Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 409 Ft USD 392.62 Ft CHF 440.14 Ft GBP 493.83 Ft

Fórum

Öntözés

Létrehozta: Géza , 2009-04-30 21:33:57

Kedvencekhez Segítség

4646 hozzászólás
Nincs profilkép
#4096 Rabó001
2021-01-22 12:50:55

Válasz Mihály #4095. hozzászólásáraArról aztán végképp nem én tehetek.

Nincs profilkép
#4095 Mihály
2021-01-22 12:41:13

Válasz Rabó001 #4094. hozzászólására hát attól nem lettem okosabb ... nem tudom miért????smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4094 Rabó001
2021-01-22 11:27:00

Válasz Mihály #4093. hozzászólásáraArra meg már válaszoltam.

Nincs profilkép
#4093 Mihály
2021-01-22 11:17:51

Válasz Rabó001 #4092. hozzászólására a kérdés itt van csak a válasz nem érkezett meg csak félig:
Válasz »#4085 Mihály |smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4092 Rabó001
2021-01-22 11:00:19

Válasz Mihály #4089. hozzászólásáraSemmit nem akarok rád sózni.
Válaszoltam. Ha nem elég, vagy nem tudod értelmezni, tedd fel újra a kérdést normálisan! Aztán akkor ha tudok, majd válaszolok.

Nincs profilkép
#4091 Mihály
2021-01-22 10:51:59

Válasz buszsofőr #4083. hozzászólására ez megoldható 1 évben esetleg kettő évben s aztán ez nem egyperces novella ez életre szóló smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4090 Mihály
2021-01-22 10:50:19

Válasz Bigiboy77 #4086. hozzászólására Csakhogy nem kap engedélyt kerítés építésére a vadgazdától .... ez a kiskapu smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4089 Mihály
2021-01-22 10:49:05

Válasz Rabó001 #4087. hozzászólására Van más lehetőséged?? de megint fél választ kaptam mikor is írtam én azt amit rám akarsz sózni ????smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4088 Rabó001
2021-01-22 10:26:35

Válasz Bigiboy77 #4086. hozzászólásáraNos, az az érzésem hogy törvény szerint csak úgy nem húzhatsz egy kerítést a földed határára. Természetesen mindenki bekerítheti a földjét, de szerintem egy épített kerítéshez ugyanúgy engedély kell.
Az öntözési szolgalmat a vízügyi hatóság a vízjogi engedélyben alapítja és jegyezteti be. Tehát egy-egy. Persze gondolom bíróságon mindent meg lehet támadni, ha az egyik fél úgy véli hogy az ő érdeke sérül.

Nincs profilkép
#4087 Rabó001
2021-01-22 10:21:22

Válasz Mihály #4085. hozzászólásáraBirtokvédelem ügyben nem tudok mit mondani. A dühöngőben biztos tudják.
Te hogy véded meg a birtokod, vasvillával?

Nincs profilkép
#4086 Bigiboy77
2021-01-22 09:49:08

Válasz trikolor5 #4084. hozzászólásáraNem ismerem a Magyarországi törvényeket, de ha te lekerited a területe, amire nálunk jogod van, akkor mit csinál a linearjaval?

Nincs profilkép
#4085 Mihály
2021-01-22 08:14:14

Válasz Rabó001 #4082. hozzászólására "Hol olvastál olyat tőlem, hogy örülök neki? Segítek, sehol."nos csak kérdezem ???? s mi van a birtok védelemmel ???smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4084 trikolor5
2021-01-22 07:05:17

Ja meg van egy lejtős rész, ahova gyümölcsöst terveztem. Gondolom ezt sem valósíthatom meg már..

Nincs profilkép
#4083 buszsofőr
2021-01-21 23:31:27

Válasz trikolor5 #4077. hozzászólásáraÁltalába május augusztus között öntöznek, vess bele mindig tavaszit pl kukoricát váltsad szójával.
Ha kikapcsolja a lineárt a telek határon a te búzád széle kaphat vizet (pl fúj a szél stb) ami aratás előtt/közben nem a legjobb.
A zöldséget általába kis adagokkal öntik kb. hetente, nincs az a kukorica amelyik ne örülne a víznek.
Ha már kénytelen vagy eltűrni, hogy gyúrják a földedet akkor húzz belőle hasznot.

Nincs profilkép
#4082 Rabó001
2021-01-21 23:02:06

Válasz Mihály #4081. hozzászólásáraEzeknek a nagy részét a dühöngőben beszéld meg, azzal aki vevő rá. Nem mindenhol lopnak ám annyit, mint ott az állítólagos vadkeleten. Mást nem írok, mert még más ottlakók megsértődnének rá.

Hol olvastál olyat tőlem, hogy örülök neki? Segítek, sehol. A véleményemet írtam le róla. És mivel meg nem akadályozhatja, ezért akkor a legtöbbet kell kihozni belőle. Nyilván ez korlátozásokkal jár, aminek senki nem örül. De ma is van ám ilyen korlátozás. Nem permetezhetsz bármivel. Nem trágyázhatsz, műtrágyázhatsz bármikor, nem szórhatod a műtrágyát korlátlanul.

Nincs profilkép
#4081 Mihály
2021-01-21 22:54:43

Válasz Rabó001 #4080. hozzászólására a hozzá állásod vagy a történet mert nem mindegy én tuti nem tudnék örülni hasonló szitunak nekem ki a franc segít be szét szedni meg összerakni naponta vagy őrizzem mert ellopják a rendszerem ők meg jönnek mennek mikor kedvük tartja de remélem arra is lesznek vasasok akik lebontják mire felkelnek s viszik a horganyzott anyagot a vasba mert a kormány a birtok védelmet 30 éve hanyagolja ha nincs kerítés az megy a földedre aki arra jár s nem tehetsz semmit ellene mit gondolsz miért folyik nagyüzembe a csemegekukorica lopás ... mert olyan a törvényeink hog csak szabálysértésért veszik őket őrizetbe ha elkapják őket amely nem lehet hosszabb a 72 óránál smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4080 Rabó001
2021-01-21 22:37:48

Válasz Mihály #4078. hozzászólásáraNa már vártalak.
Nem érdekes, hanem reális.

Nincs profilkép
#4079 Rabó001
2021-01-21 22:36:20

Válasz trikolor5 #4074. hozzászólásáraLineár lesz az a valami.
Ha létrejön az öntözési szolgalmi jog a területeden, akkor valóban köteles leszel átengedni. Viszont a törvény valahogy úgy szól, hogy köteles vagy tűrni, de el nem lehetetleníthet téged, nem akadályozhat az ingatlan rendeltetésszerű használatában.

Én azt mondom, hozd ki belőle a legtöbbet. Én úgy egyeznék meg velük, hogy ha épp nekem is jó az öntözés, akkor ne fizessen kártérítést a keréknyomokért, viszont a kártérítésként öntözze meg a tiédet ingyen. Ehhez lehet hogy be kell lépned az öntözési közösségbe majd, akkor belépsz, én legalábbis belépnék.

Nem fog neked menni. Ha lefekszel a kereke elé, akkor mondjuk igen, de hát ne feküdj le eléje. Amúgy ezek nem 10-20 km/h-bal mennek. Elég nagy kerekei vannak, azokon megy, oda-vissza ugyanazon, és nyilván ott tapos, ha kint hagysz munkagépet a földön, akkor ne a nyomában hagyd. Nézz utána a neten. Alkalmazkodni kell egymáshoz, nekik is, neked is. Meg kell állapodni és beszélni egymással. Ha tegyük fel te épp akkor vetsz kukoricát, akkor szólsz nekik majd hogy addig ne menjen a területedre, majd ha elvetetted mehet, öntözve vagy üresben. Vagy ha épp szárad a lucernád, meg bálázod, addig ne menjen rá míg le nem takarítottad, nyilván 1 hónapig nem tarthatnád ott a bálákat. De ezek csak példák. Szerintem ez valahogy így működhetne normálisan.

Nincs profilkép
#4078 Mihály
2021-01-21 22:34:43

Válasz trikolor5 #4074. hozzászólására Rabo000 kérdezd neki érdekes állás foglalása van ez ügyben vagy olvas vissza biztos meg találod ..smile bansmile cowboy

Nincs profilkép
#4077 trikolor5
2021-01-21 22:12:42

Válasz buszsofőr #4076. hozzászólásáraIgen az lenne a kevésbé rossz, de át akarnak térni a szokványos szántóföldi növényekről a zöldségfélékre, brokkoli meg ilyenek. Na ezekhez 0 közöm van, ráadásul gépesítve se vagyok ilyenre. Így kb minden munkát nekik kéne csinálniuk, olyan lenne mintha kiadtam volna bérbe a földem nekik (szerintem ez is a céljuk mellesleg). Én szeretek a földön dolgozni és pont azért mert itt nem magyaráz bele senki, meg nem keresztezi senki az utam meló közbe (eddig legalábbis). Azt aláírom, hogy így értékesebb lett a terület, de az én életemben nem is cél, hogy eladjam.

Nincs profilkép
#4076 buszsofőr
2021-01-21 21:17:46

Válasz trikolor5 #4074. hozzászólásáraSzerintem eggyezz meg veluk mindig ugyanazt vesd amit ők, ne fizessenek taposasi kárt de ne is kapcsoljak ki a vizet mikor áthalad a tieden

Nincs profilkép
#4075 csuti0
2021-01-21 20:26:05

Válasz trikolor5 #4074. hozzászólásáraSzia!
Fordított esetben mi lenne a meglátásod?

Nincs profilkép
#4074 trikolor5
2021-01-21 20:11:22

Szomszéd nagy cég pályázattal kiépíti az öntözést. Közölték, hogy a mi területünkön is áthalad majd az öntöző, ez a hatalmas, hosszú egybefüggő, önjáró fém öntözőrendszer. Azt mondták a mi földünk határánál kikapcsol majd az öntözés, de az egész berendezés tovább halad. Taposási kárt elvileg kifizetik majd. És ha akkor jön a berendezés mikor földmunkázok? Nekemjön? Van, hogy kinthagyom a munkagépet a földön, akkor nekimegy? Törvényben elvileg benne van, hogy köteles vagyok eltűrni. Valaki találkozott már ilyennel? Azért ez elég durva. Kicsit olyan érzése van az embernek mintha már nem csak a saját földje lenne. smile sad

#4073 _NB_
2021-01-11 10:53:17

Ezt a kutas kérdőívet, gondoltam kitöltöm, de már a második oldalon eladtunk mivel a választási lehetőségek hiányosak.

Nincs profilkép
#4072 Rabó001
2020-12-19 12:12:51

Válasz Mihály #4069. hozzászólásáraEgyütt válaszolok a 2 hozzászólásodra.
Közvetlenül persze hogy minden termelés, adásvétel, és pénzforgalomból csapódik le az államnál. Mert termelni se tudsz teljesen feketén, mert a vásárolt anyagokon is rajta van az ÁFA, de még ha fekete pénzt csinálsz is, ha elköltöd, veszel egy kiflit, akkor már fizetsz rá áfát.
De akkor sem az államnak termelsz, se zöldséget, se húst, semmit, nem az állam a felvásárló.

Ja hát ásott kutakkal itt is televolt a határ, minden úton vagy minden másodikon volt, a legelőkön meg az állatok itatására. Ezek meg is vannak, csak mivel már nincsenek használva, jelenleg használhatatlanok (teledobálták/beomlott, eltelt, stb), de nem is kell. Aztán ahogy haladtunk előre az időben, elkezdték fúrni a kutakat az öntözés miatt. Nálunk majdnem minden földre csináltak 1 fúrt kutat, a nagyobbakra kettőt is, alig van olyan rész ahol nincs. De most már van amit 20 éve nem használtak, tavasszal több helyen is rápróbáltak, nem mindeggyik bírta el a 2 dobot. Meg egy jó nagy része be volt csövezve egy szivattyúháztól, na az volt a legjobb.

Minden komoly állattenyésztő telepnek saját kútja szokott lenni, a komolyaknál hidroglóbusszal.

#4071 zsoltee83
2020-12-19 10:25:42

Sziasztok!

Lesz egy eladó Honda wh20x szivattyúm vízágyúval. :) Ha esetleg valakit majd érdekel. Délután felrakom az apróra. :)

Nincs profilkép
#4070 Mihály
2020-12-19 06:57:56

Válasz Rabó001 #4067. hozzászólására Stabil piac a világon sehol nincs de mindent ellehet adni csak akarni kell az hogy milyen áron az mindig két dolog függvénye az igény és a felhozatal ha ez a kettő megvan van piac ha az egyik hibázik már csak szükség van .... tudtommal szabad országban élünk az termel aki akar zöldséget nyilván aki nem tud beruházni nem fog de aki öntözésen gondolkodik ott már van beruházásra tőke ...."
El vagy tévedve. Ki termel ma Magyarországon az államnak? Ki?... ha nem tudod súgok mindenki te is én is me a szomszéd is azokon kívül akik önellátásra termelnek s nem adnak el semmit legfeljebb cserélnek mert azért vannak ilyenek is s egyre többen próbálkoznak smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4069 Mihály
2020-12-19 06:49:43

Válasz Rabó001 #4068. hozzászólására az alföldön nem fúrtak mindenhol hanem ástak 20-30 méter mély kutakat némelyik 5-10 köb méteres volt s már a tsz is számolt fel de a bukásuk után lett oda zöme a határba minden dűlőn volt kút nem 1-2 mert nem vitték a lovakat 2-3 km itatni inkább ástak 1 kutat ha nem volt tanya a környéken mert a tanyákon mindegyiken volt ásott kút 7-10 méteres "bodonos" kutak ha tudod miről beszélek fúrt kút nálunk csak a tsz központban volt az irodistáknak hídroforral felszerelve majd a 80 években lett kiépítve az ivóvíz hálózat ami olyan mangános hogy barna a vízkő smile oopssmile cowboy de fogyasztható

Nincs profilkép
#4068 Rabó001
2020-12-18 18:52:13

Válasz Mihály #4059. hozzászólásáraNem, tényleg nem válaszoltam a kérdésedre, mert honnan tudnám mennyibe kerül egy vízmérő, meg az engedélyeztetése. Az sehová nem volt leírva, egy cikk jelent meg arról, hogy milyen törvényt fogadtak el. Vízórára rá lehet keresni a neten, hogy mibe kerül.
Ide is csak azt írom, mint a másik kutas topikba, a teljes törvényt én még nem láttam.
Nemtudom miről beszélsz, rengeteg korábbi tsz állattenyésztő telep ma is működik, a saját kútjával együtt. És ezek szerintem be is vannak jelentve, engedélyeztetve, egyik ilyen szivattyúházban láttam is a falon kis zománcozott táblát, rajta a kút adataival: ki fúrta, mikor, milyen mély, milyen cső, átmérők, stb. Sőt ezeket a neten meg is lehet találni, a bányászati hivatal honlapján, asszem ez a neve.

Nincs profilkép
#4067 Rabó001
2020-12-18 18:44:53

Válasz Mihály #4060. hozzászólásáraEl vagy tévedve. Ki termel ma Magyarországon az államnak? Ki?
Egy kicsit értem ám hogy mire akarnál kilyukadni, de nem termelhet mindenki zöldséget, nem olyan egyszerű az. Azért érteni is kell hozzá az se egy utolsó szempont, befektetés, rengeteg munka, és akkor még hol van a stabil piac.

Nincs profilkép
#4066 Mihály
2020-12-18 10:23:42

Válasz medikus #4064. hozzászólására
,kijárnak a csatorna partra kártyázni, vízügy nem is ellenőrzi, a legszebb az egészbe hogy ahol nem közmunkások végzik ott meg vállalkozók csinálják természetesen nemzetiségi s kis csapatokban hordják őket a csatornapart bozót irtásra s nem számít sem a molylepke sem az énekesmadarak élőhelye az-az környezetvédő aggályok fel em merülhetnek mert a csatornaparton csak fű nőhet semmilyen cserje bokor vagy fa nem lehet rajta a 70 években meg a vízügyisek a kanális őrök felügyelete alatt végig ültették nyárfával a csatornákat egyik oldalról ma meg tarolnak minden ezek a kis csapatok fél térdig érő csonkot hagyva hogy 2-4 év múlva is keljen valamit csinálniuk s a gallyfa az övék alapból s nincs tele a futó van a föld végén fasor mert üresen nem járnak... smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4065 Mihály
2020-12-18 10:13:52

Válasz juhaszsanyi #4063. hozzászólásáraMifelénk egyre több termelőnek van hűtője.
Az pl. segít, hogy ne kelljen betakarítás után nyomott áron eladni a zöldséget..-- igen ez is megoldás néhány napra aztán mikor haza viszi az asszony a piacról meg leszidod hogy nem látta hogy nem friss a gyümölcsnél szint úgy +3 fokon tartják de az árból nem engednek a piacon s a kereskedők meg nem is vesznek csak annyit amit az nap el tud adni a többi megy a cefrében ugyanis akár zöldség akár gyümölcs minőség romláshoz vezet a tárolás ami kívülről nem látszik csak mikor beleharapsz a barackba barna a húsa s kellemetlen az íze almánál szintúgy szóval az még nem elég kell ahhoz más is hogy megőrizzék a termékek a beltartalmi javaikat s az a baj hogy lassan már nem is kapsz csak több napos árut mert a frisset hűtőbe rakják ami meg ott pihen kitudja mióta viszik a banira az öntözéssel meg azért kérdeztem mert én sem tudom hogyan fogják kivitelezni meg mennyibe is kerül majd mert nehogy többe legyen a leves mint a hús....smile oopssmile cowboy

#4064 medikus
2020-12-18 10:00:14

Válasz juhaszsanyi #4061. hozzászólásáraNe kívánd te azt a képzetlen munkaerőt!Vannak,kijárnak a csatorna partra kártyázni, vízügy nem is ellenőrzi,nincs is munka kiadva,40-50 ezerért,de akkor sem megy el máshova dolgozni,pedig kereshetne lazán 250-300-at!Másik! Gondolod hogy a kereskedő nem hozna be zöldséget ha itthon teremne?Az állam nem foglalkozik,vele! A lényeg hogy van a piacon termék!Ha foglalkozna akkor felvásárolna mint régen,nem lenne 300 ezer kereskedő,aki ha nincs 100% haszon,nem is vesz meg tőled semmi!smile drool

Nincs profilkép
#4063 juhaszsanyi
2020-12-18 09:31:13

Válasz Mihály #4062. hozzászólásáraFeldolgozó ipari fejlesztések nélkül is lehetne növelni a zöldségtermesztést.
A nagybani piacok tele vannak olyan import áruval ami nálunk is megtermelhető lenne.
Mifelénk egyre több termelőnek van hűtője.
Az pl. segít, hogy ne kelljen betakarítás után nyomott áron eladni a zöldséget.
Az erőforrások munkára szoktatására volnának ötleteim, de az is csak kormányzati intézkedésekkel (ha volna rá szándék) megvalósítható.

Visszatérve az öntözésre
Hogyan, mivel kell majd mérni a vízkivételt?
(mondjuk egy 63 mm-es kútnál)
Ki fogja ellenőrizni?
Mik lesznek a szankciók?

Nincs profilkép
#4062 Mihály
2020-12-18 09:21:27

Válasz juhaszsanyi #4061. hozzászólására Szerintem is jó lenne ha a képzetlen munka erő vissza találna a vidékre de ez sajnos már nem fog 1, annyi gép áll rendelkezésre 2, aki a városban él nem megy a határba (mert sz.rni sem tud ha nincs angol wc)3,feldolgozó ipar nélkül hiába való az erőlködés a zöldség gyümölcs ágazatban talán a három legfontosabb ok smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4061 juhaszsanyi
2020-12-18 09:06:13

Válasz Mihály #4060. hozzászólásáraTúlbonyolítottad.
De nagyjából értem, hogy mit akarsz mondani.

Én csak arra utaltam, hogy a nagy birtokokkal rendelkezők (tisztelet a kivételnek) nem érdekeltek abban, hogy profitábilisabb (de munkaerőigényesebb) kultúrákat termesszenek.
Ez a gátja annak, hogy az öntözhető területeken ne kukoricát, hanem paprikát, hagymát, vagy sárgarépát stb. termesszenek.
Pedig az államnak is jobb lenne, hanem szorulnánk ilyen mértékű zöldség importra és a zöldség termesztésben munkára lehetne fogni a képzetlen, segélyekből élő munkaerőt.

Nincs profilkép
#4060 Mihály
2020-12-18 07:06:59

Válasz juhaszsanyi #4057. hozzászólásáraajki több száz hektáron termel meg tudja oldani az öntözést is meg van miből kifizetni az öntöző kút díjait is s nem igazán érdekel senkit hogy két robot van nála alkalmazásba vagy 5 db de ugye az államnak termel az is meg aki 2 hold paprikát termel s teljesen mindegy hogy azt mondod a tied vagy sem mert te is az államé vagy azt csinálod amit a törvényes kereteken belül megenged vagy sem de akkor számíthatsz rá hogy bünti lesz adót fizetsz te is meg a kicsi is te sem esszel háromszor annyit mint ő s az áfa csak azért több ami tőled befolyik mert te 500 ezret költesz ő meg 50 ezret havonta igaz ő nem tengeri kagylót csigát rákot eszik hanem lisztet de ebből részesül az állam is szóval ha ő 12000 nm-en termel 1,6 millió ft értékű paprikát te ezt 3-5 hektáron termeled meg kukoricából és a föld véges nincs több nem lesz több szóval ha sok paprika termelő lenne kevesebb kukoricát termelhetnél mert kellene a föld a paprikának ha érted mire akarok kijukadni (mit szeretnék mondani) mert máshol öntözés nélkül is megoldható a kukorica termelés s az állam jobban jár ha paprikát termelsz az öntözhető földeden és olyan intézkedéseket (jogszabályokat hoz létre ami erre fog téged kötelezni) hoz hogy paprikát termelj robotokkal vagy nélkülük smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4059 Mihály
2020-12-18 06:47:49

Válasz Rabó001 #4058. hozzászólására azt hogy mit tudok s mit akarok bízd rám ha lehet a kérdésre nem kaptam választ sikerült a Fidesz kormánynak össze tolnia megint 1 olyan törvényt ami ahogy felénk szokták mondani "adtak a szarnak egy pofont" mert ugye az előző törvényt azzal magyarázták hogy kell az Uniónak egy regisztráció a vízkivételi helyekről s ebben az ásott kúttól a gazdasági vízkivételi helyig minden benne van anno annak idején a Tsz-állami gazdaságok a jószágtartó telepeken komoly kutakat ástak több ezer köbméter víz kiemelésére alkalmasakat ma se telep se kút most meg csak a kis fúrt kutakat akarják mérőzni miért nem lehetett ezt úgy megoldani hogy értse a Magyar állampolgár aki öntözésre tehát gazdasági tevékenységre használja létesÍt kutat az 0-65 mm ig talajvíz mélységben (20-50 m)regisztrálja az ásott kutakkal együtt s aki 65-től felfelé meg mérővel lássa el a regisztráció mellett vagy fizessen átalányt mint eddig s minden kút regisztrálva lenne mert a békesség többet ér cím alatt nem az túl egyszerű lenne meg érthető nem azért ülnek ők ott rá érnek gondolkozni hogyan leehet csűrni csavarni nehogy már tisztán átlátható legyen smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4058 Rabó001
2020-12-17 15:56:27

Válasz Mihály #4056. hozzászólásáraMinek neked? Úgyse tudsz öntözni, nemis akarsz, ne is akarj.

Nincs profilkép
#4057 juhaszsanyi
2020-12-17 14:46:13

Válasz Mihály #4043. hozzászólásáraAkinek több száz hektár földje van, az nem akar kínlódni zöldséggel.
Egy-két emberrel begépesítve ipari növényt, vagy gabonafélét termel.
Aki zöldséggel gyümölccsel foglalkozik az általában kis területen gazdálkodik, mert csak úgy tud hatékonyan termelni és értékesíteni is.
Ha lenne 200 Ha földem, (mint ahogy nincs, mert nem loptam, nem örököltem), valószínűleg én se melóznék ennyit a hagymákkal.
Még gép se, telephely se kéne. Megcsináltatnék mindent bérmunkában, és ha csak 100.000 maradna tisztán hektáronként, akkor is volna 20 millió évi jövedelmem, amiből kényelmesen megélnék.
Ez az igazság.

Nincs profilkép
#4056 Mihály
2020-12-17 13:24:27

kormányrendelet szerint a hatósági nyilvántartásba a létesítő, üzemeltető bejelentette, továbbá a víz mennyiségének mérését biztosító digitális kútvízmérővel felszerelte.s tudja valaki mennyibe is kerül 1 ilyen felszerelése????
smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4055 Mihály
2020-11-30 10:12:05

Válasz Rabó001 #4052. hozzászólására de mivel a támogatást pályázatot ők írják ki akkor nyugodtan beleteheti hogy zöldség termesztés és nem takarmánytermesztésre lehessen öntöző rendszert támogatásból kiépíteni szívatni a szomszédokat smile oopssmile cowboy

Nincs profilkép
#4054 Mihály
2020-11-30 10:04:31

Válasz medikus #4053. hozzászólására már gépesítve van lehet fejleszteni ill. lehetne ha megérné smile oopssmile cowboy

#4053 medikus
2020-11-28 19:32:03

Válasz Mihály #4050. hozzászólásáraLehet a takarmány kukit kevesebb kézi erővel termelik meg,mint a paprikát!Kevés a kézi munkaerő!

Nincs profilkép
#4052 Rabó001
2020-11-28 19:31:41

Válasz Rabó001 #4051. hozzászólásáraValamit tudtam hogy kihagytam.
Az a központi gazdaságirányításnak a jellemzője, hogy megszabja ki mit termeljen és mennyit. Ma Magyarországon nem ilyen rendszer van.
Az meg mióta szempont egy egyéni termelőnek, hogy a nagy egész közösségnek mi lenne jó? Elsődlegesen saját magának kell boldogulnia, fenntartani saját magát, a családját, a vállalkozását, az alkalmazottainak munkát és tisztes bért adni, az állam felé adózni amit kell.

Nincs profilkép
#4051 Rabó001
2020-11-28 19:21:38

Válasz Mihály #4049. hozzászólásáraNe is menj bele jobban, mert a két hozzászólásod együtt is elég csapongó, se eleje se vége.
Mindenki arra ruház be amire akar, ha öntözésre akkor arra, olyan növényre amire akar. Ha támogatást is igénybe vesz rá, akkor meg kell felelnie a kiírásnak, pont. A pályázat kiírása a kiíró (állami szerv) felelőssége. Persze hogy minden beruházás hosszú távra szól.

Nincs profilkép
#4050 Mihály
2020-11-28 18:28:02

Válasz Mihály #4049. hozzászólására a lényeg az lett volna ha paprikát öntözhet ne takarmány kukit termeljen mert arra alkalmas terület több van s megterem ami szükséges s ha tud öntözni akkor hajoljon le s termeljen fűszer paprikát mert azt tudjuk exportálni jó pénzért az ország GDP..je emelkedhet smile bansmile cowboy

Nincs profilkép
#4049 Mihály
2020-11-28 18:21:34

Válasz Rabó001 #4046. hozzászólására Sajnos szerintem már megint nem értesz meg szerintem, aki beruház az nem mára teszi hanem gondol a holnapra is mivel nem hiszem hogy úgy áll mint Mészáros Lőrinc . Szóval na most 10 ezer vállalkozó alkalmaz 1 embert az jó ugye de mivel állami támogatást kap rá már nem is biztos s mivel a Magyar sertés tartásról szól egyenesen siralmas Talán ennyi nem akarok bővebben elmerülni a témában ettől még a II világháború után is több volt sajnos Pártunk és kormányunk hagyta tönkre menni ezt is mint sok minden mást smile oopssmile cowboy

#4048 medikus
2020-11-28 17:35:09

Válasz A vasalás témája #4047. hozzászólásáraDrót,cérna,madzag,kötegelő,SK bilincs,
smile sweatdrop

Nincs profilkép
#4047 A vasalás témája
2020-11-28 16:39:25

Szervusztok!

Érdekelne, ki mivel kötözi/né fel a vezérdrótra a csepegtető csövet.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Hálaadó Napon járt az agrárminiszter
Hálaadó Napon járt az agrárminiszter
Az új kenyeret és az új bort kézbe venni minden évben rendkívüli pillanat.
Így nő a minimálbér és a garantált bérminimum összege a következő években
Trágyaszóró Fortschritt T-088
Trágyaszóró Fortschritt T-088

2.450.000 Ft

Eladó  hús jellegű hizó
Eladó hús jellegű hizó

1.000 Ft

Goldoni Star 70
Goldoni Star 70

5.000.000 Ft

Műtrágyaszóró
Műtrágyaszóró