Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia.Ugyan az mint máshol ha van kb.100 db.akkor eljönnek érte.Ezért kellene össze állnunk 4-5 helyről már összejönne ennyi.Neked hány anya nyulad van?
Nekem is lenne kérdésem!!
Akik fialtató ládában fialtatnak a ketrecen kívül remélem érthetően írom!
Én egy 35cm-35cm-35cm esre gondoltam!
Abba elfér az anya?? vagy nagyobb legyen!
Pannon fehér anyáim vannak!
Segítséget várok!!!
Helló
Én nem igazán támogatom ezt a módot mert én nekem nincsenek jó tapasztalataim!
Többet pocsékolnak meg lemozogjak magukat!! Ez az én véleményem!
Meg mindig egy korúakat rakj egybe mert elverik a nagyok a kisebbedett!!
Válasz #6107. hozzászólásra
Szia!
Újabb kérdéseim lennének a lekerített tartásról, mert nem ismerem. Szóval mekkora helyen vannak és mennyi nyul van benne? Csak egy idős nyulak vannak benne, vagy ahogy szaporodnak folyamatosan rakod be a süldőket? Csak süldők vannak bent, vagy nagyok is?
Az elkerített részen van-e valamiféle box vagy osztatlan a terület?
Előre is köszi a válaszokat!
Válasz #6118. hozzászólásra
Én havonta leitatom őket a trisulmixal és a jolovittal. Ez havonta 5 nap és így nincs választási betegség, hasmenés stb. Nekem bevált.
Ezenkívül havonta szintén 5 napig adok nekik almaecetet is. Ettől jobb az étvágyuk és az emésztésük.
Válasz #6108. hozzászólásra
Tudtommal a trisulmix por formátumu. 20 kg nyulhoz kell 2g pot feloldva.
Amikor elkezded 5 napig kell neki folyamatosan adni. Én ugy szoktam hogy felodom a port neki néhány deci vizben ( adok hozzá 3ml jolovitot) és ezután ezt adagolom a vizeskannába amiből vizet kapnak.
18 napja vemhesített anya szőrt tép és fészket épít na most mi lessz előtte már egyszer üresen maradt meg vagyok áldva vele ami megfialt nem tépett szőrt ez meg igen szerencsére a kisnyuszik megvannak és szépen fejlődnek.
Valaki járt már így?
Gondolom a mesterséges megtermékenyítés szükséges itt egy honlap mindent meg tudsz róla
Engem is érdekelne a dolog csináltad már vagy most próbálod ki először te is ???
Helló!
Nekem is volt hogy ketrecben voltak vagy 10 en és nem nagyon fértek el, igaz vagyesen is voltak és ott a bakkok marták össze a többieket meg egymást is de az átvevő nem foglakozott velük!!
Szerintem vedd külön a bakkokat és minden rendben lesz!
Sziasztok!
Véletlenül nem tudja valaki,hogy a Trisulmixet,hogy kell higítani? Hány ml,hány liter vízbe? Még egy olyan érdekelne,hogy hol tudnék beszerezni nyúl műhüvelyt? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.Róbert
Sziasztok, van egy foltos német óriás-nak mondott fiú nyuszim, aki növendék korában nagyon jó evő volt, csak darálógépnek becéztük... most kínáltak nekem, német óriás és német nagy ezüst keverék lány nyuszikat... mit gondoltok, érdemes őket összehozni? Milyen utódok lehetnek belőlük, nagyok? jóevők? gyorsan növők?
Válasz #6103. hozzászólásra
Furcsa. Nem valami patkány ment rájuk? Nekem akkor volt ilyen, de akkor általában kinyírta, de volt olyan is, hogy csak a fülét, vagy a lábát tépte le.
Válasz #6102. hozzászólásra
Szépek!
Neked az összes szabadon van? Nem volt még igy nyulam, de érdekelne. Egy falka, vagy több van igy lekerítve? Nem verekednek össze?
Antesz!
Nekem pannon fehér anyáim, és magyar óriás bakom van, nem túl régóta, ezért csak annyit tudok mondani, hogy nem fial ugyan annyit, mint egy normál (mondjuk pannon fehér) bak mellett, de nagyon gyorsan, és szépen nőnek.
Sziasztok ma megfialt egy anyám ez az első fialása nem tépett szőrt de én szedtem a hasáról és betakartam a kisnyuszikat attól félek hogy nem fogja majd szoptatni őket bár a kicsik nem sírnak és nem pattognak szépen alszanak, lehet hogy már kaptak enni a fialás ideje ma délután volt 13 órakor.
Nem hiszem, hogy aggódnod kellene a kényesség miatt. Nekem a pannonokkal az az egy problémám van, hogy válogatnak a kajával és kikaparják. Ajánlani tudom. Rácson vagy telepadlón tartanád?
8734 hozzászólás
Válasz #6126. hozzászólásra
Szia.Ugyan az mint máshol ha van kb.100 db.akkor eljönnek érte.Ezért kellene össze állnunk 4-5 helyről már összejönne ennyi.Neked hány anya nyulad van?
Nekem is lenne kérdésem!!
Akik fialtató ládában fialtatnak a ketrecen kívül remélem érthetően írom!
Én egy 35cm-35cm-35cm esre gondoltam!
Abba elfér az anya?? vagy nagyobb legyen!
Pannon fehér anyáim vannak!
Segítséget várok!!!
Helló
Én nem igazán támogatom ezt a módot mert én nekem nincsenek jó tapasztalataim!
Többet pocsékolnak meg lemozogjak magukat!! Ez az én véleményem!
Meg mindig egy korúakat rakj egybe mert elverik a nagyok a kisebbedett!!
Szia!
Engem is nagyon érdekelne a lekerített tartásmód :)
tudom csak van eladó s hogy ne keverjem össze hogy ha hímet vagy nőstényt akar vinni.
Válasz #6127. hozzászólásra
Sehogy! De mindegy is mert még messze az ivarérés!
no vki?
hali,
hogy tudom egy 8hetes nyúlnál hogy melyik a fiú s lány?
Sziasztok!
Tud valaki valami fejleményt Fejér megyei nyúl felvásárlással kapcsolatban?
Na most sikerül.
Pár kép az enyémekről.
Válasz #6107. hozzászólásra
Szia!
Újabb kérdéseim lennének a lekerített tartásról, mert nem ismerem. Szóval mekkora helyen vannak és mennyi nyul van benne? Csak egy idős nyulak vannak benne, vagy ahogy szaporodnak folyamatosan rakod be a süldőket? Csak süldők vannak bent, vagy nagyok is?
Az elkerített részen van-e valamiféle box vagy osztatlan a terület?
Előre is köszi a válaszokat!
Nekem folyadékban van azért kérdezem,hogy kell adagolni...
Válasz #6120. hozzászólásra
Én még csak a port kaptam. Csak azt ismerem.
almaecetet én is adok nekis,
trisulmixben a por vagy a folyékony a jobb?
Válasz #6118. hozzászólásra
Én havonta leitatom őket a trisulmixal és a jolovittal. Ez havonta 5 nap és így nincs választási betegség, hasmenés stb. Nekem bevált.
Ezenkívül havonta szintén 5 napig adok nekik almaecetet is. Ettől jobb az étvágyuk és az emésztésük.
ok köszi,
amúgy mit szoktak legtöbben neki adni ha van baj ha nincs?
Állatpatika
Állatorvost kérdezd meg hogy felétek hol van olyan bolt!
Nálunk így van kiírva
hol lehet kapni ilyen trisulmix port vagy másféle betegség megelőzésére szolgáló készítményeket?
Válasz #6109. hozzászólásra
Akkor nincs tippem bocsi
Tudtommal a trisulmix por formátumu. 20 kg nyulhoz kell 2g pot feloldva.
Amikor elkezded 5 napig kell neki folyamatosan adni. Én ugy szoktam hogy felodom a port neki néhány deci vizben ( adok hozzá 3ml jolovitot) és ezután ezt adagolom a vizeskannába amiből vizet kapnak.
18 napja vemhesített anya szőrt tép és fészket épít na most mi lessz előtte már egyszer üresen maradt meg vagyok áldva vele ami megfialt nem tépett szőrt ez meg igen szerencsére a kisnyuszik megvannak és szépen fejlődnek.
Valaki járt már így?
Válasz #6109. hozzászólásra
Nekem a nőstények is összeverekszenek kialakulnak az erőviszonyok és utána együtt esznek de a kanokkal vigyázni kell mert kiherélik egymást
Gondolom a mesterséges megtermékenyítés szükséges itt egy honlap mindent meg tudsz róla
Engem is érdekelne a dolog csináltad már vagy most próbálod ki először te is ???
http://nyulgaleria.mindenkilapja.hu/html/19068941/render/inszeminalas
Helló!
Nekem is volt hogy ketrecben voltak vagy 10 en és nem nagyon fértek el, igaz vagyesen is voltak és ott a bakkok marták össze a többieket meg egymást is de az átvevő nem foglakozott velük!!
Szerintem vedd külön a bakkokat és minden rendben lesz!
Patkány az lehetetlen mert zárt ketrecben vannak a nyulak, ráadásul gyári ketrecben nem tud a patkány rá menni. más ötlet?
Sziasztok!
Véletlenül nem tudja valaki,hogy a Trisulmixet,hogy kell higítani? Hány ml,hány liter vízbe? Még egy olyan érdekelne,hogy hol tudnék beszerezni nyúl műhüvelyt? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.Róbert
szia CSaba nekem már régota vannak szabad tartáson egy héten egyszer almozok ki aloluk nem bántsák egymást mert a bak nyulak külön vannak
Sziasztok, van egy foltos német óriás-nak mondott fiú nyuszim, aki növendék korában nagyon jó evő volt, csak darálógépnek becéztük... most kínáltak nekem, német óriás és német nagy ezüst keverék lány nyuszikat... mit gondoltok, érdemes őket összehozni? Milyen utódok lehetnek belőlük, nagyok? jóevők? gyorsan növők?
Válasz #6103. hozzászólásra
Furcsa. Nem valami patkány ment rájuk? Nekem akkor volt ilyen, de akkor általában kinyírta, de volt olyan is, hogy csak a fülét, vagy a lábát tépte le.
Válasz #6102. hozzászólásra
Szépek!
Neked az összes szabadon van? Nem volt még igy nyulam, de érdekelne. Egy falka, vagy több van igy lekerítve? Nem verekednek össze?
Hello. 10hetes nyulak reggelre miért marták meg egymást??? és ráadásul a nőstények. ???
nem mert nem olyan mennyiségben volt,
az árthatott meg neki,
Válasz #6099. hozzászólásra
És az nem penészedett be neked?
azt hogy már az egyik oldala száraz volt de a másik még csak fonnyadt így lett összeszedve.
Válasz #6097. hozzászólásra
Az mit jelent, hogy félszáraz?
Ma reggel adtam a 8hetes nyulaknak félszáraz lucernát utána néztem hogy kivan gömbölyödve a hasuk.
A lucerna miatt lehet?
Antesz!
Nekem pannon fehér anyáim, és magyar óriás bakom van, nem túl régóta, ezért csak annyit tudok mondani, hogy nem fial ugyan annyit, mint egy normál (mondjuk pannon fehér) bak mellett, de nagyon gyorsan, és szépen nőnek.
Válasz #6093. hozzászólásra
Az enyém is ekkor fialt. 2t taposott, de van még 8 a fészekbe!
Az első fialásnál előfordul.
de hátha minden rendben lesz.
Kinek mi a véleménye a nagytestű nyulakról hogy mennyire jók levágásra?
Sziasztok ma megfialt egy anyám ez az első fialása nem tépett szőrt de én szedtem a hasáról és betakartam a kisnyuszikat attól félek hogy nem fogja majd szoptatni őket bár a kicsik nem sírnak és nem pattognak szépen alszanak, lehet hogy már kaptak enni a fialás ideje ma délután volt 13 órakor.
Válasz #6091. hozzászólásra
Fehérnél!!!
Válasz #6088. hozzászólásra
A jányokat 18 hetesen, a fijúkat meg 22 hetesen, ha a kifejlettkori testtömegének 80-85% át elérte!
én 6 hónapot mondanék de 5 hónaposan már ivarérettek
valaki tud választ adni?
telepadon,
mennyi idős korában lehet pároztatni?
Nem hiszem, hogy aggódnod kellene a kényesség miatt. Nekem a pannonokkal az az egy problémám van, hogy válogatnak a kajával és kikaparják. Ajánlani tudom. Rácson vagy telepadlón tartanád?
de a fehér nem kényesebb nyúl?
SZia!
Szerintem érdemes lenne megvenned! Elméletileg nagyon jó az ilyen keresztezésű nyulak húskihozatala.