Gázolaj árak 619 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 399.52 Ft USD 367.65 Ft CHF 417.01 Ft GBP 476.19 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

128193 hozzászólás
#119043 Ohaza63
2024-12-17 15:10:48

Válasz medikus #119042. hozzászólásáraÜdv!

Milyen szemetek, pont most amikor Lölő és Garancsi, már felseperte az udvart/telephelyet, lepókhálózott és éppen most akartak külsős karrierbe fogni az alaposan kistafirungolt cégeikkel.smile thumbup
Miután Orbán már mindent pénz nekik adott.smile cursing

Ezek a mocskok még ezt is lenyúlták!!! Persze szemesnek áll a világ.smile thumbdown
Biztosan ingyen vállalták a sok fegyverért, pénzért, meg búza bizniszért, amit a románok csináltak nekik.smile surrender
Így persze érthető, hogy miért nem nyerhet egy "tisztességes" magyar cég !smile thumbup

Hol olvastad?

#119042 medikus
2024-12-17 14:39:28

Az Ukránok annyira ráérnek hogy Nagyvárad és Arad között utat építenek?smile confusedNáluk ezek szerint minden oké!smile lolsmile lolsmile lol

#119041 rtamas1976
2024-12-17 14:37:33

Válasz Sanyiii70 #119039. hozzászólásáraEz pontosan ígyvan!!!smile thumbupcool

Mint sok gazdatársunk. Panaszkodik nemtud megélni többszáz hekárból.
Az ilyentől elvennék mindent hogy megtudja milyen a szegénység!

#119040 Sanyiii70
2024-12-17 13:57:06

Válasz Sanyiii70 #119039. hozzászólásáraAnnyit hozzátennék, hogy sokaknak hitelből van az a pénz.

Viszont a hiteltörlesztést valamiből csak kifizetik.

És ki jár jól?

Költői kérdés volt...

Nincs profilkép
#119038 Igazi Földönfutó
2024-12-17 13:51:11

Válasz Radocz #118987. hozzászólásáraMeg tudja csinálni,ha nem közmunkás a szakmája.

#119037 Csavarkulcs
2024-12-17 13:47:50

2025.01.1. Havi 1.5 milliárd euró kitalicskázása Ukrajnába.

Nincs profilkép
#119036 Igazi Földönfutó
2024-12-17 13:42:26

Válasz Radocz #119016. hozzászólásáraMár Kádár alatt is saját autóval mentünk ki a földre,a háztájit művelni.

Nincs profilkép
#119034 Igazi Földönfutó
2024-12-17 13:36:18

Válasz Csókkirály #119022. hozzászólásáraA tisza párt média mindenese Petikének a testvére,nem kevés díjazásért cserébe.Mintha az urambátyám rendszer mintapéldáját látnám.Mellesleg egy tisza fejes valami Láng nevű nyilatkozta,hogy "borzasztó" arcok tömegei lepték el a tiszát,a zavarosban halásznak,hasonlesők tolvajok.Most még itt az idő,hogy változtassatok.Sok szerencsét.

Nincs profilkép
#119032 enro
2024-12-17 11:29:58

Válasz Radocz #119008. hozzászólásáraMegkaptam én ezt már nem egyszer smile smile
Ha a mondandómba nem tudnak belekötni, akkor a szerényebb képességű emberek jobb híján belekötnek abba, hogy mikor regisztráltam. Rendkívül érett hozzáállás smile thumbupcool
Tessék inkább az eredeti hozzászólásomra reagálni, ja hogy az szokás szerint nem megy. Marad helyette a személyeskedés. Arról nem tehetek, ha valakinek fáj az igazság. Hazudni meg nem fogok, nem úgy neveltek.

Nincs profilkép
#119031 Praetor
2024-12-17 11:22:32

Összeveszett Merz a Zöldekkel a gazdaságon - aligha lesz ebből koalíció Azt írja: "A konzervatív vezető..." smile lol A blackrock embere annyira konzervatív, mint a főnöke.

#119030 Ohaza63
2024-12-17 10:59:44

Válasz medikus #119029. hozzászólásáraÜdv!

A raktáros biztosan többet vitt haza a bicajjal, mint akinek a TSZ traktora vitte.

Igen az járt mindegyiknek, sőt nálunk még íratni is lehetett külsősnek, pl cukorrépát, kis és nagy hagymát tisztán tartás céljából, talán 1 Ha -t.

Gyerekkoromba láttam a Tanácselnököt, párttitkárt, TSZ elnököt, iskolai igazgatót, tanárokat tolival, meg kapával szórakozni a földön a TSZ traktoros mellett.

Most már nem igen tudnám ezt elképzelni a mai Polgármesterről, meg képviselőkről, tanárokról, pedig szedhetnék a "D" vitamint és még egy kis pénz is leesne és kipipálhatná a vegyszermentes , zöld világot.

#119029 medikus
2024-12-17 10:35:05

Válasz Ohaza63 #119025. hozzászólásáraA Tsz-ben járt a háztáji! Tagnak 25q alkalmazottnak a fele nálunk! Ebből lehetett hízlalni! A magtáros nem egyben vitte el a járandóságot, ő biciklin tologatta egész évben haza!smile lol

#119027 medikus
2024-12-17 10:20:55

Válasz Németh György #119009. hozzászólásáraHogy ki a bér kommentelő,az már napokkal ezelőtt kiderült! Az akinek nincs földje,gépe,semmije,de itt próbálja osztani az észt,amiből neki sem sok jutott!Ezért ide tette a gazdája,hogy próbálja osztani a semmit!smile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#119026 mocsencsi1
2024-12-17 10:17:38

Sajnos igaz, egy "érdekes" oldal:https://www.usdebtclock.org/. Ez mindenkinek fájni fog.

#119025 Ohaza63
2024-12-17 10:16:12

Válasz rtamas1976 #119018. hozzászólásáraÜdv Tamás!

Azért érdekes volt világ, mert a közösből azért mindenkinek jutott.

Ha volt valakinek egy kis saját földecskéje, annak jutott abba a TSZ vetőmagjából, műtrágyájából, vegyszeréből.
Véletlenül arra járt a TSZ kombájn, valahogy learatódott az a kis termés, amit az éppen arra járó TSZ traktor hazavitt. A kisemberé is így járt, nem csak a TSZ elnöké.

Majd véletlenül felszántódott az a kicsi földecske. Nem ok nélkül voltak akkora gázolaj fogyasztások a TSZ ben, amiből, még kb. + 1000 Hektárt is lehetett volna megművelni.

A szomszédunkban lakott egy emberke, aki takarmányos volt a TSZ ben, az mindig sötétben jött haza a TSZ lovaskocsijával, amivel otthon parkolt.
Se földje, sem semmije nem volt, mégis valamitől felhízott nála 10 hízómarha, 5 tehén is jó sok tejecskét adott, a fél környéket ellátta tejjel és még vagy 30 disznó is megnőtt a friss levegőtől.

Szóval Tamáskám így működött akkor a világ, mert a közösből a "szemesnek" is jutott.

Amikor a testvére a szomszédunknak, aki a másik TSZ ben szintén takarmányosként, ugyanígy a zavarosban halászgatva élt és 1972 ben vett egy Zsigulit , megjegyezte Anyámnak, hogy Ő tízet tudna venni.
Érdekes világ volt!!!smile surrender

#119024 Ohaza63
2024-12-17 09:54:01

Válasz hashtag #119021. hozzászólásáraÜdv!

Heuréka, csoda történt, végre valamivel egyetértesz és nem kötsz bele, már megérte felkelnem.smile thumbup
Hát ezt a napot is megéltük!!!smile thumbupsmile thumbup

Egyébként nálunk kimagaslóan megugrott az infláció még az eurózónán kívüli országokhoz képest is. Ha még az energiát is elengedte volna az Orbán, lett volna 60-70 % is.
Itt az is árat emelt, nem is kicsit, akinek nem volt indokolt, úgy volt vele, hogy most aztán lehet kaszálni.
Aki ezt nem látja, az hülye, vagy nem akarja látni, vagy nem jár boltba vásárolni.
Itt 2-3 év alatt bőven megduplázódtak a megélhetési költségek.
A kaja , gyógyszerek, üzemanyag megduplázódott.

Orbánék meg most is úgy szórják a pénzt felelőtlenül, mintha tényleg felhozták volna a Börzsönyből a 9.000 tonna aranyat, meg a 12.000 tonna ezüstöt.
Pedig most teszik tönkre a gyerekeink és unokáink jövőjét és még sokan tapsolnak is nekik!!!

Igen igazad van a Németek is abba buktak bele, hogy az egyik koalíciós partner elakarta törölni az úgynevezett "adósság féket" náluk, ami a német GDP 0,35 % nál van meghúzva, ami valójában lófing a többi országhoz képest.
Mert mindenki jobban akar/szeretne élni, mint amit valójában megtehetne egész nyugati világban.
Az egész nyugati világ teljesen levan gatyásodva az USA val az élen.
Visszafizethetetlen adósságon ülnek ( USA=36.000 milliárd USD), mint az EU s országok többsége, főleg a déliek.

Amit tegnap este is írtam, mindenki 12 Ft, € akar költeni, de csak 10 Ft,€ keres.

Ez egyenes út az adósrabszolgaság felé és ez csak a liberális gazdaságpolitikát kitaláló zsidó bankár klánnak az érdeke. Ők mások munkáján gazdagodva, vérét, erejét szívják és élősködnek rajtunk munka nélkül, kizárólag spekulációval, agyon keresve magukat.

De ameddig ilyen barmokat választanak meg az emberek, addig ez így is lesz.

Nem is értem, hogy az emberek miért ilyen buták.
Persze, mindenki szebbet, többet, jobbat akar, ez benne van a génjeinkben, de a realitásokkal sajnos senki nem akar foglalkozni.

Nincs profilkép
#119023 Praetor
2024-12-17 09:46:48

Válasz Csókkirály #119022. hozzászólásáraIgen, és az elmúlt 30 elvesztegetett lehetőségei után az a megoldás, hogy a NER emberét lecseréljük a NER másik emberére. smile thumbupcool

Nincs profilkép
#119022 Csókkirály
2024-12-17 09:32:27

Itt az idő, hogy változtassunk!

A hazug, korrupt időszaknak, az uram-bátyám rendszernek köszönhetően jelenleg Európai Unió sereghajtói vagyunk. Az utóbbi 30 év az elvesztegetett lehetőségek időszaka. Itt az idő, hogy változtassunk.

Nincs profilkép
#119021 hashtag
2024-12-17 09:07:45

Válasz korrektuzlet11 #119005. hozzászólásáraNe erőltesd, csak lejáratod magad. Volt két év a világban amikor mindenhol megszaladt az infláció. Csak nem mindenhol ugyanannyira. Mondanom sem kell, hogy itt rekord született európához képest is. Mindenki megpróbàlta ezt megfogni. Mi is. Többek között olyan alapkamattal, ami banánköztársaságokban jellemző. De sikerült. Mindenki megfogta az inflációt a világban. Aztán a bérek is nőttek. De az akkor kialakult magas árszinvonal megmaradt! Mostmár az az alap… És onnan lépkednek a te számaid. Ez, hogy ennyire megynílt az olló, mindenki érzi. A számokat lehet így is magyarázni, meg úgy is, de a pénztárca beszél, az emberek meg döntenek. Ahogy az amerikai mondaná: "It’s the economy, stupid." A mostani vàlasztàskor is pont ez volt az egyik döntő tényező, és bukott a kormàny. A németeknél is ez a fő indok, a franciáknál is. Csak a magyaroknál fasza minden. Mármint egyesek szerint.

#119020 rtamas1976
2024-12-17 08:12:53

Válasz Radocz #119019. hozzászólásáraÉn a átkosban nemdolgoztam.
Ezért írtam hogy voltak gazdaságok tszek amik jólműködtek.
Csak sok jógazdaságot azoklopák szét akiknek azlettvolna a dolga hogy jólműködjön.
Aztán jól magukévá tették egy marék molylepkéért.
Persze nekik mostis jólműködik.
Tudták mittesznek tönkre.

#119019 Radocz
2024-12-17 08:02:10

Válasz rtamas1976 #119018. hozzászólásáraRosszkor voltál rossz helyen.
Én premizált munkakörben dolgoztam. Ha hagytuk volna a lopást nem jutott volna prémium.

smile cowboy

#119018 rtamas1976
2024-12-17 07:38:19

Válasz Radocz #119015. hozzászólásáraDolgoztam egy államigazdaság utódjánál.
Gyümölcsös volt. Semmi nemvolt drága.
Csak a nagytestvérnek kilehessen küldeni az almát. Persze aztsem fizették ki.
Ezt az ottdolgozó kertészmérnök mesélte egy őszinteségi roham alkalmával!

#119017 rtamas1976
2024-12-17 07:34:10

Válasz Radocz #119012. hozzászólásáraVoltak jólműködő gazdaságok.
De nagytöbbségét a vezetőség szétlopta.
Most akik visszasírják a tszcsét azok akik szétlopták és akik az életben nemtudnak sajátlábra állni.

#119016 Radocz
2024-12-17 07:18:41

Válasz Németh György #119014. hozzászólásáraHa hazugság, akkor legyen hazugság.

Szerintem ezt kellett neki mondani.

Ő nem magától mondta ezt a hülyeséget.
Az elején és a végén a hozzá nem értés látszott.
Végül is egy méhész sem érthet mindenhez.
Ahhoz parasztnak kell születni!

Lásd Veres Péter bácsi. (Balmazújváros, népi író, és csináltak belőle egy bot csinálta hadügyminisztert.
"Ide kell hoznunk a nagyvilágot, ide kell hozni mindent, ami szép, ami nemes, és amit érdemes! "
Valami ilyesmit írt.
Meg azt, hogy, amikor a paraszt saját autójával kimegy a földje végére.

Csurka István is látott a jövőbe.

smile cowboy

#119015 Radocz
2024-12-17 07:06:29

Válasz rtamas1976 #119013. hozzászólásáraEzt miből gondolod?

(Kérdezték már tőled:"Magadtól van ennyi eszed, vagy súgnak? "

smile cowboy

Nincs profilkép
#119014 Németh György
2024-12-17 06:09:07

Válasz Radocz #119012. hozzászólásáraTisztelt Uram!

Politikai duma? Nettó hazugság volt, úgy adta elő magát a Miniszter Úr, mintha itt az emberek a drága kaviárra, meg osztrigára panaszkodnának, mert utazgatunk, impulzusok érnek, aztán ezért importálni kell. Miről beszél ez az ember? A hétköznapi átlag állampolgároknak inkább azzal van bajuk, hogy milyen drága lett 2-3 év alatt a tojás, a tej, a tejtermékek, a sajtok, a liszt, a tészta, a zöldségek, és a gyümölcsök. Mi köze van ennek az importhoz? Egyébként meg az importált zöldség és gyümölcs olcsóbb, mint a magyar, tehát inkább egyfajta garancia arra, hogy ne szálljanak el az árak még jobban.

#119013 rtamas1976
2024-12-17 05:47:52

Válasz Radocz #119011. hozzászólásáraAkkor nemszámított mibe került előállítani.
Csak legyen!

#119012 Radocz
2024-12-17 05:46:40

Válasz Németh György #119009. hozzászólásáraAz politikai duma volt.
Viszont az első 2-3 perc szakmai hozzá nem értés.

A jól működő magyar mezőgazdaságot kellett az MDF-nek szét verni.
Sajnos Sikerült.
Anno fizettek, ha kivágták a tehenet, majd fizettek, ha...
Aki közelében volt a tűznek, az......

Szétverték az öntözést, most támogatják, hogy legyen.

Vannak érdekes dolgok.
smile cowboy

#119011 Radocz
2024-12-17 05:40:04

Válasz rtamas1976 #119010. hozzászólásáraEgy mázsa búza előállításán, akkor mennyi támogatás volt?
Most mennyi is az annyi?

A kombájn árát ne számold?

smile cowboy

#119010 rtamas1976
2024-12-17 05:14:46

Válasz enro #119003. hozzászólásáraPont ezért írom!
Egy kicsitsem volt jobbvilág.
Sokkal jobban élünk mint akkor.
Ugyanannyi vagy kevevsebb munkával!
Az aki visszasírja az átkost az vagy párttikár köjök vagy ővolt funkcionárius.
Ha feltünt azért írtam a kenyér példát!
1kg kenyér és az órabér összevetésével.
Most is vanaki házatvesz mint akkoriban.
Mostis van aki autóra gyüjt mint akkoriban.
Semmi porcikám nemkívánja azt a redszert.
Kevesebbet kerestünk ellenben szaruléltünk.
Persze akkor is voltak ügyeskedők!

Nincs profilkép
#119009 Németh György
2024-12-17 05:14:34

Válasz korrektuzlet11 #119005. hozzászólásáraTisztelt Uram!

Lehet igazságtalan voltam Önnel szemben, és túl nagyok voltak az elvárásaim egy bérkommentelővel szemben, elnézést kerek Öntől, túl nagyok voltak az elvárásaim Önnel szemben, de már látom, hogy ahol az agrárminiszter ekkora hülyeségeket beszélhet, ott egy mezei bérkommentelőtől sem lehet többre képes.

Hosszan magyarázkodott az agrárminiszter a magyarországi élelmiszerárak kirívó emelkedéséről hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Arra a felvetésre, hogy az utóbbi években nem sikerült a kormánynak kordában tartania az élelmiszerárakat, Nagy István azzal reagált, hogy
„ne legyünk igazságtalanok, nemcsak Magyarországon növekedtek az élelmiszerárak.”
Majd azzal folytatta, hogy „mindenütt nőtt a világon az élelmiszer ára, mert nőttek az energiaárak.”
„Tehát nőtt az előállítás költsége. Ha növekszik az előállítás költsége, akkor természetes, hogy nő az élelmiszer ára. (..) Jogos a kérdés, Magyarországon miért ekkorát nőtt? Mert más volt a kiindulási alap: átlagban ugyanaz az élelmiszerár, mint a szomszédos országokban, korábban alacsonyabb volt. Tehát mi egy alacsonyabb szintről növekedtünk. (..) Ezért csalóka ez az összehasonlítás.”

Arra a kérdésre, hogy akkor miért lehet Hollandiában, Spanyolországban olcsóbban bevásárolni, Nagy azt válaszolta, hogy „egyes termékekből.” Szerinte a Magyarországon nem előállítható, „divatos” termékek árai húzzák fel az átlagárat.”
„Szerte utazik mindenki a világban. Új impulzusokkal térünk haza, ki akarjuk próbálni és vásároljuk az importárut. Ugyanakkor mondom, végtelenül boldogító érzés az, hogy a legkritikusabb termékeinkből is előállítunk annyit, amennyire nekünk szükségünk van, és exportálunk annyit, mint amennyit importálunk”

#119008 Radocz
2024-12-17 05:02:27

Válasz enro #119003. hozzászólásáraMost látom, hogy nem csak György urat hozta nekünk a Mikulás.

Meddig maradtok?

Van egy útszéli reklám tábla a település bejárata mellett, ami jó pénzért újra kiadó lesz.
20 százalékot tudok az árból engedni.

smile cowboy

#119007 Radocz
2024-12-17 04:52:06

Válasz korrektuzlet11 #119005. hozzászólásáraVesztemre, pont ezt (meg jobb dolgom éppen nincs) végig olvastam.

Mivel én is lemaradtam a zsömle áránál, megkérdeztem tőlem okosabbat.
Ketten a feleségemmel, van egy közepes nyugdíjunk így nem követjük pontosan az árakat.
Ruhát,
Húst,
Kenyeret,
csak keveset veszünk.

A kávé ára az nejemnek feltűnt, hogy sokkal fentebb ment.
Már mint a gyengébb minőségű.

Még most is 6 000 Ft/kg egység áron vettem a szemest.
Holnap megveszek egy évre valót.

Vasárnap a piacon megrendeltem egy évre való takarmányt is.
Ha 2025-ben is esik nálunk az ????, akkor 2026-ban sem fogunk éhezni!

Akkor mutasd be a számokat!
Mennyi volt a fizetése:
Pedagógus
Raktáros
Gépkezelő
Tsz elnök
Párttitkár
Ogy képviselő
Tanács elnök (polgármester)

Az ország első embere
Valamint egy tsz nyugdíjas,
Stb.
És mennyi most?
Anno volt-e lakhatási válság?
Volt olyan hogy valaki kihűlt saját lakásában?

Kora reggel fél részegen egyelőre ennyi.
Ja a legfontosabb!
Kárpótlás első évében a gazdálkodásba fektetett minden egyes forintra év végén két forintot kaptam. Úgy hogy az Alföld nevű búza termés hektáronként 20 q lett.

Azt dobta a gép.
Volt év, amikor:

7,5 ha száraz babból csak 0,5 hektárt sikerült betakarítani.
1000 q burgonya lett eladhatatlan.

Egy ilyen év most a vég kezdete lenne.

Lényeg hogy jövőre jobb lesz.
Már pénzügyminiszter sem kell.

Sebaj ezután is vízzel főzök.
Tegnap kiderült, hogy nem vagyunk víz nagyhatalom.
A Miniszterünk olyanokat mond, hogy az ember füle kétféle áll.

smile cowboy

Nincs profilkép
#119006 Németh György
2024-12-17 04:50:51

Válasz korrektuzlet11 #119005. hozzászólásáraTisztelt Uram!

Ezek nyilvános KSH adatok, nem tudok mit kezdeni Önnel, ha nem képes ezt felfogni. Ezek voltak a KSH által mért számok az adott években élelmiszerinfláció esetén, igen, az előző év a bázis év, nagyon nehéz volt erre rájönni a szorzás nevezetű matematikai alapművelet használatával, gratulálok Önnek!!! Azzal meg végképp nem tudok mit kezdeni, hogy valaki 2024-ben nem tudja kezelni a Google keresőt, és leellenőrizni ezeket az adatokat. Pontosan ezért nevetett Magyarországon évekig mindenki Európában, mert itt ilyen infláció volt, Európa rekorder élelmiszerinfláció, és akkor Önnek van bőr a képen itt a 14%-os reálbér emelkedéssel jönni, szégyen kategória, erre mást nem tudok mondani.

Nincs profilkép
#119005 korrektuzlet11
2024-12-17 03:25:29

Válasz Németh György #118980. hozzászólásáraÖn engem néz hülyének.
Bizonyítékként ezt képes produkálni.smile lol
A fórumozókat is minősíti, hogy senki nem vette észre, hogy itt megborult a logika alaposan.smile lol
Ép eszű ember, ha valaminek a százalékos emelkedését megadja akkor, a bázist is meg kellene adni, vagyis melyik évhez képest nőttek ennyire az árak. Itt és most állított ki a szakértelméről nullás bizonyítványt. smile lol

A nem agyhalottaknak: azt elfelejtette leírni a nagy tudós, hogy melyik évhez képest volt az áremelkedés 126%, vagyis melyik évet tekinti 100%-nak. Hogy NGY a nem százas körzetből jött az biztos. Nyilvánvaló fogalma sincs arról, miket zagyvál össze.

SZÁMOLJANAK MÁR UTÁNA!!!!!!! Ez elképesztő!!!!!
Azt meri állítani hogy 2 év alatt 58,63%-os volt az infláció!!!!!! Mert a tudományos értekezéséből ezt érthetik a normálisak. 1millió-ból lett 1millió586ezer Ft.
Elképesztő!!!! Hogy jöhetett ki ez az eredmény?
Utána számoltam: aki engem ócsárol, próbál megalázni , összeszorozta 1.26-ot az 1,259-el, csak így jöhetett ki az 1,58634. Mikor lenne ez igaz?
Ha 2021 és 2022 között 26%-os infláció lett volna, 2022 és 2023 között pedig 25,9%
Fogalma sincs hogyan kell a százalékokkal számolni, azt sem tudja mit jelentenek!!!!!!!
De ezek után is nagyképűen, lekezelően fog engem besarazni.
Itt megteheti, itt gyakorlatilag nincs értelmes kontroll.
Persze nem is az a célja hogy bármit is a tisztázzon, hanem a tények elfedése, mások hülyítése.
Az itteni véleménydiktátorok:
Vagy nem ismerik a tényeket.
Vagy nem tudnak az adatokkal mit kezdeni számolni, ez ebből a példából is látható.
Vagy csak a nettó hazugságokat terjesztik.
Azzal is tisztában vagyok, hogy a "fórumon" senki sem fogja elolvasni ezt sem, olvasás nélkül azt fogja mondani, hogy hülyeség.
Mert nem már rég elvesztették a fonalat, baj van a szövegértéssel, és nem is érdekli őket, csak a felszín. Majd azzal jönnek: nem is annyi a zsömle ára.smile lol
Mert nem akarnak semmi olyanról tudni, ami nem egyezik a világról alkotott betegesen torz képükkel. Ezek nem olvasnak lakájmédiát, csak FOS-t. Igazuk van ne végezzünk az agypusztításban félmunkát.
Kreálnak még ezer kamunicket, és csúcsra járatják a kötözködést, mert máshoz kiderült, nem értenek.

#119004 Radocz
2024-12-17 03:16:28

Válasz hasutas1 #118999. hozzászólásáraHol látod, hogy Én visszasírom?

Gyerekként én játszottam olyat, hogy
facsere,
árok cica,
cigiztünk a szakma Katalin tövében,

stb.

Az unokám már egyiket sem tudná.

Nincs fa, nincs árok, szalma kazal helyett maximum a kisbála szalma.

A kisebbik fiam korcsolyázott a házzal szemben a jégen.

Ház még van.
Szemben a terület is meg van. Mivel magán tulajdonba került, a tulaj feltöltötte.
Ha lenne eső akkor sem tudna megállni a víz.
Megtehetném, hogy elárasztom, de olyan hideg sok éve nem volt, hogy a víz megkeményedjen.
Mikor gyerek voltam, a korcsolya hiányzott.
"Szar az élet, tök a tromf! "

smile cowboy

Nincs profilkép
#119003 enro
2024-12-16 22:45:16

Válasz rtamas1976 #118992. hozzászólásáraMiért akkor nem voltunk rabszolgák? A melóhelyen sokan lógtak, sokan nem, de az igazi munka utána kezdődött. Kaszálni, forgatni, gyűjteni, kazlazni szekérrel, traktorral, ifával, a legnagyobb melegbe szombat vasárnap, amikor más a kocsmába itta a hideg sört, vagy a strandon szórakozott a lányokkal. Tehenet fejni meló előtt reggel 5-kor, mert mire a csorda jön kész kell lenni, bikákat rendezni, borjúkat rendezni, szárnyasokat, nyulakat szintúgy. Ősszel kukoricatörés, hordás, fejtés, hetente darálás, tápért szaladgálás, mellé még férjen bele az időbe a háztáji, mert valamit enni is kell, meg az is plusz pénz. közben házat építeni, napszámba menni, hogy majd legyen viszont segítség. Reggel fél öttől késő estig dolgozni 365 napon át, és a munkahellyel meg a mellékesekkel EGYÜTT talán összejött annyi, mint a fővárosban egy kőműves bére napi 8 órában. Akkor miről beszélünk.
3.60 volt a kenyér................5 forint meg volt az előállítása, nem éppen működőképes gazdaságpolitika. Mennyit kellett dolgozni egy lada áráért? Tessék csak kiszámolni.
Attól, hogy ez a rendszer egy korrupt működőképtelen szar, nem azt jelenti, hogy az jó volt.
Mindenki a fiatalságát siratja.
Hej de megnézném, hányan sírnának közülük, ha most csak egy hétre visszavinném őket oda.
smile censored

Nincs profilkép
#119002 envagyok2
2024-12-16 22:34:13

Válasz Sanyiii70 #118859. hozzászólásáraezeket a népmesei elemeket minden héten péntek reggel keverik bele az éterbe a korruthon, ezt nem nekem kell címezni. a mesét ti költitek a háború köré, hogy ez nem egy a magát a történelemkonyvekbe örökre beírni akaró faszfej hódító háborjója 2022ben a civil lakósság megtörése által, hanem honvédő, nemzetvédő, nemkapmukát, meg meg se szólalhat oroszul, meg tudja a tököm micsoda, ja azovsztál, meg ilyesmi, lényeg hogy nácik, és azokat most is le kell győzni. ez a mese. a valóság az, hogy elérkezettnek látta az idót a koma, hogy akkor menjünk, most vagy soha, különösen úgy, hogy sejti, mármagának sincs sok hátra, ha örök nyomot akar hagyni az orosz néplélekben, akkor muszáj. ez a valóság minden más, az a mese.
da ha már mese, az nem merül fel egyiktekben sem, hogy mi a geci faszért nyomnak ilyen meséket reggeltől estig, orrvérzéstől agyvérzésig? hogy kéthavonta miért van új világrend, meg új ideológia, meg új mese? hogy mi közöm van nekem ehhez, ahelyett, ami itthon történik? hogy miért békemisszókra jár, ahelyett, hogy azzal foglalkzna, amire a felhatalmazést kapta? az senkinek nem fáj, ami történt az utolsó 10 évben ebben a társadalomban? hogy totálisan szétszakadt, hogy esélyegyenlőség, esélyteremtés helyett ha totális esélytelenséggel szembesül a társadalom 90%-a? hogy a minimális tárdalami mobilitás, ami volt, az is teljesen megszűnt? kasztokra szakadt a társadalom, és ez a kazstosodás folytatódik, és gyorsul, és légmentesen zár. hogy a ma született gyerekek 90%-a fölött ott az üvegplafon, és az alacsonyabban van, mint anno a szülei fölött volt, és azok mire vitték? ez így oké, ezzel nem kell foglalkozni, hogy széthullik az ország, ez így fasza, ez demagógia barátom, meg népmese. ez faszság, ezzel nem foglalkozunk, ez úri hunctság, külöben is a réti cigányok megérdemlik, fogllakozzuk azzal, hogy törkménbasik leszüönk, mert izé, mi a faszom, onnan jöttünk mink is, oda tartozunk, közös a vér, forevör kurultáj. az a helyzet, hogy akik 10 éve azt hitték, hogy ők soha nem juthatnak a réti cigányok sorsára, és hogy majd a yhgerekeik, meg izé, azok most ott vannak, mint 10 éve amazok voltak, és így szigetelődik el mindenki, így kasztosodunk. esélye nincs a gyerekednek miniszterelnöknek lenni. nincs rá mód, nincs rá esély, egyszerűen zárt a rendzser, akármekkora zseni, lehetetlen. érted mit mondok? ha csak rajtad múlna, akkor sem, mert te hiába akarnád a legjobb képzést megadni neki, nem éred el, nem jutsz be, a sort se találod meg, aminek a véégre be kéne állnod sorbaállnod, mert azt se tudod hol keresd. érted? nah ez demagógia. az, ez demagógia. ez népmese. mennyivel szebb a törménbasivá avatásról szóló, ott minden aranyozott, meg lovak is voltak, az a nekünk való.

#119001 Ohaza63
2024-12-16 22:12:23

Válasz hasutas1 #118994. hozzászólásáraÜdv!

Tartom is azt amit leírtam.
Nem lehet büntetlenül 12 Ft-ot költeni folyamatosan, ha csak 10 Ft-ot keresel és most ezt csinálja a kormányunk és a felelősséget áthárítja másra (KKV ra ), akik meg ebbe fognak belefulladni.
Ilyet csak Rákosi elvtárs képzelt, hogy a határ a csillagos ég, meg most Orbán.

Tudod olyan családból származom mindkét oldalról, akit kiforgattak mindenükből, de mégis kínnal keservvel felnevelték a gyerekeiket és egy igen erős jobbos identitást kaptunk.
A 40 filléres Boci csoki olyan nagy ajándék volt akkor nekem, mintha most a gyerekednek egy kocsit veszel.
De volt szeretet, összetartás és boldog gyerekkor, mert millió barátom volt.

A jobbos identitás sokszor volt kellemetlen, mert a pofám végett a komcsi világban nagyon sokszor lemaradtam a kötelező órabéremelésekből, meg prémiumokból és bőven kaptam fenyegetéseket a főnökeimtől és a párttitkár elvtárstól.
Ez még az idő volt, amikor Orbán a Fletó haverjával a KISZ ben a proletár világ forradalomról értekezett

De a Jó Isten mindig adott erőt és lehetőséget, hogy máshol megkeressem azt, amit ott nem kaptam meg.
Igen a komcsi érában is nagyon jól éltem, mert a főállásom mellett mindig volt 1-2 másodállásom és mindig volt földünk, amin gazdálkodtunk a Faterral.

A rendszerváltás után meg még jobban belecsaptam a lecsóba és még jobban futott a szekér.

Az Isten igazságos, mert a mindenéből kiforgatott és megszégyenített, iskolától eltanácsolt kulák gyerekekből sikeres cégtulajok lettek és akik ezt csinálták velünk, csöves nincstelenként haltak meg.

Kell ennél nagyobb kárpótlás és jóvátétel, azt hiszem nem.
Amikor nincstelen szüleim ezeket látták és tapasztalták megkönnyezték ezt és most is biztosan büszkék ránk, ha lenéznek a mennyországból.

#119000 hasutas1
2024-12-16 22:04:30

Válasz hashtag #118996. hozzászólásáraEnnyi? Ennyire futotta egész délután? Azért tőled többet várna az ember smile unsure.

#118999 hasutas1
2024-12-16 22:02:33

Válasz Radocz #118998. hozzászólásáraSenkit sem szeretnék megbántani, főleg téged nem, de ha már így elgondolkodtál (ahogy mások is egész délután), esetleg felvetődött-e benned, hogy akkor egy jó nagy buborékban éltetek?
És sajnos azt sírjátok vissza ami ellen kézzel-lábbal kapálóztatok úgy 86-88 tájékán?
Persze az élet szép volt, de a hazugságnak ára van.

#118998 Radocz
2024-12-16 21:52:54

Válasz hasutas1 #118993. hozzászólásáraA nagyobbik fiam nem tudta megcsinálni.

Örülök neki, hogy másoknak sikerül.

smile cowboy

Nincs profilkép
#118997 .Richard.
2024-12-16 21:50:03

Válasz Ohaza63 #118991. hozzászólásáraSajnos a Lidlben kevès a 8mèteres pèkárus polc,mert annyi faszságkt árul,ami mind ugyan az,csak más a formája,hogy szinte senki nem talál jót benne. Köröznek mellette,mi a jó. Bmeg ha kifli meg zsemle lenne,is boldogan hazamennènk,nem,hogy ez a sok szar. Mèg rakjanak hozzá 10mètert,hátha jobb lesz. Ökrök. Úgy viselkedik a tömeg körülötte,mint a disznó a kertben. Mindennek odabsz,de egyiket sem eszi meg. Az oljában meg darán elèl fèl èvig is,fel sem tűnik neki.

Nincs profilkép
#118996 hashtag
2024-12-16 21:42:23

Válasz Csavarkulcs #118945. hozzászólásáraMűködő demokràciàkban előfordul. Tudom innen nézve fura dolog az ilyen.

#118995 Radocz
2024-12-16 21:38:05

Válasz hasutas1 #118993. hozzászólásáraÉn egy évvel korábban fizettem vissza.
Akkor még "csak" 40 százalékot engedtek el.
Minden valutám el kellett adni, hogy saját tulajdonú legyen a házam.

Sógorom nem tudta kifizetni.
Aztán úgy megemelték a törlesztő részt, hogy csak.

Szerintem most sokkal rosszabb, annak, aki szegénynek született.

smile cowboy

#118994 hasutas1
2024-12-16 21:33:08

Válasz Ohaza63 #118991. hozzászólásáraÉdes Istenem, komolyan mondom nem hiszem el. Mit művelsz ?
Egész nap azon morfondirozol, hogy most a patás ész nélkül adja a pénzt.
Aztán most azon sápítozol régen milyen jól éltél.
Tényleg, az jó volt? Kinek? Nem kell válaszolnod tudom kinek volt jó.

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]