Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD390.47 FtCHF443.26 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk a területek 40%-a réti agyak, 60-as kötöttség feletti. De sokkal inkább az időpont és a talajállapot határozza meg, valamint az elővetemény gyökérzetének jellege, mintsem a talajtípus. pl. repce vagy búza után, száraz talajon a legkötöttebb réti talajon is stabilan megvan a 14 km/h, és a 14-18 l-es fogyasztás, míg nyers, tapasztós talajnál a legjobb csernozjomon is megáll 11-12-nél, és bekapja a 20 l-t...
nyilván nem lehet mindig, de nem is azt mondat. Az én véleményem az, hogy lehetőleg a szűk keresztmetszethez kell igazítani, ami a legtöbb esetben a technológia. Most a csapadék volt, azok közül is a kora tavaszi. A bokrosodás gyenge lett, a kalászok számának hiányát később már nehéz pótolni...
4 m-es Topdown-om van, a képen látható 8530-as birkózik vele, aztán mikor ki lesz a győztes...:)
Mindegyike öntözetlen, a talajművelése mindenhol 1 Topdown, vetés mindenhol Rapid, elővetemények napraforgó és kukorica. A felhasznált műtrágyák 1. kezeléshez 2,5 q DASA, második kezeléshez 2,5 q MAS 27%, a harmadikat elhagytuk, az állomány nem igényelte. A gombaölő kezelések a jobb táblákon zászlóslevélben falcon vagy nativo, majd később alert vagy prosaro, a gyengébbek esetén falkon kalászolás elején, a méggyengébbeknél Alert. mostanra a tarlók már kelnek, holnap akasztom fel a lazítót...
Ma csak azt láttam. De hétvégén körbejárom a határt. Azért volt feltűnő, mert kb. 400 m-re tőle tudtam öntözni eddig és ez volt a kontroll parcella. Nem volt értelme letaposnom a bevezető utat a csat. partra, amíg a szomszéd le nem aratott. Most már szabad az út, de remekül elvan.
Marhára figyeltünk az öntözésre, úgy is programoztuk a gépet, hogy ott ne legyen gond, és akkor úgy tűnt, hogy sikerült is. A szomszéd területébe bele mentem és ott is volt repedés dögivel. Igaz tavaly nem kellett öntözni, de emlékszem, hogy akkor is volt repedés szarásig.
A nevetséges(már ha lehet annak mondani) az az, hogy ahol mélyebb a terület és megfelelő időjárás esetén még a víz is áll rajta, ott kezd nyűglődni a kuki is, de ugyan abban a táblában a kissé magasabb területen meg még elég jó érzi magát. A mélyebb részben hatalmas repedések, a parton meg semmi repedés.
Hát erre felénk ma a határ megadta magát. A napra már visszafordíthatatlan, a kukinak még a hétvégéig talán-talán, és utána annyi. Mai szemmel nézve hihetetlennek tartom a 2-2500-as kuki árat aratásra. Jövő hétre is rendesen mondja a meleget, és még ott van augusztus is........
245?
Hát az NAGYONNNN nem drága.
Csak aztán ez a motor ha enyhén beköhög van e hozzá vlm. is írtózatos gyorsan???????
Mertha kell nyomni nincs mese, nem állhat...
4646 hozzászólás
Válasz #445. hozzászólásra
Nem az írástovábbítót!!!!!
Ingyen nem is vállalnád a KALANDTÚRÁT PALDOOFÖLDRE????
Válasz #444. hozzászólásra
Nem tudnád megfizetni !!!! :-))))
Válasz #443. hozzászólásra
Nyergeld fel őket irány IDEEEEEEE!!!!!!
Öntözők téliesítve........ :-)
Válasz #441. hozzászólásra
.Feco.
Szerinted a 8330-as jd az 5m tápdám-tól mikor fekszik ki az iszonyatosan mélyfekvéses, kötött, fekete szikes, vízállásos területen ???????
Nekünk a területek 40%-a réti agyak, 60-as kötöttség feletti. De sokkal inkább az időpont és a talajállapot határozza meg, valamint az elővetemény gyökérzetének jellege, mintsem a talajtípus. pl. repce vagy búza után, száraz talajon a legkötöttebb réti talajon is stabilan megvan a 14 km/h, és a 14-18 l-es fogyasztás, míg nyers, tapasztós talajnál a legjobb csernozjomon is megáll 11-12-nél, és bekapja a 20 l-t...
Válasz #439. hozzászólásra
Azért a réti agyagon megnézném hogy viszi!
Már csak azért is , mert itt "valami" oknál fogva nem tartanak bemutatókat.
nyilván nem lehet mindig, de nem is azt mondat. Az én véleményem az, hogy lehetőleg a szűk keresztmetszethez kell igazítani, ami a legtöbb esetben a technológia. Most a csapadék volt, azok közül is a kora tavaszi. A bokrosodás gyenge lett, a kalászok számának hiányát később már nehéz pótolni...
4 m-es Topdown-om van, a képen látható 8530-as birkózik vele, aztán mikor ki lesz a győztes...:)
Válasz #437. hozzászólásra
A tápdánt mivel húzod?
Akkor csak nem mindig 9 a tonna...
Válasz #411. hozzászólásra
búza átlagokról? persze:
Saturnus: 4,5-7,2 t/ha, minősége javító, fehérje: 14,2-16,5, esésszám: 289-350
bitop: 4,2-7,5 minősége javító, fehérje 14,5-17,2, esésszám 320+
Mindegyike öntözetlen, a talajművelése mindenhol 1 Topdown, vetés mindenhol Rapid, elővetemények napraforgó és kukorica. A felhasznált műtrágyák 1. kezeléshez 2,5 q DASA, második kezeléshez 2,5 q MAS 27%, a harmadikat elhagytuk, az állomány nem igényelte. A gombaölő kezelések a jobb táblákon zászlóslevélben falcon vagy nativo, majd később alert vagy prosaro, a gyengébbek esetén falkon kalászolás elején, a méggyengébbeknél Alert. mostanra a tarlók már kelnek, holnap akasztom fel a lazítót...
Válasz #435. hozzászólásra
Biztos. :-)
Válasz #434. hozzászólásra
Gondolod olyan magasan szárnyalok?????? :-))))))))
2 sor kibaxva az 225ös út nem?
Válasz #433. hozzászólásra
????????
Ezt most a szintemre hozd le.
Válasz #432. hozzászólásra
225ben elsurran???????
Válasz #431. hozzászólásra
Ágyunként 2.
Válasz #430. hozzászólásra
Hány sort gyilkolsz ki?
Csá-csumi !
Válasz #427. hozzászólásra
Ma csak azt láttam. De hétvégén körbejárom a határt. Azért volt feltűnő, mert kb. 400 m-re tőle tudtam öntözni eddig és ez volt a kontroll parcella. Nem volt értelme letaposnom a bevezető utat a csat. partra, amíg a szomszéd le nem aratott. Most már szabad az út, de remekül elvan.
Válasz #426. hozzászólásra
pont az? nálam már leszerepelt régen
Válasz #425. hozzászólásra
DKC 3511 !!!!!!!!!
Válasz #424. hozzászólásra
nálad mi birja a legjobban a nem öntözöttben
Válasz #423. hozzászólásra
Hát igen. A syngi még nem az igazi az újabbakkal.
Válasz #422. hozzászólásra
idén hamar leszárad vagy inkább fel. ma néztem a kisérletit és úgy néz ki, hogy a sygenta nagy reménysége szégyenbe marad
Válasz #421. hozzászólásra
Volt ám ! Azt hittem sose lesz 18-as a vize a kukinak lábon.
Válasz #420. hozzászólásra
pedig tavaly volt viz dögivel
csak hirtelenjében amire tuti emlékszem
júli-100mm
augu-125mm
Válasz #419. hozzászólásra
Marhára figyeltünk az öntözésre, úgy is programoztuk a gépet, hogy ott ne legyen gond, és akkor úgy tűnt, hogy sikerült is. A szomszéd területébe bele mentem és ott is volt repedés dögivel. Igaz tavaly nem kellett öntözni, de emlékszem, hogy akkor is volt repedés szarásig.
Válasz #418. hozzászólásra
hát igen tudod a tulzot vizmennyiség hatására a talaj besürüsödött és a növénynek xar a viz meg hirtelen kiszalad belöle
Válasz #417. hozzászólásra
A nevetséges(már ha lehet annak mondani) az az, hogy ahol mélyebb a terület és megfelelő időjárás esetén még a víz is áll rajta, ott kezd nyűglődni a kuki is, de ugyan abban a táblában a kissé magasabb területen meg még elég jó érzi magát. A mélyebb részben hatalmas repedések, a parton meg semmi repedés.
Válasz #416. hozzászólásra
SZIA !
nos nálunk még tartják magukat a JÓ állapotú táblák de mindenféle képen a jövö heti meleg megteszi a hatását TUTI !!
Hát erre felénk ma a határ megadta magát. A napra már visszafordíthatatlan, a kukinak még a hétvégéig talán-talán, és utána annyi. Mai szemmel nézve hihetetlennek tartom a 2-2500-as kuki árat aratásra. Jövő hétre is rendesen mondja a meleget, és még ott van augusztus is........
Válasz #414. hozzászólásra
Nem a kukin látszik, hanem a föld tök száraz !!! Vannak akkora repedések, mint a......... !
Válasz #413. hozzászólásra
Mert hozzászoktattad a vízhez az izéket.
Nem szabad őket rászoktatni!
Nem hiszitek.......
.......kell öntöznöm ! :-(((
Válasz #410. hozzászólásra
Fogalmam sincs mikori....
Hali Fecó!
Mesélnél az idei búzaátlagaidról?
Válasz #409. hozzászólásra
Melyikekbe?
Mikori lehet ez?
Válasz #408. hozzászólásra
Teszek bele egy másik motort.Amihez kapok cuccot.Amúgy állítólag a Hollandokba van vagy volt ilen motor...
Válasz #384. hozzászólásra
245?
Hát az NAGYONNNN nem drága.
Csak aztán ez a motor ha enyhén beköhög van e hozzá vlm. is írtózatos gyorsan???????
Mertha kell nyomni nincs mese, nem állhat...
én zöldségféléknél használom.Ott kisebb és töbszöri vízadag a jobb..
Válasz #399. hozzászólásra
40mili?hű az annya akkor az be van ázva....
Válasz #403. hozzászólásra
oksa !!
Válasz #401. hozzászólásra
hát én így is sokkallom néha.Főleg most megint emelik a nyavajások...
Válasz #399. hozzászólásra
Ez is baromi jó !!!!
Nekem rosszabb.
De majd máskor megbeszéljük.
Válasz #398. hozzászólásra
Csárli!!!!
Válasz #397. hozzászólásra
Akkor az 25 lityi diesel/hektár, és az 1 éityi diesel/mm. Az q...va jóóóóó !!!!!!
Válasz #398. hozzászólásra
csőtészta :))
Válasz #394. hozzászólásra
24 órás behuzás alatt 200 lityi gazolin ami 35-40 mm jelent
Léptem.
Szevasztopol !
Cső váz !
Válasz #396. hozzászólásra
2hektár 9óra 25miliméter.