolással akár?
Aki tud róla információt annak megköszönném.
Üdv :. Milán
Válasz Radocz #8567. hozzászólásáravolt két birkám kölcsön amik lenyírták a telket aztán rajtam maradtak.. nem nyuszi de szőrös és télen bálát eszik.
nagy körbálát szeretem, raklapra lett téve állítva, körbejárható.
gyakorlatilag levettem a hálót és amikor kellett tekertem le a bálából, szépen egybemaradt a legvégéig.
próbáltam villával meg minden egyébbel de ez volt a legjobb megoldás.
most a malacoknak az almozáshoz használt szalma is így van, nagyon könnyű így dolgozni vele jobban szeretem mint a kisbálát.
Válasz martib #8564. hozzászólásáraVemhesség vizsgálattal. Egyik megfogod a nyulat(fülbefogós fej fogással) és a másik kezeddel a hasán kitudod tapintani a kisnyulakat. Kell egy kis gyakorlat eleinte kicsit naház, de hamar rá lehet érezni. kb 2 hetes hasasságot már érezni
Válasz martib #8560. hozzászólásáraMinél hamarabb, akár pároztatás előtt is érdemes szétpakolni, hogy legyen idejük hozzá szokni az új környezethez, ne stresszeljenek, mert a fialást nagyban befolyásolja a nyúl idegi állapota
Kezdő vagyok nyúltenyésztésben és az lenne egy kérdésem! Én az anyanyulakat egy ketrecben tartom (3-at egyben) és fedeztetni akarom őket a bakkal mind a 3-at és utána úgy tudom külön fakkokba kell őket tenni egyedül.
A kérdésem az lenne hogy a fedeztetés után egyből külön kell őket rakni vagy valameddig (esetleg fialás előttig) együtt lehet őket tartani, vagy nem?
Válasz akarmi1971 #8546. hozzászólásáraMi nyúltartáshoz árulunk eszközöket és már több Dunántúli vevőtől hallottam , hogy Csehországba adják el a nyulakat , de mind csak ennyit mond nem árul el többet. Az egyik vevő azt mondta a szomszédjának 380 anyája van és most akar bővíteni 500 -ra ,mert nem tud elég nyulat termelni. Egy másik vevőnek 50 anyája van és egy ismerősén keresztül akinek nagy állománya van szintén Csehországba adja el a nyulakat.
Nagyon szomorú , hogy akiknek van felvásárlójuk nem osztják meg az információt a többiekkel ,mert féltik a piacukat. Az ország nagyobbik fele úgy tudja már nem lehet eladni a nyulat és leépítik az állományt , egy kis % meg nem győz bővíteni , mert nem győz elég nyulat előállítani. Ennek a csehországi eladásnak kellene utána járni , hogy kin keresztül zajlik.
Idén még talán jön a felvásárló , de mindig 1-2 nappal előtte szól.
Úgyhogy szórom ki az állományt 30-40 db egy alkalomra.
Jövőre semmi nem várható .
Átállok esetleg csirkére / tojásra .
1-2 anya marad , vagy annyi se..
Sziasztok!
Régen már foglalkoztam nyúl tartassal akkor a hús nyúl volt előtérben,de mostanában láttam ezt a castor Rex nyúl tartasat. Azt szeretném kérdezni hogy van e köztetek olyan ember aki foglalkozik vele és tud e benne segíteni hogy hogy induljak el ebben. A dezmend Kft találtam de nem lehet őket elerni esetleg valami más lehetőség van e?
Válaszotokat előre is koszonom
helló kedves nyúltenyésztők!
szeretnék nyulat tenyészteni,viszont előbb felmérném van-e rá kereslet.egyenlőre kisebb tételben max havonta 20-30 nyulat szeretnék eladni.tudna nekem valaki segíteni benne hogy hol van nyúlátvétel?vagy valami támpontot,hogy hol lehet keresni?köszönöm a válaszokat előre is.
Kedves Nyúlértők!
Tanácsot szeretnék kérni, mit adhatok nyulaimnak bélférgesség megszüntetésére.
A tünetek egyértelműek, a nyuszik nagyon lassan fejlődnek, szőrük hullik, a bogyóik pedig szinte csúszva távoznak a ketrecből a sok kis fehér cérnaszerű élősködő következtében.
A válaszokat előre is köszönöm!
Én Pécs mellett Nagyárpádon nyulazok , sajnos június óta egyik felvásárló sem elérhető , vagy nem vesz át nyulat . TÖbben is vagyunk így a környéken . Kb 30-50, lassan leadható állat lesz , amivel kezdeni kellene valamit . Háztól vágva ennyi nem megy el..
Válasz hegyesi.i.e #8536. hozzászólásáraBábolnai Nyúltápot, és gyógyszeres biotápot kapnak, plusz szénát, és mostanában réti fűféléket. Nem minden nyuszinak ilyen a mája, csak egy - két esetben találtam eddig.
Válasz Radocz #8538. hozzászólásáraNem minden nyulam mája ilyen! Bábolnai gyógyszeres bio-nyúltáppal etetem Őket, és télen szénával, nyáron zöld réti fűfélékkel ( Folyófű, disznóparéj stb.). Most próbálok kevesebb tápot, és inkább zöldet adok nekik, hátha a táp az oka!
Válasz Lupus #8476. hozzászólásáraÜdv irtam mar ezelőtt i a forumba az ügyben hogy kinőttem a hâztàlyit es eladnek biztos helyre làtom illetve tudom hogy az olivia nem vesz be nyulat a bajai szinten hova adjunk el van valami kilatas? Egyebkent azert teged kerdezlek mert latom neked is eleg nagy az àllomànyod.
Tisztelt Tenyésztőtársak!
A kérdésem, hogy tudtok-e segíteni abban, hogy a 2 -2,5 kg-os levágott nyulaimnak mitől fehér foltos (köves) a májuk?
Segítségeteket előre is köszönöm!
8734 hozzászólás
Válasz sörhas #8583. hozzászólásáraKöszönöm szépen a válaszodat,de én ebbőla 2 fajtából szeretném a jobbikat :)
Válasz Szolti #8582. hozzászólásáraa sima keverék nyúl az a legjobb
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek melyik fajtát válasszam!?Saját fogyasztásra szeretnék húst előállítani.Annyit amit a család elfogyaszt!Új-Zélandi fehéret,vagy Pannon fehéret?Szerintetek melyik a jobb,melyiket válasszam?A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz kiss006 #8556. hozzászólásáraSzóval, a minimum középüzemek ha szerencséjük van dunàntúlon vannak, Romsics Károly felvàsàrlónak le tudjàk adni a nyulat aki továbbviszi csehországba. Kollégàm elviszi innen hajdú-bihar megyéből fel Tata mellé, apadó bődűletes,az àtvételi àr szar, épp kijön nullàra 700-800db leadásnál. Csak hibrid-fehér nyúl szállìtás, a vegyes nyúl a kutyának nem kell!!
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Nyugodtan cseszegesse minden kistermelő az Olivia-Tetrabbit kft párost, bár véleményem szerint a vegyes nyúl àtvétel végleg megszünt az orszàgban!
Válasz norbi2000cn #8577. hozzászólásáramiért jó a gázolajal keni a nyúlketrecet![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz martib #8560. hozzászólásárakülön kel őket teni a pároztatás után én már tudom mert egészen kis korom óta foglalkozok velük remélem tudtam segiteni halod nem tudsz -e nyúlfelvásálot![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Egyébként azt szeretném megkérdezni hogy,senkisem tudja véletlen hogy,az országban hol és mien árban vásárolnak fel nyulakat ha egyáltalán vásárolnak még fel!?
![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
![smile sleep](/oldforum/images/smiles/sleep.gif)
Válasz martib #8574. hozzászólásáraHello én gázolajjal szoktam kenni a ketreceket általában és mikor vemhes az anyanyul akkor is leszoktam őket oltani mivel akkor a vakcina hatása hat a kisnyulakra ameddig szopnak!Nem
tudom mennyit segitettem de,ennyit tudtam! :-)
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-04-06 08:55:21
üdv szeretnék pár nyulat tartani ötlet kellene ketrec ötlet olyan ami alul tisztitós és az anya nyúlnak kényelmes.
Üdv.!
Megszülettek a kisnyulaim, de már a fiaztató ládába szúnyogokat láttam meg a ketrecbe is. Nyitott féltetős szín alatt vannak a ketrecek.
Kérdésem hogy vannak-e valami praktikák hogy mivel kenjenm le a ketrecet, vagy mit csináljak hogy távol tartsam a szúnyogokat, mert hát 5 hetesnél korábban nem lehet őket beoltani Mixo ellen.
Előre is köszönöm!
Válasz mtz1962 #8572. hozzászólásáraA bakom az volt.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
ma viszem kontrollra a két anyát egy fiatal lepke tarka bakhoz
Üdv minden nyulásznak foglalkozik-e vaki lepketarkanyúllal?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Radocz #8569. hozzászólására1.5 méter elég volt ahhoz hogy kényelmesen le tudjam tekerni.
Heló mindenki!![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Érdeklődnék hogy tud-e valaki nekem abban segíteni hogy , csak fülszámozott fajtatiszta nyulakra cserélném az állományom , támogatási okok miatt, ha veszek is állományt utána hogyan tetoválhatom őket vagy egyáltalán én tetoválhatom-e őket ?
Saját részre igen azt tudom , de hogy be is jelenthessem őket, vagy állatorvosi igazolással akár?
Aki tud róla információt annak megköszönném.
Üdv :. Milán
Ez nem körbejárható.
Mekkora helyet kell hagyni, hogy könnyen le tudjam tekerni?
Gyerekkoromban 100 birkának mi is úgy csináltuk.
Legurítottuk a földön és behordtuk az etetőbe.
Soha többet nem volt nagy bála. Megoldottuk ömlesztve és kis bálát csináltattunk.
De manapság 1 000 Ft/25 kg egy kis bála az eladónál. Akkor jobb ha veszem a hentesnél a húst.
De ugye mi ezt hobbiból csináljuk.
http://hotel.zsalyaliget.hu/zsalyaliget-elmenypark
http://hotel.zsalyaliget.hu/zsalyaliget-elmenypark
Válasz Radocz #8567. hozzászólásáravolt két birkám kölcsön amik lenyírták a telket aztán rajtam maradtak.. nem nyuszi de szőrös és télen bálát eszik.
nagy körbálát szeretem, raklapra lett téve állítva, körbejárható.
gyakorlatilag levettem a hálót és amikor kellett tekertem le a bálából, szépen egybemaradt a legvégéig.
próbáltam villával meg minden egyébbel de ez volt a legjobb megoldás.
most a malacoknak az almozáshoz használt szalma is így van, nagyon könnyű így dolgozni vele jobban szeretem mint a kisbálát.
Válasz a2457 #8565. hozzászólásáraBiztos emiatt szoktam én egy hét múlva ismét betenni a bakhoz.
![Lucerna bála](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170206104738_dsci0469.jpg)
Ha akkor ledobja akkor vemhes. (vagy álvemhes).
Korábban részletesen beszéltünk erről a témáról.
Az idén először nagy bálás lucernával etetem a kecskét és a két nyulam.
Hogyan érdemes megkezdeni a nagy bálát?
Válasz martib #8564. hozzászólásáraVemhesség vizsgálattal. Egyik megfogod a nyulat(fülbefogós fej fogással) és a másik kezeddel a hasán kitudod tapintani a kisnyulakat. Kell egy kis gyakorlat eleinte kicsit naház, de hamar rá lehet érezni. kb 2 hetes hasasságot már érezni
Válasz martib #8564. hozzászólására1-2 napra rá ha jól tudom nem fogja felvenni a bakot.
de nem vagyok nyulász...
Üdv.!
Azt hogyan tudom megállapítani, hogy a fedeztetés sikeres volt-e és teherbe esett-e a nyulam?
Tiszta vérű állományból debreceni fehér nyulak kaphatók Hajdú-Bihar megyében.
+36303460052.
[kep1]
[kep2]
Tiszta vérű állományból debreceni fehér nyulak kaphatók Hajdú-Bihar megyében.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170129102533_img_20170121_165303.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170129102710_img_20161228_092841.jpg)
+36303460052.
Válasz martib #8560. hozzászólásáraMinél hamarabb, akár pároztatás előtt is érdemes szétpakolni, hogy legyen idejük hozzá szokni az új környezethez, ne stresszeljenek, mert a fialást nagyban befolyásolja a nyúl idegi állapota
Üdv.!
Kezdő vagyok nyúltenyésztésben és az lenne egy kérdésem! Én az anyanyulakat egy ketrecben tartom (3-at egyben) és fedeztetni akarom őket a bakkal mind a 3-at és utána úgy tudom külön fakkokba kell őket tenni egyedül.
A kérdésem az lenne hogy a fedeztetés után egyből külön kell őket rakni vagy valameddig (esetleg fialás előttig) együtt lehet őket tartani, vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 11:20:06
Hello.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Hát ezt én is kerestem de semmire nem jutok.
Sem nyúl sem húsgalamb sem semmit nem lehet eladni és leadni senkinek.
Sajna.
Üdv.!
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Valaki meg tudná mondani, hogy hol lehet az országba nyulakat leadni, van-e valahol nyúlátvétel?!
És ha van mik a feltételek, súly, darabszám, fajta, kell-e őstermelői, egyéb engedély, stb.?
Válasz akarmi1971 #8546. hozzászólásáraMi nyúltartáshoz árulunk eszközöket és már több Dunántúli vevőtől hallottam , hogy Csehországba adják el a nyulakat , de mind csak ennyit mond nem árul el többet. Az egyik vevő azt mondta a szomszédjának 380 anyája van és most akar bővíteni 500 -ra ,mert nem tud elég nyulat termelni. Egy másik vevőnek 50 anyája van és egy ismerősén keresztül akinek nagy állománya van szintén Csehországba adja el a nyulakat.
Nagyon szomorú , hogy akiknek van felvásárlójuk nem osztják meg az információt a többiekkel ,mert féltik a piacukat. Az ország nagyobbik fele úgy tudja már nem lehet eladni a nyulat és leépítik az állományt , egy kis % meg nem győz bővíteni , mert nem győz elég nyulat előállítani. Ennek a csehországi eladásnak kellene utána járni , hogy kin keresztül zajlik.
Válasz lolika74 #8548. hozzászólásáraVendéglőknél érdeklődnék...![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz zotyafiu #8551. hozzászólásáraSzia !
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Idén még talán jön a felvásárló , de mindig 1-2 nappal előtte szól.
Úgyhogy szórom ki az állományt 30-40 db egy alkalomra.
Jövőre semmi nem várható .
Átállok esetleg csirkére / tojásra .
1-2 anya marad , vagy annyi se..
Köszönjük EU .
Sziasztok!
Régen már foglalkoztam nyúl tartassal akkor a hús nyúl volt előtérben,de mostanában láttam ezt a castor Rex nyúl tartasat. Azt szeretném kérdezni hogy van e köztetek olyan ember aki foglalkozik vele és tud e benne segíteni hogy hogy induljak el ebben. A dezmend Kft találtam de nem lehet őket elerni esetleg valami más lehetőség van e?
Válaszotokat előre is koszonom
Üdv a fórumozóknak!
Érdeklődni szeretnék hogy tud e valaki Szabolcs megyében nyúl felvásárlót vagy felvásárlókat?
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz akarmi1971 #8546. hozzászólásáraÜdv!
Én is Pécs környékén nyulászkodom, és érdekelne, hogy siekrült-e megoldani a leadás, felvásárlás kérdését?
sziasztok. csincsilla tartásról tud valaki mondani valamit? fórumot nem találni róla. köszi.
Válasz lolika74 #8548. hozzászólásáraolvass vissza, gyakorlatilag megszűnt a felvásárlás.
helló kedves nyúltenyésztők!
szeretnék nyulat tenyészteni,viszont előbb felmérném van-e rá kereslet.egyenlőre kisebb tételben max havonta 20-30 nyulat szeretnék eladni.tudna nekem valaki segíteni benne hogy hol van nyúlátvétel?vagy valami támpontot,hogy hol lehet keresni?köszönöm a válaszokat előre is.
Kedves Nyúlértők!
Tanácsot szeretnék kérni, mit adhatok nyulaimnak bélférgesség megszüntetésére.
A tünetek egyértelműek, a nyuszik nagyon lassan fejlődnek, szőrük hullik, a bogyóik pedig szinte csúszva távoznak a ketrecből a sok kis fehér cérnaszerű élősködő következtében.
sziasztok !
Én Pécs mellett Nagyárpádon nyulazok , sajnos június óta egyik felvásárló sem elérhető , vagy nem vesz át nyulat . TÖbben is vagyunk így a környéken . Kb 30-50, lassan leadható állat lesz , amivel kezdeni kellene valamit . Háztól vágva ennyi nem megy el..
Tud valaki megoldást ?
Sziasztok!
Fehér rex-et keresek továbbtenyésztésre,tudnátok segíteni?
előre is köszönöm mindenkinek!
Sziasztok
Szerintetek melyik a jobb tartási mód a ketreces vagy a szabad?
Válasz hegyesi.i.e #8536. hozzászólásáraItt olvas utána: http://nyuszitartasiabc.hu/
Emésztőszervi betegségek -> Májkokcidiózis (májkövesedés)
Válasz hegyesi.i.e #8536. hozzászólásáraBábolnai Nyúltápot, és gyógyszeres biotápot kapnak, plusz szénát, és mostanában réti fűféléket. Nem minden nyuszinak ilyen a mája, csak egy - két esetben találtam eddig.
Válasz Radocz #8538. hozzászólásáraNem minden nyulam mája ilyen! Bábolnai gyógyszeres bio-nyúltáppal etetem Őket, és télen szénával, nyáron zöld réti fűfélékkel ( Folyófű, disznóparéj stb.). Most próbálok kevesebb tápot, és inkább zöldet adok nekik, hátha a táp az oka!
Válasz Lupus #8476. hozzászólásáraÜdv irtam mar ezelőtt i a forumba az ügyben hogy kinőttem a hâztàlyit es eladnek biztos helyre làtom illetve tudom hogy az olivia nem vesz be nyulat a bajai szinten hova adjunk el van valami kilatas? Egyebkent azert teged kerdezlek mert latom neked is eleg nagy az àllomànyod.
Volt már tyúknál is, hasonló.
Anno valaki aszt mondta, hogy a kukorica etetése miatt ilyen a nyúl mája.
Ezt aszért kétlem, mert egy csapat nyúlnál volt olyan ami ehhez hasonló volt, míg a másik nyúl májon nem látszott semmi.
Egy helyen voltak, ugyanazt a takarmányt ették. Biztos van oka, de a tartás és a takarmány nem elsődleges.
Amíg eszik iszik és a széklet rendben addig nem kell aggódni.
Időnként jön a betegség, kitakarítja az állományt és kezded újra.
Válasz hegyesi.i.e #8536. hozzászólásáraSajnos betegek a nyulaid! Komoly tartási és takarmányozási problémák vannak nálad! Mivel eteted a nyuszikat?![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Tisztelt Tenyésztőtársak!
A kérdésem, hogy tudtok-e segíteni abban, hogy a 2 -2,5 kg-os levágott nyulaimnak mitől fehér foltos (köves) a májuk?
Segítségeteket előre is köszönöm!