Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felénk a vetés később szokott indulni oktober 5-15között a legjobb.Műtrágya tegnap lett berendelve alá..illetve a magom sincs még meg talán jövö héten...
oktober 10fele vetünk sztem a kukoricák lefogynak addig.
Nálunk elég jó a föld, szántás mélységig van benne nedvesség szerencsére Jövő héten reméljük lesznek ekevasaink, akkor szántunk, utána ásóborona . Aztán várunk még esőre, utána vetés.
Nekünk még vetömag sincsen ahonnan lessz még nem ketdték gyártani.Amugy gk csillag van tervezve vetésre.Ha nem jön komolyabb csapadék akkor tök mindegy mikor vetünk ugysem fog kikelni.Tavalyis ott kuksolt a mag vagy két honapot mire kikelt rendesen december januárba.Aztán elég jol összekapta magát és 6t-ás termést hozott.
Ki mikor kezdi a búza vetést?? mert mi szeretnénk szeptember végén vetni, ha lehet. És kinek milyen tapasztalatai vannak az ilyen korán vetett búzákról?
No meglett..........Lupus stabil, Genius, Fény mindent visz, még dobogós az Ackteur.
UPPSSS !! Itt valaki törölt régebben....:válasz erre >> | #0. hozzászólás, Szabi. küldte be 2011-10-16 21:42:24-kor |
Elvetve 1 táblába 4 hekinként Lupus, Graindor, Ludwig, Ackteur, Genius, Fény, majd Lupus-sal befejezve, indulhat a "Ki-Mit Tud !!!???"
ennek a MásikFiúnak is mondtam, hogy toljon bele még három évet a mostaniba, aztán állítsa le a sarokba tartaléknak, azt vegyen egy ugyan olyan pirosat ha mást nem akar, amit mostanában mutogatnak, scr-rel, mindennel, annyi földön duplán megkeresné az árát, és nem egy halom vasba ücsörögne, hanem...
kérlek ökológiai gazdálkodás
bogárteleltető bakháttal, szántó közepén kikerült kikericcsel, és minden egyébbel...
3 ha fölött szántkon min 3 növény, egyik sem lehet több, mint 70%, és mindegyik minimum 5%. a főded 7%-án pedig ökológia baszom gazdálkodás, ligeterődkkel, bogárbakhátakkal, meg amilyen ökörséget el tudsz képzelni...
erre jók lesznek ezek a homok meg kavicsbányák...
Szerinted, Szerintetek vetni búzával vagy hagyni így kukxinak ???
Amúgy igen sütős.......
Eddig csak a tavalyi év volt nyereséges, mikor állt rajta a víz, gyorsan elitta és adott 10 fölött.......és ez csak tavaly előtte tízen évig kisült.Illetve 1x a kukxit a jég verte el akkor lett olyan 6 benne.
erre foltokban már keleget de esső nagyon kéne mert felső 5 centi most kemény és száraz, a gyökér zóna most még elmegy csak kéne belátható időn belül csapadék!!!!
3135 hozzászólás
Válasz #734. hozzászólásra
Itt tegnap fejezték be a repce vetést
Nálunk a tehenészet eléggé időben kezde vetni, épp ma láttam ki van sorolva és 5 cm magas
Válasz #725. hozzászólásra
Nálunk nincs por inkább nagyon vizes
Felénk a vetés később szokott indulni oktober 5-15között a legjobb.Műtrágya tegnap lett berendelve alá..illetve a magom sincs még meg talán jövö héten...
oktober 10fele vetünk sztem a kukoricák lefogynak addig.
tritikálét vetőgéppel hány kilóval érdemes vetni?? idáig mindig csak elszórtuk és beledolgoztuk
Nálunk elég jó a föld, szántás mélységig van benne nedvesség szerencsére Jövő héten reméljük lesznek ekevasaink, akkor szántunk, utána ásóborona . Aztán várunk még esőre, utána vetés.
Nekünk még vetömag sincsen ahonnan lessz még nem ketdték gyártani.Amugy gk csillag van tervezve vetésre.Ha nem jön komolyabb csapadék akkor tök mindegy mikor vetünk ugysem fog kikelni.Tavalyis ott kuksolt a mag vagy két honapot mire kikelt rendesen december januárba.Aztán elég jol összekapta magát és 6t-ás termést hozott.
jaja mi a nedves homokba akarjuk :) hát reméljük, hogy akkor még lesz eső akkor össze is jöhet. Köszi amugy az inkókat
Válasz #723. hozzászólásra
Jövőhét elején mi is elvetjük legalább még valamennyire vizes a homok
én még október 20.előtt sohasem vetettem...
Vess(z)en aki akar...a porba
Válasz #723. hozzászólásra
jövőhét közepén mi is kezdünk
Ki mikor kezdi a búza vetést?? mert mi szeretnénk szeptember végén vetni, ha lehet. És kinek milyen tapasztalatai vannak az ilyen korán vetett búzákról?
üdv.
No meglett..........Lupus stabil, Genius, Fény mindent visz, még dobogós az Ackteur.
UPPSSS !! Itt valaki törölt régebben....:válasz erre >> | #0. hozzászólás, Szabi. küldte be 2011-10-16 21:42:24-kor |
Elvetve 1 táblába 4 hekinként Lupus, Graindor, Ludwig, Ackteur, Genius, Fény, majd Lupus-sal befejezve, indulhat a "Ki-Mit Tud !!!???"
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-07-07 23:16:36
Válasz #720. hozzászólásra
ennek a MásikFiúnak is mondtam, hogy toljon bele még három évet a mostaniba, aztán állítsa le a sarokba tartaléknak, azt vegyen egy ugyan olyan pirosat ha mást nem akar, amit mostanában mutogatnak, scr-rel, mindennel, annyi földön duplán megkeresné az árát, és nem egy halom vasba ücsörögne, hanem...
Válasz #719. hozzászólásra
Ühümm......
Válasz #718. hozzászólásra
babás, ugye?
Válasz #717. hozzászólásra
CH MT665B
Válasz #715. hozzászólásra
mekkora varijó az a varijó, ha szabad megkérdeni?
Válasz #715. hozzászólásra
hát akkor az ipod már kötelező kellék, mer valamit azér böködni is kell...
Válasz #714. hozzászólásra
Varijó már van rtk meg pályázatban.....
Válasz #713. hozzászólásra
végy egy vario-t rtk-s kormánnyal, meg egy ipodot, azt olvasgathatsz eleget...
Válasz #712. hozzászólásra
ÓÓÓÓÓÓÓÓ
Válasz #711. hozzászólásra
kérlek ökológiai gazdálkodás
bogárteleltető bakháttal, szántó közepén kikerült kikericcsel, és minden egyébbel...
3 ha fölött szántkon min 3 növény, egyik sem lehet több, mint 70%, és mindegyik minimum 5%. a főded 7%-án pedig ökológia baszom gazdálkodás, ligeterődkkel, bogárbakhátakkal, meg amilyen ökörséget el tudsz képzelni...
erre jók lesznek ezek a homok meg kavicsbányák...
Válasz #709. hozzászólásra
Mi lesz 14 után a 15-ön kívül ???
Válasz #709. hozzászólásra
Akad.
Lesz is jövőre gondom egy területemmel.
Válasz #708. hozzászólásra
vess bele lucernát, aztán búza, napra, búza, lucerna...
jól jön majd az ilyen főd 2014 után, pláne ha ingyen van...
vadkár felétek?
Válasz #707. hozzászólásra
Nem a kukszi hanem szinte minden kisül benne. Amúgy laborilag meg dugig van minden jóval.
Válasz #702. hozzászólásra
vesd el a retekbe, majd hó alatt kikel!
ha tízszer felsült a kukorica, akkor tizenegyedszer is megpróbálnád?
húzd bele jó sok occsó maggal!
Válasz #705. hozzászólásra
1x kapott ganyét de quwa sokat.
Az extra korai kukxikból mi itt már megjöttünk......
Válasz #704. hozzászólásra
Extra korai kukoricát tettél már bele? Meg sok mulcsot a tetejére...
Válasz #703. hozzászólásra
Azé annyira nem homok.
Ezért rozsot nem veszünk !
Válasz #702. hozzászólásra
szerintem homokos földbe nem való búza
úgy emlékszem homokba rozsot szoktak volt vetni
Válasz #701. hozzászólásra
Szerinted, Szerintetek vetni búzával vagy hagyni így kukxinak ???
Amúgy igen sütős.......
Eddig csak a tavalyi év volt nyereséges, mikor állt rajta a víz, gyorsan elitta és adott 10 fölött.......és ez csak tavaly előtte tízen évig kisült.Illetve 1x a kukxit a jég verte el akkor lett olyan 6 benne.
Válasz #700. hozzászólásra
sivatagba búzát?
amúgy most kell búzát vetni a tuti száraz földbe, mert nem fog hiányosan kelni
Ide még lehet búza jön ezután.......
Válasz #698. hozzászólásra
Jah akartam én is írni ha ilyen száraz lesz a tél és nagy hidegek lesznek még a búza is kifagyhat.
Válasz #695. hozzászólásra
Szerintem ha a tavaszi árpát ősszel vetem, akkor a kikelt növény kifagy.
Nagy hótakaró nélküli heideg esetén a búza is nehezen viseli a téli hideget.
Majd megírod, hogy mi történt a t árpáddal.
Válasz #696. hozzászólásra
Koszonom az egyenes valaszt...
Mitől fagyna má ki attól,hogy "tavaszi" vagy attól,hogy árpa
Sziasztok! Lenne egy kerdesem, a buza vetomagbol(hazai) par zsak szennyezett volt tavaszi arpaval(kombajn jovoltabol), szerintetek kifagy ez telen?
Én ma néztem a búzám!
2-3cmes de nem egyöntetű még a dábla elég vontatottan kel. 16.-ai vetés, utána csak 15 mili esőt kapott.
Válasz #687. hozzászólásra
még a repce sincs kint nem hogy a gabona beszarok ha az árpát is tavaszival kell pótolni
Válasz #689. hozzászólásra
Szevasz FUTI!!! Ez sem lesz korai az tuti!! De tulajdonképpen nem maradtál le semmiről!!!!
van
van
Én még ma végeztem az árpa vetéssel .
erre foltokban már keleget de esső nagyon kéne mert felső 5 centi most kemény és száraz, a gyökér zóna most még elmegy csak kéne belátható időn belül csapadék!!!!
Ki milyen kelesekről tud beszámolni?? Egyáltalán valamerre is van kisorolt őszi gabonaféle??
Válasz #685. hozzászólásra
ez nem jött össze