Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem is gondoltam párhuzamosan, két szívó csövet nem akarok bele tenni. Sorba meg megint nem kötöm, mert ugye nem egyformák, de azért érdekel, hogy mi lenne, ha...
Saját tapasztalatból mondom neked ne kösd őket párhuzamba két szívóval mert a nagy "lenyomja" a kicsit. Sorba se biztos hogy beválik de nagyobb az esélyed.
Egy példa búvárral locsolok 50es öntöződob most olyan helyen is locsolok ahova nem tudom átrakni a búvárt ezért 2db 3fázisú szivattyú van sorba kötve 12es fúvóka 150m cső a dobig bemenő nyomás 7,5 bar.
Akkor nem érdekes, a kútfejet már betemettem, egy szívócső van beépítve, meg egy túlfolyó, mert pozitív a kút. Nem tudom, milyen mélyen van a munkapont, nyugalmi vízszint meg nincs, mert 20 liter folyik belőle percenként szabadon, sima önfelszívó szivattyúval működtetem.
Baranya Aranya: 50m mély a kút, 25m szürke agyag a nagyja vízadó réteg. A szürke homok réteget nem értük el, tehát elvileg ez még talajvíz. Nem volt szükség mélyebbre menni, mert a próba szívás során 150 litert vettünk ki belőle órákon keresztül, nagyon tuti.
Jólvan csak ötletelek, azt már olvastam korábban, hogy csak azonosakat szabad sorba kötni, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi történne, ha rákötném a nagyobbat a kisebbre??
Kérdés az, hogy melyik mekkorát emel(nyomás,bar) ??????
Ha mondjuk a 1,5 kw-os nem csak több vizet add de nagyobb nyomást is tud, akkor kétséges, hogy az az mellé csatlakozó kisebb nyomású víz be tud-e lépni a vezetékbe.....
Az volna a kérdésem, hogy össze köthetek-e egy 0,6-os, meg egy 1,2 v. 1,5 KW-os szivattyút?
Jelenleg a kúton egy 0,6-os van, de most rendeltem egy nagyobbat, van értelme, vagy szabad-e össze kötni a kettőt? A kút 100-150 litert tud percenként, de még a nagyobb szivattyú se fogja ezt az értéket megközelíteni sem. Mi történhet?
Annyit csinál a gázos víz, hogy a turbinás behúzású dobot nem húzza be. A vízdugattyús-ár többen utálják-, beballag vele.
igaz, hogy lehet e turbinásra légtelenítőt kokányolni ...
De ez, ha csatornából, tóból, gödörből locsolsz nem fordul elő, csak a kutaknál.
4646 hozzászólás
Válasz #1445. hozzászólásra
Köööösz..."meglesz"
Válasz #1443. hozzászólásra
8eFt/m csővel, szűrővel. Az, hogy pozitív lesz-e, vgy mennyi víz van nálad, az nem a kútfúrón múlik, de ügyes.
Írj mailt a zsoltee77kukacgmail.com címemre.
Válasz #1442. hozzászólásra
na akkor ezt kipróbálom majd, ha neked működik...
Válasz #1439. hozzászólásra
Grat Egy ilyen kútat mennyiből tudnál nekem "megszervezni"?...kellene egypár
Válasz #1441. hozzászólásra
Nekem sem egyformák a kisebbet rakd a kútra és próbáld ki úgy.
Válasz #1440. hozzászólásra
Nem is gondoltam párhuzamosan, két szívó csövet nem akarok bele tenni. Sorba meg megint nem kötöm, mert ugye nem egyformák, de azért érdekel, hogy mi lenne, ha...
Válasz #1434. hozzászólásra
Saját tapasztalatból mondom neked ne kösd őket párhuzamba két szívóval mert a nagy "lenyomja" a kicsit. Sorba se biztos hogy beválik de nagyobb az esélyed.
Egy példa búvárral locsolok 50es öntöződob most olyan helyen is locsolok ahova nem tudom átrakni a búvárt ezért 2db 3fázisú szivattyú van sorba kötve 12es fúvóka 150m cső a dobig bemenő nyomás 7,5 bar.
Válasz #1436. hozzászólásra
Akkor nem érdekes, a kútfejet már betemettem, egy szívócső van beépítve, meg egy túlfolyó, mert pozitív a kút. Nem tudom, milyen mélyen van a munkapont, nyugalmi vízszint meg nincs, mert 20 liter folyik belőle percenként szabadon, sima önfelszívó szivattyúval működtetem.
Baranya Aranya: 50m mély a kút, 25m szürke agyag a nagyja vízadó réteg. A szürke homok réteget nem értük el, tehát elvileg ez még talajvíz. Nem volt szükség mélyebbre menni, mert a próba szívás során 150 litert vettünk ki belőle órákon keresztül, nagyon tuti.
Válasz #1430. hozzászólásra
És ez milyen kút?Sima taljvizből van ilyen kapacitás?
Válasz #1435. hozzászólásra
Köszönöm válaszod!
Akkor ez egy víztakarékos rendszer. Előnye, hogy szélben is használható.
Válasz #1434. hozzászólásra
Nem kéne sorba kötnöd. Inkább párhuzamba kösd őket és legyen mindegyiknek külön szívó ág.
Azt nem írtad, hogy milyen mélyről kell neki szívnia?
Válasz #1428. hozzászólásra
Elnézést a késői válaszért:
Nos, konzollal 50-52 m szélességet öntöz, mig ágyúval 90-95 m-t, a húzási sebességgel állitod a vizadagot 3m-órától 200 m-óráig, óránként 30-50 m3 vizzel beéri 6-7 bar nyomáson.
Válasz #1433. hozzászólásra
Jólvan csak ötletelek, azt már olvastam korábban, hogy csak azonosakat szabad sorba kötni, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi történne, ha rákötném a nagyobbat a kisebbre??
Válasz #1432. hozzászólásra
A kisebbik szivattyú után akarsz még egy szívó ágat amint úgyszintén egy nagyobb szivattyú van ???????
Már most felejtsd el, inkább pihend ki magad !
Válasz #1431. hozzászólásra
Ja várjál, én sorba gondoltam kötni. A 0,6-os nyomó ágára az 1,2 v. 1,5-ös szívó ágát.
A 0,6-os 42m-t emel maximum és 2800 l/h
Az 1,2-es 50m-t emel és max 4300 l/h
Válasz #1430. hozzászólásra
Kérdés az, hogy melyik mekkorát emel(nyomás,bar) ??????
Ha mondjuk a 1,5 kw-os nem csak több vizet add de nagyobb nyomást is tud, akkor kétséges, hogy az az mellé csatlakozó kisebb nyomású víz be tud-e lépni a vezetékbe.....
Az volna a kérdésem, hogy össze köthetek-e egy 0,6-os, meg egy 1,2 v. 1,5 KW-os szivattyút?
Jelenleg a kúton egy 0,6-os van, de most rendeltem egy nagyobbat, van értelme, vagy szabad-e össze kötni a kettőt? A kút 100-150 litert tud percenként, de még a nagyobb szivattyú se fogja ezt az értéket megközelíteni sem. Mi történhet?
Válasz #1413. hozzászólásra
Annyit csinál a gázos víz, hogy a turbinás behúzású dobot nem húzza be. A vízdugattyús-ár többen utálják-, beballag vele.
igaz, hogy lehet e turbinásra légtelenítőt kokányolni ...
De ez, ha csatornából, tóból, gödörből locsolsz nem fordul elő, csak a kutaknál.
Válasz #1420. hozzászólásra
Kérdés:
Milyen széleset locsol egy ilyen dob?
Milyen nyomáson megy és mennyi vizet ad percenként?
Mennyi idő, még behúz 300 métert?
Válasz #1426. hozzászólásra
bocsánat
Válasz #1425. hozzászólásra
...nos én Baus paramétereket adtam meg
Válasz #1424. hozzászólásra
28000
megmondom én
persze 1 talicskával visszakaptá tuti
milyen gépár????
baueros behuzatés több nem?
vagy az odra árszint?
Válasz #1423. hozzászólásra
nos a gép árára már nem is emléxem
Válasz #1422. hozzászólásra
és bauerra ?
Válasz #1421. hozzászólásra
50-55 m3 óránként, 400 m hosszon 30m el húzatva -180 juró
Válasz #1420. hozzászólásra
1 ilyen konzolos behuzatásra mennyit fog a cerrkájuk???
Hétvégi mulatság
Válasz #1417. hozzászólásra
Gondolom, ha bele tartod a gyufát nem alszik el, erre sok olyan kút van.Sihi szivattyú a lelke.
Válasz #1415. hozzászólásra
Nem ágyú, köresőztetők.
Válasz #1416. hozzászólásra
Metán?
Válasz #1411. hozzászólásra
Meg is lehet gyújtani.Ismerik azt sokan.
Válasz #1414. hozzászólásra
Nem hiszem, h a szénsavas öntözőviz tüsszögőssé tenné az ágyút? Nem a BARÁTSÁG Gázvezetéket fúrattad meg???
Válasz #1413. hozzászólásra
tüsszög tőle a szórófej, de amúgy semmit.
Válasz #1412. hozzászólásra
............és ez a gáz mi problémát csinál?
Válasz #1411. hozzászólásra
Az egyik kút nálunk is gázos, gázbuborékok vannak benne, hogy milyen gáz, fogalmam sincs.
Válasz #1410. hozzászólásra
Csakugy mondjuk el azok kedvéért akik nem vágnák....
Mi is az a gázosviz????
Válasz #1409. hozzászólásra
Az én tapasztalatom ,hogy a gázos vizet nem szereti, de strapabíró.
Forrás dobotok van?
Ha az rendesen sürün van használva mennyire széthullós fajta?
Válasz #1406. hozzászólásra
van az úgy h. annyira alkesszá válik az ember h. má a dzsinn tonikja is bejön neki mint nedv heheheehhehe
Válasz #1406. hozzászólásra
pengévé csiszolta az agyamot a homokifuvallat hehehehhe
Válasz #1405. hozzászólásra
Te is rendesen kiéleződtél a mai nap folyamán
Válasz #1404. hozzászólásra
= mi a retyék lehet az Dzsinntonik? =
Válasz #1403. hozzászólásra
A T.O.R. kom GT vel
Válasz #1402. hozzászólásra
öntözté má vlmit?
Válasz #1400. hozzászólásra
Hát, a szolgáltató javitgatja, remélem hétvégére üzemelni fog, naaaagy a szomjúság kinn a földeken
Válasz #1399. hozzászólásra
többinél mi szart be?
Válasz #1399. hozzászólásra
ilyenkor mivan enélkül itt e halottak vagytok?
Válasz #1398. hozzászólásra
Szétnyomta a T elemnél a tömitést, mert elrohadtak a csavarok
A 800 mm es főnyomócsövön 3 kráter kiásva
Válasz #1397. hozzászólásra
ez nem néz ki kis kráternek e
hol a luk?
Öntöznénk, de..............