Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- Karácsony új
1475 hozzászólás
Válasz mtz1221 #1474. hozzászólásáraméteres kukoricagyökérzet
Válasz Sk Laci #1466. hozzászólásárahttps://youtu.be/eqV6wN9VkHg
Válasz noelgareau520 #1468. hozzászólásáraSo tü havaris?
Válasz $HMP$ #1471. hozzászólásáraFélsz, hogy lenyúlom
Válasz Sk Laci #1470. hozzászólásáraHat azt megnem mondom
Variatoros jol kinyitos ocoo
Válasz $HMP$ #1469. hozzászólásáraNyuszi utánn milyen ekéd van?
Válasz Sk Laci #1467. hozzászólásáraTanyan is szakadnak csavarok.
5től 9ig egy földön belül a sebesség mieink nem szárazak nincs itt semmifele aszaly zsíros minden.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-12-05 08:45:00
Válasz Sk Laci #1466. hozzászólásáraElég volt a 6 km/ó tempó. Felette vagy kivágta az ekét, vagy elfogytak a lovak....
Hosszú gondolkodás utánn elővettem az ekét és kiszántottam 2 ha lazított területet, ahol az ekét nem vette be a talaj.
Érdekes, hogy volt hely, ahol az ekét kivágta a lazító oldalkései által bedolgozott mélységig. Bontócsúcsok lejjebb mentek kb. 15 cm-rel, de nem repesztették meg kellően az árvizek által összeülepedett talajt.
Válasz RARGAkèny #1464. hozzászólásáraEgyébként bivaly.
Nemkell tőle félni!
Válasz rtamas1976 #1458. hozzászólásáraKöszi a véleményed
Válasz rtamas1976 #1461. hozzászólására
De ez legalább saját fejlesztés és nem sikerült.
A cseh opall agri mindent lekoppint , csak kifelejtik belőle az anyagot. A lemken koppintású ekéjük gerendelye hajlott meg, de nem a minőségre váltottak, hanem először 150x150-est tettek, aztán még erősebbet. Akkor meg a hegesztéseknél töredezett.
Ez más téma, egyszer vettem normál fúrószárakat a vaterán. Möller profi germany volt a neve. A legjobb befektetésem volt, mert soha nem pattant el. Ha elgörbült, kalapáccsal megegyengettem és kész. Igaz, fúrni nem lehetett vele, csak puha fába.
Válasz Szlovákiából #1459. hozzászólására
Válasz Szlovákiából #1459. hozzászólásáraA kühne azis egy átok.
A cégnél olyan volt anno.
Évente cserélték a forgócsapot.
Nincs benne anyag.
Ez a kuhn153as kurvajó.
A kis t7el szántotunk 20l alatt is.
Most is szántunk. Nehéz körülménye között de a 30l megállítja. Nagy t7 el.
Kukorica tarlón.
Válasz mtz1221 #1457. hozzászólásáraNemnyúltunk bele.
Tényleg sokat fogyasztott.
Lazítóval volt olyan 1 műszak 22ha 620l
De olyanis volt ugyanúgy
Lazító 12ha 620l/műszak
Ez kb 17-18éve volt.
Akkor kerestünk 250000ftot
Nem azt kerestük mitlehet ellopni.
Ha fingatod 60-62l/ó
Válasz rtamas1976 #1455. hozzászólásáraA kühne KVE 4 , négyes váltvaforgatós ekével sohasem tudtam 25 liter alá menni, ugyanezen a földeken. Sem a 16245-ös zetorral, sem a 6920-as JD vel.
A lemken sincs tető alatt és megfigyeltem, hogy az ekefejek csak enyhén rozsdásodnak, ami az első száz méter szántás után már le is kopik. Nem szoktam semmivel sem bekenni.
A kühne viszont annyira megrozsdásodott szántástól a következő szántásig, hogy még 20 hektár leszántása után is tapadt rá a föld és többször, úgy kellett lepiszkálni, hogy ne húzza össze a szármaradványt.
Nem értek hozzá, de az anyagminőségre gyanakodok. Még szerencsére el tudtam adni, mert az egyik ismerősömnek 10 éve ott áll a gyomban, a kutyának sem kell.
Válasz RARGAkèny #1456. hozzászólásáraElőtte tg 230 super steer hidasvolt.
Jógépek. Ugye ez még cumins motoros, azzal nemvolt baj.
A váltót az 300le nembírja kinyírni. A szántás kivételével mindent jóvolt csinálni vele.
Akkor t7060 as al jártunk 1 barázdán. Ő 4et húzott.
De énvoltam a lassabb. Így mindég énjártam elől.
Csak talajoztunk vele.
Olyan 2300 üó t csavartunk bele évente.
Rúgózott hidasvolt.
50óránként zsírozni.
Ami gyenge volt a királycsap zsírzás. Azt hülyén csinálták meg. A bölcsőt perselyeztetni kellett.
Iveco motorost ne vegyél.
Az egy átok.
A volt kollégával akivel váltóban voltam tartom a kapcsolatot. Javítja a cnh gépeket. Aztmondja visszasírja azokat a vasakat.
Minél újjabb annál szarabb.
Tudok olyat amiben 20on ezer óra van. A váltót nemkellett bontani. A motor azért csak elkopik. Nagy barom munkára való lazító tárcsa grúber.
A szántáshoz nehézvolt.
Igaz nemis volt utána csak ez a szar nardi tolólap.
Egy normális ekével sokkal jobbvolt.
Húztam vontatott werk ekét 5fejet azzal repült.
Válasz rtamas1976 #1455. hozzászólásáraNem jó kérdezte. Ha sajátját vezeti és nem lopják belőle a naftát, akkor mennyi ?
Válasz rtamas1976 #1455. hozzászólásáraÈs milyen vèlemènyed volt a T 8ezresről, megvolt benne az erő? Hibái? Pont ilyeneket nèzegetek...
Válasz RARGAkèny #1454. hozzászólásáraNardi 5 fej
Hidraulikus fogásszélesség állítással.
Egy igazi tolólap.
Ritkán volt 40 alatt!
Válasz rtamas1976 #1450. hozzászólásáraÜdv. A t 8030-al hány fejet húztál, és milyen típust? Fogyasztása mennyi volt hektáronként?
https://vm.tiktok.com/ZNe3Vosfn/
Válasz Szlovákiából #1441. hozzászólásáraNekem miért magyarázkodsz. Mondtam én hogy nem hiszem el ?
Válasz Szlovákiából #1440. hozzászólásáraAzoknak ajánlottam akik naftalopáson gondolkodnak.
Válasz Gumóka #1448. hozzászólásáraVannak legendás szántások.
Én biztos balfaszvagyok de mikor a t8030asal szántottam a 12órás müszakban a15-16ha meállított.
110% os motorteljesímény alatt nemvolt a tehelés.
A zetor jólfogyaszt szerintem ebben kevés ember vitatkozna.
19l/ha alá nemsikerült lenyomni. Igaz 30l fölé sem!
18-19l /ha lazítózok.
Persze sokmúlik a földek hosszán merthát nemmindegy mennyit forgolódik a pacák.
Válasz Szlovákiából #1445. hozzászólásáraNa de most a szántásrol volt szó.
Válasz Szlovákiából #1446. hozzászólásáraÉn kiszántok egy nap 20 hektárt.
Csak mindig beleesik egy pont. 2.0. Ide.
Válasz R Sándor #1444. hozzászólásáraNekem a rokonok egy része a háború után elvándorolt Magyarországra, a jobb életet keresve. Mikor mentünk látogatni, "megjöttek a csehek"-kel fogadtak minket. :-)
Az itt maradt földjüket meg idegennek adták bérbe, pedig csak akkor tudták meg, hogy a nagymama után van itt földjük, mikor megszólítottam őket, hogy szívesen megvenném, vagy adják nekem bérbe.
Válasz Rabó001 #1443. hozzászólásáraÉn 15-16-tal húzom a 4,2 méteres Vagro-s nehéz tárcsát, igaz valamennyivel összébb állítottuk a szövet, nem kell, hogy 15 cm mélyen menjen . Persze ha nem nagyon zötyög, mert volt olyan rész, ahol kirázta a lelkemet.
Válasz Rabó001 #1443. hozzászólásáraLehet, hogy szántásnak ideális, de azon a földön 45 mázsa kukorica termett az idén, úgy, hogy a dánokkal meghúzattam fossal. Azok meg állítólag így odateszik a 140 kg nitrogént. Nem ennyi kiló pétit, hanem tiszta nitrogént ami elméletileg 500 kg pétinek felel meg. Meg egy pici szerves anyag is.
Válasz Szlovákiából #1441. hozzászólásáraNe szívd már mellre!. Sokan azért csodálkoznak,mert ilyen ideális körülmény nem sok embernek adatik meg szántáskor. Pl én tiszai hullámtérbe 160 lovas traktor, 4 fej , 160 fogás szélesség, 5-6 km/ ora. Ez max 8 hektár / nap , ha nem maradok éjszakára, és ez a kiinduló pomt sok embernél. Az meg hogy a szlovákiai MAGYAR vagy szerintem végképp nem támadási alap / senkinél, főleg nálam nem , mivel én Királyhelmecről nősültem. Bármikor megyek Szlovákiába én úgy érzem ,hogy még szívesebben látnak ha mondom hogy Magyarországrol jöttem. /Mármint a Magyar lakta területeken, és nem a tótok./
Válasz Szlovákiából #1441. hozzászólásáraEbbe történelmi sérelmeket meg kisebbségi dolgot csak te viszel bele.
Akkor elmondom neked hogy én 11-12 km/h-val talán még életemben nem szantottam. Kombinatorozni, azt igen. És nem azért mert én rosszabb lennék vagy rosszabb lenne a traktorokom, az ekém, hanem a körülmények miatt.
Szóval maradjunk abban hogy ilyen könnyű földön, ahol 11-12-vel lehet szántani, meg 980m hosszú, az több mint ideális körülmény. Így lehetséges ennyi aktív óra alatt, mert gondolom nem mentél haza ebédelni.
Válasz Szlovákiából #1441. hozzászólásáraNe izguld túl jovanaz.
Válasz Szlovákiából #1440. hozzászólásáraMilyen érdekes ez a világ!
Mondtam, pontosabban leírtam valamit és mások bizonygatják, hogy biztosan hazudok. Én, mint a fogyatékos meg védekezek és hozom az egyértelmű bizonyítékokat, de folyamatosan keresni kell, hogy miért is nem mondtam igazat.
A történelmünkben ugyan ez játszódott le, mikor a határon túlra kerültünk. Folyamatosan bántottak, mi meg bizonygattuk, hogy nem vagyunk rosszak, csak magyarok. Úgy látszik ez beleégett a génjeinkbe.
A KISEBBSÉG. Mert a szlováknak hülye magyar vagyok, a magyarnak meg buta tót. És még mindig. Pedig jártam egyetemre, három nyelven beszélek, több hangszeren játszom, sikeresen vállalkozom.
Aki meg csak arra tud gondolni, hogy valami jó eredményt csak hazudni lehet, az nézzen magába. Ha ő csak így tudja ezt elérni, az a magánügye, nem biztos, hogy mindenki így csinálja.
Válasz mtz1221 #1439. hozzászólásáraMagamnak csináltam, minek is csalnám el?
Ha megnézed a korábbi képet, ott valamennyire látszik, hogy mennyire van megdöntve az eke. Én megpróbáltam úgy beállítani, hogy merőlegesen álljanak a felszínhez képest, szépen függőlegesen. Máshogy nem is tudná még ennyire sem leforgatni a lezúzatlan méteres kukoricaszárakat.
Válasz $HMP$ #1435. hozzászólásáraelég ha jól megvan a szántatlan rész felé buktatva az eke. Meg akkor csak fele mélység van elcsalva.
Nem azért fotóztam ennyit, mert dicsekedni akartam, hanem nagyon nem voltam megelégedve a kombájn szárzúzásával. Reklamáció miatt készültek a képek.
Válasz Szlovákiából #1436. hozzászólására
Válasz $HMP$ #1435. hozzászólásáraNem tudom itt mennyjre látszik a mélység, de magamnak csináltam, nem akartam elcsalni. Én 25 cm re állítottam be, nem emelgetem az elejét sem, hogy gyorsabban menjen.
4 fejjel 17ha volt a rekordom asszem jo 300liter volt tehat 18 fölött.
Normál talaj semmi extra de vissza kellett váltani is gyakran nem ment 9el egész nap.
Sekély se volt meg extra fölösleges mély se.
11 az meg nem szántósebesség maradjunk annyiban.
Ha meg el van csalva a mélység mások a ellenállások ám rendesen ilyenkor bír rohanni a 6henger.
Válasz R Sándor #1432. hozzászólásáraA 2 méterrel akkor kijön?
11-el 2,2 ha/óra
8,5 óra alatt
Válasz Szlovákiából #1431. hozzászólásáraVettem a fáradságot és a támogatásos térképen lemértem, a föld 980 méter hosszú
Válasz Szlovákiából #1431. hozzászólásáraEgyáltalán nem rossz indulatból írtam, csak próbáltam bele vinni egy kis matekot,
Válasz R Sándor #1430. hozzászólásáraEz az eke most 50 cm-re van állítva tehát 2m-t szánt ki, általában 8 óra környékén érek a telephelyre, csinálok ezt azt, azután indulok. Kb fél kilenckor kezdhettem és látszik a blokkon, hogy 17 óra előtt tankoltam.
De nem szeretném újra a magyarázkodást, ahogy írtam, az eke minden mennyiségben című topikban már teljesen kiveséztük. Nincs szükségem hírnévre sem, nem dicsekvésként tettem fel, hiszen írtam is , hogy nagy meglepetésemre jött ki 15 liter alatti fogyasztás és nem is bíztam benne, hogy kibírja a gázolaj.
Válasz Szlovákiából #1424. hozzászólásáraEgy nap az nálad hány óra mert 8 ora is lehet meg 24 ora is lehet . Egyébként ha az eke 160cm fog és 11 km/orával mész akkor 1. 76 hektár / ora , de ebben nicsen benne a fordulás ideje. az az kb 1.5-1,6 .
Válasz kajszi_71823 #1428. hozzászólásáraDe már legalább nem hullámos.
Válasz Szlovákiából #1427. hozzászólásáraEz is az.
Válasz kajszi_71823 #1426. hozzászólására
Válasz Szlovákiából #1424. hozzászólásáraVirágoskert.