Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.39 FtUSD392.46 FtCHF444.25 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Beszélj a jegyződdel, és az lesz a leggyorsabb és legbiztosabb.
Mi házilag a homok szűrését rosszul oldottuk meg. Ezt utólag kis teljesítményű szivattyúval lehet valmit javítani.
Előtte egy jó szakemberrel kommunikálj!
Köszönöm, keresek, csak fel akartam kicsit készülni, nehogy bevigyen az erdőbe.
Úgy tudom, hogy nem kell engedély, ha talajvízből akarok öntözni, csak a jegyzőnek kell bejelenteni, így van?
Javaslom keress a közeledben egy komoly kútfúró mestert , akkor megtudsz mindent mert az engedélyeket is ők intézik.
Én annak idején vele beszéltem:
Szlávik János
5600 Békéscsaba, Orosházi út 118.
#1. hozzászólás, zsoltee83 küldte be 2012-03-04 22:22:35-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szeretnék idén öntöző kutat fúratni, van köztetek olyan, akinek van? Milyen technológiák vannak, mennyibe kerül, milyen mélységig milyen engedélyek kellenek, be kell-e és hol jelenteni, kell-e fizetni a vízért állam bácsinak és ha igen, hogy ellenőrzik? Szóval minden érdekel. :)
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. A másik ami eszembe jutott, hogy a magasabb növények közé rotoros mikrószórófejeket raknék. Mondjuk ez paprika. Azért így , mert ha a szára rozsdás az tulajdonképpen nem gond.Vajon hogyan fog szórni, mivel a növények ugye akadályt képeznek?. Persze sárgarépát meg hasonló növényeket felülről kell locsolni, de nagy segítség volna ha legalább azokat lehetne így locsolni, amelyek a szórófejek fölé emelkednek. Gyanítom,hogy csak kikísérletezni lehet, de hátha van valakinek ötlete, vagy már csinált ilyet.
1. hozzászólás, ppistike küldte be 2012-01-31 16:09:50-kor
Sziasztok! Le szeretném cserélni a szórófejes öntözésemet csepegtető öntözésre. Ennek oka a sok vas a vízben. Nektek biztosan van tapasztalatotok, hogy a csepegtető csövet vagy szalagot eldugítja e a sok vas?
80 mikronos szűrő van a rendszer elején, úgy gondolom azzal nem lehet baj.
Nos a mai árakat bizony nem tudom, de négy éve a 120-as átmérőjű kutat, 28m mély amiből lehet öntözni annyi vizet ad ötszáz ezer ft fúrták volna,a fúrási engedélyt ők intézték volna . Nekem a kiemelő szivattyút kellett volna biztosítani.De plusz a vízkivételért még fizetni kell.Hirtelen több nem jut eszembe....
Ha mondjuk a csatorna messze van és kiépíteni is költséges lenne, de a területen saját magam akarok kútat fúrni (talajréteg is engedi), akkor ahhoz milyen engedélyek kellenek? Ez éves költségbe hogy jönne ki?
Melyik megyében szeretnéd?
Talán van egyszerűbb útja is.
Ahhoz tudnom kell az "ügyintéződ" nevét.
Én három éve egy KFT-n. keresztül kaptam a vizet és nem kértek új földmintát.
Illetve sok-sok évvel ezelőtt volt rá vízjogi engedélyem. most elég volt, hogy csemege tengerit öntözök Tisze II szórófejjel.
Befizettem a készenléti díjat, és nem kellett öntözni, mert a jó Isten besegített.
A következő évben, csak locsoltam és a víz árát fizettem a KFT-nek. Na meg jó ízű lett a paradicsom.
Ugye a vetésforgó miatt más növényt illik termelni.
Na szóval:
1., 1 pld kérelem a vízügyi hatósághoz hogy mit szeretnél.
2., 3 pld térkép adott területről.
3., 3 pld műszaki leírás.
4., 1 pld környezetvédelmi hatósági engedély.
5., 1 pld talajvédelmi hatóság.(Ez talajvizsgálattal jár.)
6., Ha bérelt a föld , akkor bérleti szerződés.
7., 1 pld Földhivatali kivonat
8., 1 pld a leendő vízszolgáltatótó, majd akinek fizetni fogsz.
9., 1 pld attól aki a vízforrást kezeli,gondozza.
Nagyjából ennyi meg idő meg pénz.
Végig jártam már. Légy türelmes ha ezt akarod. Ha engedély nélkül veszel ki vizet, az nagyon sokba kerül.
Mert jóakarója van ám mindenkinek.
Milyen teljesítményű ez a cucc? Fel lehetne ezt rakni 3 pontra, és kardánról meghajtani? Ha a gyorsító megvan akkor gondolom csak egy tartó szerkezetet kellene eszkábálni hozzá.
4646 hozzászólás
Válasz #1244. hozzászólásra
Szerintem is jól tudod.
Beszélj a jegyződdel, és az lesz a leggyorsabb és legbiztosabb.
Mi házilag a homok szűrését rosszul oldottuk meg. Ezt utólag kis teljesítményű szivattyúval lehet valmit javítani.
Előtte egy jó szakemberrel kommunikálj!
Válasz #1242. hozzászólásra
Egyik ismerősöm paradicsom miatt fúrt kutat.
Nagyon sokba került a vízkivétel, mert mostanában nem láttam használni.
Egy másik felmérette a lehetőségeit, egy kútfúróval, majd nem kezdett bele.
Talán a csatorna mellé kellene vinni a földet? (vagy a csatornát a föld mellé).
Itt a linear a "sláger"
Tervezz előre 10 évvel.
Válasz #1243. hozzászólásra
Köszönöm, keresek, csak fel akartam kicsit készülni, nehogy bevigyen az erdőbe.
Úgy tudom, hogy nem kell engedély, ha talajvízből akarok öntözni, csak a jegyzőnek kell bejelenteni, így van?
Válasz #1242. hozzászólásra
Javaslom keress a közeledben egy komoly kútfúró mestert , akkor megtudsz mindent mert az engedélyeket is ők intézik.
Én annak idején vele beszéltem:
Szlávik János
5600 Békéscsaba, Orosházi út 118.
Telefon: 66-325101
#1. hozzászólás, zsoltee83 küldte be 2012-03-04 22:22:35-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szeretnék idén öntöző kutat fúratni, van köztetek olyan, akinek van? Milyen technológiák vannak, mennyibe kerül, milyen mélységig milyen engedélyek kellenek, be kell-e és hol jelenteni, kell-e fizetni a vízért állam bácsinak és ha igen, hogy ellenőrzik? Szóval minden érdekel. :)
Válasz #1236. hozzászólásra
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. A másik ami eszembe jutott, hogy a magasabb növények közé rotoros mikrószórófejeket raknék. Mondjuk ez paprika. Azért így , mert ha a szára rozsdás az tulajdonképpen nem gond.Vajon hogyan fog szórni, mivel a növények ugye akadályt képeznek?. Persze sárgarépát meg hasonló növényeket felülről kell locsolni, de nagy segítség volna ha legalább azokat lehetne így locsolni, amelyek a szórófejek fölé emelkednek. Gyanítom,hogy csak kikísérletezni lehet, de hátha van valakinek ötlete, vagy már csinált ilyet.
Ha vasas a víz, víztározóban 2-3 nap és kicsapódik utána már nem fogja be a növényt.
Válasz #1238. hozzászólásra
Szép estét ,na az sem olcsó mulatság.
Vagy vesz egy nagy kompresszort és azzal kifúvassa a vizet. Vannak még más megoldások is, ha valakit érdekel, de ez is elég egyszerű.
eldugitja, salétromsavat kell adagolni és akkor jobb
1. hozzászólás, ppistike küldte be 2012-01-31 16:09:50-kor
Sziasztok! Le szeretném cserélni a szórófejes öntözésemet csepegtető öntözésre. Ennek oka a sok vas a vízben. Nektek biztosan van tapasztalatotok, hogy a csepegtető csövet vagy szalagot eldugítja e a sok vas?
80 mikronos szűrő van a rendszer elején, úgy gondolom azzal nem lehet baj.
Válasz #1234. hozzászólásra
Nos a mai árakat bizony nem tudom, de négy éve a 120-as átmérőjű kutat, 28m mély amiből lehet öntözni annyi vizet ad ötszáz ezer ft fúrták volna,a fúrási engedélyt ők intézték volna . Nekem a kiemelő szivattyút kellett volna biztosítani.De plusz a vízkivételért még fizetni kell.Hirtelen több nem jut eszembe....
Válasz #1233. hozzászólásra
Utána járásba nagy dolog, de pénzben mennyire jönne ki?
Igen öntöző kútról lenne szó!
Válasz #1232. hozzászólásra
Talajvédelmi hatóság,környezetvédelmi hatóság és az illetékes önkormányzat, mert gondolom öntözőkútról lenne szó, nem csak ilyen locsoló kiskerti kútról.
http://www.mgszh.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/noveny_talajvedelmi_ig
Ha mondjuk a csatorna messze van és kiépíteni is költséges lenne, de a területen saját magam akarok kútat fúrni (talajréteg is engedi), akkor ahhoz milyen engedélyek kellenek? Ez éves költségbe hogy jönne ki?
Válasz #1230. hozzászólásra
Üdv , kedves Kolléga Úr , ha törvényesen akarod akkor ez az útja.
Tudom mit beszélek,végigjártam,különben meg a válasz "Rongyos"-nak szólt.:)
Válasz #1229. hozzászólásra
Ez így törvényes.
Melyik megyében szeretnéd?
Talán van egyszerűbb útja is.
Ahhoz tudnom kell az "ügyintéződ" nevét.
Én három éve egy KFT-n. keresztül kaptam a vizet és nem kértek új földmintát.
Illetve sok-sok évvel ezelőtt volt rá vízjogi engedélyem. most elég volt, hogy csemege tengerit öntözök Tisze II szórófejjel.
Befizettem a készenléti díjat, és nem kellett öntözni, mert a jó Isten besegített.
A következő évben, csak locsoltam és a víz árát fizettem a KFT-nek. Na meg jó ízű lett a paradicsom.
Ugye a vetésforgó miatt más növényt illik termelni.
Válasz #1196. hozzászólásra
Na szóval:
1., 1 pld kérelem a vízügyi hatósághoz hogy mit szeretnél.
2., 3 pld térkép adott területről.
3., 3 pld műszaki leírás.
4., 1 pld környezetvédelmi hatósági engedély.
5., 1 pld talajvédelmi hatóság.(Ez talajvizsgálattal jár.)
6., Ha bérelt a föld , akkor bérleti szerződés.
7., 1 pld Földhivatali kivonat
8., 1 pld a leendő vízszolgáltatótó, majd akinek fizetni fogsz.
9., 1 pld attól aki a vízforrást kezeli,gondozza.
Nagyjából ennyi meg idő meg pénz.
Végig jártam már. Légy türelmes ha ezt akarod. Ha engedély nélkül veszel ki vizet, az nagyon sokba kerül.
Mert jóakarója van ám mindenkinek.
szóval búvár sehol?
villanyja senkinek sok kW???
minden naftáztok?
Válasz #1226. hozzászólásra
neki meg péz köllött
konzol meg neeeeeeeeeem
vágooooooood????
Válasz #1225. hozzászólásra
Nekem gép van, konzol kéne
Válasz #1224. hozzászólásra
rigebben expresszen árult vlm beképzelt 2t Eket konzollal
semmi kapás sehol?
Válasz #1223. hozzászólásra
Neeem, szert tettem 1 vizágyús E 11 -re, ahhoz kéne
Válasz #1222. hozzászólásra
Az vagy Te!
mivan Rilex Mamira akarod rácsavaroznyi a bevált 50est hácsaknem?
Válasz #1221. hozzászólásra
Azért nálunk más a kép......
Az egyiknek ez van a másiknak meg az.
Na de van olyan is, akinek mindkettő
Válasz #1220. hozzászólásra
hánem?
körülnézünk, szinte csak a magukkal nem biró, orrát fönt hordó, kitudja mi módon magát megszedő bauerosokat látjuk
Válasz #1219. hozzászólásra
Te sem vagy elfogult.........
Válasz #1218. hozzászólásra
mer a parasztok bő 90%a beképzelt bunkó
főleg ha meg is engedhet magának anyagilag eztazt
főleg ha x db 28ezresest
Válasz #1217. hozzászólásra
????????????????? miért beképzeltek?
Válasz #1215. hozzászólásra
biztos nem tárgyalok én nagyon 50es baueros beképzelt majmokkal
Válasz #1213. hozzászólásra
hehehehehe
Válasz #1212. hozzászólásra
Hajts fel nekem a somszéd parasztkáidnál valami jóféle Bauer konzolt
Válasz #1210. hozzászólásra
Elégnek elég, de a 4-5-öt jobban birják
Válasz #1212. hozzászólásra
40m-s vót! Eladtam,hogy nehogy elkezdjek zöldségezni!
Válasz #1207. hozzászólásra
mekkora konzolod vót FB?
vót 50es??
nagy búvárt használ é vlk????
Válasz #1208. hozzászólásra
1,5-2 bár elég a konzolnál,csak az kérdés,hogy elég-e csévéléshez,ez gyártó,és turbina függő!
Válasz #1205. hozzászólásra
250 ezerért mi sok egy nagy Sigma-ban?
Válasz #1207. hozzászólásra
Milyen nyomás kell 50 m-re?
Gondolom annyira nem kell nagy, mint egy vízágyú szórófejre.
Válasz #1206. hozzászólásra
1000L/min minimum kell,de a kilépőfúvókákkal és nyomással szabályozható!
50mes konzolnak mennyi minimum víz a minimum, meg mennyi az ésszerü maximum?
Válasz #1204. hozzászólásra
jo otlet
egy gond van nemtalaltam amekkedvezo arfekvesu legyen
Válasz #1203. hozzászólásra
Akkor miért nem vennél inkább egy tömlő nélküli dobot?
Ráraknád azt a tömlőt, amit szeretnél és már mehetne is!
Válasz #1202. hozzászólásra
Kicsibe
Válasz #1201. hozzászólásra
Igen megszeretnem probalni
Válasz #1200. hozzászólásra
Simán lefogsz gyártani otthon 1 forrást?
Szevasztok
Vanvalakinek feltoltheto Foras ontozodob kezelési útmutató és alkatrész katalógusa.
Szeretnek egyet eszkabalni>
Válasz #1196. hozzászólásra
Én azt hittem te réges régen BLEKI-be nyomod??
Válasz #1197. hozzászólásra
Ma350 szivattyú az 3500l/perc,ezt gyárilag a 6 hengeres Csepel motor hajtotta,ami fordult kb 1800-at,ahhoz van a gyorsitó.
Válasz #1185. hozzászólásra
Milyen teljesítményű ez a cucc? Fel lehetne ezt rakni 3 pontra, és kardánról meghajtani? Ha a gyorsító megvan akkor gondolom csak egy tartó szerkezetet kellene eszkábálni hozzá.