Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.39 FtUSD392.46 FtCHF444.25 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mondjuk csodát nem lehet várni a dologtól, sokkal nagyobb területet akkor se öntöz be, ráadásul minél magasabban van a szórófej, a szél is jobban el tudja hordani a vizet. Sokkal jobban. Szóval lehet, hogy amit nyersz a réven, elveszted a vámon.
Matek szakos voltam, szeretem a matematikai problémákat.
Tudni kéne, hogy a vízsugár ívének milyen magasan van a csúcsa. Ha feltételezzük, hogy az ív szabályos, akkor egy körszeletet kapunk. Ha megvan a magassága, akkor valamit ki lehet okoskodni szerintem.
A véleményeteket szeretném kikérni!
Ha egy méter magasan lévő 16 mm fúvóka átmérőjű szórófej szórótávolsága (sugár) 25 m,akkor ugyanolyan körülmények között,de két méter magasra helyezve mennyire szórhat a szórófej?Előre is köszi a válaszokat!
Kompletten (motorral) 250 ezerért 600m2 van hirdetve az apróba az nem lenne jó?
Igazából nem hiszem, hogy külön találsz, mert ezek mind aggregátorhoz voltak építve. Az újabb átemelőknek meg már egész komoly áruk van.
Szia, várjál, mert az korántsem biztos. Te is tudod hogy nem mi hanem a talajréteg adja a vizet illetve lehetőséget.:)
Én is most fúrattam a tanya mellett két öntözésre való kutat,ahonnan kiemelem és úgy nyomatom tovább, de hiába a kilenc méter vízréteg,a két összekötött kút 350 liter/percet tud . Valószínű hogy még kettőt fúratok és összeköttetem.
Való igaz hogy minél közelebb van a vízhez annál könnyebb a szivattyúnak szívni.
Ja és nálam minden 2"-os.
Tudok jó kútfúrót ha kell.
hűűűű. Eddig azt beszéltük a kútfúróval, hogy egy 125-ös kút lenne, a mélyben kikompresszorozva. Személyesen még nem volt itt, de megjegyzem a koncepciót és mondom neki.
Zsoltee!
Ne hidd,hogy a kút olyan keveset fog adni!Ha két 63-as kutat fúratsz egymástól 3 méterre (nálam 24 méterig ment a mester)és 80cm -el a föld alatt összekötöd őket,úgy jösz fel,akkor a 700 l/min szinte biztos.Az pedig óránként 40 köbméter.
emlékezetem szerint 4-5 bárt tud ha kis mélységből szív de a nyomás növekedés arányában csökken a víz hozam és ezért van nekem kettő sorba kötve és így kb. megvan a 80liter is meg a nyomás is
esősorban a kút ami van nekem kb. 80-100litert tud tartósan most jelenleg két 80liter/perc teljesítményű perolló van sorba kötve és így locsolok és erre kellene egy dob ami 100m hossz 32es csővel
4646 hozzászólás
Válasz #1338. hozzászólásra
Pontosan ugyanannyit mint eddig,mert ebben a matematikai egyenletben van egy állandó A VIZMENNYiSÉG
Milyen szögben lép ki a vízsugár a szórófejből?
Megpróbálnám megrajzolni az ívet, de szerintem 2m-t nyerhetsz vele.
Válasz #1343. hozzászólásra
Mondjuk csodát nem lehet várni a dologtól, sokkal nagyobb területet akkor se öntöz be, ráadásul minél magasabban van a szórófej, a szél is jobban el tudja hordani a vizet. Sokkal jobban. Szóval lehet, hogy amit nyersz a réven, elveszted a vámon.
Válasz #1342. hozzászólásra
Persze, hogy növekszik, nekem is nagyobb területet öntöz a köresőztető szórófej, ha az 1m-es talpon van, mint ha a sima csúszótalpon.
Válasz #1341. hozzászólásra
Állítólag növekszik ilyenkor a szórótávolság,csak nem tudom,mennyivel.
Annak nincs semmi jelentősége,de ha fúj a szél az már tud csodákat müvelni..
Válasz #1339. hozzászólásra
Amúgy meg nem volna egyszerűbb, ha megfognád a szórófejet és felemelnéd?
Matek szakos voltam, szeretem a matematikai problémákat.
Tudni kéne, hogy a vízsugár ívének milyen magasan van a csúcsa. Ha feltételezzük, hogy az ív szabályos, akkor egy körszeletet kapunk. Ha megvan a magassága, akkor valamit ki lehet okoskodni szerintem.
A véleményeteket szeretném kikérni!
Ha egy méter magasan lévő 16 mm fúvóka átmérőjű szórófej szórótávolsága (sugár) 25 m,akkor ugyanolyan körülmények között,de két méter magasra helyezve mennyire szórhat a szórófej?Előre is köszi a válaszokat!
Válasz #1336. hozzászólásra
180 lityó per min?
az nem lenne nagy durrantás
Válasz #1334. hozzászólásra
180
Válasz #1334. hozzászólásra
Szevaaaa!!!! Kútunk ??? Max egy feneketlen amibe már annyit "beleöntöttem" ,hogy már kicsordul (a könnyem)
Mekkora legnagyobb hozamú kutatok van ?
Válasz #1331. hozzászólásra
M Itaka rsz öncölni Te Puncijuss???
Válasz #1328. hozzászólásra
Kompletten (motorral) 250 ezerért 600m2 van hirdetve az apróba az nem lenne jó?
Igazából nem hiszem, hogy külön találsz, mert ezek mind aggregátorhoz voltak építve. Az újabb átemelőknek meg már egész komoly áruk van.
Po tosabban,pontosan kellene tudnom 50hektárhoz mennyi kútat kell fúrnom ill sorbakötnöm???
Válasz #1329. hozzászólásra
Pontosabban?
Válasz #1314. hozzászólásra
Nekem lehet kell minden
Üdv. Tudna valaki segíteni használt átemelő szivattyú dolgában.Traktorhajtású 300-400mm átmérőjű kellene árasztani csatornából.
Válasz #1324. hozzászólásra
Szia, várjál, mert az korántsem biztos. Te is tudod hogy nem mi hanem a talajréteg adja a vizet illetve lehetőséget.:)
Én is most fúrattam a tanya mellett két öntözésre való kutat,ahonnan kiemelem és úgy nyomatom tovább, de hiába a kilenc méter vízréteg,a két összekötött kút 350 liter/percet tud . Valószínű hogy még kettőt fúratok és összeköttetem.
Való igaz hogy minél közelebb van a vízhez annál könnyebb a szivattyúnak szívni.
Ja és nálam minden 2"-os.
Tudok jó kútfúrót ha kell.
Válasz #1325. hozzászólásra
A két 63-as fúrása jóval olcsóbb,mint a 125.Úgyhogy lehet azt fogja mondani,az utóbbit javasolja.De járd körbe alaposan!
Válasz #1324. hozzászólásra
hűűűű. Eddig azt beszéltük a kútfúróval, hogy egy 125-ös kút lenne, a mélyben kikompresszorozva. Személyesen még nem volt itt, de megjegyzem a koncepciót és mondom neki.
Zsoltee!
Ne hidd,hogy a kút olyan keveset fog adni!Ha két 63-as kutat fúratsz egymástól 3 méterre (nálam 24 méterig ment a mester)és 80cm -el a föld alatt összekötöd őket,úgy jösz fel,akkor a 700 l/min szinte biztos.Az pedig óránként 40 köbméter.
Válasz #1322. hozzászólásra
Majd jövő héten felrakom ide meg a Bazosra
Válasz #1321. hozzászólásra
oszt hol hirdecc?
kipek vannak valahun?
mekk árakk
Válasz #1320. hozzászólásra
2 Odra, 2 Cipa + konzolok, 4 Bauer + konzolok
Válasz #1319. hozzászólásra
most akkor mi is van piacon?
Válasz #1317. hozzászólásra
Nekem azzéé az 5 nagy megmarad
Lehet húzgálni orrba -szájba
Válasz #1316. hozzászólásra
Azokat nem bírnám megtáplálni vízzel.
nemhogy kihuznád mindet
1 állás
oszt lehet menni haza velük
2 napra
Válasz #1315. hozzászólásra
Csak csévélődobos öntözőberendezések 75 mm es csőátmérőtől 120 mm ig , a hozzájuk tartozó vizágyúkkal ill. konzolokkal
Vannak tűzoltó tömlőid és szórófejeid is?
Válasz #1313. hozzászólásra
mikor miben
Tavaly kicsit többet vettem, mint kellett volna
De az anyag nem vész el ,Odrától a Cipán keresztül Bauerig minden van.
Válasz #1312. hozzászólásra
mi a ......... ................ ......... -ban spekulász?
Válasz #1311. hozzászólásra
A kinálat bőséges, a kereslet meg majd fokozódik.
Van minden, ami szem s szájnak ingere
Válasz #1309. hozzászólásra
nem létezik olyan szar helyzet h. vlk ne huzna belülle zsetonyt
Válasz #1308. hozzászólásra
old meg
Válasz #1307. hozzászólásra
Én épp most akarom piacradobni a felesleges vasaimat,most mondjam azt, hogy kapóra jöhet a száraz idő???
Válasz #1307. hozzászólásra
Kb. ja. Nem tudom mi lesz, ha ilyen év várható, akkor SOS meg kell oldanom az öntözést, különben se csemegekukoricám, se fűszerpaprika, se semmi.
Hozzuk csak ezt előrébb.......
Legyen csak ez elöl.........
Na?
Idén?
Aki nem öntöz?
Kakukk?
Válasz #1305. hozzászólásra
emlékezetem szerint 4-5 bárt tud ha kis mélységből szív de a nyomás növekedés arányában csökken a víz hozam és ezért van nekem kettő sorba kötve és így kb. megvan a 80liter is meg a nyomás is
Válasz #1304. hozzászólásra
A pedrollo hány bár nyomást tud?
A dobhoz legalább 6 bar kell. Én úgy tudom.
Válasz #1303. hozzászólásra
esősorban a kút ami van nekem kb. 80-100litert tud tartósan most jelenleg két 80liter/perc teljesítményű perolló van sorba kötve és így locsolok és erre kellene egy dob ami 100m hossz 32es csővel
Válasz #1302. hozzászólásra
Írd meg mit szeretnél és Derecskén, stb. rákérdek.
Válasz #1301. hozzászólásra
az a gond hogy 32 csővel nem igazán találtam használtat pedig mindenütt keresem. másrészt vagy romot árulnak 200körül vagy nagyon jókat horror pénzért
Válasz #1300. hozzászólásra
Vegyél egy használtat, mert az sokkal olcsóbb lesz.
üdvözletem!
szeretnék házilag csinálni egy 100m hosszú 32es csővel öntöző dobot és ehhez tudna e valaki hasznos tanácsot adni
előre is köszönöm a segítséget!!
Válasz #1297. hozzászólásra
Ezen a környéken nem fúrtak még, szóval nem lehet tudni, hogy mekkorát lehet fúrni.
Válasz #1297. hozzászólásra
Hát az nagy nulla!!!
Válasz #1276. hozzászólásra
Az nem nagy kút. Erre felén kb olyan 45-50m3/órásak vannak.