Gázolaj árak 651 Ft Benzin árak 635 Ft EUR 411.35 Ft USD 399.52 Ft CHF 437.83 Ft GBP 488.76 Ft

Fórum

Őszi búzavetés október 1-től?

Létrehozta: alesi1982 , 2008-09-29 06:25:17

Kedvencekhez Segítség

3135 hozzászólás
#335 Mancs
2010-09-30 10:31:22

nálunk itt a környéken sok antonius volt (zalaegerszeg) és termésre és minőségre is jó volt. az egyik nagy cégnél adott 7 tonna körül, amugy kisgazdáknál is 5 körül volt. tudok olyat aki nem gombaölőzte és kenyérgabona lett.

Nincs profilkép
#334 Batka
2010-09-30 10:29:49

Válasz #333. hozzászólásra

Az antoniust termeltük már, a minősége kifogástalan, még az idei csapadékos évben is nagyon jó volt. Termésre sem rossz, átlagon felüli, kevesebbet terem, mint az akteur, de annak a minősége is bizonytalanabb.

Nincs profilkép
#333 gsxr
2010-09-30 10:00:49

Sziasztok!Valaki ismeri az Acteur vagy az Antonius búzákat?Minőség Termés mennyiség? Eddig Lupust és Astardot termeltünk.Előre is köszi mindenkinek

#332 Mancs
2010-09-30 08:15:15

hatóanyagban nem használnak többet mint nálunk. pl ősszel 3q 3*15 meg tavasszal 2-3q nitrogén fejtrágya. kb ennek felel meg az ottani. permetezésben van eltérés. 4-5 ször gombaölőznek.

#331 Mancs
2010-09-30 08:11:12

pontos táblánkénti tápanyag pótlás van és vetés előtt folyékony műtrágyát használnak, legalábbis ott ahol én voltam. és nem használnak minden éven új magot, hanem visszavetik a másod meg harmadfokút. meg minden éven minden tábla le van húzva nehézkultivátorral kb 50 cm mélyen.

Nincs profilkép
#330 borda77 (Joe)
2010-09-30 05:38:01

Válasz #329. hozzászólásra

Azt hallottam én is, hiogy 10 T körül aratnak búzából, de mennyi hatóanyagot adnak hektáronként hoyg ekkorák a termések, hogyan a fenébe csinálják?

#329 Mancs
2010-09-29 22:54:26

sziasztok. én dolgoztam angliában 3 szezont 3000 hektáros gazdaságban és minden éven 11 tonna felett volt az átlag hektáronként búzában. szeptember elején kezdik vetni 60 kilóval hektáronként és november elejére mennek fel 160-180 kg-ra. igaz a tenyészidő majd 2 hónappal hosszabb.

#328 Czanik Sanyi
2010-09-29 21:56:37

Válasz #327. hozzászólásra

Jobbnak jobb, de van aki a napraforgó, van aki a kukorica helyére teszi, sok még lábon van.

#327 Sanyee
2010-09-29 21:53:16

Nem jobb a búzának, ha október 1 előtt vetik? A tritikálé az szépen bebokrosodik, ha még szeptember elején vetik.

Nincs profilkép
#326 t.peti
2010-09-29 21:32:17

kolo 74000 ft/t

Nincs profilkép
#325 Szabi.
2010-09-29 21:30:34

Meddig lehet lealkudni a különböző fém zárolt búza vetőmagokat ?????????smile scaredsmile biggrin

Nincs profilkép
#323 paso08
2010-09-29 20:13:42

Válasz #322. hozzászólásra
Mintmár írtam-itt van 1 francia cég.Több mint 1000 hekin nyomja.A búzájuk mindig a legjobb vetőmagból van-tudni kell , hogy a francia v.mag viszi a prímet.
Csak legtöbbször az a gondjuk , hogy vagy kimossa a víz vagy már a vetésnél is gondok támadnak.smile rolleyes

#322 .Feco.
2010-09-29 20:09:35

Válasz #320. hozzászólásra

Ez igaz, amíg az anyagiak jelentik a szűk keresztmetszetet. De ahol a pénz kevéssé szorít, ott sem jönnek a nyugati eredmények. Sajnos a világ úgy elment mellettünk, mint egy TGV az abaújszántói piroska mellett...

#321 2266
2010-09-29 20:06:21

Válasz #319. hozzászólásra

Jóóó kis hazait!!! A neve axis ez egy jó kis hozánk való birja a bajt rendesen..A szlovákok a hegyek közé fejleszteték ki...Lasan már nálunk is valami hasonló klima lesz hüvös és nyirkos!!smile cursingsmile cursing

#320 Czanik Sanyi
2010-09-29 19:40:16

Válasz #315. hozzászólásra

A lehetőségek kihasználásának, nem a tudás, hanem az anyagiak szabnak határt:smile innocent

#319 KékVillám
2010-09-29 19:34:35

Válasz #318. hozzászólásra

Nekem még rajt a kuki...smile wacko majd aratás után próbálkozok meg vele, de hát nem tom.... ilyen gányban mikor lehet aratnismile confused
Milyet fajtát vetsz?

#318 2266
2010-09-29 19:29:10

Mi holnap vetünk!! Persze ha meguszuk esö nélkül!!smile scaredsmile confusedsmile sweatdrop

#317 KékVillám
2010-09-29 17:34:20

Válasz #316. hozzászólásra

Hát ha javító minőségű búzáról van szó, akkor nálunk szinte csak az Antonius jöhet szóba.
Nekem nem volt idén, de egy gazdának 6t körül hozott, és magasan étkezési.

Nincs profilkép
#316 Szabi.
2010-09-28 19:28:57

Melyik a legjobb búza? /Somogyban

válasz erre >> | #1. hozzászólás, gsxr küldte be 2010-09-28 14:36:16-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra

Segítsetek! Milyen búza vetőmagot vegyek idén?Még tanácstalan vagyok pedig itt az idő.Főleg javító minőségű érdekelne. Eddig Lupust és Astardo t termeltünk.

#315 .Feco.
2010-09-24 15:30:18

Válasz #312. hozzászólásra

Úgy egyáltalán mindenre! Kezdve a vetésváltástól, a talajművelésen át, fajtahasználat, növényvédelem, tápanyaggazdálkodás, egészen a betakarítás eszközének és időpontjának kiválasztásáig szerintem mindent át kellene értékelni.

Az egy dolog, hogy minden rendelkezésre áll itthon, de nagyon kevesen használják ki a lehetőségeket! Pl.: direktvető gépek, műtrágyaszórós vetőgépek, hibridbúza, nagyonkomoly csávázó- és gombaölő szerek, hibrid- és hosszdobos kombájnok, amelyek játszva leszednék a még zöld búzát is, zöldtrágyamagok, gyakorlatilag tényleg minden megvan, ami kell, mégsem használja őket, csak néhány fiatal, meg a betelepült külföldiek! Más ha megveszi is őket, akkor is a régi elméletbe akarja beletenni, és így a többletköltségek felül csak bosszúságot okoz...

Nem csodákra kell gondolni. Csupán a meglévő elemek kicsit másabb felhasználására...

#313 kukaccsosz
2010-09-24 14:45:41

Válasz #311. hozzászólásra

Esetleg nem jártál nyíregyre agronómusképezdébe?

#312 kukaccsosz
2010-09-24 14:43:22

Válasz #311. hozzászólásra

Mikre gondolsz konkrétan Feco?
Milyen technológiára búzában ami nyerő?
Nem elsősorban a gépesítés érdekelne mert az már globalizálódott szerintem, minden elérhető csak pénz kérdése.

Sajnos én is úgy látom, hogy az elmúlt 20 évben szinte teljesen leállt az érdemi kutatás, fejlesztés különösen a felsőoktatásban. Kutatgatnak önmagukért, vagy nem jut el a gyakorlatba ami a lényeg lenne.

#311 .Feco.
2010-09-24 14:13:05

Válasz #309. hozzászólásra

Én a leghasznosabb dolog, amire rájöttem agronómusi tanulmányaim alatt az az, hogy felejtsék el az összes dolgot, amit itthon tanítanak, nézzem meg, hogy mit és hogyan csinálnak a németek, angolok, és franciák, csináljak meg ugyanazt, és van esélyem, hogy lesz eredménye. Mert a hazai technológia biztos bukta.

Eddig működik....

#310 csoppika
2010-09-24 09:34:50

Válasz #305. hozzászólásra
Apam is vetett anno februarban buzat:-))) A helyi Tsz agronomus azt mondta, megeszi a kalapjat, ha lesz belole vmi...es lett. Persze vetes utan volt egy kis fagyos idoszak... Igy a buza erzekelte a telet:-))) Talan 1-2 hettel arattuk kesobb...

#309 kukaccsosz
2010-09-24 08:08:32

Válasz #306. hozzászólásra

Azért a német viszonyokat nem lehet teljesen a miénkhez hasonlítani. Ott lényegesen csapadékosabb és és talán kiegyenlítettebb a klíma. Náluk a szeptember végi vetést sem júlisu elején kezdik aratni, inkább juli vége augusztus eleje. Teljesen mások a feltételek.

Az egyetemen azt tanitják a búza vetésideje okt5 - okt20 átlagosan. Borsodban kicsit korábban, Békés D-i részén kicsit később, de ez nem szent írás, az évjárat a meghatározó.
A korai vetésnél nagyobb az esély a vírusfertőzésre főleg árpánál. Illetve a úlfejlett állomány egy hosszú hóborítás alatt könnyen kipállik. Jó magágyba korai vetésnél alacsonyabb tőszámmal elég vetni mert még ősszel be tud bokrosodni.

Az idén szerintem is minél hamarabb érdemes elvetni, azaz amikor már talajt lehet csinálni neki. Kitudja mikor jön megint vagy 20mm eső.

#308 Saf
2010-09-24 06:27:05

Válasz #306. hozzászólásra

mi is vetünk jövő héten ha lejön még 10 mm eső akkor hihetetlen grimbuszok lesznek nálunk is tegnap néztem egy repcetáblát nagyon széppen sorol 3-4 leveles állapotban van csak sárgul már a víz is megjelent rajta pedig nem akarom kiszedni nem lesz meg a vetésváltás az ÁKG miatt grrrrrrrrrrr smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

#307 Saf
2010-09-24 06:17:02

Azért egy defektért ne vegyél új kombájnt elég lesz csak új gumi smile innocentsmile innocentsmile innocent

#306 2266
2010-09-23 22:04:16

Nekem egy mérnök barátom azt javasolta régeben...Sosem a naptárt nézd hanem a természetet és az idöjárást!!! Én egy külföldi példát mondanék csak..Persze tudom nincs két egyforma év és két egyforma klimatikus viszony!! Tehát én tavaly öszel látam kin németbe azt hogy mit is jelent ha korában van vetve a gabona!! Ök már szeptember közepétöl vetnek és oktober eleje közepére végeznek is!! Kb akora mikor mi még csak kezdeni szeretnénk.. A végeredmény?? A mi általunk korainak itélt vetés gyönyörüen megerösödve megy a télnek!A repcéröl nem is beszélve.. Mi meg mikor bejön a roszidö akor gyurjuk mert mi ugy szoktuk meg... Ha egy kicsi kis lehetöségünk lett volna amit a belviz elvisz én minden gondolkodás nélkül elvetetem volna ekora mindent!! Még mindig jobb egy igazán jol fejlett növényzetel nekimeni a roszidönek mint egy olyanal ami akoriban kelt ki vagyis a fagyok beálta elött!!

#305 szanberg
2010-09-23 21:48:15

A búzavetés ideje szakirodalom szerint október 1-től okt.15-ig tart. Gyakorlatban ha szeptember 29-én még jó idő van de másnapra mondja az esőzést, és van vethető talajod, akkor elveted és kész. Tavaly még hamarabb is raktunk el búzát, persze ezek csak ilyen spéci helyzetek, maradjunk az előzőnél.
Másik végletet is tudok mondani, november végén fagyos macsinkás fődra szórtunk búzát betárcsáztuk és talán attól jobb még nem is volt errefelé! (természetesen JóIsten akarata végett csakis, ha rossz idő van rá akkor az ilyen nem szerencsés művelet)
Mondok még extrémebbet! tavaly vagy azelőtt a szomszéd volt állami gazdaság fő agronómusa(jó agyas) kitalálta,hogy neki még búza kellene...igenám csak éppen január volt akkor,viszont enyhe idő, kiváló talajállapot. Baszki 40mázsákat aratott róla! én már azon is csodálkoztam,hogy búzája lett belőle, de hogy alig kevesebb mint a normális ember vetése ezt sosem gondoltam volna.
Jelenleg én most úgy gondolom,hogy gyorsan megpróbálnám leszedni azt a kis napraforgót, közben megindúlt a nagytraktor tárcsázni elsősorral, előtte pedig a műtrágyaszóró juttatja ki az anyagot a táblákra. Learatunk aztán amikor jó az idő a búzának akkor vetjük. Ha nem sikerűl csak szalonnásat tárcsázni és lekvárba kellene húzni a vetőgépet akkor csakis szórjuk!!! ha viszont lesz jobb talaj is akkor azért pontosan vetőgéppel kellene mégiscsak kivitelezni a legfőbb inputotsmile thumbupcool

Napraforgó helyzetről két szó. Három táblában van. Kezdtem a közepes kinézetűvel. Tényleg közepes, el is fogadnám ha ilyen lenne az összes átlaga. Csak éppen arathatatlan süllyedős. Van a másik, ami nagyon szegényes kinézetű, az is lett. Kb 10mázsa/hektár 25hektár átlagában. Harmadgyenge.... az apró kalapok mellett a sok letaposott kitúrt vad okozta kár is rátromfolt arra,hogy kuka az egész.
Na még van a 3. táblánk ez szép! csak ez meg még kicsit nyers. A szem maga száraz csak a kalap szivacsos állománya még nem totál száraz fekeze troszka, aztán felkeni a magot. Még várok vele de ha nem javúl leszedjük így.
Közben ma hazafelé elpukkant a newholland elsőkereke. Előtte gondoltam holnap reggel jó lesz, nem zsírzok, csak kifújom a légszűrőt oszt cső, kicsit nemlesz olyan nagy hajtás, úgyis csak déltől lehet vágni nagyjából. Erre mehetek akárhová is,hogy szerezzek gyorsba egy külsőbelsőt. 516-os gumija jó rá, csak már ilyen sincsen sehol. és közben megint csak hajsza van és csúszunk és csúszunk...
no ezért kell az új kombájn! illetve kellene. Nincs mit tenni, hiába kiválóan üzemelnek a régebbi masínák is mert folyamatosan rendbe vannak tartva, ilyenekkel mindig baj lesz mert jobb már semmi sem lesz rajtuk.

de összegezve, hogy jövőre mi lesz rá sem merek gondolni... egy centi sem jó az egész termelésből, mindenben van gebasz a vízek végett ezek utóhatása végett, időjárás végett...
Azért a tavaszon biztosan lesz olyan időszak amikor lehetlesz dolgozni. Eleve ha nem lenne közel ilyen árvíz sem mint idén -bízzunk benne- már az jót fog jelenteni, és több reményt mint várjuk majd ezek kiderülésének pillanata előtt egy perccelsmile biggrin
ilyenkor tud problémát okozni egyébként az amúgy nem rossz AKG... akinek nincsen örüljön, mert nemkell senkinek sem megfelelnie, nincsenek kritériumok melyeken eltudsz csúszni, ha úgyvan teszel kukoricát maga után ha nincs jobb lehetőséged stbstb...
najó megyek aludni. Jó munkát és harcot mindenkinek

#304 ÖSzabi
2010-09-23 19:44:56

Sziasztok!
Én uj vagyok ebben a búzatermesztésben. Idén szereztem kb 1,5 ha földet amibe szeretnék búzát vetni. Az ésrdekene hogy medigg lehet búzát vetni meg hogy ti hogyan csináltok talajelőkészítést ebben a rohadt időjárásban?smile confused
válaszokat elöre köszönöm!!!!!!!!

#303 .Feco.
2010-09-19 21:04:24

Válasz #302. hozzászólásra

No-No!

Búzát vethetsz szórva, naprát, és kukit már nem! Ezzel mindenki számol is, szerintem...

#302 hajtós
2010-09-19 20:42:05

Szerintetek az idén hány hektár búza lesz elvetve az országban?????? ÉN 700-800 EZER KÖZÉ JÓSOLOM!!!!!!smile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blink

#301 drenthe evo
2010-09-19 14:53:14

Válasz #283. hozzászólásra

Tuti , de én se . Mi ezt 10perc alatt megoldjuk ,de másképp....smile lol

Nincs profilkép
#300 Szabi.
2010-09-19 13:08:15

Válasz #299. hozzászólásra

Az egyből lejött, hogy új motoros vagy a pályán !smile thumbup

Nincs profilkép
#299 real
2010-09-19 13:05:22

Köszi a segítséget és véleményeket velem kapcsolatban!Annyit hozzá kell tennem Szabi válaszával kapcsolatban,hogy 2 éve kezdtem el gazdálkodni,vannak hülye kérdéseim de ezek azért vannak mert inkább megkérdezem amit nemtudok,minthogy megcsináljam a magam feje után és több kárt csináljak mint hasznot!Mégegyszer köszönöm tanácsokat!

#298 szanberg
2010-09-19 12:58:13

Válasz #294. hozzászólásra

valamit valamikor muszály lesz vetni, AKG van, ilyen esetben meg szívás...
Ha csak a tavasz marad és akkor sem lehet esetleg/csak direktbe akkor azzal kellessz adni a földnek...
csak ezt jól átbeszéltük, nemtudom ki fogja tudni normálisan megtenni.
Az biztos,hogy egykét lépés megtétele most sorsdöntő lehet a termelőknél. Ha roszat lépnek akkor bajra baj jön, ha meg jót akkor jól fog járni. Mivel -gondolom én- nem lesz túltermelés jövőre, mert gyakorlatilag semmi sem úgy látszik, hogy fullra vannak a vetésterületek(csak vízzel ugye...) így szerintem az árak is ott lesznek, hogy ha van valamid akkor lesz pénzed belőle...
Ezért törekedni kell, hogy legyen mit aratni majd, ha lesz arra is idő...?

#297 .Feco.
2010-09-19 12:55:45

Válasz #295. hozzászólásra

Igen, nekem is volt ilyen, hogy 10-enéves gyerekként szimaptikussá volt egy üzletkötő, és később tőle vettünk az első nagy gépcsomagunkat...

Nem ez a legfontosabb, de alapjában befolyásolja az ember hozzáállását a dolgokhoz...

lehet így próbálkozni, csak egy kicsit drága. meg elég sok hibalehetőséget tartalmaz. Így volt már elcseszve műtrágyázás, mert pl. a zsákok egy része 600 kg-os, volt, a másik része meg 700, de ez valahogy nem tűnt fel... vagy azt hitték, hogy a 24 m-es tárcsa van fenn...

ha mér, meg számol az ember is lehet mellényúlni, nagy luxus még ezt sem megcsinálni...

#296 jani6
2010-09-19 12:49:53

Októberben akkor vesse mindenki a búzát amikor tudja,mert ha ez így megy tovább(eső),akkor úgy kell belopni a földbe a magot! Amilyen zöldek felénk a kukoricák(az én szójám is) ,ne álmodja azt,hogy utánna még búzát vet!smile hammersmile hammer

#295 szanberg
2010-09-19 12:49:30

Válasz #287. hozzászólásra

emlékszem annakidején a kilencvenes évek legelején elvitt apám egy gépkiállításra. Sokáig nem is emlékeztem milyen kombájnban ültem, de a lényeg megfogott, aztán soksok évvel később leesett...
Monitor és nyomtató volt a kombájnban csak lestem kisgyerek fejjel, de még az akkori traktorosok is...(még ma is lesnek az öregek ugye)
Hát a monitor-nyomtató a Ferguson kombájnban volt a kiállításonsmile love
lehet ezért nem érdekelnek a zöld aratógépek???smile oops
smile thumbupcool

Nekünk egy Baqballe szórónk van kéttárcsás egyszerű monitor nélküli történet. Nem rossz gép, ár érték arányban szerintem jó vételnek számított annakidején is.
A lényeg,hogy mi is szórtunk már búzát vele többször is, idén is lehet, hogy ez lesz a módi. Mi a 250kg-ot tudtuk tartani vele ügyesen, bár volt,hogy 280-al lett elszórva de lehet jobb is volt ennyivel...
Ki lehet mérni, az a legjobb, de sajnos a traktorosok nem foglalkoznak vele ennyire.
Nekem a szórós emberem egy kicsit lustább és pontatlanabb, de végülis nem annyira rosz módszert választott. Vannak ugye kisebb parcelláink is, 0,5 0,8 1 hektáros formák. Beleszed 1-2-3 mázsát és beleáll ezekbe. Ha kevés megy ki a félhektáros parcellára, mondjuk kevesebb mint egy mázsa akkor rászór, ha nem elég az egy mázsa rá éppen akkor jó. Ha hamar kifogyott akkor befejezi a beállítással oszt cső.
Egy parcella után beszokott állni az a kívánt mennyiség. Kicsit ....munka, de nemtudok mindenütt ott lenni, ha meg nem vagyok ott, ezekkel a méricskélős módszerekkel a régiek csak nagyon elrontanák az egészet, jobb a rutin illetve a megjegyzett értékek, és kezdünk a kis parcellákon egykét teszt erejéig. Ezeket túl nagyon úgysem lehet elrontani, illetve nem mérvadóak, de mivel műveljük kell a vetésforgóhoz minden, így a búza is.
Majd a többit grammra pontosan vetjük a következő években ez a búza "kísérlet" után.

azért ezt csak megsúgtam, de rapsickodás az ilyen.
Én a vetőgépet mindig leforgatom és ellenőrzöm egész nap folyamatosan pesszol e a beállított magmennyiség a fogyott anyaggal/bevetett hektárral.

Moderálta: (3932) 2013-11-14 11:53:51

#294 .Feco.
2010-09-19 12:47:48

Válasz #292. hozzászólásra

Viszont most is halmozottan igaz: ha nem tudsz valamit jól megcsinálni, akkor ne csinálj semmit! Énbennem is megjelent a gondolat, hogy ha nem szivalkodik el a víz annyira, hogy komolyabb taposás nélkül bejárható legyen minden, akkor fagyon aratunk. Ha összevágom a földet a gatyám rámegy az aratásra, és mivel úgysem tudom a földet rendbe tenni, jövőre sem lesz belőle semmi.

Ezzel szemben ha fagyon leszedem, akkor elmegy minden a föld tetején. Ha olyan lesz az idő, majd a télen felkapáljuk, ha nem tudjuk, akkor majd tavasszal. Ha tavasszal sem tudjuk, akkor vagy elvetjük minden nélkül, vagy úgyis jobban járunk, ha nem csinálunk semmit.

Én is úgy vagyok, mint szabi (amúgy nem tartanám kizártnak, hogy rólam ragadt őrá), hogy x@rok a hülye esőkre, kivárom amíg jó lesz, és kész, nem idegesítem, vele magam...

Nincs profilkép
#293 Szabi.
2010-09-19 12:42:20

Válasz #292. hozzászólásra

Olyan minig volt, hogy valami nem jött be, de hogy minden opik !!!!????smile sweatdropsmile wackosmile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

#292 2266
2010-09-19 12:40:09

Válasz #291. hozzászólásra

Sajnos odáig jutot a történet hogy mi már befolyásolni nem igazán tudjuk... És soha ilyen könyen nem lehetet még bebukni mint manapság!!!smile censoredsmile censoredsmile censoredsmile censoredsmile censored

Nincs profilkép
#291 Szabi.
2010-09-19 12:36:56

Válasz #290. hozzászólásra

Azon a szinten vagyok, hogy: Szarom agyon !!!!!!smile biggrin

#290 2266
2010-09-19 12:34:19

Válasz #288. hozzászólásra

Öszintén mondom nem tudom mi lessz!! Az elkövetkezö 1 honapnak hatalmas jelentösége lesz a magyar mezögazdaság helyzetében.. Az biztos hogy hatalmas nagy a baj!!De a károk és a probléma mérete még változhat!!!smile cursingsmile cursingsmile cursingsmile censoredsmile censoredsmile censored

Nincs profilkép
#289 Szabi.
2010-09-19 12:31:13

Válasz #287. hozzászólásra

Nem akarok senkit lebecsülni de a kérdésből már...................smile wackosmile wackosmile wackosmile wackosmile wackosmile wacko

Nincs profilkép
#288 Szabi.
2010-09-19 12:29:28

Válasz #286. hozzászólásra

Erősen agyalok a műtrágyaszóró + ásóborona/hanko vagy fogas témán, igaz még a kuka talpon van tehát eddig még valamivel el kell jutni.........

#287 .Feco.
2010-09-19 12:24:58

Válasz #285. hozzászólásra

Ha még soha nem mondták neki, hogy hogyan kellene, mégis honnan tudná? Kérdez, elmondjuk neki, hogy hogyan kell. Ha megcsinálja, akkor igen, ha nem csinálja, akkor nem, ez már az ő dolga. Kb. 20 épkézláb válaszból 1 fogan táptalajon, de az ér annyit, hogy mind a 20 választ elmondjuk...

erről ez a reklám jut eszembe:

A csattanó a srác utolsó mondata: "OK, találkozzunk kb... 20 év múlva!"

Simán elzavarta volna a kereskedők zöme, míg valószínűleg pont így adott el egy 30 millás sportkocsit, csak várni kell egy kisit...

Az ember soha nem tudhatja, hogy mit hoz a jövő, így mindenkit pontosan egyformán kell kezelni. Ha Te, vagy Hecci kérdezte volna, ugyanezt válaszolom...

#286 2266
2010-09-19 12:24:45

Válasz #285. hozzászólásra

Szabi te meik verziót választod?? A vetés szempontjábol?? Mert amint irtad paszolnod kelet a repce egy részét?? És a töbivel mi lesz?? Én már valamenyi árpát elvetetem.. Mindenki csak nézet hogy mit szaladgálok én vetögépel!! De az idén ez tünik a leg jobb huzásomnak..smile confusedsmile confused

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
A gazdaság valamennyi vagyoneleme egyszerre, egy időpontban száll át a...
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Jelentősebben drágul a gázolaj, de többet kell majd fizetni a benzinért is.
Használt Stihl targonca,  dízelmotor
Használt Stihl targonca, dízelmotor

95.000 Ft

Drótkötelek jó állapotban
Drótkötelek jó állapotban

125.000 Ft

Minirot 63 öntöződob
Minirot 63 öntöződob

1.000.000 Ft

MTZ 50 traktor motor üzemképes
MTZ 50 traktor motor üzemképes

200.000 Ft