Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műtrágya árak új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1153 hozzászólás
Válasz #552. hozzászólásra
Így már értem, köszönöm!
Válasz #551. hozzászólásra
medion 310-be a szecskázó nem lett átszereve gabonára, hanem maradt benne ami ősszel kukoricánál volt használva
mert gabonánál, plussz késeket kellene berakni még
Válasz #550. hozzászólásra
Ezt nem értem?
valamelyik nap kérdeztem a class kombájnok topikba, hogy milyen lenne a kuki szecskázóval a szalmát szétterítettni,de vélemény , hozzászólás nem volt
így kipróbáltuk
hát ilyen,... szerintem egyenlőre így hagyom, talajtakarásnak, árnyékolásnak nem rossz
itt 65 q/ha eredmény volt
Válasz #545. hozzászólásra
A termés azért büszke lehetsz.
Válasz #545. hozzászólásra
Mi is tisztítás és csávázás nélkül vetettük vissza, lett eddig 51-72 q-ig is átlag...
Válasz #544. hozzászólásra
Komolytalan vagy!
Milyen esö????Hajduban reped a föld.Megy a szénŕzŕs ezerrel,a szomszédom meg hozzŕ se tud fogni az ŕrpavŕgŕshoz,olyan eleven.Tavaly 74q volt neki,most is meglesz neki.
tegnapi próbavágás
0,9 ha 58 q víz 13.8
visszafogott mag se tisztítva, se csávázva / erre nam vagyok büszke, de így alakult /
Őszi sösárpa eladó??????
Válasz #528. hozzászólásra
Nem volt az. Az árpát múlt héten lehetett aratni de mindenki csak várt mert sok zöld kalász. Azok a kalászosok most is zöldek sőt ma már a kombájn ki is csépeli. Felénk is szinte csak mi arattunk mindenki furán nézett, most én nézek furán mikor szárított keresnek.
Felén mindenfelé esett vegyes mennyiségbe tegnap 2 orátol ugyhogy aratás lefujva.Ma szeles napsütés proba fél kettökörül 16 lett a vize ugyhogy ismét ácsi sajna.
Mi már 19-22 -én levágtuk! Még az esők előtt (bár nálunk egy csepp nem volt :( ) Elég gyenge lett 34q/ha! Akkor betároltuk, pár napja adtuk el 4250 Ft + kompenzációért! Aratáskor 12-es, eladáskor 10-es vize volt!
Válasz #527. hozzászólásra
Normál esetben 1.5 óra... nekem is normál esetben nem több 3 óránál, de a mostani árpákban elég nyögvenyelős. Volt ahol majdnem többet mentem hátra mint előre.
Válasz #535. hozzászólásra
Battonya
Válasz #537. hozzászólásra
Mi is megpróbáltuk volna ma,de megint volt egy zápor!Még jó,
hogy nem sokat kell utazni a tesztelgetéshez,legközelebb hétfőn lesz próba.
Válasz #531. hozzászólásra
Mi is vághattuk volna hamarabb de nem fogatták,igy várni kellet, két napot mentünk esö elött.Tegnap meg ma indult ujra a moka és megint esik.A radaron csak itt mutat felhöt Orosháza felett.A szotyi meg a kuki egyelöre élvezi a fürdözést de az árpa már nem.Buzákat is nézegettem kinomba határszemlén de elég fako és foltos szemek vannak mindenfelé lehet nem lesz sikeres.
Szépen össze jöttünk itt.Ma délután megint stop lett esö miadtNapra utáni árpák voltak ma is 4t körüli hozamokkal 12-13.5 vizekkel.
Válasz #533. hozzászólásra
Dél békés,pontosabban?
Válasz #532. hozzászólásra
20,5 ha.
Valóban így van volt aki nem kapott gépet vagy még zöld volt az árpája és nem vágta le.De olyan is volt aki levághatta volna eső előtt most meg rí.Felénk az árpák három negyede le van vágva 4-7 tonna között mozogtak az átlagok.[dél-békés]
Válasz #530. hozzászólásra
Szép az a 6 tonna!Mennyi területed volt?
Válasz #529. hozzászólásra
Abban egyet értek ha jó a vize vágni kell!De sok olyan van,hogy nem
hanyagságból vagy nemtörődömségből nem aratott hanem pl
nem kapott bér gépet vagy mint nálunk egyszerűen zöld.Itt felénk
kb 1000 hektárra saccolm a területet és jó ha 100 be van takarítva.
Válasz #529. hozzászólásra
Hiába erőltettem volna,a legszárazabb is 11,2-es volt.De lényeg,vége.
Válasz #523. hozzászólásra
Ebben van valami mi is levágtuk esők előtt nagyon jó vizekkel,aki meg nem vágta az most lesi az időt hogy elég száraz legyen.Nálunk a szárítok csak 15 alatti vizel engedik be még aki fogadja az árpát.
Válasz #523. hozzászólásra
Ez egy kicsit nagyképű volt.
Válasz #524. hozzászólásra
4ha az másfél óra...
Nekem kb.1,5 ha a vágatlan.Az átlag,60 mázsa.
Komolylehet tudni milyen fajta?
Eddigi átlag 50 felett. Igaz még csak pár hektárt vágtunk az elmúlt két napban. Közben kuplung javítás is volt tegnap hajnal 4-től, 11kor kirajtoltunk, de egy kis eső bekergetett, átmentünk egy másik táblába ahol alig volt eső. Az alábbi képeken az a tábla van. Ez is dőlt volt de nem annyira. 12-14-es vízzel vágjuk őket befelé. Jól nézzétek a képeket... ez 72-t adott. Most pedig rajtolok egy ennél sokkal dőltebbe. Ha így halad a dolog, akkor napi 4 hektárnál nem jutunk többre, de legalább a vize jó.
A múlt héten próbálta valaki vágni az árpát valaki? Mert mi esők előtt lecsaptuk 12 es vizzel az egészet. Mindenki csak nézett hogy már vágjuk az árpát. Most meg keresik a szárítót neki. Nem értem egyesek arra vártak hogy a Viktor bejelentse a tv-ben hogy kezdődik az aratás
Válasz #520. hozzászólásra
Elöre félek én is a döltektöl,multhéten lett volna jo mig száraz volt a talaj.De még nem fogatták.Ja és van belvizes aratni valo is ugyhogy drotkötelek beélesive.De azért rekord termés és jo árak vannak.
Válasz #517. hozzászólásra
Árpa aratás ma délután és szállitás nagyba kisebbe és egészen kicsibe.
Válasz #517. hozzászólásra
Hasonló a helyzet itt is az 1 hektáron kétszer kellett kiszállni
az asztalból a földet kiszedni.Meg van dőlve a talaj lágy és pillanatok
alatt be dúr az asztal.
Ma mérettem 23-as volt vize az árpánknak
Válasz #507. hozzászólásra
Itt helyben van egy telep ott veszi a Merci sokan viszik nekik állítólag korrektek és fizetnek is rendesen .
Válasz #516. hozzászólásra
Multhéten kezdtük hasolo vizekkel de az esö megállitott.Akkor szép sárgák voltak a szemek mostmár elég fakok söt feketés.Meg puha vizes a talaj elsüllyed még a kis pot is.A döltes táblák még száradnak azok tele vannak sarjuval ugyhogy van szivatás rendesen.
Mi ma megpróbáltuk a sajátot,de sajna 16-os volt a vize.
De kíváncsiságból megvágtam egy tartállyal kombájn szerint
0,8 ha lett 42q. Úgy hogy 40 körül lesz az össz átlag.
Válasz #514. hozzászólásra
Szinte csak napra utáni árpák vannak és elég gyengék.hallani 5-6t-ást elövetemény ismeretlen és technologia is.
Ma birtunk ujra indulni délután,vizek 12-14 között.4t körüli átlagok ismént de már 42 az ár
Válasz #494. hozzászólásra
Mikor fizeted amit megveszel ?
Válasz #510. hozzászólásra
Mennyiért ? Milyet ?
Válasz #506. hozzászólásra
akkor engem már átbaftak volna
Válasz #509. hozzászólásra
Korrektek eddig, árpát Ők viszik.
Válasz #508. hozzászólásra
Annyit tudok.Akkor gondolom fizetnek.
Válasz #507. hozzászólásra
Merci Kft tulajdonosai ugyanaz mint az NT Kft.
Válasz #500. hozzászólásra
Senki?
Válasz #505. hozzászólásra
Még mai napon is 44et fizetnek az árpáért....
Válasz #501. hozzászólásra
azért ne örülj. hétfőn kérdeztem akkor itt Kecskeméten 43-at mondtak
Milyen fajta?mert az érdekel engem is.menyit ajánlottak?