Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #676. hozzászólásra
En tegnap fejeztem be a vetest. Az egyik foldem vege, es a masik egesz nagy darab nyers volt meg. Ragadt a kombinator rogtoroire. Nem is lett valami szuper a magagy. Talan a gyurus henger orvosolta a problemat... Azert egy kisebb eso meg elkelne... Legalabb a rogok kicsit szetmennenek...
Tegnap végig gyalogoltam a búzáimon! Fele kelt ki!Ha így marad,akkor gyenge lesz a termés! Igyekeztem minél kevesebbet mozgatni a földet,de még így is ez a helyzet! A vetés óta(okt. 11-12) 16mm esett(5+6+3+2) ez nagyon kevés!Összeszámoltam az éves csapadékot 11+5+30+36+47+87+92+17+17+29mm=328mm fele sincs az átlagnak(Pápa környéke). Nincs is kilátásba a csapadék! Nem tudom ki jár jobban aki korábban (mint én)vagy aki most veti csak a búzáját! Meddig nincs baj a száraz földben a búzával??? 2-3 hónap múlva is csirázni fog?
Válasz #671. hozzászólásra Nagyon nehezen kel,mert száraz a föld! Csak néhány helyen és sor látszik jól4 Kell egy jó hét,mire kint lesz mind!Kétszer gruberoltam ,majd kombinátoroztam--vetettem.Én küldöm az Isaria vetési táblázatot az országba és én b...m el,mert keveset vetettem.25-35kg zsákokat csináltam,hogy bírjunk vele (két öreg). Utána megszórtam műtrágya szóróval és az egészet függesztett fogassal és gyűrűs hengerrel egyszerre megjártam.Vetőgép után mindig összehúzta a szója maradványokat! Újítás a vetőgép fogasvonójára szerkesztettem egy régi taktor ülést ésinnen kényelmesen lehetett nézni és emelgetni a vetőcsöveket(ha összehúzta a szója maradékot--főleg levelét)!
remélem ....ebben az évben a szomszédom szántásba én meg lazitásba meg tárcsába nyomtam nekem 5 tonna neki 67 mázsa ugyan annyi műtrágyával mondjuk fajta más volt....
Hát tudod Sanyi bácsi itt nálunk minden nagy dologban enyém a döntés joga már 14 éve, csak sajnos soha nem történik nagy dolog, ezért nekem nem kellett még döntenem soha
mi is lenyomtuk a végét kuki után a szántás ugy benyelte az essőt ahogy kell 20 centin vizes volt de mire elvetettük teteje megszikkadt ahol tárcsázás volt ott csak felső 5 centi volt nagyon vizes lejjebb nem ment örülök hogy szántottam buza alá nem tárcsáztam
Morgen früh, ahogy a német mondja, meg te is tenni fogod, ma már csak 1kád víz, meg az ágy a sör is elmarad már, most nem merem mert közel az időpont hogy gyarapodjon a család
kuki helye elnyomva, kicsit rögös a teteje, de a mag viszonylag nedvesbe ment, csak a tetején van némi rög. Tárcsás géppel nagyon min. szármaradvány mellett+ magtakaró fogas, nincs elöl a mag Kellemesen csalódtam at elmunkálásban, persze nem olyan mint tavaly
Eddig (kopp-kopp) teljesen meg vagyok vele elégedve.
Motorikusan kiváló, soha nem volt gond, de mással sem.
Hidraulika volt 1szer javítva. Más sztem még nem.
Kisebb alapvető javítások voltak még.
rosseb tudja, inkább reggel felé ígéri, majd kiderül. Na lépek mert itt alszok el, és mindjárt reggel lesz, először melóhehy aztán kuki tarló jó éjt mindenkinek!
ha nincs ilyen qrva szárazság akkor jó, mi mindig elnyomjuk ha nincs valami ami miatt nagyon későn jön le a kuki. Tavaly pl. nálunk olyan szántás volt mint az álom. Ja ha megázik akkor a henger felejtős ám, mert betont csinál, akkor nem szabad
3135 hozzászólás
A három hete elvetett búza és árpa:
Válasz #680. hozzászólásra Az én kombéjnom is hasonlóan néz ki! Claas Corsar.
Válasz #680. hozzászólásra
Szia!Sikerült a csávázás?
Le a kalappal, szép gépek!
Ma vetettük el mi is.
Mi is elvetettük mind a 5000m2-ert'
Most vetettük el az idei 700-adik hektárt! szegény Rapid.
Ha az egér meg nem eszi akkor januárban is simán kikel!
En tegnap fejeztem be a vetest. Az egyik foldem vege, es a masik egesz nagy darab nyers volt meg. Ragadt a kombinator rogtoroire. Nem is lett valami szuper a magagy. Talan a gyurus henger orvosolta a problemat... Azert egy kisebb eso meg elkelne... Legalabb a rogok kicsit szetmennenek...
Tegnap végig gyalogoltam a búzáimon! Fele kelt ki!Ha így marad,akkor gyenge lesz a termés! Igyekeztem minél kevesebbet mozgatni a földet,de még így is ez a helyzet! A vetés óta(okt. 11-12) 16mm esett(5+6+3+2) ez nagyon kevés!Összeszámoltam az éves csapadékot 11+5+30+36+47+87+92+17+17+29mm=328mm fele sincs az átlagnak(Pápa környéke). Nincs is kilátásba a csapadék! Nem tudom ki jár jobban aki korábban (mint én)vagy aki most veti csak a búzáját! Meddig nincs baj a száraz földben a búzával??? 2-3 hónap múlva is csirázni fog?
Válasz #670. hozzászólásra
én ötödikén vetettem és épphogy itt ott bújik. Igaz csak az utóbbi 3 napba látható ez is gondolom a 17mm eső hatására. Remélem kijön rendesen.
Válasz #673. hozzászólásra
azt még meg kell kérdeznem
Válasz #669. hozzászólásra
És melyik volt ez a két fajta,mennyi műtrágyával????
Válasz #671. hozzászólásra Nagyon nehezen kel,mert száraz a föld! Csak néhány helyen és sor látszik jól4 Kell egy jó hét,mire kint lesz mind!Kétszer gruberoltam ,majd kombinátoroztam--vetettem.Én küldöm az Isaria vetési táblázatot az országba és én b...m el,mert keveset vetettem.25-35kg zsákokat csináltam,hogy bírjunk vele (két öreg). Utána megszórtam műtrágya szóróval és az egészet függesztett fogassal és gyűrűs hengerrel egyszerre megjártam.Vetőgép után mindig összehúzta a szója maradványokat! Újítás a vetőgép fogasvonójára szerkesztettem egy régi taktor ülést ésinnen kényelmesen lehetett nézni és emelgetni a vetőcsöveket(ha összehúzta a szója maradékot--főleg levelét)!
Válasz #670. hozzászólásra
Ez igen, fotót róla, az enyém egy hete van a földbe.
11-12.én vetett búzám kezd sorolni!
Válasz #668. hozzászólásra
remélem ....ebben az évben a szomszédom szántásba én meg lazitásba meg tárcsába nyomtam nekem 5 tonna neki 67 mázsa ugyan annyi műtrágyával mondjuk fajta más volt....
Válasz #658. hozzászólásra
Ha a termés átlagot meglátod akkor mennyire fogsz örülni.
A szántott földbe mindig többet terem a búza.
Válasz #666. hozzászólásra
Nincs mit
Válasz #651. hozzászólásra
köszi!
Válasz #664. hozzászólásra
Válasz #662. hozzászólásra
úgy ismersz?
Válasz #660. hozzászólásra
Hát tudod Sanyi bácsi itt nálunk minden nagy dologban enyém a döntés joga már 14 éve, csak sajnos soha nem történik nagy dolog, ezért nekem nem kellett még döntenem soha
Válasz #661. hozzászólásra
Rendben
Aztán nem ám előbb teszel fel képet a búzáról, mint róla
Válasz #659. hozzászólásra
kösz remélem jővő héten meglesz, majd jelzem
Válasz #657. hozzászólásra
Az már nőuralom!
Akkor azért írsz olyan sokat, mert otthon nem beszélhetsz.
Válasz #657. hozzászólásra
Gratulálok
mi is lenyomtuk a végét kuki után a szántás ugy benyelte az essőt ahogy kell 20 centin vizes volt de mire elvetettük teteje megszikkadt ahol tárcsázás volt ott csak felső 5 centi volt nagyon vizes lejjebb nem ment örülök hogy szántottam buza alá nem tárcsáztam
Válasz #656. hozzászólásra
gazdasszony, már a 3.
Válasz #655. hozzászólásra
Oh, csak nem még agy "kisgazda" készülődik??
Válasz #654. hozzászólásra
Morgen früh, ahogy a német mondja, meg te is tenni fogod, ma már csak 1kád víz, meg az ágy a sör is elmarad már, most nem merem mert közel az időpont hogy gyarapodjon a család
Válasz #653. hozzászólásra
Told neki a hengert, aztán csókolom.
Nekem hnap lesz lenyomva.
kuki helye elnyomva, kicsit rögös a teteje, de a mag viszonylag nedvesbe ment, csak a tetején van némi rög. Tárcsás géppel nagyon min. szármaradvány mellett+ magtakaró fogas, nincs elöl a mag Kellemesen csalódtam at elmunkálásban, persze nem olyan mint tavaly
Válasz #649. hozzászólásra
Elég gyenge a vetőgéphez képest, csak ha muszáj akkor szóró, fogas, +gyűrűs henger.
Válasz #646. hozzászólásra
Eddig (kopp-kopp) teljesen meg vagyok vele elégedve.
Motorikusan kiváló, soha nem volt gond, de mással sem.
Hidraulika volt 1szer javítva. Más sztem még nem.
Kisebb alapvető javítások voltak még.
Szerintem ha tudsz akkor inkább vetőgéppel nyomd el,vagy műtrágyaszóró+gyűrűshenger.
Tisztelt Kollegák,
Műtrágyaszóróval még sosem vetettem (búza). Megközelíti e a kelési arány a vetőgéppel történő vetést?
Üdv:
Válasz #647. hozzászólásra
Lesz ott még aki később is. Pl, én sem vetettem még egy szemet sem....
itt még van aki ma is vet!!!
Válasz #643. hozzászólásra
hali kékvillám megvagy elégedve a landiniddel??
Válasz #644. hozzászólásra
A búza elvetve,/vetetve/ kapcsolt IH + NH.
Ebéd után következik, s estére kész lesz remélem.
Lépek én is aludni.
Jó éjt!
Válasz #641. hozzászólásra
Jó éjt!
Válasz #639. hozzászólásra
rosseb tudja, inkább reggel felé ígéri, majd kiderül. Na lépek mert itt alszok el, és mindjárt reggel lesz, először melóhehy aztán kuki tarló jó éjt mindenkinek!
Válasz #638. hozzászólásra
ADLER lett végül.
Disznók elkerülik talán, most rengeteget kilőttek, meg ott nem szokott lenni.
Válasz #637. hozzászólásra
Ja, de nem úgy néz ki, mintha esni akarna.
Ebből sztem nem lesz semmi.
Válasz #635. hozzászólásra
biztos írtad, végülis milyen fajtát vetettél?
Válasz #635. hozzászólásra
ha nincs ilyen qrva szárazság akkor jó, mi mindig elnyomjuk ha nincs valami ami miatt nagyon későn jön le a kuki. Tavaly pl. nálunk olyan szántás volt mint az álom. Ja ha megázik akkor a henger felejtős ám, mert betont csinál, akkor nem szabad
Válasz #634. hozzászólásra
Jah, le lesz.