Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4962. hozzászólásra
Bakkal kell mindenféle képpen!!Egy bak átlagosan 5-8 anyát is bepározhat egynap.Ilyen időjárásokban ami az elmúlt(3-4hónapban) volt nem lehet olyan aktívan dolgozó bakokra számítani!A hőingadozás megviseli az állatok és ez a termelésükre is kihathat!!!Hacsak nem egy állandó hőmérsékletű klimatizált épületbe vannak.(tapasztalatból mondom,mivel 3 évig egy 500 anyás telepen dolgoztam tenyésztés felügyelő ként)!A száz anyának csak a felét ajánlatos egyszerre pároztatni hogy folyamatba tudj leadni!Az inszeminált anyákat hormoninjekcióval (is)oltják ahogy Ferenc is írta én sem ennék ilyen nyúlból!!Van olyan anya hogy 1évig se bírja a termelést(átlag nagyüzemi kor)ezzel a sok sz..ltönkre vágják a nyulakat seperc ala!!!tt
Egy nap 1 bak 7 anyát párzik!1 hétig pároztatok kb! Most ha már jönnek a hűvös idők, akkor 1 bak 10 anyát fog pározni! Nem jó ha egyszerre van sok nyulad, mert akkor ha leadod utána nem lesz mit! Ezért nincs több bak hogy ne legyen rögtön sok kicsi! Így havonta vagy kéthavonta adok le nyulat!
Üdv.Mesterséges termékenyítést ajánlott.Mert egyszerre inszeminált anyák egyszerre fialnak,választanak és egy időben jelenik meg a piac képes végtermék.
Üdvözlet mindenkinek! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy Szabolcs megyében vagy környékén, hol foglalkoznak nyúlfelvásárlással? Válaszotokat előre is köszönöm!
Hali.Otthoni eladásnál nálunk is ennyi kb.az eladási ára viszont,a táp nagykereskedelmi ára is 120-130ft körül mozog.Így az otthon összeállított tápkeverék jóval olcsóbb.Nekem van egy saját pelletálom,mármint én csináltam így az összetevők helyes összeállításával sok bajtól megmenekülök!!!
Imi99!
köszi a választ, sajna nekem távol van. (Nógrád megyében vagyok megtalálható.) nem sűrűn fordulok meg arrafelé, de köszi még 1x. egyébként a XVI. kerületben kapható pannon fehér nyúl, kilója 1.000 HUF/élősúly. vettem kettőt, meg elvileg 2 hét múlva lesz Kendermagosnak is eladó pannon (nem tudom publikus-e, ha nem akkor bocsi). feltéve, hogy addig hazaér az orosz sztyeppékről. majd meglátjuk. pá, z
Válasz #4947. hozzászólásra
Nocsak, nocsak.. Épp ideje, hogy történjen ott is valami értelmes.. Nah, majd megtudakolom, hogy kiféle, miféle... telep lett ott..
Imi abból a négyből akkor tudsz nekem eladni 2 anyának valót meg egy bakot?
mennyiért adod őket?
és jövőhéten még ráérne?
mert csak akkor érnénk rá értemenni
Kicsit visszaolvastam a fórumba és már rengetegszer kérdezted meg,ugy látom h addig fogod kérdeni ameddig azt a választ nem kapod amit szeretnél,hány éves is vagy 12?
8734 hozzászólás
Szabolcs megyében szeretnék nyulat tenyészteni. Valaki tudna-e segíteni? Előre is köszönöm.
Helló,
Vettem egy magyar óriás apától s házi anyától egy nyulat,
most 4 kg s 4 hónapos körül van.
Mikor lehet pároztatni?
Válasz #4981. hozzászólásra
Semmi baj nem történt.
Örültem volna.. jól jönne ott.. munkát adna pár embernek.. arra felé nincs sok lehetőség..
Válasz #4980. hozzászólásra
Kedves Szisszi !
Valóban nincs, mert ma kellett volna lucernát oda vinnem, és olyan részt adtak meg Vasadnak hogy "Bede" rész!
Bocsánatot kérek a rossz infóért!
Kiderült hülye csiszárok szórakoztak apámmal! Nem is ismernek Bede részt Vasadon!
Még egyszer bocsánat!
Kedves Ferenc!
A vasadi nyúltelepről Vasadon nem tudnak... legalábbis nekem nem sikerült olyan embert találnom, aki tud erről... Kitől van az infód?
Válasz #4976. hozzászólásra
Úgy ahogy írod!
Válasz #4975. hozzászólásra
Szia!
A jobbak tudja a dolgát!
Az inszeminált nyulat hormonkezelik!
Válasz #4975. hozzászólásra
Ez az hogy a nagyüzembe(kb1000)hormoninjekciót adnak be nekik hogy egyszerre pározzanak..
Bakkal kell mindenféle képpen!!Egy bak átlagosan 5-8 anyát is bepározhat egynap.Ilyen időjárásokban ami az elmúlt(3-4hónapban) volt nem lehet olyan aktívan dolgozó bakokra számítani!A hőingadozás megviseli az állatok és ez a termelésükre is kihathat!!!Hacsak nem egy állandó hőmérsékletű klimatizált épületbe vannak.(tapasztalatból mondom,mivel 3 évig egy 500 anyás telepen dolgoztam tenyésztés felügyelő ként)!A száz anyának csak a felét ajánlatos egyszerre pároztatni hogy folyamatba tudj leadni!Az inszeminált anyákat hormoninjekcióval (is)oltják ahogy Ferenc is írta én sem ennék ilyen nyúlból!!Van olyan anya hogy 1évig se bírja a termelést(átlag nagyüzemi kor)ezzel a sok sz..ltönkre vágják a nyulakat seperc ala!!!tt
Válasz #4973. hozzászólásra
szia!
Mivel éred el, hogy egyszerre pározzanak? van valami trükkje vagy először eltart egy ideig amíg beállítod az állományt?
köszi
Válasz #4973. hozzászólásra
Tehát kb.20db-ot fedeztetsz 2hetente?
Válasz #4972. hozzászólásra
Nyugodtan!
Egy nap 1 bak 7 anyát párzik!1 hétig pároztatok kb! Most ha már jönnek a hűvös idők, akkor 1 bak 10 anyát fog pározni! Nem jó ha egyszerre van sok nyulad, mert akkor ha leadod utána nem lesz mit! Ezért nincs több bak hogy ne legyen rögtön sok kicsi! Így havonta vagy kéthavonta adok le nyulat!
Válasz #4971. hozzászólásra
Bocsi hogy ilyenekkel zaklatlak,de mennyi idő alatt fedezteted körbe őket ill.hány darabot tudsz egy nap megcsinálni?
Válasz #4970. hozzászólásra
80 anya van!
Én a baknak az a jó ha van dolga de nem 1 bakkal dolgozok, 4 bak van!
Amit inszeminálnak nyulat, annak a húsát biztos nem enném meg! Én is inszemináltam az anyákat egy időbe, csak hamar cserélni is kellett őket!
Válasz #4969. hozzászólásra
És neked hány anyád van(mármint nyúl:))Tehát azt mondod egy nap egy bak nyúl kb. 6 nőstényt tud bepározni.Így nincs nagyon lestrapálva a bak?
Szia!
Nyugodtan lehet bakot használni! Én is azt használom, az inszeminált anyák hamar tönkre mennek!
Válasz #4966. hozzászólásra
Mese habbal!
Ugyan is a 300 anyás és 500 anyás telepeken miért bakok dolgoznak? és miért egy nap 1 bak 5-7 anyát párzik be!
Sziasztok!
Megjöttünk, rengeteg tapasztalatra tetettem szert! Segítőkész emberekkel beszélgetem!
Válasz #4965. hozzászólásra
Inszeminátor hívnak és az meg termékenyíti az anyanyulakat.Nekem öt baknyulam van.Egy baknyúl 2db anyanyulat pároztatok 1 napon.
Rendben.De az ínszeminalást hogy oldjátok meg?
Üdv.Mesterséges termékenyítést ajánlott.Mert egyszerre inszeminált anyák egyszerre fialnak,választanak és egy időben jelenik meg a piac képes végtermék.
Üdvözlet mindenkinek! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy Szabolcs megyében vagy környékén, hol foglalkoznak nyúlfelvásárlással? Válaszotokat előre is köszönöm!
Hali. Egy kérdés.100 anyás gazdaságnál hogy oldjátok meg a pároztatást?
Válasz #4905. hozzászólásra
Hali.Otthoni eladásnál nálunk is ennyi kb.az eladási ára viszont,a táp nagykereskedelmi ára is 120-130ft körül mozog.Így az otthon összeállított tápkeverék jóval olcsóbb.Nekem van egy saját pelletálom,mármint én csináltam így az összetevők helyes összeállításával sok bajtól megmenekülök!!!
Imi99!
köszi a választ, sajna nekem távol van. (Nógrád megyében vagyok megtalálható.) nem sűrűn fordulok meg arrafelé, de köszi még 1x. egyébként a XVI. kerületben kapható pannon fehér nyúl, kilója 1.000 HUF/élősúly. vettem kettőt, meg elvileg 2 hét múlva lesz Kendermagosnak is eladó pannon (nem tudom publikus-e, ha nem akkor bocsi). feltéve, hogy addig hazaér az orosz sztyeppékről. majd meglátjuk. pá, z
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 10:54:49
Válasz #4944. hozzászólásra
Köszi! Tavasszal lesznek kicsik. Rácz Lajostól vettem.
Pannon fehér nyulak eladók.
Komárom-Esztergom megyében
Teszek már én is fel képet.. :)Az alsó képen a kislányommal egy 3 hónapos bak és 3 hetes kistesói vannak.
Válasz #4947. hozzászólásra
Nocsak, nocsak.. Épp ideje, hogy történjen ott is valami értelmes.. Nah, majd megtudakolom, hogy kiféle, miféle... telep lett ott..
Válasz #4949. hozzászólásra
Következő csapat mikor lesz olyan amiből lenne eladó?
Annyira nem késik, ha nem sok idő a következő turnus :D
Holnap indulok Oroszországba! Nyúltelepet látogatok, egy ismerős által!
Majd írok Nektek beszámolót ha kíváncsiak vagytok rá!
Addig is minden jót!
TEGNAPI KÉPEK:
Válasz #4948. hozzászólásra
a NÉGYBŐL 3 BAK 1 NŐSTÉNY VAN:((MA NÉZTEM MEG,EDDIG NEM TUDTAM MI A HELYZET)
Válasz #4945. hozzászólásra
Imi abból a négyből akkor tudsz nekem eladni 2 anyának valót meg egy bakot?
mennyiért adod őket?
és jövőhéten még ráérne?
mert csak akkor érnénk rá értemenni
Válasz #4946. hozzászólásra
Szia!
Vasadon nyílt egy nyúltelep 500 anyával, Szerdán viszek oda lucernát!
Válasz #4939. hozzászólásra
Nagyon szép!
Válasz #4934. hozzászólásra
Hajdú -bihar,Hajdúböszörmény,g.n.imi@fibermail.hu
Válasz #4939. hozzászólásra
Szépek nagyon a nyulaid!A nagyezüstöt attól a személytől vetted akit én ajánlottam?Mikor pároztatod őket?
Válasz #4936. hozzászólásra
Kicsit visszaolvastam a fórumba és már rengetegszer kérdezted meg,ugy látom h addig fogod kérdeni ameddig azt a választ nem kapod amit szeretnél,hány éves is vagy 12?
Válasz #4938. hozzászólásra
ZAVAR!
Mert ketten már válaszoltunk Neked!!!!!!!!!!!!!!!
zavar???????
Akkor ne válaszolj.
Válasz #4936. hozzászólásra
Ezt még hányszor kérdezed meg????????????????????????????????????
helló,
Érdeklődnék,hogy 2 anyanyulam mellé venni akarok egy német óriás bakot,jó döntés ez szerintetek vagy megtenné egy sima paraszt bak is?
Válasz #4933. hozzászólásra
És mennyiért adod darabját?
vagy kilóra?
Illetve vegyes az ivar?
Kijönne belőle a két anya 1 bak?