Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR403.23 FtUSD385.36 FtCHF429.18 FtGBP486.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem lehet megfordítani a művelést ?
Miért necces ? Há mert 500 méterre elnyomni a vizet, meg ha még gerinc, meg még ez az 1000 éteres akkor oda nyomás kell, a nyomás hoz meg diesel. Könnyebb, illetve kevesebb diesel,a nagy átmérőjű föszárnyon oda vinni a viet, mint 110-es csőben még 500 méteren tartani a nyomást. Tényleg jó lenne tudni még egy két adatot a területeidről, a víz kivételi lehetőségről, a domborzati viszonyokról stb., hogy mi is lenne oda az ideális.
De, csak ugye ugy dolgoznának mint a boxer motor(ha lehet) és még ugye a sugara is hozzá jön az 500 méterhez ... Az ugye 2*500méter meg mittom én 2*50-70 méter sugár... De lehet hogy sorozatosan fa...ágokat írok...csak tippelgetek , mert nem értek hozzá... laikusként találgatom , hogy lenne a jó...
Vágom , tehát akkor nekem egypár 110/500-as dob elég lenne? Vagy ez is sok? A föl hossza kb1200méter , ezért gondoltam a fő nyomót középre és akkor balró-jobbról mehetne egyszerre... így kb 4-5 hidrással végeznénk is mert kb 6-700 méter széles a föld...
A dobcső átmérője az az, hogy milyen gyorsan tudsz-akarsz öntözni. Mennyi vized van-áll rendelkezésre. Milyen a talaj víz befogadó képessége. Na most ha te rohanni akarsz az öntözéssel, akkor a legnagyobb átmérő kell, egy hatalmas szivattyú és egy hatalmas fúvóka. De kérdés, hogy lesz-e ehhez elég vized a patakból ?? Ha nincs elég nyomásod akkor a víz szarrá döngöli a földedet és beton kemény lesz. Ilyen hatalmas dobokat nem igazán szoktak párban üzemeltetni a felsoroltak miatt.
A dobot méretét értem , hogy a földek hossza határozza meg. De a dob-cső átmérőjét hogy kell meg választani , mi alapján? Miben különbözik az új vario dob?
Amúgy meg a Forrásosok is azzal pedáloznak h. ua. a meghajtás mint a Baueré.
Minek vennél hülye paraszt B.t ha itt a mienk???????????
Akkor szóval ki a faxeee a cucc amit rájuk raknak???????
Igazából az alap gép árában nincs ekkora különbség, csak a sógoroknál drága a kényelem !!!
A B csak vázat gyárt a többit úgy vásárolja össze innen-onnan ! Pl. a híres B szivattyúkat nem is gondolnád, hogy hol gyártják ! ? :-)))
4714 hozzászólás
Válasz #312. hozzászólásra
Sugarárral esetleg a végén számolhatsz.
Az a hiteles ha kint van a végén egészen...
Válasz #310. hozzászólásra
Nem lehet megfordítani a művelést ?
Miért necces ? Há mert 500 méterre elnyomni a vizet, meg ha még gerinc, meg még ez az 1000 éteres akkor oda nyomás kell, a nyomás hoz meg diesel. Könnyebb, illetve kevesebb diesel,a nagy átmérőjű föszárnyon oda vinni a viet, mint 110-es csőben még 500 méteren tartani a nyomást. Tényleg jó lenne tudni még egy két adatot a területeidről, a víz kivételi lehetőségről, a domborzati viszonyokról stb., hogy mi is lenne oda az ideális.
Válasz #311. hozzászólásra
De, csak ugye ugy dolgoznának mint a boxer motor(ha lehet) és még ugye a sugara is hozzá jön az 500 méterhez ... Az ugye 2*500méter meg mittom én 2*50-70 méter sugár... De lehet hogy sorozatosan fa...ágokat írok...csak tippelgetek , mert nem értek hozzá... laikusként találgatom , hogy lenne a jó...
Válasz #308. hozzászólásra
1200 hoz nem kevés a 500????
Válasz #309. hozzászólásra
Miért necces? Keresztbe az a baj ellenkezne a művelési iránnyal...
Válasz #308. hozzászólásra
Vagy keresztbe.
Az a 110/500 az necces.
Válasz #307. hozzászólásra
Vágom , tehát akkor nekem egypár 110/500-as dob elég lenne? Vagy ez is sok? A föl hossza kb1200méter , ezért gondoltam a fő nyomót középre és akkor balró-jobbról mehetne egyszerre... így kb 4-5 hidrással végeznénk is mert kb 6-700 méter széles a föld...
Válasz #305. hozzászólásra
A dobcső átmérője az az, hogy milyen gyorsan tudsz-akarsz öntözni. Mennyi vized van-áll rendelkezésre. Milyen a talaj víz befogadó képessége. Na most ha te rohanni akarsz az öntözéssel, akkor a legnagyobb átmérő kell, egy hatalmas szivattyú és egy hatalmas fúvóka. De kérdés, hogy lesz-e ehhez elég vized a patakból ?? Ha nincs elég nyomásod akkor a víz szarrá döngöli a földedet és beton kemény lesz. Ilyen hatalmas dobokat nem igazán szoktak párban üzemeltetni a felsoroltak miatt.
Válasz #305. hozzászólásra
Legnagyobb változás a dizajn ! Meg a vízturbina. Meg lehet 1 miskával hosszabb. Több opciót lehet rá rendelni.
Válasz #304. hozzászólásra
A dobot méretét értem , hogy a földek hossza határozza meg. De a dob-cső átmérőjét hogy kell meg választani , mi alapján? Miben különbözik az új vario dob?
Válasz #303. hozzászólásra
Agroko
Válasz #296. hozzászólásra
Nem sok... és még hol adják?
Válasz #301. hozzászólásra
Má mint a vágás ! :-))
Válasz #300. hozzászólásra
Nanááá h. vágom.(kicsit)
Ez a szakmám.
Válasz #299. hozzászólásra
Na ez az ! Érted te !
Egy 110-es ami már kielégíti a kisebb hóbortokat kb. 3,6-4 miska.
Válasz #298. hozzászólásra
Hol lenne jó!
Mi nincs a 3asban?
Mi van a 6osban?
Válasz #297. hozzászólásra
3-6-ig ! Így jó ?
Válasz #294. hozzászólásra
Dob árat nyomj saccra.
Mondjuk 100 vagy 110S 400as.
Válasz #295. hozzászólásra
Is !
Válasz #293. hozzászólásra
AUDI - t - k - R
Válasz #293. hozzászólásra
Persze, hogy netto !
Sok ????????
Válasz #292. hozzászólásra
Nettó? Forgalmazó? Vagy is te hol vetted?
Válasz #291. hozzászólásra
17-20
Amúgy ki forgalmazza az országban? És az én pak-om szerinted mennyibe fájna?
Válasz #288. hozzászólásra
Istenbizony veszek 1 O-t ezekután!
Válasz #288. hozzászólásra
Már én is értem...
Válasz #287. hozzászólásra
Ugye érted !
Válasz #286. hozzászólásra
De úgy fáj gondolkozni...
A O. csinálja????
Válasz #285. hozzászólásra
Szerinted !!!?????
Gondolkozz !!!!!!!!!!
("Mit írt ez a fax eddig !")
Válasz #283. hozzászólásra
Amúgy meg a Forrásosok is azzal pedáloznak h. ua. a meghajtás mint a Baueré.
Minek vennél hülye paraszt B.t ha itt a mienk???????????
Akkor szóval ki a faxeee a cucc amit rájuk raknak???????
Válasz #283. hozzászólásra
Akkor milyen a Sza-bolcs-os????
Válasz #282. hozzászólásra
(Na ez paldoo-s.)
Válasz #281. hozzászólásra
Hogy mi?????
Hogy 890 mm esett???
Válasz #280. hozzászólásra
Megérzéseim az súgják, hogy az sem most lesz, hogy te baueres fickókkal tárgyalj ! Főleg, hogy.......(?) :-))
Válasz #279. hozzászólásra
Akkor azt várhatom.........
Nyomjad ide akkor, hadd tudjam mivel fikázni a Baueros fickókat majd, ha eljön az ideje...
Válasz #278. hozzászólásra
Akkor várjad.......
Válasz #277. hozzászólásra
Oké hát.
Van vagy 1000 emilcím a gépre.
Ha az 1iket Ltalálod, és mérne találnád, nyomjad...
Válasz #276. hozzászólásra
Privátban oké !!!????
Válasz #275. hozzászólásra
Nem a pöcsöt!
Elmondani Teeeeee!
Válasz #273. hozzászólásra
Azért beláthatod, hogy mindent nem lehet elárulni még neked sem ! :-)))
Válasz #271. hozzászólásra
De az a váz nagyonn király ám! :-DD
Válasz #271. hozzászólásra
No honnét?
És hol?
RM ja.
Válasz #270. hozzászólásra
RM ?? Vagy mi !
Válasz #268. hozzászólásra
Igazából az alap gép árában nincs ekkora különbség, csak a sógoroknál drága a kényelem !!!
A B csak vázat gyárt a többit úgy vásárolja össze innen-onnan ! Pl. a híres B szivattyúkat nem is gondolnád, hogy hol gyártják ! ? :-)))
Válasz #269. hozzászólásra
És a pirosak?
Feri bátyádnak is az van, neked ménem?
Válasz #268. hozzászólásra
20-25
Válasz #266. hozzászólásra
A B. mennyivel drágább %-ban mint emezek?
Válasz #266. hozzászólásra
Nyomások?
Válasz #265. hozzászólásra
Ha nem fúj a szél !
De már 55 mm-nél járunk..... :-)))
Válasz #262. hozzászólásra
Akkor 2x simán berántatod 1 nap nem?
36 az komoly.
Oda kell nyomás.
Az mennyi?