Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ne viccelj! A bitop sokkal jobb, mint a Saturnus! Csak az előállítás helye és módja kavarhat be... volt, ahol gyengébb eredményeket hozott, mint a Lupus. Nálunk a pedig a Lupus csúnyán megbukott, a Bitop viszont nagyon jó volt! (de az is igaz, hogy a miénk génállománya még deuche, és nálunk volt felszaporítva, nem mindenféle kókler tsz-menekültben....
Így még nem jártam,ma olyan táblát vetettem hogy nemhogy a nyomjelző nyoma nem látszott hanem a vetőgépé se,bóklászás volt rajta erősen,már előre félek a keléstől mert akkor megmutatja mennyit tévedtem
Igazad van... Ezt a direkt vetös témát nem minden gépel és nem minden talajon lehet eljátszani.. Mert a végeredmény lehet csak az is hogy a mag elfogy a tertálybol és kész !! Vetés meg egy gyenge amatör...
a fajtáját ne kérdezd szerzett mag műtrágyát nem kapott és látszik is rajta mert kicsit sárgásabb mint a szomszédé aki egy nappal később vetett szántásba és műtrágyával be kombinátorozva én tavasszal gondoltam rászórni de még nem vagyok jártas ilyen dolgokba lehet hülyeség de most már ez lesz
Jó neked... te elkészülsz a hétvégi esőkig.
Nekem még fent a kuki
Aratás után még meg akarom vágatni tárcsával... szántás...simítás....komplex.....ásóborona...vetés....henger..ohhhh.
Jó lenne, ha nem lenne eső hétvégén
30 ha elvetettük a búzát már csak 18-20 ha van hátra! ott most szántunk és próbálunk valahogy magágyat csinálni! Nem egyszerű! a videó topikba teszek fel egy rövid videót! próbáltam tárcsázni olyan kemény a talaj hogy ihaj! így szántunk! nagyon szalonnás de remélem eltudom majd dolgozni! Mivel nagyon sok gázolaj fogy így úgy döntöttem hogy az eddigi megszokott szántásirányra 90 fokban szántunk! hátha javít valamit a domb közepén megálló vizeken!
Én majd a jövő héten kuki után akarok nekifutni a csoroszlyás csodamasinámmal
Meglátom, mit tudok vele....tavaly egész jól sikerült, kapott utána egy cambridge-t...fasza lett.
Milyen fajtát vetsz?
Válasz #356. hozzászólásra Közben utána néztem Vaderstad Rapid 300s és Valtra 180 gép volt nálam vetni! A kettő együtt újonnan közel 50 milla vagy tévedtem?
Én 3.án elvettettem,7hektár búzát "csoda vetőgéppel" elöl tárcsa sor utána tárcsás vetőgép majd nagy gumikerekes tömörítő kerekek és piszkáló. Úgy ítéltem meg ,hogy az én csoroszlyás vetőgépem fele búzát felül hagyná ilyen nyálkás földbe.Arról nem is beszélve,hogy gyakran eltömődne valamelyik cső.
Azon gondolkodtam egy ideig, hogy a minőségre, vagy a mennyiségre érdemes rámenni. Hát ezek az árak mellett inkább érdemes sokat, mint minőségit termelni. Pár száz forint különbséggel....
Jobban járok 75q takarmánnyal, mint 55q étkezésivel. (ez most csak egy példa volt)
Hát úgy néz ki, akkor nem lesz Gaspard.
Buzogányon gondolkodom, vagy Eurékán, esetleg Josef.
Nem tom.
kimondottan sz*rnak a minőségre. Elmondták akik elviszik a terményt tőlünk legtöbbször, hogy a legroszabb anyagból is kenyér lesz...hát igen. javítót néki oszt cső.
és bizony az ár sem tükrözi a minőséget! Tavaly csak kőkemény erős kenyérgabonáink voltak! Kiváló anyag, olyan fajsúllyal, hogy egy gabonás szerelvény össztömegben 68tonnát nyomott, idén ugyanaz nemtudom 50-et elérne e!?!?!?!?!
Aztán elvitték ugyanannyiért mint mástól a söpredéket...
no majd meglátjuk jövőre mi lesz. Szerintem több búza nem mint idén, legalábbis errefelé az idő ezt sugallja...egykét napot megbíztat erős napsütéssel aztán megver erős esőzéssel...
Hát bexarás az egész, a franc kivan már az idővel!!!
Szerintem az aszályosabb évek jobbak voltak! nem a full kőkeményről besézlek, csak amikor inkább kellett volna az eső mint inkább nem... Akkor lehetett termelni legalább nagyüzemileg haladni nem csak szerencsétlenkedni mint idén.
Lebeszéllek a gaspard-ról. Két éve vetettünk és mind takarmányminőség lett, pedig Mi mindent megadtunk neki. Amikor mondtam forgalmazóknak, azt mondták, hogy ne is csodálkozzak rajta, mert eleve takarmányként van nyilvántartva. A mai világban, vagy minőséget termelsz búzából, vagy nem tudod eladni.
Az idén kolo búzánk volt és mind minőségi lett, amit most adtam el 52 ezerért + ÁFa.
Heló! Tegnap vetelttem el a búzát csak sajna el kezdett esni és nem fejeztük be.Maradt 3HA még.Én szántás előtt kiszórok 2-2.5q 2-16-16-os NPK-t simítva szántok aztán kombi v. tárcsa ami rögtörős utána vetek 270 kg-ot (méterenként 100 szemet). tavasszal kap 2q ammónt v. MAS-t. Permetezni nem szoktam(esetleg a vetésfehérítő ellen)
Valakinek van tapasztalata, véleménye a Gaspard búzáról??
Valaki netalántán nem vetett tavaly, vagy nem tervezi idén?
(nem tom mért, de ilyet akarok vetni)
Én úgy akarom, hogy tárcsázás, szántás 15-20 cm majd vetés+hengerelés. Egyszer azt hallottam h a műtrágyát jobb a tarlóra vetni és beforgatni, mint a szántásra kiszórni és bedolgozni, mit gondoltok melyik a jobb megoldás!!!!!
Nekem is kuki után lenne egy kis darab... Én buzogányt vetnék, csak az a gondom vele, hogy tar kalászú...azt meg a vadak előszeretettel majszolják.
Én kuki tarlót még nem tom...lehet megtárcsázom, de nem biztos. Ami tuti: szántás, simítás, műszar (3q 3*15-ös), készítés, vetés 240 kg-val.
A fajtán még gondolkodom.
Sziasztok!!!!Nekem még fent van a kukorica és utána lenne búza vetve, Antonius vagy Globus, ki milyen technológiát ajánl a szántástól kezdve a műtrágya fajtáig és mennyiségik, ősszel, tavasszal!!!!!
Válasz #337. hozzászólásra
Én ma már behuztam egy darabot... Tényleg szabi mi is van azal a bill-el?? IkR es fajta azt tudom mondasz még rolla valamit?? Azt már tudom hogy arany árban adják!! Az öszes adoságukat az idén akarják megkeresni rajtunk ..
3135 hozzászólás
Válasz #384. hozzászólásra
nem hiszem... azt csak a vetőmagfelszaporítás legelején hozzák...
Válasz #383. hozzászólásra
Kösz.
-és lehet e kapni még itt ebből a német előállításúból ?
Válasz #373. hozzászólásra
Ne viccelj! A bitop sokkal jobb, mint a Saturnus! Csak az előállítás helye és módja kavarhat be... volt, ahol gyengébb eredményeket hozott, mint a Lupus. Nálunk a pedig a Lupus csúnyán megbukott, a Bitop viszont nagyon jó volt! (de az is igaz, hogy a miénk génállománya még deuche, és nálunk volt felszaporítva, nem mindenféle kókler tsz-menekültben....
Válasz #380. hozzászólásra
Elküldöd postán?? Csak találnék neki területet!!
Válasz #377. hozzászólásra
Válasz #378. hozzászólásra
Kell a sajátomból ???? A vizek miatt marad ki magom
Így még nem jártam,ma olyan táblát vetettem hogy nemhogy a nyomjelző nyoma nem látszott hanem a vetőgépé se,bóklászás volt rajta erősen,már előre félek a keléstől mert akkor megmutatja mennyit tévedtem
Válasz #375. hozzászólásra
És a bill el mi lett?? Én kihagytam.. Én 9 ezres magot nem vetek ebbe a mostani témába.. Ha majd jó évjárat lesz majd kiprobálom!!
Válasz #375. hozzászólásra
Volt már máskor is ? Vélemény ?
Válasz #374. hozzászólásra
Válasz #373. hozzászólásra
Idén lesz belő bőven nálam.......130-150-170 kg-val vetettem vetőmagnak. Próba.
Válasz #372. hozzászólásra
Igazad van... Ezt a direkt vetös témát nem minden gépel és nem minden talajon lehet eljátszani.. Mert a végeredmény lehet csak az is hogy a mag elfogy a tertálybol és kész !! Vetés meg egy gyenge amatör...
Feco !
A Bitop-ró mi a véleményed összességében ? Saturnus jobb?
Használjátok még a Bitopot , vagy van már jobb ?
Válasz #368. hozzászólásra
Szomszédé is 1 ih után direkttel vetve , de kiba...ttul
gyehenásan kelt ki.Pláne a forgók-ami nagyon meglett taposva.
Válasz #370. hozzászólásra
Hát nem tom....lehet azért egy kis komplexet meghálált volna...
Kíváncsi leszek majd, hogyan fejlődik, és hogyan ad
Válasz #369. hozzászólásra
a fajtáját ne kérdezd szerzett mag műtrágyát nem kapott és látszik is rajta mert kicsit sárgásabb mint a szomszédé aki egy nappal később vetett szántásba és műtrágyával be kombinátorozva én tavasszal gondoltam rászórni de még nem vagyok jártas ilyen dolgokba lehet hülyeség de most már ez lesz
Válasz #368. hozzászólásra
Azta....széép.
Milyen fajta? Mennyi műtrágyát kapott?
pont 2 hete vetett búza lazított meg egy sor tárcsába
Válasz #366. hozzászólásra
Ebben a jó kis napsütésben hamar előjön...
Milyet vetettél??
Az október 3.-án elvetett búzám kezd kelni!!
Válasz #364. hozzászólásra
Jó neked... te elkészülsz a hétvégi esőkig.
Nekem még fent a kuki
Aratás után még meg akarom vágatni tárcsával... szántás...simítás....komplex.....ásóborona...vetés....henger..ohhhh.
Jó lenne, ha nem lenne eső hétvégén
30 ha elvetettük a búzát már csak 18-20 ha van hátra! ott most szántunk és próbálunk valahogy magágyat csinálni! Nem egyszerű! a videó topikba teszek fel egy rövid videót! próbáltam tárcsázni olyan kemény a talaj hogy ihaj! így szántunk! nagyon szalonnás de remélem eltudom majd dolgozni! Mivel nagyon sok gázolaj fogy így úgy döntöttem hogy az eddigi megszokott szántásirányra 90 fokban szántunk! hátha javít valamit a domb közepén megálló vizeken!
Feco !
A Bitop-ró mi a véleményed összességében ? Saturnus jobb?
Használjátok még a Bitopot , vagy van már jobb ?
Szizstok!
mi az idén peturt vetettünk...
valakinek van erről valami információja, esetleg tapasztalata?
esőmentes napot, aki még vetésben van:-)
Válasz #360. hozzászólásra 9,5eft-ért.Kolot 6ha és 1ha Rába-t-jövőre vetőnek.
Válasz #357. hozzászólásra
max 30 misi,
és mennyiért vetették hekinként?
Válasz #356. hozzászólásra
Én majd a jövő héten kuki után akarok nekifutni a csoroszlyás csodamasinámmal
Meglátom, mit tudok vele....tavaly egész jól sikerült, kapott utána egy cambridge-t...fasza lett.
Milyen fajtát vetsz?
Válasz #357. hozzászólásra
tévedsz....
Válasz #356. hozzászólásra Közben utána néztem Vaderstad Rapid 300s és Valtra 180 gép volt nálam vetni! A kettő együtt újonnan közel 50 milla vagy tévedtem?
Én 3.án elvettettem,7hektár búzát "csoda vetőgéppel" elöl tárcsa sor utána tárcsás vetőgép majd nagy gumikerekes tömörítő kerekek és piszkáló. Úgy ítéltem meg ,hogy az én csoroszlyás vetőgépem fele búzát felül hagyná ilyen nyálkás földbe.Arról nem is beszélve,hogy gyakran eltömődne valamelyik cső.
Felvetődött 2 újabb fajta:
Dunairól vagy Balatonról vmi tapasztalat, vélemény??
Válasz #351. hozzászólásra
Azon gondolkodtam egy ideig, hogy a minőségre, vagy a mennyiségre érdemes rámenni. Hát ezek az árak mellett inkább érdemes sokat, mint minőségit termelni. Pár száz forint különbséggel....
Jobban járok 75q takarmánnyal, mint 55q étkezésivel. (ez most csak egy példa volt)
Hát úgy néz ki, akkor nem lesz Gaspard.
Buzogányon gondolkodom, vagy Eurékán, esetleg Josef.
Nem tom.
Minden esetre kösz ia véleményt.
kimondottan sz*rnak a minőségre. Elmondták akik elviszik a terményt tőlünk legtöbbször, hogy a legroszabb anyagból is kenyér lesz...hát igen. javítót néki oszt cső.
és bizony az ár sem tükrözi a minőséget! Tavaly csak kőkemény erős kenyérgabonáink voltak! Kiváló anyag, olyan fajsúllyal, hogy egy gabonás szerelvény össztömegben 68tonnát nyomott, idén ugyanaz nemtudom 50-et elérne e!?!?!?!?!
Aztán elvitték ugyanannyiért mint mástól a söpredéket...
no majd meglátjuk jövőre mi lesz. Szerintem több búza nem mint idén, legalábbis errefelé az idő ezt sugallja...egykét napot megbíztat erős napsütéssel aztán megver erős esőzéssel...
Hát bexarás az egész, a franc kivan már az idővel!!!
Szerintem az aszályosabb évek jobbak voltak! nem a full kőkeményről besézlek, csak amikor inkább kellett volna az eső mint inkább nem... Akkor lehetett termelni legalább nagyüzemileg haladni nem csak szerencsétlenkedni mint idén.
Válasz #351. hozzászólásra
Én meg azt mondom, hogy nem fizetik meg a minőséget......
Válasz #343. hozzászólásra
Kék villám!
Lebeszéllek a gaspard-ról. Két éve vetettünk és mind takarmányminőség lett, pedig Mi mindent megadtunk neki. Amikor mondtam forgalmazóknak, azt mondták, hogy ne is csodálkozzak rajta, mert eleve takarmányként van nyilvántartva. A mai világban, vagy minőséget termelsz búzából, vagy nem tudod eladni.
Az idén kolo búzánk volt és mind minőségi lett, amit most adtam el 52 ezerért + ÁFa.
Válasz #349. hozzászólásra
www.mgszh.gov.hu/data/cms131714/Kal_koord_20100907_CzL.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/kalaszos/Orsz_oszibuza_kiserl_eredm_Dunantul_2010.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/kalaszos/Orsz_oszibuza_kiserl_eredm_Alfold_EK-Mo_2010.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/kalaszos/Orsz_oszibuza_kiserl_eredm_ossz_2010.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/kalaszos/Oszibuza_kiserl_eredm_SK_CZ_2010.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/kalaszos/Harmadeves_kalaszos_fajtajeloltek_MgSzH_eredmenyei_2008-2010.pdf
http://www.gk-szeged.hu/ufiles/file/pdf/vetomag_katalogus/TeljesGkOszi.pdf
http://vetomag.elitmag.hu/download/fajtakatalogus_2010_1-30.pdf
http://www.gabonatermesztok.hu/files/GOSZ-VSZT_Oszi_buza_kiadvany_2010.pdf
Mulan ??????
Globus ????
KG Kunhalom ????
Amerigo (LG) ?????
GK Csillag ??????
http://www.limagraincentraleurope.com/docs/products/487_pdf1.pdf
Ja és én MV TOBORZÓT ÉS MV SUBÁT VETEK
Heló! Tegnap vetelttem el a búzát csak sajna el kezdett esni és nem fejeztük be.Maradt 3HA még.Én szántás előtt kiszórok 2-2.5q 2-16-16-os NPK-t simítva szántok aztán kombi v. tárcsa ami rögtörős utána vetek 270 kg-ot (méterenként 100 szemet). tavasszal kap 2q ammónt v. MAS-t. Permetezni nem szoktam(esetleg a vetésfehérítő ellen)
Valakinek van tapasztalata, véleménye a Gaspard búzáról??
Valaki netalántán nem vetett tavaly, vagy nem tervezi idén?
(nem tom mért, de ilyet akarok vetni)
Bocsánat nem vetni, hanem kiszórni!!!!
Én úgy akarom, hogy tárcsázás, szántás 15-20 cm majd vetés+hengerelés. Egyszer azt hallottam h a műtrágyát jobb a tarlóra vetni és beforgatni, mint a szántásra kiszórni és bedolgozni, mit gondoltok melyik a jobb megoldás!!!!!
Válasz #339. hozzászólásra
Nekem is kuki után lenne egy kis darab... Én buzogányt vetnék, csak az a gondom vele, hogy tar kalászú...azt meg a vadak előszeretettel majszolják.
Én kuki tarlót még nem tom...lehet megtárcsázom, de nem biztos. Ami tuti: szántás, simítás, műszar (3q 3*15-ös), készítés, vetés 240 kg-val.
A fajtán még gondolkodom.
Sziasztok!!!!Nekem még fent van a kukorica és utána lenne búza vetve, Antonius vagy Globus, ki milyen technológiát ajánl a szántástól kezdve a műtrágya fajtáig és mennyiségik, ősszel, tavasszal!!!!!
Válasz #337. hozzászólásra
Én ma már behuztam egy darabot... Tényleg szabi mi is van azal a bill-el?? IkR es fajta azt tudom mondasz még rolla valamit?? Azt már tudom hogy arany árban adják!! Az öszes adoságukat az idén akarják megkeresni rajtunk ..
http://www.rah.hu/VETO/images/osz2009.pdf
Válasz #335. hozzászólásra
Ez osztrák vagy német búza ugye? Kell neki törpítő hogy ne legyen olyan magas, és ne döljön meg?