Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- S.O.S. új
- Műtrágya árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
Cikkajánló
Hirdetés
Magyar gazdák által termelt, kiváló minőségű tej
Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is...
Sajtóközlemény
3135 hozzászólás
őszi búzavetésI december 1től?????????
erre mán gondolt vlk.?
Válasz #233. hozzászólásra
Szabi igazábol 2 ha rol lene szó!! az meg nem egy kereskedelmi menyiség... Bizom bened szabi!!Az ikr es fickó az mondot egy árat...Hát ha nem lesz más akor...
Válasz #231. hozzászólásra
Van csak sajnos nincs elég !!!!!
A helyzet az, hogy sok területtel nőttem meg ott vannak az el nem vetett repce területeim és ha nem boldogulok a repcékkel akkor kell vennem valahonnét(ez külföld lesz már biztos) olyan 35-40 tonna vetőmagot még
Nekem az antoniust ma 10000-ért kinálták a magyart 85000-ft
Válasz #230. hozzászólásra
Szevasz szabi!! Ép jó hogy fönn vagy!! Az lene a kérdésem hogy a multkor emlegetet bill böl nincs othol egy néhány mázsád!! Szivesen megprobálnám.. És ahogy mi ismét álitunk ujbol elkezdödöt a tócsázás..Szoval semi jóra nem lehet számitani ezért semi kedvem papir zsákosat veni belölle!!
Válasz #229. hozzászólásra
Itt egy cég 4 féle vetőmagot állított(volna) elő, különböző híres cégeknek(magyar-külföldi egyaránt).
Végig nyalták mindennel a búzát, szép is volt. A csírázási megmérettetésben 53-74% volt............és vetőmag lett..................akkor már nem is drága az osztrák ami 92 fölötti..........
nagyon drága az osztrákok itt is szoktak behozni esőfokot is. szerintem nem éri meg
Válasz #224. hozzászólásra
Nem biztos a !!!!!!
Válasz #222. hozzászólásra
Én kintről hozatom.......
Válasz #223. hozzászólásra
Honnan tudod, hogy kinti? Mert durum vetomagot asszem Kimlen is termeltek iden:-) Amugy az elso foku arpavetmagjukban volt egy szuvenir helazab:-)))
szept 18-20 után megkezdjük mi is a vetést mivel sztem itt nem sok jóra kell számítani az ősszel!
Van egy furcsa érzésem hogy nem lesz zökkenőmentes a dolog!! sok helyen a szántás alatt ott a víz és nem akar elmenni!
vegél első fokot és csináld meg magadnak avetőmagot
ha fém zárolták akkor annak jónak kell lennie mindegy , hogy hol csinálták.
Válasz #222. hozzászólásra
agrowirt.com
antonius meg capo van náluk azt hiszem ez kinti szaporítás
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne biztonságosan tudni, hogy mely vetőmagokat szaporítják fel itthon, és melyiket külföldön?
Frissítésnek kellene venni a Saaten-ek közül, de csak olyan érdekel, amit ausztriában, németországban, vagy franciaországban szaporítottak fel, a hazai termést az idén nem igazán kívánom...
kezdenek a vetőmagok is fogyni pedig annyira nem is olcsó
Nem ugrik be
Válasz #218. hozzászólásra
Nem , beljebb . Mondom , a Belarus telephely mögötti környéken asszem...
Fő úton
Válasz #216. hozzászólásra
Talán Zsolt volt...
Válasz #214. hozzászólásra
Te a kutyát nem ismeremDe aki megvette azt lehet
Válasz #209. hozzászólásra
árpát szerintem ne vess korán.
A leghidegebb kötött vizenyős földjeimbe mi a lehető legkorábban vetünk búzát.Ezekben úgyis sokkal lassabban kel meg fejlődik mint normál talajban.
Attól félek később nem lehet rámenni!
A technológia egyszerű:
műtrágyaszórás után tárcsa + henger mostanra jól kigazosodott,kap egy 30 centis lazítást utána 4 liter glyfost aztán egy hétre rá bevetjük a tuméval.
Ha nem lesz több eső!
Válasz #213. hozzászólásra
Adtam el oda egy Stafforshire Terrieret egy fiatal házaspárnak kb 6-8 éve.
Fóliáztak ,dinnyéztek .
Ilyen sárgás színű volt ,fekete pofa maszkkal.
Kb úgy a Belarus telephely mögött laktak .
Talán a férfinek , fekete félhosszú haja volt...
Válasz #202. hozzászólásra
A sorba
Válasz #211. hozzászólásra
Mármint ?
Válasz #207. hozzászólásra
Én is
Válasz #204. hozzászólásra
Ja :
-Gyöngyös-Réde szőlő
-Hort ,mintagazdaság
-Hatvan fóliasátrak ezrei
-Gombos állattenyésztés...
Válasz #205. hozzászólásra
Na ezekre az ökletekre vagyok kiváncsi.. Ez igazán jól hangzik..Nekem is csaka kisé korai idöpont a dilemám?? Esetleg árpa?? Csak atol az egytöl tartok hogy ezt a sok fikciótaz idöjárás felülirja!!
Mit árpát
Válasz #203. hozzászólásra
1
Válasz #199. hozzászólásra
Tisztában vagyok vele..Ép ezért kérdeztem!kicsit sem szeretném ha a tavaji rémálom megismétlödne!! Az talán a leg roszabb rémálomhoz tudnám hasonlitani..
mi hamarosan elkezdjük a vetést
8 centi mélyre elvetjük,ugyis csak két hét alatt kel ki
Akkor ismered a vidéket
Fü.. mé..
Válasz #200. hozzászólásra
De felétek is járok miden 2 hetente Anyós látogatóba... Lőrincibe...
Hort, Hatvan , Nagygomboson át...
Válasz #200. hozzászólásra
Hmmm az nem nyilvános itt...
De Gyöngyös után Heves felé ...
Válasz #198. hozzászólásra
Te földi merre vagy itt a környéken gondolkozok de nem jövök rá
Válasz #197. hozzászólásra
vess 1 pillantást az előrejelzésre is:IDE!
Válasz #197. hozzászólásra
Idén a kezdést elsősorban az határozza meg , hogy RÁ LEHET-E MÁN' MENNI VÉGRE.... Szerintem.
Tényleg srácok!!Ki mikora tervezi a búza vetésének a kezdetét?? És ki milyen stratégia alapján hozta meg a döntését!! Persze az idöjárást nem tudjuk befolyásolni...
Én Kolót vetek idén is , nekem jó volt most is...
Válasz #194. hozzászólásra
én ezért szavazok az antoniusra
Válasz #193 hozzászólá
2009ben, a menyiség jó de a minőség csapnivaló ,napra után volt még 24-25is a sikér
Válasz #191. hozzászólásra
idén 60 q az szar
Válasz #188. hozzászólásra
A kalászfuzáriózist elsősorban a fajta fogékonysága, időjárás, elővetemény befolyásolja.
A vetőmag fertőzöttsége (pl belső fuzárium) a csirázást, csírapusztulást, fejlődési erélyt, korai fuzárium fertőzést (hópenész) befolyásolja. A kalász fertőződésére már nem ez van a legnagyobb hatással.
nekünk meg a süveges volt szar 60mázsát termett 27es sikérrel
én továbbra is az antoniusra és a qwebon-ra szavazok
bár a MVsüveges nem volt rossz
Válasz #185. hozzászólásra
Én tavaly előtt ősszel vetettem el 7 hektárba mv kolo fémzárolt vetőmagot. Ez a "gyári" mag 60q-t adott, de a minősége pocsék volt...
Ebből hagytam meg vetőmagnak a következő évre 20 hektárba valót. Érdekes módon a minőség sokkal jobb volt idén, mint a tavalyi fémzárolt magnak.
Válasz #187. hozzászólásra
nekünk a suba volt nagyon az ,főleg aminél pár napot késett a gömbázás de ahol meglett időbe ott is szépen volt benne a Saturnushoz képest. Azt mondják a fuzáriumra való hajlamosság nagyban függ a vetőmagtól(nem fajtatulajdonság) és annak kezelésétől
Válasz #185. hozzászólásra
Mv Kolo idén errefelé elég fuzáriumos volt, átlagos termés mennyiséggel és jó minőséggel.
Az agromag vetőmagokról mi a véleményetek?