Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.39 FtUSD392.46 FtCHF444.25 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv Mindenkinek! Mielőtt öntözésen gondolkodom, kitől és milyen módon kell rá engedélyt kérni?? Tudtok segíteni ebben?? Az egyik földem végében van egy folyó, az lenne a víz forrása....
Elviszi az MTZ is csak az nagyon melegszik, bányára nem az igazi. Napi 8 órát nem járatnám melegbe MTZ-vel, esetleg csak ha ki lenne az áttétel cserélve 1:1-re akkor nem fogná annyira.
Igen jól tudod, hogy 6 hengeressel szerelték, nem véletlen.
Ha jól tudom a 6 hengeres Csepel motor 1800 fordulaton 90 LE, az MTZ meg 2200-on 80 LE, 1800-on az MTZ jó ha 70LE-t tud.
tuti,hogy 350-es a szivattyú?
az elé kevés a mtz,azok 6 hengeres csepellel jöttek eredetileg később ifát raktak bele.
a négyhengeres csepel helyére tették az mtz-t felénk,de az csak MA 200 szivattyú.
Hogy miért MTZ , azért mert egy volt tsz-ből vettem, s nem volt már rajta a Csepel és nem is tudtam venni,csatornáról öntözök,vízjogi engedéllyel.3 nappal előre kell kérni a vizet,mert ha nem akkor nem lesz.
Tegyél rá egy nagyobb, mondjuk IFA hűtőt és egy 6 lapátos ventilátort, meglátod jobban hűt majd.
Engem az érdekelne, hogy a 4 Hengeres Csepel miért nem volt jó rá? Kútról vagy bányáról locsolsz?
Igazából ezekhez a szivattyúkhoz a 6 hengeres változattal volt összeépítve.
Szia, melegszik valóban, de bírja, ha nagyon meleg van és nappal is nyomjuk akkor a szivattyúnál kiképezett csőről kap friss vizet a hűtőbe, csak finoman után csurgatva.
Bár én inkább ha nem szorít a cipő inkább éjszaka szoktam öntözni.
Akkor viszont nem kell a vízpótlás.
Válasz #1162. hozzászólásra
Na ehhez nem értek, sokmindent termeltem már, de fűszerpaprikát még nem. Általánosságokat meg bárki tud írogatni...Csípősalmából már volt 5 hektárom is...
Árasztáshoz sík terület kell, lejtősön csak eróziót csinálsz. Lehet a paprikát locsolni nyugodtan. Baktériumos betegségekre kell odafigyelni (pl Xantomonas), simna rezessel lehet védekezni egyszerűen. Konzol is jó, csak derága.
Igen,de ott minden harmadik volt szórófejes,én meg minden másodikra raktam.Úgy nem teljesen értek össze.Ez is a hathengeres szivattyúja csak a motor IFA.
Én úgy emlékszem, hogy a hethengeressel, egyszerre 24 szórófejet használtunk és kb 1 hektárt egyszerre.
A paprika inkább az árasztást, vagy csepegtetőjobban szereti. Alényeg, hogy a levelét inkább ne érje a víz, mert a gomba betegség miatt sűrűbben kell permetezni.
Valamki kertészt kérdezz meg.
Szerintem az felejtös annyi területre.TiszaII szórófejnek kell 3-4 bar akkor dolgozik jól,ebböl nem tul sokat lehet rátenni,ahhoz képest a terület nagy.Én hagymát locsoltam MA350 IFA motorossal,Kb 40 széles 140 hosszú,ez három állás volt.12 szórófej 3,5bar 2,5 órát ment félgázon,10l gázolaj
Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék fűszerpaprika öntözéssel kapcsolatosan.
8500 nm2 földterületen gazdálkodnék halastóból való öntözéssel,ami kb 5 m-ter távolságra van a földtől.
A szivattyúm LTP 50 C benzinmotoros vízszivattyú
Adatai
Motor típusa: 5,5 Le-s léghűtéses négyütemű OHV, olajőrös, 163 ccm
Műszaki adatok:
- szállítási teljesítménye: 600 liter/perc
- 28 m összemelő-magasság,
- szívómagasság: max 8 méter
- önfelszívó, gázos víz szivattyúzására is alkalmas
- 2 collos csőcsatlakozóval
- 1,6 liter/óra üzemanyagfogyasztás
- üzemanyag tank térfogata: 3,6 liter
- gép súlya: 25 kg.
A tótól a földterület legmesszebbi pontja kb 150 m
megszeretném kérdezni,hogy milyen lehetőségeim vannak.
2 collos tűzoltó tömlőm van hozzá.
Előre is köszönöm a választ
Válasz #1148. hozzászólásra
Az elszánt "jómódú" parasztok itt is 40 mm-el nyomják a kukit , mert már nyomja a címert és ugye múltévbe ősszel kapott 6-700q szerves kakit.
na ez az nekem 25 metert visznek oda kel nyomas
igaz csak kilencel locsolok,de ahogy elnezem a szivatyudat,inkab atemelonek tunik,a nyomas szivatyuk azok zartpaletasak mint a tomos
4646 hozzászólás
Üdv Mindenkinek! Mielőtt öntözésen gondolkodom, kitől és milyen módon kell rá engedélyt kérni?? Tudtok segíteni ebben?? Az egyik földem végében van egy folyó, az lenne a víz forrása....
Válasz #1194. hozzászólásra
kardánal
Válasz #1193. hozzászólásra
Ez az IFA motoros és közvetlen össze van építve a szivattyúval, ha jól tudom.
Válasz #1192. hozzászólásra
ezt vettük a nyáron tartalékba, ha amivel dolgozzunk "lesérülne"
http://kepfeltoltes.hu/120107/varia_5_www.kepfeltoltes.hu_.png
Válasz #1174. hozzászólásra
itt a gyári gép.
Válasz #1188. hozzászólásra
Ha nincs csúcsra járatva biztos,itt azt irják..
Válasz #1188. hozzászólásra
Elviszi az MTZ is csak az nagyon melegszik, bányára nem az igazi. Napi 8 órát nem járatnám melegbe MTZ-vel, esetleg csak ha ki lenne az áttétel cserélve 1:1-re akkor nem fogná annyira.
Igen jól tudod, hogy 6 hengeressel szerelték, nem véletlen.
Ha jól tudom a 6 hengeres Csepel motor 1800 fordulaton 90 LE, az MTZ meg 2200-on 80 LE, 1800-on az MTZ jó ha 70LE-t tud.
Válasz #1187. hozzászólásra
tuti,hogy 350-es a szivattyú?
az elé kevés a mtz,azok 6 hengeres csepellel jöttek eredetileg később ifát raktak bele.
a négyhengeres csepel helyére tették az mtz-t felénk,de az csak MA 200 szivattyú.
Válasz #1186. hozzászólásra
120 a kettö eggyutt,csak egy MTZ motor kell elé
A szivattyú nem csöpög,az olaj se folyik,csak le kell festeni..
Válasz #1185. hozzászólásra
Árat is gondoltál rá?
(Tedd fel az apróhirdetésekhez, ott biztos elviszik.)
Válasz #1184. hozzászólásra
Szivattyú meg ami elötte van a gyorsitó..
Válasz #1181. hozzászólásra
Csak szivattyú vagy motor is van hozzá?
Válasz #1182. hozzászólásra
Hogy miért MTZ , azért mert egy volt tsz-ből vettem, s nem volt már rajta a Csepel és nem is tudtam venni,csatornáról öntözök,vízjogi engedéllyel.3 nappal előre kell kérni a vizet,mert ha nem akkor nem lesz.
Válasz #1180. hozzászólásra
Tegyél rá egy nagyobb, mondjuk IFA hűtőt és egy 6 lapátos ventilátort, meglátod jobban hűt majd.
Engem az érdekelne, hogy a 4 Hengeres Csepel miért nem volt jó rá? Kútról vagy bányáról locsolsz?
Igazából ezekhez a szivattyúkhoz a 6 hengeres változattal volt összeépítve.
350-es szivattyúm van eladó,ha valakit érdekel..
Ez nem vizágyúhoz való,én TiszaII-vel használtam
Válasz #1179. hozzászólásra
Szia, melegszik valóban, de bírja, ha nagyon meleg van és nappal is nyomjuk akkor a szivattyúnál kiképezett csőről kap friss vizet a hűtőbe, csak finoman után csurgatva.
Bár én inkább ha nem szorít a cipő inkább éjszaka szoktam öntözni.
Akkor viszont nem kell a vízpótlás.
Válasz #1178. hozzászólásra
Szegény MTZ akkor melegszik is rendesen.
Ahhoz, hogy ilyen nyomsát produkáljon adni is kell neki a fordulatot.
Válasz #1175. hozzászólásra
sziasztok, nekem MA-350 van, ezzel két dobbal szoktam öntözni, ja és már nem Csepel négyhengeres ,hanem MTZ-80 hajtja.7-8 bar a nyomás.
Válasz #1175. hozzászólásra
hülyeség mert a 500MA 105 méterre emeli vizet tehát 10.5 bárt tud!!
http://www.mascus.hu/Mezogazdasag/Hasznalt-Ontozorendszerek/MA---500-as-szivattyu/hnatnlbs.html
http://www.mascus.hu/Mezogazdasag/Hasznalt-Ontozorendszerek/MA---500-as-szivattyu/hnatnlbs.html
Ennél nagyobb van egy az Újvárosiaknak.
Ha gondolod, átjössz és beszélsz velük.
Válasz #1171. hozzászólásra
Ha ez a szovattyú a 350 nagy testvére, akkor nem tud csak 2-3 bar nyomást.
Csak a TISZA, vagy a SIÓ szórófejhez jó.
Hány kilowatt hajtja?
Válasz #1173. hozzászólásra
Szivattyú teljesítménye érdekelne, hogy mit bír.
Több féle motorral láttam már összeépítve.
Válasz #1172. hozzászólásra
Csak a szivattyú.
Válasz #1171. hozzászólásra
csak szivattyú van vagy aggregátban van?
Ismeritek az MA-500 szivattyúkat? Ezek Tisza szórófejre és dobra úgyan úgy jók lehetnek?
Válasz #1169. hozzászólásra
Köszi istenesr@indamail.hu
Válasz #1168. hozzászólásra
Van egy ismerősöm Szolnokon öntözőgépeket javít biztos tud segíteni, ha kell elküldöm a számát.
Válasz #1167. hozzászólásra
Nem búvár.
Válasz #1166. hozzászólásra
Ez búvárszivattyú? nekünk vannak ilyenek több lépcsősek rovatti tipusúak, de a pontos számát nem tudom.
Válasz #1165. hozzászólásra
Rovatti CS 60-as tipusu szivatyút ismeri valaki esetleg info róla?
Sziasztok!
Ezt a fajta szivattyút ismeri valaki Straus Benzines szivattyú?
Válasz #1162. hozzászólásra
Na ehhez nem értek, sokmindent termeltem már, de fűszerpaprikát még nem. Általánosságokat meg bárki tud írogatni...Csípősalmából már volt 5 hektárom is...
Válasz #1161. hozzászólásra
köszönöm!
mostanáig szegedi 20-ast termesztettem.jövőre megpróbálom a szegedi 178 erős fűszert.tanácsot megköszönném
Válasz #1160. hozzászólásra
Árasztáshoz sík terület kell, lejtősön csak eróziót csinálsz. Lehet a paprikát locsolni nyugodtan. Baktériumos betegségekre kell odafigyelni (pl Xantomonas), simna rezessel lehet védekezni egyszerűen. Konzol is jó, csak derága.
Válasz #1159. hozzászólásra
Gondolkoztam még az árasztáson,mert elég lejtős a terűletem.Szeretnék tanácsot kérni az árasztásos technologiáról.
Válasz #1157. hozzászólásra
Igen,de ott minden harmadik volt szórófejes,én meg minden másodikra raktam.Úgy nem teljesen értek össze.Ez is a hathengeres szivattyúja csak a motor IFA.
köszöntem
Válasz #1155. hozzászólásra
Én úgy emlékszem, hogy a hethengeressel, egyszerre 24 szórófejet használtunk és kb 1 hektárt egyszerre.
A paprika inkább az árasztást, vagy csepegtetőjobban szereti. Alényeg, hogy a levelét inkább ne érje a víz, mert a gomba betegség miatt sűrűbben kell permetezni.
Valamki kertészt kérdezz meg.
A Google is segít.
Válasz #1155. hozzászólásra
Szerintem az felejtös annyi területre.TiszaII szórófejnek kell 3-4 bar akkor dolgozik jól,ebböl nem tul sokat lehet rátenni,ahhoz képest a terület nagy.Én hagymát locsoltam MA350 IFA motorossal,Kb 40 széles 140 hosszú,ez három állás volt.12 szórófej 3,5bar 2,5 órát ment félgázon,10l gázolaj
Üdvözletem!
Érdeklődni szeretnék fűszerpaprika öntözéssel kapcsolatosan.
8500 nm2 földterületen gazdálkodnék halastóból való öntözéssel,ami kb 5 m-ter távolságra van a földtől.
A szivattyúm LTP 50 C benzinmotoros vízszivattyú
Adatai
Motor típusa: 5,5 Le-s léghűtéses négyütemű OHV, olajőrös, 163 ccm
Műszaki adatok:
- szállítási teljesítménye: 600 liter/perc
- 28 m összemelő-magasság,
- szívómagasság: max 8 méter
- önfelszívó, gázos víz szivattyúzására is alkalmas
- 2 collos csőcsatlakozóval
- 1,6 liter/óra üzemanyagfogyasztás
- üzemanyag tank térfogata: 3,6 liter
- gép súlya: 25 kg.
A tótól a földterület legmesszebbi pontja kb 150 m
megszeretném kérdezni,hogy milyen lehetőségeim vannak.
2 collos tűzoltó tömlőm van hozzá.
Előre is köszönöm a választ
Válasz #1153. hozzászólásra
Mit és miért?
Ha jön a hideg, akkor nem felesleges?
holnap lesz az idei utolsó öntözés.
nem sok kedvem van hozzá
Válasz #1151. hozzászólásra
sztem mindent amit győzöl
krumplit.... a többire meg épp ahogy....
Válasz #1150. hozzászólásra
szerinted?
elszánt vagyok
elvetemült az nem
hátte?
Az elszánt "jómódú" parasztok itt is 40 mm-el nyomják a kukit , mert már nyomja a címert és ugye múltévbe ősszel kapott 6-700q szerves kakit.
az elszántabb parasztjai öntözik a térdig érő kukoricát,az elvetemültebbek pedig a naprát.
Válasz #1146. hozzászólásra
na ez az nekem 25 metert visznek oda kel nyomas
igaz csak kilencel locsolok,de ahogy elnezem a szivatyudat,inkab atemelonek tunik,a nyomas szivatyuk azok zartpaletasak mint a tomos