Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mcandoure #1532. hozzászólásáramiért vet valaki búza után búzát? Mi azon küzdünk hogy minél több búza legyen, hogy jó előveteménye legyen a többi növénynek, de fele sincs mint kellene...
Válasz csoppika #1531. hozzászólásáraEz engem is érdekelne. Tavaly napra után kétszer tárcsázott talajba ment a búza. Most megint búza lenne. Kérdés ugyan az: elvileg elég lenne a többszöri tárcsa vagy inkább szántás?
üdv mindenkinek!buzatarlóra rá lesz szórva a ganyé,mivel lenne ezt a legcélszerűbb bedolgozni??búza megy utána.a kérdés:eke,ha igen milyen mélyen???vagy grúber???milyen mélyen???
Hibridbúza vetésidő kísérlet szept. 19. plusz emelt vetőmag dózis beállítása.
Elővetemény száraz borsó,Ih nehéz tárcsa és John Deere mulchtiller magágy előkészítés majd 3.5 mázsa Topfos NP,s IH 6200 vetés Génius 200 kg.
Az idei 96 mázsa emelése a cél....
Limitált terület ,ezért vannak benne egyeseknek extrém adatok
Velem korrektek voltak én évek óta tőlük veszek szinte mindent... K...e
Jó képviselő kell és akkor halad a dolog.. Én az ikr-től anno pont a képviselő miatt mentem el.
Válasz Bárány #1511. hozzászólásáraNem teszem közzé mert jóhírű cég,telefonon rendeltem, még semmit se fizettem meg szerződéskötés se volt csak félek nehogy megszivassanak aztán nuku input
Válasz Muskátliszájú #1510. hozzászólásáraRugd ki őket, menj másik céghez, nekem az elmúlt 5 évben 3 inputanyag forrásom volt, aki most van egyenlőre úgy néz ki maradhat, ha nagyon el nem bax valamit.....
Válasz Muskátliszájú #1510. hozzászólásáraKifizetted már? Ha nem, te is csinálj nyugodtan s...et a szádból, és mond vissza. Vegyél onnan, ahol van készleten, vagy megbízhatóbbak.
Hali!
Érdeklődnék a tisztelt búzatermesztők vetőmagbeszerzési szokásaikról.Fémzáárolt vetőmagot rendeltem augusztus elején és megvolt beszélve, hogy időbe kiszállítják, most amikor felhívom október közepét emleget a hölgyike...azzal érvelt, hogy hát ő is novemberbe szokta vetni...Persze jó szikes földemre te akkor rá nem mész csak gumicsizmába..+a műtrágyát is tőlük rendeltem, mikor lesz az bedolgozva stb..
Mit lehet ilyenkor tenni a kistermelőnek aki unos untalan ki van szolgáltatva az ilyen nagy lobbicégeknek?
Sajnos idén Gyomaendrőd térségében több gazda is rákényszerült a gabona deszikálására. A nagy esőzések miatt nem lehetett időben aratni, volt aki csak augusztusban tudta az árpáját levágni, addigra meg a gyomok felnőttek.
Igaz nem glifozát alapúval szórta hanem diquat-dibromid-al. Nem mintha az sokkal egészségesebb lenne
Válasz GREVEN #1507. hozzászólásáraSajnos találkoztam már ilyennel. Haver aratás előtt leakarta az összes gabonát valami glifóval fújni a gyomok miatt.Szerencsére sikerült lebeszélnem róla,de korábbi években mikor még nem én arattam neki,akkor volt rá példa.
őszi búzát érdemes még most gyomírtani?gyakran van éjszakai fagy ,van e olyan szer ami ellenáll neki?egy és kétszikű ellen főleg széltippan ellen.választ előre is köszi.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár éve dec 8. Lucerna után: 50% 3.fokú Capo, 50% első fok Capo, 68q/ha.... Kicsit több mint 1ha volt...éppen annyira kiviggyant, hogy el tudtam húzni...
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraMi is egyszer, vagy 13 éve, december 6-án fejeztük be a búza vetést, valamelyik MV fajtával. A hó alatt kelt ki. 6,5 t lett, jó földben.
Válasz Agromókuss #1488. hozzászólásáraHát lehet nem értek hozzá,de csinálom és talán nem is rosszul,egy pár 100q búza,repce,borsó és mustár feldolgozásában kb 10 éve részt veszek.
Egyébként az előző hozzászólásomban volt egy kis szarkazmus
Válasz apuci #1487. hozzászólásáraHa egy kicsit is értenél a vetőmag termesztéshez azokat nem vennéd ide ott teljesen más az eljárás és a technológia és a hozam is
Válasz Büresz #1483. hozzászólásáratehát végülis mindegy,árba lehet ugyan oda jövök ki, max annyi hogy pl 240 kg/ha val vetem amugy amit adnának magot sohelio fajta 10500 talán plusz Áfa, de ez mindehogy áfa-s, a harmadfok meg becsávázva 6000 ft fix
3135 hozzászólás
Válasz csoppika #1531. hozzászólásáraVan-e tárcsatalp, eletalp ? Mennyire omlós, ha megásod?
Válasz .Feco. #1533. hozzászólására1. az a legbiztosabb növény , ott mindig van valamennyi termés.
2. Könnyű gyommentesen tartani mivel kalászos, mi pl azért vetettünk anno 2 évig hogy az összes gyomot ki nyomjuk a területről.
A hátránya viszont az hogy mostanság elég gyengus az ára.
Válasz mcandoure #1532. hozzászólásáramiért vet valaki búza után búzát? Mi azon küzdünk hogy minél több búza legyen, hogy jó előveteménye legyen a többi növénynek, de fele sincs mint kellene...
Válasz csoppika #1531. hozzászólásáraEz engem is érdekelne. Tavaly napra után kétszer tárcsázott talajba ment a búza. Most megint búza lenne. Kérdés ugyan az: elvileg elég lenne a többszöri tárcsa vagy inkább szántás?
Tavaly is csak tárcsázott prontóval vetett placcot inkább szántani vagy csak tárcsa megint?
Lazítanám ha lehetne, de???
Válasz Bigyófelügyelő #1528. hozzászólásáraEgyetértek!
Válasz fexco #1527. hozzászólásáraEsetleg gruber+tárcsa+henger sorrend.
Válasz fexco #1527. hozzászólásáraÉn csak nehéztárcsával keverném bele..ha egyszer nem elég akkor kétszer...és kêsz
üdv mindenkinek!buzatarlóra rá lesz szórva a ganyé,mivel lenne ezt a legcélszerűbb bedolgozni??búza megy utána.a kérdés:eke,ha igen milyen mélyen???vagy grúber???milyen mélyen???
Acél tömörítős IH után soha nem kellett henger,ez a talaj tökéletesen süppedős és apró morzsás volt ,a fotón a dűlő előtti le tömörödött rész látszik
Válasz John Deere Power Shift #1520. hozzászólásáraEgy hengert elviselt volna még ez a "magágy"
mármint vetés előtt...
Válasz John Deere Power Shift #1520. hozzászólásárahát ez a magágy nem éppen hibridnek való...
Válasz John Deere Power Shift #1520. hozzászólásáraHa a 96 mázsát szeretnéd überelni akkor máris rosszul fogtál hozzá!!!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1521. hozzászólásáraSzerintem '97-ben még nem volt mtz teli első felni
Válasz John Deere Power Shift #1520. hozzászólásáraEz a fotó mikor készült, még az elm. évezred kb. 97-ben???????
Hibridbúza vetésidő kísérlet szept. 19. plusz emelt vetőmag dózis beállítása.
Elővetemény száraz borsó,Ih nehéz tárcsa és John Deere mulchtiller magágy előkészítés majd 3.5 mázsa Topfos NP,s IH 6200 vetés Génius 200 kg.
Az idei 96 mázsa emelése a cél....
Limitált terület ,ezért vannak benne egyeseknek extrém adatok
Válasz Muskátliszájú #1514. hozzászólására...aztán védheted tovább a jóhírüket...
Velem korrektek voltak én évek óta tőlük veszek szinte mindent... K...e
Jó képviselő kell és akkor halad a dolog.. Én az ikr-től anno pont a képviselő miatt mentem el.
Válasz gazda001 #1516. hozzászólásáraIdéntől itt sem!
Mondjuk nem ők a fő beszállítóim (szerencsére)!
Válasz fendt309 #1515. hozzászólásáraNa ők nálam már régen nem játszanak.........
Válasz Muskátliszájú #1514. hozzászólásáraÉn is jártam így...
négy betű a nevük, az első k, az utolsó e!
:))))
Válasz Bárány #1511. hozzászólásáraNem teszem közzé mert jóhírű cég,telefonon rendeltem, még semmit se fizettem meg szerződéskötés se volt csak félek nehogy megszivassanak aztán nuku input
Válasz Muskátliszájú #1510. hozzászólásáraRugd ki őket, menj másik céghez, nekem az elmúlt 5 évben 3 inputanyag forrásom volt, aki most van egyenlőre úgy néz ki maradhat, ha nagyon el nem bax valamit.....
Válasz Muskátliszájú #1510. hozzászólásáraKifizetted már? Ha nem, te is csinálj nyugodtan s...et a szádból, és mond vissza. Vegyél onnan, ahol van készleten, vagy megbízhatóbbak.
Válasz Muskátliszájú #1510. hozzászólásáraPéldául közzéteszed a nevét.
Egyébként nincs leírva szállítási határidő? Megrendeléskor ez szokás.
Hali!
Érdeklődnék a tisztelt búzatermesztők vetőmagbeszerzési szokásaikról.Fémzáárolt vetőmagot rendeltem augusztus elején és megvolt beszélve, hogy időbe kiszállítják, most amikor felhívom október közepét emleget a hölgyike...azzal érvelt, hogy hát ő is novemberbe szokta vetni...Persze jó szikes földemre te akkor rá nem mész csak gumicsizmába..+a műtrágyát is tőlük rendeltem, mikor lesz az bedolgozva stb..
Mit lehet ilyenkor tenni a kistermelőnek aki unos untalan ki van szolgáltatva az ilyen nagy lobbicégeknek?
Sajnos idén Gyomaendrőd térségében több gazda is rákényszerült a gabona deszikálására. A nagy esőzések miatt nem lehetett időben aratni, volt aki csak augusztusban tudta az árpáját levágni, addigra meg a gyomok felnőttek.
Igaz nem glifozát alapúval szórta hanem diquat-dibromid-al. Nem mintha az sokkal egészségesebb lenne
Válasz GREVEN #1507. hozzászólásáraSajnos találkoztam már ilyennel. Haver aratás előtt leakarta az összes gabonát valami glifóval fújni a gyomok miatt.Szerencsére sikerült lebeszélnem róla,de korábbi években mikor még nem én arattam neki,akkor volt rá példa.
Ezt lehet a Viccek topicba kellett volna tenni,de itt hátha többen látják.
Hát ezért tart itt az ország agyi szinten ahol.
Jövőre lehet kipróbálom ezt a búza állományszárítást.
http://mindenegyben.net/igy-mergeznek-meg-teged-is-a-buzaval-es-a-kenyerrel-nem-a-gluten-a-hibas-47501
Válasz sjoco100 #1505. hozzászólásáraNem, a széltippan meg főleg nem kétszikű.
hello!
őszi búzát érdemes még most gyomírtani?gyakran van éjszakai fagy ,van e olyan szer ami ellenáll neki?egy és kétszikű ellen főleg széltippan ellen.választ előre is köszi.
bb
későn vetett búzát érdemes permetezni valami gyökérnövekedést segítő lombtrágyával?
Köszi a megnyugtatást. Csinálok extrém dolgokat, de decemberben még nem vetettem búzát. Akkor megy a földbe, amint eláll az eső..vagy a hó..
Búzám...
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraTavalyi Luca napi búza vetések 3,5-4 T/ha 1,5 mázsa péti fejtrágyával
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraTavalyelött, dec elején, január közepére sorolt ki. Soha rosszabat.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár éve dec 8. Lucerna után: 50% 3.fokú Capo, 50% első fok Capo, 68q/ha.... Kicsit több mint 1ha volt...éppen annyira kiviggyant, hogy el tudtam húzni...
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraIgen.24 éve,Jubilejnaja50,jó lett.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraPár embertől hallottam már, hogy karácsonykor vetettek szórva, és ne legyen soha annál rosszabb termés!
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraMi is egyszer, vagy 13 éve, december 6-án fejeztük be a búza vetést, valamelyik MV fajtával. A hó alatt kelt ki. 6,5 t lett, jó földben.
Válasz Netparaszt #1494. hozzászólásáraFelénk vetettek már többször is (jaro).Sőt tavaszit is januárban.Általában jó
Vetett már valaki decemberben búzát? És milyen lett?
Én még olyan felvételt várok, ahol mondjuk 10 t-ás bolygatatlan (csak zúzott) kukoricatarlóban dolgozik.
Válasz dracke #1491. hozzászólásáraSzerintem komolyan válaszolt.
Válasz Mf-es? #1490. hozzászólásáraKomolyan kérdeztem nem pedig azért hogy hulyeséget lehessen rá válaszolni....
Válasz dracke #1482. hozzászólásáraMár 10.fokút is.
Válasz Agromókuss #1488. hozzászólásáraHát lehet nem értek hozzá,de csinálom és talán nem is rosszul,egy pár 100q búza,repce,borsó és mustár feldolgozásában kb 10 éve részt veszek.
Egyébként az előző hozzászólásomban volt egy kis szarkazmus
Válasz apuci #1487. hozzászólásáraHa egy kicsit is értenél a vetőmag termesztéshez azokat nem vennéd ide ott teljesen más az eljárás és a technológia és a hozam is
Válasz Matyi50 #1484. hozzászólásáraJa és akkor mit szólsz a kukoricánál vagy a napránál ott mekkora a nyereség
Válasz Büresz #1483. hozzászólásáratehát végülis mindegy,árba lehet ugyan oda jövök ki, max annyi hogy pl 240 kg/ha val vetem amugy amit adnának magot sohelio fajta 10500 talán plusz Áfa, de ez mindehogy áfa-s, a harmadfok meg becsávázva 6000 ft fix