Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF438.02 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
azt elfelejtettem, hogy nálunk csak a felső 50-70cm homok utána agyag van. talán azért tudunk kukoricát jobban termelni, mint kalászost, mert a kuki gyökere mélyebbre lemegy, ahol van viz
nem a gyomok miatt. a lucerna gyökere nálunk a homokon nagyon mélyre lemegy és a több év alatt nagyon kiszárítja a talajt. a kukorica meg szintén vizigényes. azért rakunk naprát lucerna után, mert az jól viseli a szárazságot
ilyen extra gyapadékos évben természetesen a kukorica rekordokra képes lucerna után, de hát ezt nem tudjuk előre
aszályos évben lucerna után a kukorica egyáltalán nem hoz semmit
Válasz #172. hozzászólásra
Mi az oka,hogy nem terem,itt a kuk egyik legjobb előveteménye...természetesen felkészülvén arra,hogy egy alapkezeléssel nem lehet tisztán tartani.
Kérnék véleményt a GK Csillag őszi búzáról, mi a tapasztalat vele, tényleg olyan jó,ahogyan a fajtaajánlatba irnak róla?
Az értékes hozzászólásokat előre is köszönöm.
nálunk mindenki szotyát vet lucerna után. normál évben kukorica egyáltalán nem terem lucerna után. a lucerna után meg ősszel nem lehet gabonát vetni mert a föld olyan, mint a beton. igaz őszi vetés előtt első kaszálás után fel kéne törni
saaten -union és a satbau-linz lehet nem pontosan írtam.
a kitététől akkor lesz vásárlás ha felemeli a 30 kuki szerződést 40 re ez csak 10 ezer forint tonnánként
ha csak nem felejtette el menyi lett neki elengedve a szotyiból nem túl rég .
Tavaly kaptam 200kg kimaradt vetőmagot ebből azt elvetettem amikor vágtam nem hittem a szememnek a dominátornak a tartály 3/4-ig lett vele és ezt akarnám most lecsáváztatni.
jó fajta B1 es minőséget hozta gombaölő nélkül nem dőlt meg és nagyon jól bokrosodik 39 q lett az átlag idén de ha nem lett volna ez a mocsok időjárás szerintem az 55-60 q benne lett volna 3q 34 est kapott tavasszal. Az árát most nem tudom de amikor mi vettük 2 éve akkor azt hiszem a KITE 9000+ ÁFÁ/q, de idén fogott mag lesz az is BITOP
2009-es évben volt ősszel 150kg komplex tavasszal 300kg péti két részletben 2* gombaölőzve +lombtrágyázva kb 40mázsa/ha 28sikér és 185 esésszám (gyengusz volt nagyon)
Oké srácok!! De ezek a fajta nevek mellé azért a forgalmazó vagy a nagykereskedöjük nevét is ki kelene irni persze csak a reklám nélkül.. De tényleg!! Mert az is elöfordulhat hogy a mi vidékünkön eröl még senki sem halot..
hozam jó kb 8to minőség szar inkább javaslom a qwebon vagy az új génius fajtájukat.
A termés szintjük hasonló viszont jó a minőség.ezeket vesd a terület 2/3 -ába a maradékra antonius fajtátez az én idei fajta ajánlatom. EBBEN AZ ÉVBEN SINCS VELÜK GONDOM AZ ÉRTÉKESÍTÉSNÉL.
Nem étkezési hanem takarmány búzára gondoltam de még az sem biztos hogy búza lesz oda vetve javasolhatnának
valami mást is mit jó lucerna után vetni? kukit nem jó ezen a környéken
3135 hozzászólás
Mv Kolo-val valakinek valamilyen tapasztalat az idei illetve más években?
Válasz #180. hozzászólásra
10méterre leástál????Kemény vagy...
Válasz #180. hozzászólásra
Természetesen csak vad álmaimban..... heheheehhe
De már láttam üvegben a gyökerét...
Válasz #175. hozzászólásra
elég jó fajta az idén ez termett a leg jobban,de tavaly naggyából egyforma volt a subával a koloval.
Válasz #179. hozzászólásra
azt elfelejtettem, hogy nálunk csak a felső 50-70cm homok utána agyag van. talán azért tudunk kukoricát jobban termelni, mint kalászost, mert a kuki gyökere mélyebbre lemegy, ahol van viz
Válasz #179. hozzászólásra
Az 10mre is lemegy.
Bazmeg 1x kiástam!
Válasz #178. hozzászólásra
nem a gyomok miatt. a lucerna gyökere nálunk a homokon nagyon mélyre lemegy és a több év alatt nagyon kiszárítja a talajt. a kukorica meg szintén vizigényes. azért rakunk naprát lucerna után, mert az jól viseli a szárazságot
ilyen extra gyapadékos évben természetesen a kukorica rekordokra képes lucerna után, de hát ezt nem tudjuk előre
aszályos évben lucerna után a kukorica egyáltalán nem hoz semmit
Válasz #177. hozzászólásra
"normál évben kukorica egyáltalán nem terem lucerna után."
Erre kérdeztem rá!
Válasz #176. hozzászólásra
Mi az oka,hogy nem terem,itt a kuk egyik legjobb előveteménye...természetesen felkészülvén arra,hogy egy alapkezeléssel nem lehet tisztán tartani.
Kérnék véleményt a GK Csillag őszi búzáról, mi a tapasztalat vele, tényleg olyan jó,ahogyan a fajtaajánlatba irnak róla?
Az értékes hozzászólásokat előre is köszönöm.
Válasz #171. hozzászólásra
Hát sajnos arra kicsi az esély
Válasz #170. hozzászólásra
nálunk mindenki szotyát vet lucerna után. normál évben kukorica egyáltalán nem terem lucerna után. a lucerna után meg ősszel nem lehet gabonát vetni mert a föld olyan, mint a beton. igaz őszi vetés előtt első kaszálás után fel kéne törni
Válasz #149. hozzászólásra
saaten -union és a satbau-linz lehet nem pontosan írtam.
a kitététől akkor lesz vásárlás ha felemeli a 30 kuki szerződést 40 re ez csak 10 ezer forint tonnánként
ha csak nem felejtette el menyi lett neki elengedve a szotyiból nem túl rég .
Válasz #169. hozzászólásra
Elméletben...
Tavaly nekünk az E82 Lucerna után volt a legjobb , és még gombaölőt se kapott nem nyurgult...
+ Nem is totális gyomirtóztuk... De a tribenuron metil-t a lucerna nem szerette...
Válasz #167. hozzászólásra
hát napraforgót szerintem nagyon ne!
a gyomírtással megfial, mindamellett a N-bőség miatt felnyurgul, és baromi beteg lesz.
Válasz #149. hozzászólásra
Saaten Union a Mulan nemesítője...
Nekünk volt idén tőlük QUEBON és BOCKRIS is...
Szerintem összességében a BOCKRIS volt a legjobb...
Válasz #146. hozzászólásra
Árpa , Napraforgó...
Válasz #165. hozzászólásra
Mennyiség ?????????
Válasz #164. hozzászólásra
Idén csak azt vetek mert az adta a legjobb minőséget az összes közül eddig
Válasz #163. hozzászólásra
Most hogy mondod igen,Saf írta is lentebb
Válasz #162. hozzászólásra
Hát ha ki szabad írni és nem számít reklámnak én elmondom neked
A zöld sárga cég ha így érted
Válasz #161. hozzászólásra
Arra én is kíváncsi lennék én is úgy kaptam.
A BITOP búza az melyik cég fajtája???
Nem találom sehol, ki forgalmazza?
Válasz #159. hozzászólásra
Tökéletes megoldás
Válasz #158. hozzászólásra
Tavaly kaptam 200kg kimaradt vetőmagot ebből azt elvetettem amikor vágtam nem hittem a szememnek a dominátornak a tartály 3/4-ig lett vele és ezt akarnám most lecsáváztatni.
Válasz #150. hozzászólásra
jó fajta B1 es minőséget hozta gombaölő nélkül nem dőlt meg és nagyon jól bokrosodik 39 q lett az átlag idén de ha nem lett volna ez a mocsok időjárás szerintem az 55-60 q benne lett volna 3q 34 est kapott tavasszal. Az árát most nem tudom de amikor mi vettük 2 éve akkor azt hiszem a KITE 9000+ ÁFÁ/q, de idén fogott mag lesz az is BITOP
Válasz #156. hozzászólásra
2009-es évben volt ősszel 150kg komplex tavasszal 300kg péti két részletben 2* gombaölőzve +lombtrágyázva kb 40mázsa/ha 28sikér és 185 esésszám (gyengusz volt nagyon)
Válasz #155. hozzászólásra
mi volt a gond vele?
mennyi műxart adtál neki?
Válasz #154. hozzászólásra
Én próbáltam 200kg-mal a lupust mert azt mondták annyival kell, de ha ingyen adnák akkor se kellene még egyszer
Válasz #153. hozzászólásra
azért kérdezem.
le kéne csökkenteni a vetőmagnormát 160 kilóra és nyomni a sor alá némi MAP-ot
Válasz #151. hozzászólásra
A mostani búza felvásárlási árához viszonyítva,hát meg se merem tippelni
Hu srácok ezek szerint jol el vagyok az uj trendektöl maradva...
nekem volt az idén és elég jó volt
a vetőmagok milyen árban lesznek az idén?
Bitop fajtáról mondjatok már véleményt mert olyan akarnék vetni.
Válasz #148. hozzászólásra
Oké srácok!! De ezek a fajta nevek mellé azért a forgalmazó vagy a nagykereskedöjük nevét is ki kelene irni persze csak a reklám nélkül.. De tényleg!! Mert az is elöfordulhat hogy a mi vidékünkön eröl még senki sem halot..
Válasz #145. hozzászólásra
hozam jó kb 8to minőség szar inkább javaslom a qwebon vagy az új génius fajtájukat.
A termés szintjük hasonló viszont jó a minőség.ezeket vesd a terület 2/3 -ába a maradékra antonius fajtátez az én idei fajta ajánlatom. EBBEN AZ ÉVBEN SINCS VELÜK GONDOM AZ ÉRTÉKESÍTÉSNÉL.
Válasz #146. hozzászólásra
{::}
Válasz #144. hozzászólásra
Nem étkezési hanem takarmány búzára gondoltam de még az sem biztos hogy búza lesz oda vetve javasolhatnának
valami mást is mit jó lucerna után vetni? kukit nem jó ezen a környéken
Sziasztok!
Kérnék véleményt MULAN őszi búzáról. (hozam, minőség...)
Válasz #143. hozzászólásra
Amilyet tudsz szerezni. Gondolom étkezési minőségűt kellene és persze olcsó is legyen...
Kérdezősködj a környékeden , hogy milyenek vannak és majd segítünk választani.
Válasz #142. hozzászólásra
Na jó nem tévedtem most jutott eszembe hogy milyen búzát vessek? fajta érdekelne
Válasz #140. hozzászólásra
pápá
tényleg csak tavasszal? hehehehe
Válasz #140. hozzászólásra
OK.
Válasz #139. hozzászólásra
Köszönöm majd írok tavasszal
Válasz #138. hozzászólásra
Ha szar a vetőgép és nem teszi bele a magot rendesen , akkor magtakarófogas , ha azzal nincs gond akkor valamilyen hengert csak...
Utána meg már csak imádkozni , hogy kikeljen szépen és ne fagyjon ki télen...
Tavaszon újra írsz , és szívesen segítünk még a többi művelet sorrendben is ha kell... Vagy bármiben.
Válasz #137. hozzászólásra
Köszönöm szépen
és a vetés után mi a teendő?
Válasz #133. hozzászólásra
Igen kaszálás után , ha olyan jó kis nedvesnek , szépen omlósnak tűnik , akkor adjad neki...
Válasz #133. hozzászólásra
Hát kb 15-20cm mély. De az a lényeg hogy ne legyen túl röges , hogy valamennyire elmunkálható legyen.
Mert ugye valószínű ha mélyen csinálod(monjuk 30-35cm) nagyobb rögek lesznek mint ha sekélyebben...