Hirdetés
Fórum
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Családban marad? Gazdaságátadás a mezőgazdaságban új
- Haszonbérleti szerződés új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- Kukorica terményárak új
- AKG támogatás új
1475 hozzászólás
Válasz #272. hozzászólásra
, de a szántásnak annyi ér mintha nem is esett volna, majd meglátod. Ahhoz min 50-60 mili kellene még ha részletekben is akkor is annyi összeadódhatna.
A 8 mili nagyon jó a vetésekre
Válasz #273. hozzászólásra

ha erős felépítésű kell akkor tudom ajánlani.
Válasz #271. hozzászólásra
Köszi Vasutas, azok nagyon jó ekék. A 6920-as JD-hez volt nekünk is egy 4fejes réseltlemezes. De amikor eladtuk a gépet, vele adtuk azt is. Ide valami erős felépítésű kell
úgyis mert a föld megköveteli. De csak jövőre...
Esik az eső..
Halle Lúja, az agrármeteorológia ide csak 2mm-t mutatott
de már most 8 nál tartunk. Az árpa szemlátomást növekszik. Parasztünnep :)))))).....
Na most majd fa..a lesz szántani..
Válasz #233. hozzászólásra
szia!
nekünk 2 fejes Rabawerk váltva forgatós ekénk van. 40cm körül fognak a fejek, szóval nem kicsik. jobbnak tartom mint a 3*30as sima ágyekét.
olyan 5-6 hektár a teljesítménye naponta turbós 82-essel. most gyors 5tel simán viszi, bár tavaly 4el is nyöszörgött.
Megpróbáltam lazitózni,de csak remegett a földbe.Inkább nem erőltetem.
Ma újra lazítót akasztottunk a gépre megpróbáltam egy táblát ami előlett tárcsázva és a lazítót várta de múltkor már csak gyilkolás volt.
Kicsit jobb a helyzet 5-6-al tudtam húzni a próbakörön, de vannak komoly görcsök alul és gyakran olyat ránt a gépen mint az állat. De muszály lazítani mert keggyetlen rossz a kultúrállapot mese nincs.
Féltem a gépet, de bízom benne hogy nem ölődik meg, inkább egy fokozattal kisebbe megyek majd.
35hektár a tábla nagy partos mindkét ódala szóval kelessz fogatni rajta eleget
Válasz #265. hozzászólásra
csak muszájból nyomjukkkkkkk-nyomtuk.......de mivel már nem muszáj ......így hóóóóóóha
Válasz #262. hozzászólásra

a "közelségüket"
...Ja tényleg van egy (nagy)koponya aki "mindenben" bent van...Különben érdekes ,hogy mos már nem is a külföldiek használnak "stróMANokat" ,mert van egy-két magyar ember akinek több "srtóMANja" van mint amennyi a külföldieknek együtt...
Erről a "nagyüzemi" tönkretételi kísérletekről a magángazdálkodók ellen lenne mit írni úgye???(mindenkinek...)
Legalább "élvezitek"
Válasz #264. hozzászólásra
Az pedig már komoly jószág!!!

Enekis elkelett jönie!! A mi vidékünkön még a 8000-JD-t is felveszik néha 2 kerékre !!
Válasz #264. hozzászólásra

attól még nyomhatod tovább nem?
pár napja még aszondtad nyomjukkkkkkkkkkkkk!!
erre a nyuszi 2 kerékre állt a 3 fejes gassner előtt iylet még nem csinált soha le is álltunk vele trágyaszórás eltolva és ezzel együtt a szántás is!!! zsirúj ekevasak 5 hektár alatt kopott 1 centit legalább az orra!
Na tegnap kész lett az utolsó hektár-darab kukorica is amit az állatoknak szántunk. 135 q... Lehet szántani..
Már most fáj a herém..
Válasz #260. hozzászólásra
ÉN 3 tulajrol tudok, Cseli...,Butur...,Eberh...,és van valami könyvelő kopony aki a negyedik... Igen ők csk JD-vel dolgoznak.. Kb 8km a telephelyük tőlünk, a másik nagy a spiel mix kb 2km.. Húzzák is a pöcsünkről a bőrt ahol csak tudják..
Én megmég ekét itt fölakasztva mostanság nem láttam.
De mégis mikor hátrafordutam kinézni az ablakon...
Válasz #240. hozzászólásra

De a 110 helyett inkább 130 amit érdemes erre már ne sajnáld az árban nincs akkora különbség mint amilyen terhelhtőségi különbség van a két kategória között...A sziget az egy szerencsés környék ,de ott a JD a menő,tudod jól...A Margitta Sziget KFT az a volt MVH elnökünké a Margittai éé e "többek között"???
Válasz #254. hozzászólásra
FASZA..........
...egyébként arra van ez a fórum is, hogy segítsünk egymásnak.
Bár volna annyi víz a talajban, hogy félni kellene az eketalptól.
Válasz #256. hozzászólásra
biztos sokat imádkoztál, hogy ne essen
Válasz #255. hozzászólásra

baj
Válasz #251. hozzászólásra
'oszt mi van, ha mi tudjuk rosszul?!
Válasz #252. hozzászólásra

Tegnap mellettem szántott 7810-es.
4 fej összehúzva.
Ránézésre 3-3,5 km/ha.
És ez a legeslegjobb talaj a környékben !!!!!
Válasz #251. hozzászólásra

Csupa fül vagy.......tanulsz 'mi ??????
Válasz #249. hozzászólásra
Van egy paraszt 115le deutz trakival 3fejjel szánt, de a munka minősége szar. Ja és csak bőg a gép egész este, ^plusz olyan lassan megy hogy kiszáll vizelni, elrakja a brét és sétálva még utoléri a gépet és kényelmesen felszáll rá..
Válasz #244. hozzászólásra
száraz földben?

eketalp?
35cm-es gruberozás tavasszal?
Na ja
Így már igen....
Válasz #248. hozzászólásra

Akkor ott 3 fejet kell vinnie lazán.
Szabinak..
A 38ak-t aranykoronára értettem.
Válasz #245. hozzászólásra

55 kötöttség.......
Válasz #245. hozzászólásra

Mivel SZabi siet gondolom igy megosztotta a hozászolását értelmezd igy!!! tehát szoli ide és oda is.. mármint az elöte szólónak is.. Igy tiszta??
Válasz #242. hozzászólásra
Öntéstalaj-Mohács-Sziget... Itt még a nagy kft-k JD-i is ellenek. Van 6ha olyan földünk amit csak akkor csinálunk az mtz-vel ha tarlóhántást végzünk. Amúgy 280Le JD. szántja bérbe 4-5 fejjel.... 55aranykorona? hol laksz te??
Válasz #234. hozzászólásra

20-25 cm, de komoly eketalp marad most a száraz földben, tavasszal kuki vetés előtt egy 30-35 cm-es gruberral át kell azt szakítani valahogyan, így önmagában ez nem lesz jó
Válasz #242. hozzászólásra

nak!!! Pedig nálam is stimel az 55Paci/ ekefej!!!

Jól mondod szabi!!!De ez még mindig csak a camogáshoz elég!! Nekem sem sikerült mindenüt fölé menni a 5.4 km/ h-
Válasz #240. hozzászólásra

Szerinted a 38 az kemény/nehéz ???
Itt 55-től indul......
Itt nálunk 45-50Le számolnak egy ekefejre...
Válasz #237. hozzászólásra
65Ha-ra,kellene. Arra elég egy 90-110Le traki, de ez csak jövőre és az mögé gondoltam a 2-es váltva forgatót.
A hármast nem bírná a 38ak-s földben. Nagyobb trakit erre a föld mennyiségre nem érdemes venni. Persze a kis belarusz megmarad...
Válasz #238. hozzászólásra
Itt is talajtól függően 28-32 cm. Ez már elmegy.
Válasz #234. hozzászólásra

ha húzni tudjuk...Szerintem a 30 nem értük el..De most nem is fogjuk már így is néhol 40/40-40/60 darabok szakadnak ki a talajból..
Toljuk?? Őrölünk
Mennyi földhöz kellene? Milyen gép van előtte?
Az tény...minél nagyobb, nehezebb az eke, annál jobban (könnyebben) belemegy, de ezzel gondolom nem mondtam újat.

A családban ép most tört ki az egyik 2-es ekének a -Nyaka!!
Válasz #231. hozzászólásra
Búzák itt is sorolgatnak szépen...hnap lesz határszemle.
Aki teheti, az várjon még sztem, mert eszi az ekét rendesen...
Hány cm-re toljátok?
Kollégák!!!!
Valakinek van tapasztalata kettes váltva forgatós ekéről?
Apósom azt mondja, min 3-fejű váltva forgatóssal lehet kezdeni, (Szerinte)....
Ui: Ezzel kapcsolatban minden érdekel..
Köszönöm....
A ma délutáni élményem az hogy akármilyen hietetlen is de még mindig kenödöt a talaj a kormánylemezhez!!!

Először nem akartam elhinni De egy lapos foltban igencsak álandósult ez az álapot!! És tiszta mocskos volt az egyébként fényes kormánylemezem!!!!! Ja búza tarló volt tehát öntözés kizárva és mégis!!!!!!!!!{:censored

:}
Válasz #229. hozzászólásra

Mi ma végeztünk, kikelt a búza is de már nagyon kellene valami folyékony halmazállapot a földekre
8 ha után ma reggel fordítottuk meg az orrbetétet pedig pénteken reggel tette fel apu az újat
Válasz #229. hozzászólásra

állnak jövő héten próba de szerintem felejtős lesz de azért megteszteljük mi szakad szét
Hogy állnak a szántások? Mennyire szántatok?
Qva száraz a föld...porzik a szántás rendesen. 10Ha-t nem bírt 1 orrbetét
Válasz #226. hozzászólásra
én meg ellenkezőket halottam vett egy emberke egy hevedereset cat ot és 2 év után eladta mert évente kellett rá költenni millákat ezután eladta és 5 milllábol felujjitatott egy rábát és azzal nyomja!!! törédékébe van egy rába mint egy ilyen gép!!!
Van egy darab földem tavaly előtt 5000 Ft
a szántás ára tavaly 10000 Ft
most 16000 Ft
jövőre 0 Ft-mert inkább nem művelem.
Válasz #225. hozzászólásra

egyértelmű és igazad van.
de ha meg egy jó valóban 4-5000órás hevederest vesz meg az ember, akkr az 12ezer óráig csak megy és megy.
Beszéltem egy nagy cég vezetőjével akinek kettő ilyen volt illetve egyik meg is van még.
mindkettőben 12000óránál cseréltek váltót mert elfogyott belőle hirtelen egy power fokozat. Egyiket eladták van két új. Azt mondja akinek egyszer hevederese van többet nemvesz mást!
Rábát váltani vették először és majdnem kettőt kidolgoz így mondta.
Meg aztis hogy azért van rajta sok lámpa hogy éjjel nappal dolgozni lehessen vele
Rábából egy tényleg jó kellene, mert ha abba is belekell nyúlni azis egyrészt húzós meg kuuvanagy meló.
Én rendszeresen láttam is a bábolnai állami gazdaságnál hogy egyhíd kéthíd, váltó, osztómű, motor, dereka...minden ment kifelé a divatból aztán nem piskóta dolog rábát szerelni.