Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az utóbbi kb. 20 hozzászólás mellett nem mehetek el szó nélkül.
Mi a pék bajotok van nektek?
Miért kell elítélni az LMP-s hölgyet azért, mert kiállt sok gazda érdekeiért?
Miért kell alaptalan vádakkal illetni?
Leszögezem, nem vagyok sem a rokona, sem párttag, sem LMP-aktivista. Gazdálkodó vagyok.
Csak azért szólal fel, hogy szerepeljen a TV-ben?? nem gondoljátok, hogy kényelmesen elülhetne felszólalás nélkül is, és akkor is ugyanannyi lenne a jövedelme?
Ha nem szólalna fel senki ezek miatt, akkor az lenne a bajotok, ha felszólal valaki akkor azért támadjátok. Tipikus magyar mentalitás: ha van sapka azért, ha nincs sapka azért és még dögöljön meg a szomszéd tehene is.
A hölgy vette a bátorságot, hogy ebben az eszméletlen fontos témában újra megszellőztesse a jelenleg zajló hihetetlen mértékű "hűtlen kezelést", a ti seggeteket próbálja törölgetni helyettetek!
Mikor tettetek legalább ennyit a magyar agráriumért?
Ja, ti ehhez szerintetek biztos kicsik vagytok, nem ér el a szavatok addig,meg úgyis "minden le van zsírozva a bennfentesek között", ezért nem is szólaltok meg egy nyilvános fórumon sem, csak a fórumon hőbörgés megy...
Nyilván a fiatal képviselőnőt még könnyebben lesöprik a színről, de legalább megpróbálja a mezőgazdasági bizottságban is és a parlamenti üléseken is...
De lehet, hogy én értettem félre, és a primitív hozzászólások azért születtek, mert szerintetek rendben van az, ami most az állami és egyéb tulajdonú termőföldek tulajdon- és bérleti jogának érdekes újraosztása körül történik. Akkor én kérek elnézést!
Én meg úgy látom, hogy a hölgyike pont ugyanannyira szarik rád és rám, mint amennyire az, akinek a kérdést szegezte. Neki az a célja, hogy bent legyen a tévében és te meg én elhiggyük, hogy azért kérdez, mert a mi javunkat akarja és a szavazásnál kiírhassa a plakátra, hogy bezzeg ők nekünk adták volna (egyébként meg pont ugyanolyanoknak adnák, mint akik most kapták, ha esetleg konkrétan nem is ugyanazokról van szó). Színház ez az egész, úgy ahogy van, és egészen addig az is lesz, amíg egypárat fel nem lógatnak, tök mindegy, hogy a patkó melyik oldalán mereszti a seggét.
én úgy gondolom, hogy a hölgyike az én nevemben kérdezett. most mindegy, hogy milyen színű bugyi van rajta. a főköcsög meg félrebeszélt. hogy kakálna zacskóba a rohadék!
Reméljük, hogy ezeket a fiatal kis droidokat kivégzőosztag elé viszik, aztán a nagyok nyugodtan folytathatják tovább a legalizált lopást.
Lézer jani is megmondta, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. Ha a droid-képviselőket kiiktatnák akasztással, vagy golyóval, akkor a nagyon és a Szeretett Vezér is többet tudna lopni, és többmindene lenne. Akkor mégtöbbet érnének.
Így igaz, Órákat tudnak pofázni a semmiről, érdemleges választ egyik sem add csak vigyorog és a vigyori arcukról lerí az, hogy bekaphatjátok itt a 2/3 nálunk.......
Na ezt még megnéztem mert kíváncsi voltam hogyan bírnának esetleg a fiatalok a nagysággal...
Az a helyzet néha nézem a parlamenti gyűléseket tévében aztán soha semmit nem mondanak csak az üres szavak... Illetve egymást baxtatják de eredményt felmutatni fakítani valamit soha egyik sem tudott még.
Azért kapják a nagy pénzeket meg költségtérítést hogy kabarézzonak ezerrel de munka az nulla
Ekkora barmot,ha egy 10 éves veti fel ezt a földakciót annak is igaza van,nem az a lényeg ki mondja hanem ,hogy mit,védd a a szarházit ,de együtt lóg majd (nagyorrúval)a haverjával a lámpavason
A Viktátor folyamatosan félrebeszél, látszik, hogy nincs képben. Szíjjártónak kell elmagyaráznia a gereblye működését.
Elnézve az elmúlt hetek történését a Fidesz csak annyit tud mondani, " ez több mint ezelőtt"(ezt hápogja mindegyik) egyébként pont leszarják a kis-közép...
Az LMP áll ki egyedül az érdekemért, a Fidesz mehet a komcsik után a süllyesztőbe. Kizárt, hogy bárki a környezetemben ezekre a gennyekre szavazzon mégegyszer.
Kellett ezeknek 2/3-os többséget adni.
Az egészbe az a szomorú, hogy egy LMP-s huszonévesnek kell ezt felvetni a parlamentbe. Mi meg olyan birkák vagyunk, hogy egy normális érdekvédelmi szervezetünk sincs.
A MAGOSZ-os Jakabot se csíptem sose, de amióta bekerült a parlamentbe, úgy kussol, hogy nem is hallottam róla.
Az a baj, hogy ha fellépnénk, akkor azokat a gazdákat akik részt vennének benne, egy éven belül ellehetetlenítenék (NAV , Mgszh, stb.)
Hát ezt szavaztuk, ezt akartuk........
Végig néztem, hallgattam, igazából valami konkrétat válaszolt amire nem lettem figyelmes és elsusogott a fülem mellett ????????
Egy picit lehetett volna többet elmúltnyócévezni, meg lehordani mindennek ezt a szerencsétlen kis droidcsajt, meg esetleg belemenni abba, hogy a magyar mezőgazdaság sz@ros gatyájának a kimosását csakis a Szeretett Vezető tudja, de így is jó volt. Remélem a narancsosok a gyatyába csurrantak.
A helyzet az, hogy valószínűleg be szeretnék vezetni a bázis alapú földtámogatásokat.
Így akinek a nevén van a föld 13-14-ben az jó darabig kapja a nagy lóvét. Nem véletlenül osztogatnak a haveroknak ilyen vehemenciával és ennyire nyíltan.
Ja és lényeges ma már alig lehet földet vásárolni, nem ugy mint a 90-es években. Ezért kellene erősiteni a kisgazdaságokat és a munkahely ott termelődik illetve keletkezik ha megtud élni a család a gazdálkodásból.
Az új hír: http://bnpi.hu/hir/helyi-gazdak-berlik-a-foldeket-859.html
"Szépek az átlagok, én is szoktam tanítani az egyetemen, hogy bocsánatot kérek a hasonlatért, de egy kicsit oldandó ezt a feszült helyzetet, hogy az unoka 10 éves, a nagypapa 80 éves, a kettő átlaga 45 év, aztán mégis mind a kettő tehetetlen, ahogy szokták mondani. Az az átlag semmit nem mond. A konkrét példákról beszéljünk. Mennyi földet akarunk, kinek adni. A másik: hány ilyen egységet kaphat egy érdekeltség?"
A fenti idézet dr. Ángyán Józseftől, az itt
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_biz.keret_frissit?p_szerv=&p_fomenu=30&p_almenu=20&p_ckl=39&p_biz=A343&p_rec=&p_nyelv=HU&p_egys= olvasható parlamenti ülési jegyzőkönyvből való. Alant pedig a válasz:
A nyertesek "eleje" és "vége" növekvő sorrendben a következők:
(zárójelben a pályázat előtti földjük ismerhető nagysága)
Jávorszki János, Mezőcsát (66 ha) nyert 6 ha-t, összesen 72 hektár.
Vályi-Nagy Attiláné, Gelej (40 ha) nyert 9 ha-t, összesen 49 hektár.
.
.
.
dr. Jakab József, Mezőkövesd (330 ha) nyert 177 ha-t, összesen 507 hektár.
Kanyok Attila, Tiszaújváros (120 ha) nyert 496 ha-t, összesen 616 hektár.
Demeter Péter, Gelej (160 ha) nyert 466 ha-t, összesen 626 hektár.
Hagyacki József, Mezőkövesd (220 ha) nyert 436 ha-t, összesen 656 hektár.
Bogárdi Ferenc, Mezőnagymihály (426 ha) nyert 299 ha-t, összesen 725 hektár.
Nagy tisztelettel és baráti szeretettel köszöntöm a fórum résztvevőit. A Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet visszavont és újra kiírt földbérleti pályázatáról a leghitelesebb és legfrissebb információkat feltettem ide:
pedig hogy beszopatták a parasztokat a minisztériumi közleményben, hogy 3000 ha-t 21-en nyertek meg, vagy hányan
biodíszlet lett az a 14... szerződés aláírásáig még eldönthetik, hogy eladják-e a lelküket pár ha földért...
nálunk még ki sincs hirdetve mi mennyi kinek de aki tavaly meg lazitotta az állami földet meg rászort pár mázsa műkakit az most szépen késziti tovább a talajt vetésre! ugyhogy egy darab állata sincs de ismeretsége
A nagy területek szerintem nem voltak meghirdetve, de én amúgy is messze vagyok tőle, igaz aki eddig művelte, az is itt van, csak a székhelye van 10 km-re onnan!
Mindenesetre épp a napokban találkoztam hasonló helyzettel, itt is vannak állami területek, (amik aligha lesznek meghirdetve!) és beszéltem pár szót a melósokkal, mikor vetették a répát, azt mondták, hogy tab felett volt valami állami földjük, amihez nem engedtek hozzányúlni eddig, mondván megvan már rá a gazda. Aztán egy hete szóltak nekik, hogy bele lehet állni! Úgyhogy lehet ezzel is ez lesz a helyzet, az eddigi bérlő kivonul a hadosztállyal és 4 nap alatt el is veti.
3003 hozzászólás
Az utóbbi kb. 20 hozzászólás mellett nem mehetek el szó nélkül.
Mi a pék bajotok van nektek?
Miért kell elítélni az LMP-s hölgyet azért, mert kiállt sok gazda érdekeiért?
Miért kell alaptalan vádakkal illetni?
Leszögezem, nem vagyok sem a rokona, sem párttag, sem LMP-aktivista. Gazdálkodó vagyok.
Csak azért szólal fel, hogy szerepeljen a TV-ben?? nem gondoljátok, hogy kényelmesen elülhetne felszólalás nélkül is, és akkor is ugyanannyi lenne a jövedelme?
Ha nem szólalna fel senki ezek miatt, akkor az lenne a bajotok, ha felszólal valaki akkor azért támadjátok. Tipikus magyar mentalitás: ha van sapka azért, ha nincs sapka azért és még dögöljön meg a szomszéd tehene is.
A hölgy vette a bátorságot, hogy ebben az eszméletlen fontos témában újra megszellőztesse a jelenleg zajló hihetetlen mértékű "hűtlen kezelést", a ti seggeteket próbálja törölgetni helyettetek!
Mikor tettetek legalább ennyit a magyar agráriumért?
Ja, ti ehhez szerintetek biztos kicsik vagytok, nem ér el a szavatok addig,meg úgyis "minden le van zsírozva a bennfentesek között", ezért nem is szólaltok meg egy nyilvános fórumon sem, csak a fórumon hőbörgés megy...
Nyilván a fiatal képviselőnőt még könnyebben lesöprik a színről, de legalább megpróbálja a mezőgazdasági bizottságban is és a parlamenti üléseken is...
De lehet, hogy én értettem félre, és a primitív hozzászólások azért születtek, mert szerintetek rendben van az, ami most az állami és egyéb tulajdonú termőföldek tulajdon- és bérleti jogának érdekes újraosztása körül történik. Akkor én kérek elnézést!
Válasz #850. hozzászólásra
Jóóóól látod! 1 a véleményünk!
Válasz #850. hozzászólásra
Jóóóól látod! 1 a véleményünk!
Válasz #848. hozzászólásra
Én meg úgy látom, hogy a hölgyike pont ugyanannyira szarik rád és rám, mint amennyire az, akinek a kérdést szegezte. Neki az a célja, hogy bent legyen a tévében és te meg én elhiggyük, hogy azért kérdez, mert a mi javunkat akarja és a szavazásnál kiírhassa a plakátra, hogy bezzeg ők nekünk adták volna (egyébként meg pont ugyanolyanoknak adnák, mint akik most kapták, ha esetleg konkrétan nem is ugyanazokról van szó). Színház ez az egész, úgy ahogy van, és egészen addig az is lesz, amíg egypárat fel nem lógatnak, tök mindegy, hogy a patkó melyik oldalán mereszti a seggét.
Válasz #848. hozzászólásra
Az KÉK bugyikás koma, semmivel sem jobb mint ha piros lenne a bugyija!!!
Válasz #841. hozzászólásra
én úgy gondolom, hogy a hölgyike az én nevemben kérdezett. most mindegy, hogy milyen színű bugyi van rajta. a főköcsög meg félrebeszélt. hogy kakálna zacskóba a rohadék!
Válasz #845. hozzászólásra
Reméljük, hogy ezeket a fiatal kis droidokat kivégzőosztag elé viszik, aztán a nagyok nyugodtan folytathatják tovább a legalizált lopást.
Lézer jani is megmondta, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. Ha a droid-képviselőket kiiktatnák akasztással, vagy golyóval, akkor a nagyon és a Szeretett Vezér is többet tudna lopni, és többmindene lenne. Akkor mégtöbbet érnének.
Válasz #845. hozzászólásra
Így igaz, Órákat tudnak pofázni a semmiről, érdemleges választ egyik sem add csak vigyorog és a vigyori arcukról lerí az, hogy bekaphatjátok itt a 2/3 nálunk.......
Na ezt még megnéztem mert kíváncsi voltam hogyan bírnának esetleg a fiatalok a nagysággal...
Az a helyzet néha nézem a parlamenti gyűléseket tévében aztán soha semmit nem mondanak csak az üres szavak... Illetve egymást baxtatják de eredményt felmutatni fakítani valamit soha egyik sem tudott még.
Azért kapják a nagy pénzeket meg költségtérítést hogy kabarézzonak ezerrel de munka az nulla
Válasz #843. hozzászólásra
remélem
Válasz #842. hozzászólásra
Azt mondod "díszpolgárok" lesznek !!!????
Válasz #841. hozzászólásra
Ekkora barmot,ha egy 10 éves veti fel ezt a földakciót annak is igaza van,nem az a lényeg ki mondja hanem ,hogy mit,védd a a szarházit ,de együtt lóg majd (nagyorrúval)a haverjával a lámpavason
Válasz #840. hozzászólásra
Még ez unió sem tudta tudja izzasztani, nem hogy 1 fiatal hölgyike, kinek annyi köze van a mezőgazdasághoz mint tehénnek az atomfizikához!!!
Válasz #839. hozzászólásra
Tudjuk, hogy a LegyenMásAzSZdsz milyen, de legalább a Kedves Vezetőt megpróbálták egy kicsit megizzasztani. Sajnos sikertelenül..
Válasz #838. hozzászólásra
Hát ez jó, pont az lmp HA HA HA !!!! lmp= szdsz, ezt ne feledd, ők pont a kicsikért!!!!!
A Viktátor folyamatosan félrebeszél, látszik, hogy nincs képben. Szíjjártónak kell elmagyaráznia a gereblye működését.
Elnézve az elmúlt hetek történését a Fidesz csak annyit tud mondani, " ez több mint ezelőtt"(ezt hápogja mindegyik) egyébként pont leszarják a kis-közép...
Az LMP áll ki egyedül az érdekemért, a Fidesz mehet a komcsik után a süllyesztőbe. Kizárt, hogy bárki a környezetemben ezekre a gennyekre szavazzon mégegyszer.
Kellett ezeknek 2/3-os többséget adni.
Az egészbe az a szomorú, hogy egy LMP-s huszonévesnek kell ezt felvetni a parlamentbe. Mi meg olyan birkák vagyunk, hogy egy normális érdekvédelmi szervezetünk sincs.
A MAGOSZ-os Jakabot se csíptem sose, de amióta bekerült a parlamentbe, úgy kussol, hogy nem is hallottam róla.
Az a baj, hogy ha fellépnénk, akkor azokat a gazdákat akik részt vennének benne, egy éven belül ellehetetlenítenék (NAV , Mgszh, stb.)
Válasz #832. hozzászólásra
Hát ezt szavaztuk, ezt akartuk........
Végig néztem, hallgattam, igazából valami konkrétat válaszolt amire nem lettem figyelmes és elsusogott a fülem mellett ????????
Válasz #834. hozzászólásra
Egy picit lehetett volna többet elmúltnyócévezni, meg lehordani mindennek ezt a szerencsétlen kis droidcsajt, meg esetleg belemenni abba, hogy a magyar mezőgazdaság sz@ros gatyájának a kimosását csakis a Szeretett Vezető tudja, de így is jó volt. Remélem a narancsosok a gyatyába csurrantak.
Válasz #833. hozzászólásra
Én egyszerűen csak nem térek napirendre....
Válasz #832. hozzászólásra
Olyan gyönyörűen válaszolt a Szeretett Vezér a fasisztáknak, hogy 10 perce a könnyben ázó szemeimet törölgetem. Így kell ezt csinálni.
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=537269
A helyzet az, hogy valószínűleg be szeretnék vezetni a bázis alapú földtámogatásokat.
Így akinek a nevén van a föld 13-14-ben az jó darabig kapja a nagy lóvét. Nem véletlenül osztogatnak a haveroknak ilyen vehemenciával és ennyire nyíltan.
Vajon a fiatalok mit kezdjenek, föld, tőke nélkül.
A "fiatalítsuk a gazda társadalmat" csak üres lózung marad.
Ja és lényeges ma már alig lehet földet vásárolni, nem ugy mint a 90-es években. Ezért kellene erősiteni a kisgazdaságokat és a munkahely ott termelődik illetve keletkezik ha megtud élni a család a gazdálkodásból.
Válasz #826. hozzászólásra
Az ajánlott optimális birtokméret mennyi is?
1990-ben 50 ha-ról indult.
Lett belőle 300 ha.
Egy családi gazdaság mennyit tud önerővel megművelni?
Vagy most már a nagybirtok erősítése lett a cél a Fidesznél is?
Számoljunk 1 ha szántó művelési költsége 200 000 Ft.
10 ha esetén 2 millió Ft.
Ha a keletkezett árbevétel 220 000 Ft.
Ha hitelből kell finanszírozni, mert ugye a többség hitelből fogja tudni művelni, vagy műveltetni, akkor hol a tervezett haszon.
(Bizonyára meg fogja érni, mert ha a támogatás fele megmarad, az már nem rossz).
És ha nem lesz támogatás?
Az új hír: http://bnpi.hu/hir/helyi-gazdak-berlik-a-foldeket-859.html
"Szépek az átlagok, én is szoktam tanítani az egyetemen, hogy bocsánatot kérek a hasonlatért, de egy kicsit oldandó ezt a feszült helyzetet, hogy az unoka 10 éves, a nagypapa 80 éves, a kettő átlaga 45 év, aztán mégis mind a kettő tehetetlen, ahogy szokták mondani. Az az átlag semmit nem mond. A konkrét példákról beszéljünk. Mennyi földet akarunk, kinek adni. A másik: hány ilyen egységet kaphat egy érdekeltség?"
A fenti idézet dr. Ángyán Józseftől, az itt
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_biz.keret_frissit?p_szerv=&p_fomenu=30&p_almenu=20&p_ckl=39&p_biz=A343&p_rec=&p_nyelv=HU&p_egys= olvasható parlamenti ülési jegyzőkönyvből való. Alant pedig a válasz:
A nyertesek "eleje" és "vége" növekvő sorrendben a következők:
(zárójelben a pályázat előtti földjük ismerhető nagysága)
Jávorszki János, Mezőcsát (66 ha) nyert 6 ha-t, összesen 72 hektár.
Vályi-Nagy Attiláné, Gelej (40 ha) nyert 9 ha-t, összesen 49 hektár.
.
.
.
dr. Jakab József, Mezőkövesd (330 ha) nyert 177 ha-t, összesen 507 hektár.
Kanyok Attila, Tiszaújváros (120 ha) nyert 496 ha-t, összesen 616 hektár.
Demeter Péter, Gelej (160 ha) nyert 466 ha-t, összesen 626 hektár.
Hagyacki József, Mezőkövesd (220 ha) nyert 436 ha-t, összesen 656 hektár.
Bogárdi Ferenc, Mezőnagymihály (426 ha) nyert 299 ha-t, összesen 725 hektár.
... azért nem egészen - a hivatal megköszönte, közölte, hogy továbbította a VM-nek, és a továbbiakban ők az illetékesek!
Válasz #823. hozzászólásra
https://docs.google.com/file/d/0ByqRo1o9WAOKZndWaEhLQk9RNktqRjc4RGROdFZRZw/edit
Így könnyebb rákeresni.
http://https://docs.google.com/file/d/0ByqRo1o9WAOKZndWaEhLQk9RNktqRjc4RGROdFZRZw/edit
Gondolom a Miniszterelnöknek küldött levél megválaszolatlan maradt.
Ismerősöm az illetékes Miniszternek írt levelet, ami nem került megválaszolásra.
Nagy tisztelettel és baráti szeretettel köszöntöm a fórum résztvevőit. A Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet visszavont és újra kiírt földbérleti pályázatáról a leghitelesebb és legfrissebb információkat feltettem ide:
https://docs.google.com/file/d/0ByqRo1o9WAOKZndWaEhLQk9RNktqRjc4RGROdFZRZw/edit
Kérem, hogy a BMTK területén illetékes fórumtagok jelentkezzenek nálam magánban: cotkeny@cotkeny.hu
Amikor indítottam a topikot, nem gondoltam, hogy ilyen fordulatot vesznek az eredmények.
Ismerősömmel beszélve a "furcsaságokról" arról győzött meg, hogy minden törvényes.
Ha ez igaz talán rosszak a törvények? Vagy csak a pályázati kiírás nem arról szól, mint amit a TV-ben kommunikálnak.
Mi lenne, ha egyszerre egyidőben mondanánk el, hogy ki milyen "visszáságról" tud.
Válasz #820. hozzászólásra
pedig hogy beszopatták a parasztokat a minisztériumi közleményben, hogy 3000 ha-t 21-en nyertek meg, vagy hányan
biodíszlet lett az a 14... szerződés aláírásáig még eldönthetik, hogy eladják-e a lelküket pár ha földért...
A borsodi mezőségben a korábbi olasz cég bérelte területekre, ma fogják átadni a "szerencsés" nyerteseknek a szerződéseket(Budai-Szabó páros).
113 pályázóból 21 nyert.
7 nyertes viszi a terület 80%-át, azaz 2256 hektárt a 2800-ból(322 ha/nagynyerő)...ennyit a kisgazdaságokról.
Nálunk egy hónapja itt az eredmény, de a lóvén még csücsülnek. Hogy nem éri el őket a viszketés.
Kapott már vissza valaki pályázati biztosítékot?/10%/Nálunk a 8 nap már kb.8-szor lejárt.
Válasz #816. hozzászólásra
most olvasgatom tovább a hirdetményeket!!!!
olyan van hogy pályázat eredménytelenségét hirdetik ki mikor fix hogy pályáztak rá
nálunk még ki sincs hirdetve mi mennyi kinek de aki tavaly meg lazitotta az állami földet meg rászort pár mázsa műkakit az most szépen késziti tovább a talajt vetésre! ugyhogy egy darab állata sincs de ismeretsége
Válasz #812. hozzászólásra
"Lepsénynél még meg volt" a bizalom
Válasz #812. hozzászólásra
Meg igy !!
Válasz #811. hozzászólásra
vannak a lözelben nagyobb narancsosok,(közgyűlés tag),de valahogy nem merték nekik adni(vagy mégis)
Hát így megy ez...............
Na,ne...Miért nála is vannak ”nagyobbak"???
Válasz #809. hozzászólásra
Van, de nem ő művelte eddig, csak szeretné, de nagyon! Csak ő is kispályás ebben a játszmában, velünk együtt.
Annak van a telephelye a közelben,nem???
Válasz #807. hozzászólásra
Mi van a lógával?
Ki a Lóga???
Válasz #805. hozzászólásra
A nagy területek szerintem nem voltak meghirdetve, de én amúgy is messze vagyok tőle, igaz aki eddig művelte, az is itt van, csak a székhelye van 10 km-re onnan!
Mindenesetre épp a napokban találkoztam hasonló helyzettel, itt is vannak állami területek, (amik aligha lesznek meghirdetve!) és beszéltem pár szót a melósokkal, mikor vetették a répát, azt mondták, hogy tab felett volt valami állami földjük, amihez nem engedtek hozzányúlni eddig, mondván megvan már rá a gazda. Aztán egy hete szóltak nekik, hogy bele lehet állni! Úgyhogy lehet ezzel is ez lesz a helyzet, az eddigi bérlő kivonul a hadosztállyal és 4 nap alatt el is veti.
Válasz #801. hozzászólásra
Ezeket én is láttam a napokban...ezek is megvoltak hirdetve???Milért nem álltatok bele ősszel ,búzát bele aztán annyi...nem tehetne senki semit
Válasz #800. hozzászólásra
egy becsületes emberről tudok, aki nyert, mondjuk senki nem érti, hogy fordulhatott ez elő, éppen ott, éppen ők...
legyetek ti is szerencsések!