Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nemtudom mit értesz "vert" alatt,de van PVC-s kút is,az is rozsdásít,de amire gondolok az a szűrő miatt lehet ami le van dugva. De nem bonyolódok bele,és másba sem! A dobügyben meg az lesz,hogy megnézünk egy villanymotorosat. (Nem fogok jelentkezni mostmár) Na szeva'!
Ezt én mind tudom,nem tegnap kezdtük az öntözés ipart,de sokkal jobb lenne a fóliás gödör mivel a rozsda kicsapódna oda,meg "langyosvízzel" locsolnánk,de hát ilyennel nem foglalkozunk egyelőre. Így egyértelmű az éjjeli öntözés ha van dob.
Hát én ilyeneket nem tudok sajnos. ;-)) Aki nem akar olyan sok vízzel öntözni annak jó megoldás mivel a kisdobokkal csak a nyűg van,és hosszabb "placcoknál" csak káromkodás az is,és azért akarjuk így megoldani,mert a kis szarokkal nem akarok kínlódni!
Azt én értem,de én kisebb fúvókával akarnám használni. Azért lesz rajta villanymotor. És úgy kisebb fúvóka is elég lesz rajta,mivel nem 10-15 Kw-os szivattyúval gondolnék öntözni. De szivesebben vennék turbinásat,de hát a pénz...
Válasz #127. hozzászólásra
Hali.Forgózsámolyosak voltak a Sigma dobjaim,nem kellett levenni róla a kereket lecsévéléskor.18-as fuvóka volt a vízágyúban,6-6,5 bar nyomásnál indut be a csévélése.Amikor márcsak kb 100 méter volt hátra a csévélés valamennyire felgyorsult a kissebb talajsurlódásnak köszönhetően.Gyümölcsöst öntöztem vele,a leggyorsabb bellítás mellett is dagonyát csinált a területen.Napközben 30-32 celsius fok mellett nem lehet kútbol 12 fokos vízzel önteni,mert leperzseled a levélzetet.Késő délután keztem el öntözni és éjszakába nyúlóan hagytam abba.sajnos felénk szinte midíg fúj a szél és öntözni csak igazán szélcsendes időben lehet máskülönben a szomszéd kultúrát locsolod.Én a dobok árán valami víztakarékosabb mikroöntözét szeretnék megvalósítani,amit kevesebb energiábol koncentráltan csak a növénynek napközben is üzemeltethetek.Cső B Peti
És most mennyi vizet bírsz azzal nyomni?
Azt tudod?
Ilyen villannyal hajtatott szivattyúsat megnéznék az biztos...
Nemigen hallottam még erről a megoldásról...
AZ olajszivattyú hajtásához nem csak a nyomás kell hanem minél nagyobb fúvóka a puskára több vizet bocsájt ki a puska vagy esetleg kettőt teszel rá sokkal gyorsabban be birod húztni a dobot!!!!!!!!!!!
Annyira lennék kíváncsi,hogy melyik fajta volt a "fekvő" e aminek ki kell örökké szedni a kerekét lehúzás előtt,vagy a másik fajta,és mennyiért adtad el? A "fekvő" annyival jobb úgy tudom,hogy a behúzása jobb,jobban be lehet állítani. De olyan nem kell nemfogom én örökké kiszedni az egyik kerekét... :-))
Minek rá? Mert úgy sokkal kisebb szivattyú elég rá,nem kell akkora víznyomás ami hajtja az olajszivattyút,mert nem akarok fóliás gödröt azért csinálni meg nagyobb szivattyút venni,hogy behúzza azt a szart. Raktak rá sokan,de inkább arra lettem volna kíváncsi,hogy vált be esetleg,meg milyen gyorsan húzza be... Na de maj' megoldjuk valahogy,de előbb meg is kell majd azt venni. :-))
Hali.Én segítenék de nem tudok.Úgy vagyok a kérdéssel,mint....gyerek a rátotthússal:Már láttam olyat.Hogy miért alaktják át azok akik ilyen dobbal küzdenek?Talán mert üzembiztosabb,és tágabb keretek között állítható a csévélés gyorsasága.Most váltam meg 2 ilyen dobtol.Elvitték mid a cukrot.Tavaj a kutyának sem kellett.Az apróhirdetések között láttam ilyen átalakított dobot,a hirdető biztos tud segíteni.Üdv B Peti.
( nahát akkor ebbe is beleszállok, ill. beszállok)
Mit vagy már úgy begyulladva?????? Mit parázol???
Aki elm1 az lemarad.
Aki marad az okosabb lesz, meg jól szórakozik...
Érdemi válasz?????? :-)))
Jólenne mi? :-))))))
Ilyet apám, asszem a Földön nem rakott rá még senki.
Minek arra, oda villanymotor?????
Nos egyet kérdezek,és többet mégegyszer nem. Van-e aki "Sigma" dobot alakított át villanymotoros behúzatásúra? Mármint az olajszivattyút hatja a villanymotor. Lehetőleg érdemi választ szeretnék! :-P
Írd már be a szivattyúd pontos típusát az adattábláról, légyszíves !!!!!!!!!!!!!
Marhára érdekelne. Nekem is van egy gyári agregátom, az idén járattam be, annyira új, és hatalmasabb a Tiédtől de az max 5 m3 tud percenként 13 bar nyomással.
Válasz #108. hozzászólásra
Santét és Dezirét Laurát az idén probálok egy keveset. De a Sante az verhetetlen a mi vidékünkön mint árbann mind termésbenn, aki nálunk Burgonyával foglalkozik annak legaláb fele Sante, jó 20éve terjedt el nálunk de azóta ennél jobbat egyszerüen lehetetlen találni a mi vidékünkre, pedig már mindenki kiprobált szinte mindent.
De vigyázat mert vannak pancserek is. Ezek az "apró" burgonyának beszerzik az iratokat és elitnek megpróbálják eladni, öket a környék jól ismeri igy távolabbi termelőkkel probálnak kibaxni!!!!!!!!!
Válasz #98. hozzászólásra
Nem még soha nem kellet illetve az se volt a honnat és az se a mivel, de igyis 10éves átlag kijön a 30-35t/ha. Ami a vetömag termelőket illeti vanna kiváló termelők akik előt még a hollandok is meghajóltak, pld. a Csikszeredai Kisérleti Állomás a hol tőbb évtizedes tapasztalat, saját laboratorium, elszigetetelt termőterületek, stb. Mi is tőlük vásároljuk de eddig jól bevált, rendszerint tartanak szemlét is mindig meghivnak.
4646 hozzászólás
Válasz #144. hozzászólásra
aha!!
Válasz #141. hozzászólásra
Kár,hogy lelépett a névtelen nagydarab,most akartam ajánlatot tenni a kinyert vasra.
Válasz #143. hozzászólásra
Villanymotorosról.
Válasz #142. hozzászólásra
miröl ??
Válasz #141. hozzászólásra
Pedig tehetnél ám képet róla bakker!
Válasz #139. hozzászólásra
Nemtudom mit értesz "vert" alatt,de van PVC-s kút is,az is rozsdásít,de amire gondolok az a szűrő miatt lehet ami le van dugva. De nem bonyolódok bele,és másba sem! A dobügyben meg az lesz,hogy megnézünk egy villanymotorosat. (Nem fogok jelentkezni mostmár) Na szeva'!
Válasz #137. hozzászólásra
Hopgy elmagyarázzam a "rozsdásítás" fogalmát,ha egy fóliaházat ér ez a kútvíz egy darabigaz,bebarnul azon a részen.
Válasz #138. hozzászólásra
Hali. Ez vert kút?
Válasz #137. hozzászólásra
Egen ám,de ez nem PVC cső,hanem normál vascső és 9m-es. És ez bizony rozsdásít! :-) Lehet,hogy máshol nem,de itt rozsdásítanak a kutak.
Válasz #136. hozzászólásra
PVC csőkút "rozsdásít"????
Nem értem!!!
Válasz #135. hozzászólásra
A csőkút rozsdásít.
Válasz #134. hozzászólásra
Milyen rozsda???????
Válasz #130. hozzászólásra
Ezt én mind tudom,nem tegnap kezdtük az öntözés ipart,de sokkal jobb lenne a fóliás gödör mivel a rozsda kicsapódna oda,meg "langyosvízzel" locsolnánk,de hát ilyennel nem foglalkozunk egyelőre. Így egyértelmű az éjjeli öntözés ha van dob.
Válasz #129. hozzászólásra
Hát én ilyeneket nem tudok sajnos. ;-)) Aki nem akar olyan sok vízzel öntözni annak jó megoldás mivel a kisdobokkal csak a nyűg van,és hosszabb "placcoknál" csak káromkodás az is,és azért akarjuk így megoldani,mert a kis szarokkal nem akarok kínlódni!
Válasz #128. hozzászólásra
Azt én értem,de én kisebb fúvókával akarnám használni. Azért lesz rajta villanymotor. És úgy kisebb fúvóka is elég lesz rajta,mivel nem 10-15 Kw-os szivattyúval gondolnék öntözni. De szivesebben vennék turbinásat,de hát a pénz...
Válasz #130. hozzászólásra
Nekem 1,5 bar-nál elindul a csévélés.(ocmis)
Válasz #127. hozzászólásra
Hali.Forgózsámolyosak voltak a Sigma dobjaim,nem kellett levenni róla a kereket lecsévéléskor.18-as fuvóka volt a vízágyúban,6-6,5 bar nyomásnál indut be a csévélése.Amikor márcsak kb 100 méter volt hátra a csévélés valamennyire felgyorsult a kissebb talajsurlódásnak köszönhetően.Gyümölcsöst öntöztem vele,a leggyorsabb bellítás mellett is dagonyát csinált a területen.Napközben 30-32 celsius fok mellett nem lehet kútbol 12 fokos vízzel önteni,mert leperzseled a levélzetet.Késő délután keztem el öntözni és éjszakába nyúlóan hagytam abba.sajnos felénk szinte midíg fúj a szél és öntözni csak igazán szélcsendes időben lehet máskülönben a szomszéd kultúrát locsolod.Én a dobok árán valami víztakarékosabb mikroöntözét szeretnék megvalósítani,amit kevesebb energiábol koncentráltan csak a növénynek napközben is üzemeltethetek.Cső B Peti
Válasz #126. hozzászólásra
És most mennyi vizet bírsz azzal nyomni?
Azt tudod?
Ilyen villannyal hajtatott szivattyúsat megnéznék az biztos...
Nemigen hallottam még erről a megoldásról...
Válasz #126. hozzászólásra
AZ olajszivattyú hajtásához nem csak a nyomás kell hanem minél nagyobb fúvóka a puskára több vizet bocsájt ki a puska vagy esetleg kettőt teszel rá sokkal gyorsabban be birod húztni a dobot!!!!!!!!!!!
Válasz #125. hozzászólásra
Annyira lennék kíváncsi,hogy melyik fajta volt a "fekvő" e aminek ki kell örökké szedni a kerekét lehúzás előtt,vagy a másik fajta,és mennyiért adtad el? A "fekvő" annyival jobb úgy tudom,hogy a behúzása jobb,jobban be lehet állítani. De olyan nem kell nemfogom én örökké kiszedni az egyik kerekét... :-))
Válasz #124. hozzászólásra
Minek rá? Mert úgy sokkal kisebb szivattyú elég rá,nem kell akkora víznyomás ami hajtja az olajszivattyút,mert nem akarok fóliás gödröt azért csinálni meg nagyobb szivattyút venni,hogy behúzza azt a szart. Raktak rá sokan,de inkább arra lettem volna kíváncsi,hogy vált be esetleg,meg milyen gyorsan húzza be... Na de maj' megoldjuk valahogy,de előbb meg is kell majd azt venni. :-))
Hali.Én segítenék de nem tudok.Úgy vagyok a kérdéssel,mint....gyerek a rátotthússal:Már láttam olyat.Hogy miért alaktják át azok akik ilyen dobbal küzdenek?Talán mert üzembiztosabb,és tágabb keretek között állítható a csévélés gyorsasága.Most váltam meg 2 ilyen dobtol.Elvitték mid a cukrot.Tavaj a kutyának sem kellett.Az apróhirdetések között láttam ilyen átalakított dobot,a hirdető biztos tud segíteni.Üdv B Peti.
Moderálta: (3932) 2013-10-25 16:21:13
Válasz #123. hozzászólásra
( nahát akkor ebbe is beleszállok, ill. beszállok)
Mit vagy már úgy begyulladva?????? Mit parázol???
Aki elm1 az lemarad.
Aki marad az okosabb lesz, meg jól szórakozik...
Érdemi válasz?????? :-)))
Jólenne mi? :-))))))
Ilyet apám, asszem a Földön nem rakott rá még senki.
Minek arra, oda villanymotor?????
Nos egyet kérdezek,és többet mégegyszer nem. Van-e aki "Sigma" dobot alakított át villanymotoros behúzatásúra? Mármint az olajszivattyút hatja a villanymotor. Lehetőleg érdemi választ szeretnék! :-P
Válasz #121. hozzászólásra
Simán csak kíváncsi.
Válasz #120. hozzászólásra
Miért is ??
Válasz #115. hozzászólásra
milyen tipusu agregát a tied pontosan SZABI??
Válasz #118. hozzászólásra
Van még valami ráírva de összevan cseszve a tábla és azt nem tudom elolvasni...
Válasz #117. hozzászólásra
Jancsika !!!!!
Ebből a MEC MR-ből ha nincs 20 féle varia, akkor egy sem !
Pontos számot írj ! Pl.:MEC-MR 65-3/3 vagy MEC-MR 100/3
Válasz #115. hozzászólásra
MEC MR a typusa.Nézd meg a linket amit küldtem.Ott megtalálod.
http://www.caprari.com/en/_products/products.jsp?idType=33&page=1&idp=31#idp_31
Válasz #84. hozzászólásra
Jancsika !!!!!!
Írd már be a szivattyúd pontos típusát az adattábláról, légyszíves !!!!!!!!!!!!!
Marhára érdekelne. Nekem is van egy gyári agregátom, az idén járattam be, annyira új, és hatalmasabb a Tiédtől de az max 5 m3 tud percenként 13 bar nyomással.
Nekedis Jóéjt...
Válasz #112. hozzászólásra
Jó éjszakát.
Válasz #110. hozzászólásra
A Santet nem ismerem.No majd utánnanézek...
Válasz #109. hozzászólásra
Sejtem hogy van feketézés.Úgylátom vírusmentesek a krumplik amiket vettem.Nagy baj nem lehet.Szépek a levelek.Majd meglátjuk mi lesz alatta....
Válasz #108. hozzászólásra
Santét és Dezirét Laurát az idén probálok egy keveset. De a Sante az verhetetlen a mi vidékünkön mint árbann mind termésbenn, aki nálunk Burgonyával foglalkozik annak legaláb fele Sante, jó 20éve terjedt el nálunk de azóta ennél jobbat egyszerüen lehetetlen találni a mi vidékünkre, pedig már mindenki kiprobált szinte mindent.
De vigyázat mert vannak pancserek is. Ezek az "apró" burgonyának beszerzik az iratokat és elitnek megpróbálják eladni, öket a környék jól ismeri igy távolabbi termelőkkel probálnak kibaxni!!!!!!!!!
És milyen fajtát szoktál venni?Én laurát és desiret vettem onnan.A laura az szép volt,de a desire az kevésbé.
Nem még soha nem kellet illetve az se volt a honnat és az se a mivel, de igyis 10éves átlag kijön a 30-35t/ha. Ami a vetömag termelőket illeti vanna kiváló termelők akik előt még a hollandok is meghajóltak, pld. a Csikszeredai Kisérleti Állomás a hol tőbb évtizedes tapasztalat, saját laboratorium, elszigetetelt termőterületek, stb. Mi is tőlük vásároljuk de eddig jól bevált, rendszerint tartanak szemlét is mindig meghivnak.
Válasz #105. hozzászólásra
Vlm.kor régesrégen öntöztem BENZINESSEL.
Na bakker az benyalta a bőséges 100 litert naponta. :-)))))))))))))
Drága mulatság volt bazmeg...
Válasz #104. hozzászólásra
Olyat ne is, csak hihető brutált!
Válasz #102. hozzászólásra
Inkább nem, mert úgyse hinné el senki. :-)))))))
Válasz #100. hozzászólásra
Max 100
Válasz #101. hozzászólásra
ahan!
Válasz #99. hozzászólásra
Na mondjak 1 brutált??? :-DDDDDDD
Hány lovas lehet az a Ford?
Válasz #95. hozzászólásra
igaz 5-6 literrel óránként nem lehet valami brurál!
Válasz #94. hozzászólásra
Te sosem öntözted a krumplid?A vető amit vettem megbízható helyről van?Te biztos jártál arra,tudod milyenek a termelök.
Válasz #95. hozzászólásra
Pedig annak a 6os motornak valamit hajtania kell, hogy ne járjon üresen...