Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vadkártérítés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
1326 hozzászólás
Válasz #170. hozzászólásra
Jó munkát vele. Kérdés, Te mit vásárolhatsz, s mennyiért ezek után?
Válasz #172. hozzászólásra
Köszönöm a biztatást! Adja Isten, hogy igazad legyen!
Válasz #171. hozzászólásra
Olyan a szitu, igen. Nincs semmi őszi vetemény. Most minden terület meg lesz lazítózva.
Válasz #170. hozzászólásra
akkor az jó mert ennek az ára elvileg igenvaskos 9000 eu megmég a kerekek pfffff
Válasz #166. hozzászólásra
Kettőből a második hely elég biztosnak látszik. Bizots hogy pozitív hatása lesz!
Válasz #169. hozzászólásra
Most olyan a szitu h. minden üres mindent megsuvickol vele?
Válasz #168. hozzászólásra
6 késes. Vogel&Noot SSD6.
Alkalmi vétel volt. Először 1,8 milláért ajánlották, aztán baráti alapon megkaptuk brutto kettőért.
Válasz #167. hozzászólásra
Most éppen nem lazít. Vagyis nem lazítóval lazít.
Tegnap napra helyét, de mindent akar.
4 késes?
összehasonlitásként a többivel.... mennyiért adják?
Most mit csinál miket lazít hol lazít mennyit lazít ...... vele??????
Válasz #165. hozzászólásra
Nem nagyon örültem az ötletnek... Bár én nem vagyok szakember, nem tudhatom úgy, mint Ti. De párom azt mondta, hogy muszáj meglazítani most már minden földet, mert mindig csak szántva, szántva, szántva.... Nem megy le rendesen a víz a talaj mélyebb rétegeibe - már ha van víz egyáltalán. Tavaly volt. Az idén csak jó lett volna...Azt sem tudom, hogy ha meglazítja, utána mi lenne jó? Szántani, tárcsázni, vagy.......???
Jövő ilyenkor már többet tudok mondani, hogy lettünk-e 2. helyezettek.
Válasz #163. hozzászólásra
Nemtom RM nemtom.
Mennyire nemjó-----
Nem tartom valószinűnek h. ilyenbe gondolkodnék akármilyen fődeken is kínlódnék.
Ha jól emlékszek 1 !!!!!!! fórumkoma számára hozott plusszot a megvétele.
Legyetek a 2esszámúk.
Válasz #149. hozzászólásra
Mennyi esőt kapok novemberbe nyomozd má ki serlokkgrün.... heheehhe
Nagyon 10 mili alá sandit a megérzés.
Válasz #162. hozzászólásra
Hajlított késes, igen.
Mert nem látod jónak?
Válasz #160. hozzászólásra
ilyen hajlitottat akart?
Válasz #159. hozzászólásra
Mi nem szórunk sokat nehogy besavanyodjon a 0%hozközeli humuszunk......
Mi tegnap próbáltuk ki az új jövevényt. Párom régóta vágyott rá.Szántani nem lehetett, annyira száraz a talaj, de a lazító jól belement a földbe. A fogyasztást nem mérte ugyan, de nagyon meg volt elégedve azzal a munkával, amit végzett.
Szóval a lazító éppen ilyen, a traki nem, a kép a neten találtatott, de majd hozok sajátot is.
Válasz #158. hozzászólásra
Annyi műkaki szóródjon a te földjeidre is mint az övékére. Biztos nem fogod tőle a nyelved öltögetni.
Válasz #155. hozzászólásra
Azt se zárd ki h. műszartszornak véle
Válasz #156. hozzászólásra
Vagy mert ennyi eszük van. Az új gépeket megvették rámagatásra még amit gondoltak. 2fend, a horsc, class corto kasza. Aztán kész ennyi a gépparkjuk. Az ócska műtrágyatóró se az övéké hanem egyik csatlósuké.
Válasz #155. hozzászólásra
Azért vetnek azzal mert annak jó a szórásképe és pontosan vet vagy szoros érzelmi szálak fűzik hozzá őket
Válasz #154. hozzászólásra
Itt is újgazdagok akik zsiványkodással összeszedtek sokszáz hektárt de még egy kiló búzát se termeltek meg vettek tavaly fendeket és a 936ossal most vlami horsc terranot vagy tigert húznak príma talajt csinál. Aztán valami ócska 1000éves egy tárcsás vontatott műtrágyaszóróval vetnek bele.Nem tom hogy sírjak vagy nevessek .
Válasz #153. hozzászólásra
Azt csak szeretném ha az enyém lenne,csak kölcsönbe volt nálam de nem bánnám ha lenne egy a portámon
Válasz #152. hozzászólásra
Faca szerszámod van!
Válasz #151. hozzászólásra
A rába összhangban van vele sőt még néha le is térdelt előtte kb 25-27 cm mélyen,fogyasztási adatot nem tudok de a szántástól kevesebb 15-20 liter/ha a területteljesítményt ismerve.
Válasz #146. hozzászólásra
Ha csak 35cm akkor egy réselt kormánylemezes 5-ös eke(pl Regent váltvf.) csak 50cm keskenyebbet húz ,de tökéletesen leforgat mindent(bár ami a képeken látszik az is elég) és úgye nincsen tízen valamennyi millió hitel mellette...Csak akkor van érteleme ha kimutatható az eke és a Tigger közti fogyasztás különbség(van különbség?),bár van egy olyan sejtésem,hogy a Rába pont összhangban van ezzel a 3méterres szélességgel, száraz viszonyok közt...Ehhez a szélességhez min 6 fejre lenne szükség,de különben is a vátvaforgatóssal ,kicsit nevetségesen nézne ki a Rába...Hmm,hmmm a Rábásoknak a Tigger egy újj korszakot nyít és a túlélést ,vagyis az örökéletet jenheti...(erre az öntözős csemegekukoricások a Gaspardo után használják a Tiggert éevente,vagyis minden évben lazítanak...és így szinte alig van szármaradvány,egész jól mutatt)
Üdv! Jó dolog ez a nem szántós dolog??? Mi még nem próbáltunk mindig tárcsázunk meg szántunk mindent! De kipróbálnám ezt a témát is! Kukorica tarlón lehet üzemeltetni ezt a technikát??
Válasz #139. hozzászólásra
nem úgy néz ki
Válasz #132. hozzászólásra
Gaspardo? Szakad. a Vogel talán jobb választás.
Válasz #143. hozzászólásra
Arra készülj , hogy sokkal több gyom lesz mint a szántottnál . Több hullámban jön majd , és elkelhet valami talajhatású szer is , esetleg második POST gyomirtás .
Válasz #145. hozzászólásra
Horsch Tiger AS 3 méter /35 centi...
Válasz #143. hozzászólásra
Ez milyen gép és milyen mélyen dolgozik???
Lehet,hogy én leszek a nagy feltaláló.Méjtalaj lazitó.hordonyi rögek.Buza bele.és jöhet a rekord termés.
Én most ezt választottam (eddig mindig szántottam)remélem nem bánom meg
Ha lesz legalább 50milli esőcske , és aztán nem jön hamar a fagy , akkor lesz úgy 20 centire...
Felénk már sokan pörgetik a szántást!
Erre nyomják neki láttam ma is.
Lesz szántás idén hö????
Válasz #137. hozzászólásra
Válasz #135. hozzászólásra
800xxxz...
Én a Farmest tárcsás lazító árát kérdeztem...
Mert mondtad hogy drága , gondoltam kérdezted.
Moderálta: (575) 2011-06-16 03:21:07
Válasz #134. hozzászólásra
800 te nagyon te...
Búza alá lazít a fene, oda tárcsázunk oszt csókolom csősztök. Ez nem búzatermő vidék akármit csinálsz nemnagyon lesz eredménye, Ermike pl mindig szánt alá jó mély magágyat csinál mégsem terem több neki...
Repce alá szoktunk lazítani az az érdekes főleg aikor augusztus végén a szárazságban jó folyós magágyat kell készíteni neki
Ezt olasz meló után nem lehet ezeken a nyirok talajokon.
Nem messze demóztak gaspardót, hiába a dupla tarajos rögtörője fejnyi rögek maradnak utána, nedvesben viszont szántás helyett a legjobb megoldás, majdnem grubber szintű a dolgo csak mélyebbre ható és robosztusabb, de munkája az olyasmi.
Szóval olyan kell ami nem bolygatja a felszínt hogy ne kelljen lazítás után vergődni rajta.
Framest-et amivel lazítottam azon semmi henger nem volt, a dalbo-val zártuk vissza a fődet utána, nagyon jól is sikerültek a repcék, nem száradt ki, könnyű volt magágyat tárcsázni utána.a
Válasz #133. hozzászólásra
Mármint nettó 8 millió...?
Miért kell elmunkálni külön , ott van rajta a tüskés henger...
Ha tavaszra marad meg hagy legyen röges . Búza alá meg vetés előtt úgy is megy egy rövidtárcsa , ha más nem a műtrágyát bekeverni...
Válasz #132. hozzászólásra
mondjuk 8kiló
olasz lazítóval az a baj, hogy azok után keményen elkell munkálni a fődet vagy különben nem vetsz bele csak jövőre.
Nekünk csak egy gépünk van, egyszerre nemtud kettőt csinálni, így a nyári tarlólazításra abszolút nem jó az olasz cucc...
ha lenne gép ami utána megy rögtön elmunkálva lezárva akkor igen, akkor beilleszthető volna a sztori.
Az 5455-ös végülis egy 3méteres rövidtárcsával vagy forgóboronával mehetne utána, de ezek megint drága eszközök, megint ott tartunk, hogy mivel két kombájn megy, közben nincsen ember egy gépre sem nemhogy rögtön kettőre, itt aratni meg mindig később lehet és tovább tart.
érted
Válasz #131. hozzászólásra
Miért , mennyiért adnák ?
Lazítóban csak olasz . mondjuk a Gaspardo Attila 2,5 méteres 5 késes . Interat-nál 2 milla alatt lehet nettóban...
Válasz #130. hozzászólásra
néztem már köszi de sokmillákért nemkell...
Viszont mi a véleményed Simba Flatliner lazítóról???
5késes lenne, tudok variálni a fogásszélességen ha kell akkor 3 késsel is mehetne stbstb.....nehéz henger rajta, és nem is drága használtban.
SzanFerga !
Ez alighanem olcsóbb lehet mint a Disk Ripper , és talán csinálnak 3 méteresben is ...
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,674564,Egyeb-CONDISC-lazitos-tarcsa.html#!prettyPhoto[1]/1/
és a leírása:
http://www.axial.hu/index.php/gepek/mezgazdasagi-gepek/framest/condisc
Válasz #128. hozzászólásra
Nem tom komment kell e hozzá , de a jobb felső sarokba ahol nincs kikelve , az tavaszi munka , a bal alsó sarokba , ahol jó , az meg őszi meló...
Válasz #119. hozzászólásra
Üdv Drenthe Evo, teljesen igazad van.
Erre mi is rájöttünk már.
Válasz #123. hozzászólásra
Azért elég drága a kapcsolás ahhoz hogy ne minden körülmények között lehessen vetni vele. Szépen mutat ott ahol a videót csinálták, de idén még nálunk is lehetett volna helikopteres mentést csinálni...