Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez valami kétlapátos Kínai szivattyú? Direktbe, kútról tolja a 16 köbmétert, vagy csak nyomásfokozásra használod, és van előtte egy másik szivattyú? Mennyit eszik óránként ?
Válasz #2252. hozzászólásra
Szia.
Most készült el tavasszal a rendszer előtte dobról öntöztem,de rettentő költséges volt az üzemeltetése.
Ezzel a rendszerrel öntözhetek erős napsütésben,vagy akár szélben is.
WB 20-as,WH-20-as szivattyúkat néztem első körben,de nem tudnak ennyit.
Sokan ott csúsznak el,a választásnál,hogy alulméretezik a szivattyút,nem veszik figyelembe,hogy 5-8 méter mélyről fel is kell szívni a vizet,ami az emelési magasságból lejön,és már nem is tudja kiszolgálni a rendszert,csak szakaszolva.
Gond nem volt vele,de be is cseszne,hiszen még csak 70 órát üzemelt.
Válasz #2250. hozzászólásra
Hidd el,hogy jól körbejártam a kérdést,mire belevágtam a lecsóba.
Hozzáteszem nem a saját fejem után mentem,hanem megterveztettem.
Nem muszáj 1-et értened velem,a lényeg számomra az,hogy üzembiztosan, gazdaságosan,jól működik!
Kell a két bár induló nyomás,hogy a 300 méter hosszú szárnyvezeték végén is csepegjen az utolsó elem.
Óránként 2,5 liter csepeg ki ezen a nyomáson testenként.
A cső méteres osztású,6200-6300 elem van a 3 hektárra lefektetve.
Ezt a számot megszorzod a 2,5 literrel,kijön,hogy 16 köböt nyom óránként.
A csepegtetőhöz nem kell nagy nyomás. (vagy én tudom rosszul)?
Minden géphez adnak gépkönyvet.
Az ott leírtakat érdemes időnként elolvasni és be kell tartanil, ha jót akar magának a tulajdonos.
Az előírt, (javasolt) minőség idénként változik.
Pl. Van egy Stuhl fűrészem, amibe most már nagy fordulatú motorokhoz kitalált motorolajat kell vásárolni. 10 éve ,amikor megvettem, akkor még más volt a módi. Legalábbis én ezt nem tudtam.
Azért vannak a szakemberek, hogy érdemes velük kommunikálni.
Vagy szakbolt, szakszervíz, vagy itt is. Én így csináltam és ....
anno vettem 6 m-es homokos kúthoz egy "kínai" szivattyút.
Keveset ment ígty nagyon drága lett.
Azt javasolta a szakember, hogy Pedrollót vegyek és tegyek elé szűrőt, ami megszűri a homokot.
Ezt már tudtam (mert a mit vettem "sterimobot" azt írja a gépkönyv, ha nem teszek elébe szűrőt és nem hálózati vízről használom, garancia megszűnt) csak nem adtam össze.
kérdésem:
Ha olyat veszek amihez van hidrofor azzal tudok-e gyepet locsolni?
6 m-es alucsöveim vannak, Tisza II és Sió szórófejjel.
Kéretem kölcsön csöveket, hogy ne kelljen annyit a sárban áthordani a következő állásra.
Szórófejből nem volt olyan sok így csak azokat kellett átrakni.
Anno a KITE tanácsadója is azt mondta, hogy a csepegtetés, és a mikrofejes kombinálása a legjobb öntözés.
Biztos úgy van, de szegény ember azzal főz, amije van.
Az elején 6 hengeres csepel motor (MAB 350-es) által hajtott szivattyúval is öntöztem. Pl krumplit, de meguntam.
Most már csak csemege kukorica van. Linear alatt, amit integrátor gondoz.
Az élettartam nagyban függ a terheléstől, és a karbantartástól. A szelephézagot évente ellenőriztetem. Leghamarabb a főtengelycsapágyakat kell cserélni. Az alkatrész 6 - 8 ezer Ft (persze nem honda szervízbe). Munkaidő hozzáértőnek is 1 nap.
Hiába raksz bele akár milyen jó olajat, a 200 óra nagyon sok. Én kb. 50 óránként cserélem az olajat, sőt olyan embert is ismerek aki 30 óránként cseréli.
Válasz #2237. hozzászólásra
Szia!
Az enyém elment több mint 2000üó-t mióta nálam van (padlógázon) és még hozzá se kellett nyúlni fogyasztása is 1,7l.
Kb 200üzemóránként cserélem az olajat de én a gyári honda olajat öntöm bele ugyhogy elmegy sokáig!
Üdv.Zsolti
Válasz #2228. hozzászólásra
Hidd el sokkal jobb dobbal mint óvatosan húzgálni a tömlőt pl paprikában mert nagyon könnyen eltörik a szára...
Meg ha jól megvan locsolva akkor 2-3óra múlva is sár van.
Aminek értelmét látom az a csepegtetés,letelepětett mikroszórófej és a dob.
Erre felénk a mikroszórófej elképzelhetetlen mert sok az élelmes nem az idén lebarnult emberszabású.
Régen kocsival jártak lopni most nemtudnak bejönni a földre kocsival.Jönnek gyalog, teljes kerítés se tántorítaná meg őket.
Maradok a lapátnyélnél...
Üdv.Zsolti
Ja igen, számolja valaki az üzemórát a WH20-nál? Az olajcsere miatt is érdekes lehet, meg arra vagy kíváncsi, hogy vajon mennyi üzemórát megy el javítás nélkül, illetve mennyi az élettartama?
333l/min 2,4 bar nyomáson az nagyon határeset a WH 20 X nél szvsz.
Én egy Kínai szivattyúval tolom rá a WH20-ra a vizet kb. 0,2 - 0,4 bar nyomással. 250 l/ min és 2,8 bar nyomáson megy a víz a rendszerbe, de így is 80 - 90 % os fordulaton kell pörgetni a Hondát (nincs még széthajtva, de nem is új a gép)
A domborzati egyenetlenséget is vedd figyelembe amikor a nyomásesést számolod. Ha fel kell tolni egy 5 m-es dombra a vizet, az - 0,5 bar
csabazsolt: Hát ez van, lehet kapni 3" tűzoltó tömlőt is, csak az már drága mulatság. Az 52-es tűzoltó tömlő csak addig tűnik vastagnak, amíg 100-150 liter vizet akarsz átpréselni rajta. Amikor 500 litert, akkor már necces. Ráadásul szét is nyomja a tömlőt a szivattyú, nekem leselejtezett már 3 tömlőt, amiket a kútról vígan használtam eddig...
De ahhoz hogy 100 meteren 2,4 báron 333 liter vizet tudjon 75 ös cső kellene,..... Nem lessz olcsó mulatság, amugy nem gondoltam hogy ennyire esik a nyomás vékonyabb csövön, kösz a táblázatot, én is ugyanezt találtam meg. Tüzöltö tömlőből vannam ilyen vagy vastagabbak?
Ezek szerint egy 100 méteres 50 es dob végén nem tud csak 150 litert 3 báron (4 bár a szivattyunál-0,9 a nyomásesés a cső végén)
A WH 20 X -nek 2"-os a szívó, és nyomó kivezetése is (2" külső menet). Ha vastagabb csövön viszed a vizet, akkor kisebb lesz a nyomásesés, jóval olcsóbb lesz az üzemeltetés. Ebből a táblázatból ki tudod nézni mennyi lesz a nyomásesés.
Én kiorkánoltam kettőt ott húzom be a szórófejet, az pont elég hozzá hogy működjön a dolog! Ami kicsi kb 1,5 méteres azt meg nem mert kicsit megdönti a kocsi elhajlik a kucca és utána visszaáll magától 2-3 nap múlva!!
Szerintem meg kell toldani egy kicsit, és mivel traktorral húzod ki gondolom, akkor traktor szélességben kell taposnod, ha a szánkó nem szélesebb nála. De legegyszerűbb ,ha leméred....
Sziasztok!
Sigma kb260 méteres dobbal öntöznék kukoricát. A dobot a kukoricában húznám ki. Gyári magasságú vízágyú kitalál a 2méter körüli kukoricából, vagy meg kell toldani? Hány sort kell kigyúrni a behúzó szánkónak? Nagyon régen használtunk ilyen cuccot...
Milyen szórófej van rajta, és milyen szélesen öntöz? Hosszú távon dobbal szeretném megoldani az öntözést, hogy ne kelljen a 25kg-os szórófej állványt meg a tűzoltó tömlőket cipelni 3 óránként. Nekem is Wh20x szivattyúm van, meg vagyok vele elégedve. A dobig nekem 40-60m tűzoltó tömlővel kell elvinnem a vizet.
Sziasztok nekünk Honda wh 20 szivatyú és 50/190malupe turbinás dobunk van.100-120 méter gerinc le van rakva a dobnál mért nyomás 2,8-3 bar 12-14 mm fuvokával.
Akkor a jövőben lehet, hogy én is beruházok traktorral hajtottra, csak nem akarom a traktoromat ezzel tönkretenni. Nem tesz jót neki üresben állandó fordulaton forogni..
Én patakból locsolok és nekemis 6m a cső amíg eléri a vizet de gyorsabban meglocsol és jobban a trakis mint a wh20-al
a két honda egybekötbe meg megevett nekem 3,5-4litert óránként aztmeg már nembirom 6-7órán keresztül hogy belocsoljon egy kat.holdat.
50/190-es malupe dobom van 300-volt alighasználtan.
Én a mikroszórófejeket is pakolászom. Nincs 5-600eFt-om egy hektárra, hogy fixre betelepítsem. Ez a vízágyú is bő 50eFt-ba van az állvánnyal együtt. Ebből kéne vagy 10db, hogy a teljes területet lefedje, és akkor még nem beszéltünk tömlőkről....
Mekkora dobod van, amit a Honda nem bír el? Egy Forrás 50-et elbír?Ennél erősebb benzines nem igen van. Nekem a traktor nem játszik, nem tudok leállni a vízhez, folyóból öntözök és van 5m függőleges part a vízszintig.
Válasz #2211. hozzászólásra
A honda jó választás csak nekem azért nem tettszik mert keveset nyom mert az öntöződobomat nem viszi rendesen csak akkor ha a wb30-assal nyomatom a wh20-asra és onnan a dobra akkor nyomot 3,2 bart meg 600l körül .A szórófejezést csak akkor csináld ha állandóra telepíted mert ha pakolászni akarod akkor szerintem inkább vegyél egy kissebb dobot amit elvisz a honda mert beleutálnál a dagonyázásba.
4662 hozzászólás
Válasz #2260. hozzászólásra
Én beirtam a gugliba, kiadta a forgalmazót, tiszta japcsi ez is, és direktbe tudja, van több tipusu ott, kérésre árajánlatot is küldtek mailon
Válasz #2260. hozzászólásra
Tsurumi Japán szivattyú márka.
1,3 liter körül eszik óránként.
Válasz #2253. hozzászólásra
Ez valami kétlapátos Kínai szivattyú? Direktbe, kútról tolja a 16 köbmétert, vagy csak nyomásfokozásra használod, és van előtte egy másik szivattyú? Mennyit eszik óránként ?
Válasz #2258. hozzászólásra
140 egyben,van amit lehet hegeszteni kell,de van benne vagy 3 alu is...
Válasz #2257. hozzászólásra
Mi lenne egybe az ára és mennyire sürgős az eladás?
Nem folynak?
85-ös öntözöcsö 34db(vas)+Tisza2 szórfejek kb10 eladók,Jászság...
Válasz #2255. hozzászólásra
Az nekem nagy, nincs is trakim:D
Válasz #2254. hozzászólásra
Bauer Famos kardánról hajtott szivattyú,ami Sigma 75/280-as dodot táplálta.
Válasz #2253. hozzászólásra
Hát nem is lenne jó ha ennyi idő után bedőlne...
A te szivattyud akkor nyomásban tud többet mint a vh20, előtte milyen szivattyud volt?
Válasz #2252. hozzászólásra
Szia.
Most készült el tavasszal a rendszer előtte dobról öntöztem,de rettentő költséges volt az üzemeltetése.
Ezzel a rendszerrel öntözhetek erős napsütésben,vagy akár szélben is.
WB 20-as,WH-20-as szivattyúkat néztem első körben,de nem tudnak ennyit.
Sokan ott csúsznak el,a választásnál,hogy alulméretezik a szivattyút,nem veszik figyelembe,hogy 5-8 méter mélyről fel is kell szívni a vizet,ami az emelési magasságból lejön,és már nem is tudja kiszolgálni a rendszert,csak szakaszolva.
Gond nem volt vele,de be is cseszne,hiszen még csak 70 órát üzemelt.
Válasz #2246. hozzászólásra
Amugy mióta van meg a szivattyud?
Én most akarok venni ezért nézelődök, mennyire vált be?
Volt e vele valami gond?
Használtál másfélét is?
Válasz #2250. hozzászólásra
Hidd el,hogy jól körbejártam a kérdést,mire belevágtam a lecsóba.
Hozzáteszem nem a saját fejem után mentem,hanem megterveztettem.
Nem muszáj 1-et értened velem,a lényeg számomra az,hogy üzembiztosan, gazdaságosan,jól működik!
Válasz #2249. hozzászólásra
Tudom olvastam az eredeti dokumentációt!
Válasz #2248. hozzászólásra
Ezt írja a szivattyúd tájékoztatója.
"Magas nyomás (~7 bar), alacsonyabb folyadékszállítás. Javasolt felhasználási területek: tűzoltás, nagynyomású mosás, túlnyomásos locsolás stb.
Vízminőség: tiszta víz, a szemcseméret kisebb legyen, mint 2 mm."
Én a csepegtetőt úgy fektettem le, hogy 75 m-né nem volt hosszabb a csepegtető cső.
Egyébként ez gravitációval is elmegy, ha nincs más, és van idő kifolyni a víznek.
Válasz #2247. hozzászólásra
De!
Kell a két bár induló nyomás,hogy a 300 méter hosszú szárnyvezeték végén is csepegjen az utolsó elem.
Óránként 2,5 liter csepeg ki ezen a nyomáson testenként.
A cső méteres osztású,6200-6300 elem van a 3 hektárra lefektetve.
Ezt a számot megszorzod a 2,5 literrel,kijön,hogy 16 köböt nyom óránként.
Válasz #2246. hozzászólásra
Ugye nem gépész vagy?
Ez a szivattyú azt írja, hogy magasnyomású.
A csepegtetőhöz nem kell nagy nyomás. (vagy én tudom rosszul)?
Minden géphez adnak gépkönyvet.
Az ott leírtakat érdemes időnként elolvasni és be kell tartanil, ha jót akar magának a tulajdonos.
Az előírt, (javasolt) minőség idénként változik.
Pl. Van egy Stuhl fűrészem, amibe most már nagy fordulatú motorokhoz kitalált motorolajat kell vásárolni. 10 éve ,amikor megvettem, akkor még más volt a módi. Legalábbis én ezt nem tudtam.
Azért vannak a szakemberek, hogy érdemes velük kommunikálni.
Vagy szakbolt, szakszervíz, vagy itt is. Én így csináltam és ....
anno vettem 6 m-es homokos kúthoz egy "kínai" szivattyút.
Keveset ment ígty nagyon drága lett.
Azt javasolta a szakember, hogy Pedrollót vegyek és tegyek elé szűrőt, ami megszűri a homokot.
Ezt már tudtam (mert a mit vettem "sterimobot" azt írja a gépkönyv, ha nem teszek elébe szűrőt és nem hálózati vízről használom, garancia megszűnt) csak nem adtam össze.
kérdésem:
Ha olyat veszek amihez van hidrofor azzal tudok-e gyepet locsolni?
Nekem ilyen szivattyúm van.http://www.verbis.hu/gepek/kategoriak/2-Szivatty%C3%BAk/8-Motoros_szivatty%C3%BAk/190-Tsurumi_TEF3_50H
Gyümölcsös bő 6 kilóméter csepegtető öntözését táplálja 2-2,2 bar nyomáson,kb 3/4 es motorfordulaton.
Kövezzetek meg,én öntözésenként lecserélem az olajat,ami 16 óra üzemet jelent.
Össz vissz 6 dl olaj kell bele,úgyhogy én ezen nem fogok spórolni.
Válasz #2240. hozzászólásra
Én káposztát, aradicsomot és kukoricát öntöztem.
6 m-es alucsöveim vannak, Tisza II és Sió szórófejjel.
Kéretem kölcsön csöveket, hogy ne kelljen annyit a sárban áthordani a következő állásra.
Szórófejből nem volt olyan sok így csak azokat kellett átrakni.
Anno a KITE tanácsadója is azt mondta, hogy a csepegtetés, és a mikrofejes kombinálása a legjobb öntözés.
Biztos úgy van, de szegény ember azzal főz, amije van.
Az elején 6 hengeres csepel motor (MAB 350-es) által hajtott szivattyúval is öntöztem. Pl krumplit, de meguntam.
Most már csak csemege kukorica van. Linear alatt, amit integrátor gondoz.
Válasz #2242. hozzászólásra
Legnagyobb baja gyertya csere volt úgyhogy nem tudom mit csinálhatok rosszul.
1-1,5-2hetente azért nem fogok olajat cserélni...
Üdv.Zsolti
Az élettartam nagyban függ a terheléstől, és a karbantartástól. A szelephézagot évente ellenőriztetem. Leghamarabb a főtengelycsapágyakat kell cserélni. Az alkatrész 6 - 8 ezer Ft (persze nem honda szervízbe). Munkaidő hozzáértőnek is 1 nap.
Válasz #2241. hozzászólásra
Hiába raksz bele akár milyen jó olajat, a 200 óra nagyon sok. Én kb. 50 óránként cserélem az olajat, sőt olyan embert is ismerek aki 30 óránként cseréli.
Szia!
Az enyém elment több mint 2000üó-t mióta nálam van (padlógázon) és még hozzá se kellett nyúlni fogyasztása is 1,7l.
Kb 200üzemóránként cserélem az olajat de én a gyári honda olajat öntöm bele ugyhogy elmegy sokáig!
Üdv.Zsolti
Válasz #2228. hozzászólásra
Hidd el sokkal jobb dobbal mint óvatosan húzgálni a tömlőt pl paprikában mert nagyon könnyen eltörik a szára...
Meg ha jól megvan locsolva akkor 2-3óra múlva is sár van.
Aminek értelmét látom az a csepegtetés,letelepětett mikroszórófej és a dob.
Erre felénk a mikroszórófej elképzelhetetlen mert sok az élelmes nem az idén lebarnult emberszabású.
Régen kocsival jártak lopni most nemtudnak bejönni a földre kocsival.Jönnek gyalog, teljes kerítés se tántorítaná meg őket.
Maradok a lapátnyélnél...
Üdv.Zsolti
Válasz #2238. hozzászólásra
fene se tudja milyen gyártmány, nincs rajta felirat. Belül gumis, jónak tűnt, de 20 óra alatt mikroszórófej lett belőle.
Most keresek német gyártmányú tömlőt folyóméterben.
Válasz #2234. hozzászólásra
ne vegyél kínai tömlőt.....
Válasz #2236. hozzászólásra
Ja igen, számolja valaki az üzemórát a WH20-nál? Az olajcsere miatt is érdekes lehet, meg arra vagy kíváncsi, hogy vajon mennyi üzemórát megy el javítás nélkül, illetve mennyi az élettartama?
Válasz #2235. hozzászólásra
Én teljes gázon használom a Hondát, úgy van kitalálva, hogy bírnia kell, nem pörög szét. A fogyasztás is úgy jön ki 1,5 literre/óra.
tűzoltó tömlők, akár 110-es is van...
Válasz #2233. hozzászólásra
333l/min 2,4 bar nyomáson az nagyon határeset a WH 20 X nél szvsz.
Én egy Kínai szivattyúval tolom rá a WH20-ra a vizet kb. 0,2 - 0,4 bar nyomással. 250 l/ min és 2,8 bar nyomáson megy a víz a rendszerbe, de így is 80 - 90 % os fordulaton kell pörgetni a Hondát (nincs még széthajtva, de nem is új a gép)
A domborzati egyenetlenséget is vedd figyelembe amikor a nyomásesést számolod. Ha fel kell tolni egy 5 m-es dombra a vizet, az - 0,5 bar
Válasz #2231. hozzászólásra
Köszi szépen!
csabazsolt: Hát ez van, lehet kapni 3" tűzoltó tömlőt is, csak az már drága mulatság. Az 52-es tűzoltó tömlő csak addig tűnik vastagnak, amíg 100-150 liter vizet akarsz átpréselni rajta. Amikor 500 litert, akkor már necces. Ráadásul szét is nyomja a tömlőt a szivattyú, nekem leselejtezett már 3 tömlőt, amiket a kútról vígan használtam eddig...
Válasz #2232. hozzászólásra
De ahhoz hogy 100 meteren 2,4 báron 333 liter vizet tudjon 75 ös cső kellene,..... Nem lessz olcsó mulatság, amugy nem gondoltam hogy ennyire esik a nyomás vékonyabb csövön, kösz a táblázatot, én is ugyanezt találtam meg. Tüzöltö tömlőből vannam ilyen vagy vastagabbak?
Ezek szerint egy 100 méteres 50 es dob végén nem tud csak 150 litert 3 báron (4 bár a szivattyunál-0,9 a nyomásesés a cső végén)
Válasz #2225. hozzászólásra
A WH 20 X -nek 2"-os a szívó, és nyomó kivezetése is (2" külső menet). Ha vastagabb csövön viszed a vizet, akkor kisebb lesz a nyomásesés, jóval olcsóbb lesz az üzemeltetés. Ebből a táblázatból ki tudod nézni mennyi lesz a nyomásesés.
http://vizozon.hu/files/nyomaseses.pdf
Válasz #2224. hozzászólásra
Szia.Ambo szorófej van rajta és kb 30-35 méter öntöz.
Válasz #2227. hozzászólásra
Én kiorkánoltam kettőt ott húzom be a szórófejet, az pont elég hozzá hogy működjön a dolog! Ami kicsi kb 1,5 méteres azt meg nem mert kicsit megdönti a kocsi elhajlik a kucca és utána visszaáll magától 2-3 nap múlva!!
Válasz #2227. hozzászólásra
Szerintem meg kell toldani egy kicsit, és mivel traktorral húzod ki gondolom, akkor traktor szélességben kell taposnod, ha a szánkó nem szélesebb nála. De legegyszerűbb ,ha leméred....
Válasz #2213. hozzászólásra
"mert beleutálnál a dagonyázásba."
Ha vársz amíg "szárad", akkor elviselhető.
Ha van két felszerelésed, akkor tudsz közbe várni.
Sziasztok!
Sigma kb260 méteres dobbal öntöznék kukoricát. A dobot a kukoricában húznám ki. Gyári magasságú vízágyú kitalál a 2méter körüli kukoricából, vagy meg kell toldani? Hány sort kell kigyúrni a behúzó szánkónak? Nagyon régen használtunk ilyen cuccot...
Válasz #2225. hozzászólásra
Hogy tudok egy linket vagy pdf et feltölteni?http://www.monarda.hu/nyomas.htmhttp://www.monarda.hu/nyomas.htm
hm, ezek szerint a wh20 szivattyura legalább 90 es cső kellene annak ellenére hogy 50 es akivezetése:?
Válasz #2219. hozzászólásra
Milyen szórófej van rajta, és milyen szélesen öntöz? Hosszú távon dobbal szeretném megoldani az öntözést, hogy ne kelljen a 25kg-os szórófej állványt meg a tűzoltó tömlőket cipelni 3 óránként. Nekem is Wh20x szivattyúm van, meg vagyok vele elégedve. A dobig nekem 40-60m tűzoltó tömlővel kell elvinnem a vizet.
Válasz #2220. hozzászólásra
125-ös csővel 9eFt, 110-es csővel 8eFt volt még tavaly, nagyságrendileg nem változott szerintem.
Válasz #2220. hozzászólásra
6ropitól felfele a csillagokig
Hátha érdekli valakit:)
Aktuális kútfúrás méterenkénti árakat nem tudtok?
Csakis a vastag méret érdekes..................
Sziasztok nekünk Honda wh 20 szivatyú és 50/190malupe turbinás dobunk van.100-120 méter gerinc le van rakva a dobnál mért nyomás 2,8-3 bar 12-14 mm fuvokával.
Válasz #2217. hozzászólásra
Ja igen, kipróbáltam az új 2m magas állvánnyal a hidra szórófejet a Honda wh20x szivattyúval. 60m tűzoltó tömlővel 50m átmérőben öntöz.
Válasz #2216. hozzászólásra
Akkor a jövőben lehet, hogy én is beruházok traktorral hajtottra, csak nem akarom a traktoromat ezzel tönkretenni. Nem tesz jót neki üresben állandó fordulaton forogni..
Válasz #2214. hozzászólásra
Én patakból locsolok és nekemis 6m a cső amíg eléri a vizet de gyorsabban meglocsol és jobban a trakis mint a wh20-al
a két honda egybekötbe meg megevett nekem 3,5-4litert óránként aztmeg már nembirom 6-7órán keresztül hogy belocsoljon egy kat.holdat.
50/190-es malupe dobom van 300-volt alighasználtan.
Hát az adatai szerint 500 a maximum, 2,5 báron már nem tud csak 250-300 litert ugy emlékszem. Hát a kis dob nem tudom belefér e
Én a mikroszórófejeket is pakolászom. Nincs 5-600eFt-om egy hektárra, hogy fixre betelepítsem. Ez a vízágyú is bő 50eFt-ba van az állvánnyal együtt. Ebből kéne vagy 10db, hogy a teljes területet lefedje, és akkor még nem beszéltünk tömlőkről....
Mekkora dobod van, amit a Honda nem bír el? Egy Forrás 50-et elbír?Ennél erősebb benzines nem igen van. Nekem a traktor nem játszik, nem tudok leállni a vízhez, folyóból öntözök és van 5m függőleges part a vízszintig.
Válasz #2211. hozzászólásra
A honda jó választás csak nekem azért nem tettszik mert keveset nyom mert az öntöződobomat nem viszi rendesen csak akkor ha a wb30-assal nyomatom a wh20-asra és onnan a dobra akkor nyomot 3,2 bart meg 600l körül .A szórófejezést csak akkor csináld ha állandóra telepíted mert ha pakolászni akarod akkor szerintem inkább vegyél egy kissebb dobot amit elvisz a honda mert beleutálnál a dagonyázásba.