Gázolaj árak 644 Ft Benzin árak 625 Ft EUR 415.45 Ft USD 403.39 Ft CHF 443.66 Ft GBP 501.25 Ft

Fórum

Pályázat NFA földekre

Létrehozta: Radocz , 2011-12-14 11:12:25

Kedvencekhez Segítség

3003 hozzászólás
#603 vénkabi
2012-03-01 15:54:55

Különben az véleményem, hogy az NFA földek pályázatáról, tényleges pályázati eszmecserét, vagy információcserét itt már nem lehet bonyolítani, mert nincs miről. Politizálni meg fölösleges, az nem a mi asztalunk.

#602 vénkabi
2012-03-01 15:49:35

Válasz #601. hozzászólásra
Uccu neki, de ki az aki meg mari tenni? Ángyán??????

#601 Mf-es
2012-03-01 15:47:15

Válasz #600. hozzászólásra

A süketet nyakon lehet vágni.smile cursing

#600 vénkabi
2012-03-01 15:37:07

Válasz #599. hozzászólásra
Csak az a baj, hogy ami itt, meg még sok helyen hangoztatnak, hogy szükséges, az pusztába kiáltott szó. Hiába kiabálsz a süketnek, nem érti miről van szó.
Viszont a szelektív hallásúnak elég, ha a szükségeset kiabáló mellett valaki csak suttogja a számára kedvezőt, akkor is azt hallja meg!

#599 Mf-es
2012-03-01 14:28:54

Válasz #598. hozzászólásra

Így tovább,nemszabad feladni!Minél nagyobb a zűrzavar,annál nagyobb reménnyel készülök beadni.smile sweatdropsmile hammer

Nincs profilkép
#598 keve
2012-03-01 13:46:26

Friss információk a www.kielegyenafold.hu honlapon!
Nyílt levél Font Sándornak, Olvasók írták,Zűrzavar az állami földek bérbeadása körül, Meghívó!

#597 Vasutas01
2012-03-01 13:10:57

Válasz #596. hozzászólásra

akkor a kérdésem második felét neked teszem fel:
szerinted megint "megmerik" ezt csinálni?

#596 Radocz
2012-03-01 12:58:39

Válasz #595. hozzászólásra

Ki fogják írni.

Azz mondják, hogy azokra érvényes bérleti szerződés van.

Ángyán Úr "nekiment" jogtalanulk egy ilyen bérlet földnek.
Be is bukták a HNP-vel együtt.

Te mit szólnál hozzá, hogy öt évre bérelsz területet, az AKG-miatt.

A tulajt, közben elüti a villamos.
Jön az örökös és elzavar az általad használt területről.

Ugrik az ötéves AKG program.
Szerinted az örökösnek, vagy neked ad igazat a Strasszburgi bíróság?

No comment.
smile cowboy

#595 Mf-es
2012-03-01 11:58:44

Válasz #593. hozzászólásra

A többit ki se írják.

#594 Mf-es
2012-03-01 11:57:55

Válasz #592. hozzászólásra

De milyen jó,hogy a legszegényebb is akkorát kap,mint a leggazdagabb!

#593 Vasutas01
2012-03-01 11:51:31

Válasz #590. hozzászólásra

ezzel szerintem nem is vitatkozik senki.

a kulcs abban van, hogy tényleg itt van (volt) a lehetőség a kampányban elszórt népvakításnak a megvalósítására. de csak marad népvakítás-parasztvakítás.

de az meg ellent mond az általad leírtakkal, hogy ezzel a hatalmat is megfoghatták volna. ha dobnak a tényleg földeken dolgozó és abból élő embereknek földbérletet.
mert akkor ugye "mi" megtartottuk volna őket - csak a zöldbárók nem?! tőlük jobban tartanak?!

volt ígéret további állami földekről is, meg kisebb parcellákról. ha lesz ilyen, szerintetek megint eljátszák ugyanezt?

#592 vénkabi
2012-03-01 11:47:35

Bocsánatot kérek mindenkitől! Amiket eddig írtam az csak áttételesen kapcsolódik az NFA pályázatokhoz. Inkább a politikaiba kellett volna ezeket írni, de a politikától már egy ideje, hátra levő életemre megcsömörlöttem.
Én már nem akarok, de a jelenlegi pályázat feltételekkel nem is tudok földet bérelni, legfeljebb két métert, de az is csak függőlegesen lefelé mérve!
Sokan ezt kívánják a "pofázó paraszt"-nak.

#591 Radocz
2012-03-01 11:47:30

Kedveskéim!

ez nem NFA téma.

IDE IDE lehetőleg. NFA val kapcsolatosakat.
smile cowboy

#590 vénkabi
2012-03-01 11:39:27

Válasz #587. hozzászólásra
Tehát ha mostani kormány tényleg valódi rendszerváltást akarna csinálni, mint ahogy a kampányában hirdette, akkor most itt lenne rá a lehetőség!

De!

Amióta világ a világ, az irányítás soha nem azok kezében volt, akik meg is élik azt a világot, hanem azok irányítottak akik valamilyen oknál fogva, legyen az erő, hazugság, vagy bármi más, egy hajszállal felül tudtak kerekedni a többieken, ezáltal hatalom lett a kezükben. A hatalom birtokában aztán már azt csinálhat mindenkivel és mindennel amit akar. Ez a politika!

Márpedig a nagyapám szerint: A POLITIKA ÚRI HUNCUTSÁG!

Mutasson nekem valaki egy mai politikust, aki kétkezi, dolgozó ember, vagy valódi tapasztalata van arról amit irányít, vagy arról törvényt hoz! A tevékenysége abban merül ki, hogy: " én úr legyek, uralkodjak, sérthetetlen legyek"!

#589 Vasutas01
2012-03-01 11:36:39

Válasz #588. hozzászólásra

bocs, hogy megint nem a témához, de ez érdekel.

ez vonatkozik a vagyonjegyre is?? mert akkor hamar kéne valamit tenni.

#588 Pintér Zoltán
2012-03-01 11:31:08

Válasz #587. hozzászólásra

Itt is olvasd el amit feltettem.
http://www.agroinform.com/forum.php?act=showTopic&id=611&page=17

#587 Vasutas01
2012-03-01 11:24:00

Válasz #586. hozzászólásra

igazad van, ha ennyire visszavezetjük a dolgokat. és vissza is kell. akiktől elvették, jogosan kapták vissza-ha visszakapták. nem is vitatom.

csak azt mondom, hogy a tsznek saját földje nem volt. vagyona volt a nyaraló, üdülő, állattartó telepek egyéb ingatlanok amiket most kedves barátaink birtokolnak.

bementünk a tszbe, hogy ugyan valamit lehetne-e a vagyonjegyért kapni?! természetesen azt mondták, hogy az már csak segget törölni jó. de azon nyomban hozzá is tette elnök úr, hogy megveszi ám! legszívesebben adtam volna neki egy tekercs WC papírt, hogy azt használja.
egyértelműen elárulta magát.
de még mindig nem tudom mire jó :)
de csak azért sem kapja meg egyik sem.

#586 vénkabi
2012-03-01 11:14:49

Válasz #580. hozzászólásra
Miért mondod, hogy állami föld volt? Nem tudom, hogy hol és mennyi földön gazdálkodsz, de mostantól fogva az NEM A TIÉD, MERT AZ AZ ÉN FÖLDEM!

Tessék? te nem így gondolod?

Az a paraszt akitől kollektivizálás címszóval elvették a földjét, az sem úgy gondolta. Aztán egyszercsak, mikor valakiknek fájt erre a földre a foguk, feloszlatták a "közöst", és "részarány"-ként az övék lett! Akitől eredetileg elvették, vagy a gyereke, leszármazottja, meg mehetett a bús p....-ba. Hogy az elődei, attól kezdve, hogy a jobbágysorból felszabadultak, mennyi vért verítéket tettek bele, hogy annyi földjük legyen, hogy meg tudjanak élni, az eszébe jutott senkinek.

No most megint ezt játszák!

#585 Radocz
2012-03-01 11:05:19

Keveskéim!

Az éjszaka arra gondoltam, hogy nyisunk egy topikot, ami helyi problémákat feszeget.

Itt nálunk Állami Iskola 30-35% HHH-s gyerek.
Egyházi Iskola. Nem publikus.

Ezt akartuk?

NFA topik:

"magyar szürke szarvasmarha és magyar tarka szarvasmarha fajtájú hímivarú egyedeket szándékozom vásárolni"

Itt Hajdú-Biharban keresek egy olyan felvásárlót, aki tud ilyet bevállalni.
Kell ahhoz, hogy nyerjünk a 3 csomag közül legalább kettővel.

smile cowboy

#584 Radocz
2012-03-01 10:59:39

Válasz #579. hozzászólásra

"A szárítóhoz vezető aszfaltos út is vagyon,ezért ez is nevesítve lett.Node szegény ember,aki ezt kapta,mit csinál vele?"

Útdíjat kér érte.!?

smile cowboy

#583 Vasutas01
2012-03-01 10:50:40

Válasz #582. hozzászólásra

szoktam, csak elbaxtam.
amúgy általánosságban is kérdezhettem volna.

#582 Pintér Zoltán
2012-03-01 10:46:36

Válasz #580. hozzászólásra

Kedves Vasutas , kérlek klikkelj a zölden virító "válasz erre >>" gombra hogy tudjuk kinek szól a kérdés,köszönöm.

#581 Pintér Zoltán
2012-03-01 10:44:45

Válasz #579. hozzászólásra
Üdv, ettől nálunk cifrább dolgok is megtörténtek. például a Tiszai komphoz vezető utat amely aszfaltozott, kiosztották kárpótlásba, valami pesti ügyvéd strómanja kapta meg, és az elkövetkező években nem engedte a forgalmat közlekedni az úton,évekig állt a közlekedés , ráadásul a komp az önkormányzaté volt és most is az, már azon gondolkodtak hogy új utat építenek, de ez nem ilyen egyszerű dolog,mert magán tulajdonban van minden ráadásul hogy ne legyen a dolog egyszerű ez itt tájvédelmi körzet, patt helyzet.
Közben a komp tönkrement és csak tavaly tudta az önkormányzat megvenni az adott utat huszon millió forintért,azóta újra megy a komp.

#580 Vasutas01
2012-03-01 10:36:54

a tsznek hol vót fődje?!? az megint állami vagyon vót.

#579 Mf-es
2012-03-01 10:28:41

Válasz #578. hozzászólásra

Kárpótlás?Hát igen!Annó mikor a tsz. elnök összehívta a tagokat,hogy osszuk szét a tsz. vagyont.A szárítóhoz vezető aszfaltos út is vagyon,ezért ez is nevesítve lett.Node szegény ember,aki ezt kapta,mit csinál vele?Elnök úr az nem az aszfaltos utat vitte,hanem a jóminőségű földet.smile hammer

#578 Pintér Zoltán
2012-03-01 10:22:33

Válasz #571. hozzászólásra

Tisztelt Fórumozók

Egyet értek a levél tartalmával,csak egy két gondolat ötlött fel bennem most is.
Nincs ehhez túlságosan későn hogy rend legyen földbérlet témában is ?
Mi van ha a mindenkori hatalom ránk se bagózik ?
Utcára megyünk ?
Mi van ha (bár én is vállalom amit írok és mondok) de majd egyszer ezt valakik ellenünk felhasználják, ne adj' Isten retorzió ér majd bennünket ?
Akkor felszámolunk mindent és elmegyünk ? Vagy mi lesz ?

Szerintem az elmúlt 20-22 év agrár politikája úgy rossz ahogyan van, alapból elhibázott, kezdve a kárpótlásnak nevezett szemfényvesztéssel, mert addig amíg a paraszt,gazdálkodó, stb , a földdel volt elfoglalva és azért remegett hogy megkapja és hol kapja meg, addig a mindenkori kormányok kiárúsították az országot. Csöndben folyt a mutyizás mindenhol, a kárpótlással rettentő nagy káoszt csináltak, s ez fogja hizlalni az ügyvédek kasszáját még vagy 80-100 évig, szóval igazságtalanságra igazságtalanságot halmoztak.A parasztok mint én is bedőltek a szólamoknak, látszat intézkedések sorozatát hozták, amiben elvolt hintve hogy a kicsiknek is milyen jó lesz,vártunk, várunk és közben csak hitegetnek halogatnak, (közben egymás között a nagyok között) már régen eldőlt minden. Mi meg elhiszünk mindent ,mert akarunk hinni és bízni, főleg azokban akik egyszer is megragadták a zászlónkat. Közben mindig kiderűl hogy kilóg a lóláb.

Az a nagy bajunk hogy működik az „oszd meg és uralkodj elv” .
Az a nagy baj hogy a magyar parasztot nem lehet összefogni egy közös érdekért , csak akkor ha már ég a ház. Pedig mindenkinek jólfelfogott saját érdeke lenne.Nincs például egy igazi Agrobank amely egyforma elbírálás alá venné az embereket. Amely segítené a termelést, a maiakról jobb nem is szólni mind csak a mi bőrünkön akar üvegpalotát.
Egy két kivételtől eltekintve a mezőgazdaságot irányító kormányzat tele van hozzá nem értő, megélhetési politikusokkal.
Ha mindig a nyugatot vesszük alapuk , akkor például miért nem vették mintának az osztrák gazdaságot, hogy hogyan is működik.

Kívánok magunknak ettől jobb világot, s hogy minden gazda sikereket tudjon elérni kicsiben vagy nagyban hogy legyen a fiataloknak is életcél s jövő. Ne menjen el a fiatalság legyen jövőképük .
De addig amíg felnem ismerik hogy ez egy agrár ország ,addig nem látom a jövőnket
Bár azt mondják a „remény hal meg utoljára”.

Nincs profilkép
#577 bumblebee
2012-03-01 09:25:06

Válasz #575. hozzászólásra

Baxhatjuk itt az egészet......
Kis gazdaságok megsegítése meg a faxom.....

Amit a maszop összetolt az emberkéinek különböző szerződésekkel szarért-húgyért k#&va anyja tudja mennyi évre azt most ez a fiszi-faszi fidesz nem tudja kijavítani......csak ülnek kapargatják a fejüket hogy most mi legyen.......hát lószar semmi....
Majd megint lesz maszop 8évig ....jól álábaxnak mindenkinek és xopunk.......Hajrá Magyarok....xopjatok
A földek nagy része még benn van csak nem fog kijönni mert bizonyos emberkék(nem 50ha alatti gazdák) rácsücsültek és amikor jött a fiszi-faszi banda hogy na adod ide azok szépen az arcukba tolták a maszop által aláírt szerződéseket......
Szóval a lényeg hogy mi kis hülye parasztok megint csak a koncon osztozkodhatunk és vagyunk olyan hülyék hogy egymásnak esünk mert maszopos vagy fideszes vagy tudja a tököm hogy milyen pártban hiszünk és toljuk a szekerüket amikor 4 évente előtolják az arcukat.......
Fel kellene ébredni és minden gazdának a gazdák érdekeit kellene nézni......és legyen az maszop vagy a fiszi-faszi fidesz vagy bármely okos csapat ha olyat csinál jó alájuk baxni........
de szóljatok ha rosszul látom.......

#576 vasist
2012-02-29 17:00:39

Válasz #575. hozzászólásra
Pontosan a kijelentésem melyik felére gondolsz?
Egyébként vállalom a véleményem ország világ előtt...smile angry

Nincs profilkép
#575 _mitshubishi_pujaro
2012-02-29 16:02:33

Válasz #574. hozzászólásra

"egyre több embernek fog kinyilni a szem és ez a sz@r fidesz is mehet a szemétdombra, csakúgy mint a maszop."
---------------------------------------------------

Ezért a kijelentésért biztos sokan szeretnének meglincselni. smile biggrinsmile biggrin

#574 vasist
2012-02-29 15:49:38

Ezekkel a feltételekkel kiegyeznék, csak a zöldbárók nem. El tudom képzelni, hogy most azért ezek a feltételek, hogy mi kicsik kiszoruljunk belőle, sőt most már biztos is vagyok benne. De legalább annyi haszna volt ennek az egésznek, (persze csak ha nem változtatnak a feltételeken) hogy egyre több embernek fog kinyilni a szem és ez a sz@r fidesz is mehet a szemétdombra, csakúgy mint a maszop.smile cursingsmile mad

#573 Vasutas01
2012-02-29 14:21:57

Válasz #572. hozzászólásra

díjazom és becsüllek, hogy még reménykedsz.

de szerintem már sokan belefáradtunk ebbe az egészbe. megint kaptunk egy taslit. nem kicsit.

#572 Radocz
2012-02-29 13:52:27

A 65 ezer tudomásom szerint fele.
Vagy lemaradtam valamiről?

A szervezők mögött milyen politikai erő áll?
Lehetőleg nem kellen elvinni a politika irányába, mert aszt kapásból el fogják fojtani.
Egy mondattal és végünk, végetek van, mint a botnak.

Ami nekem van csatornám, talán az "igazság" csatornája.
Azért kételkedem egy kicsit, mert a jHajdú-Bét ügyről mostanában nem hallottam egyik TV csatornán sem.

Attól még lehetett, csak engem elkerült.
"Majd a Budai" talán már nem is lesz annyira aktuális.
Balóné?
smile cowboy

Kiben bízzunk? NEM TUDOM
smile cowboy

#571 Zoli 63
2012-02-29 13:44:26

Földet kérnek a magyar gazdák!

Nyílt levél Magyarország kormányához

Történelmi napokat élünk. Napjainkban dől el, hogy 65.000 hektár magyar föld kinek a kezébe kerül.

A FIDESZ-KDNP választási ígéretei és a kormány jelenlegi célkitűzései között kiemelt fontosságú a helyi családi gazdaságok megerősítése. A választás eredménye is megmutatta, hogy ezt a célkitűzést a társadalom széles rétegei támogatják.

Lassan második hónapja zajlik az állami földekre kiírandó pályázat előkészítése. Az első pályázati felhívások már megjelentek az NFA honlapján. A gazdákon kívül kevesen tudják, hogy a most meghirdetésre váró állami földek valaha az adott területen élőké voltak, de a Rákosi-féle államosításkor elvették tőlük. A pályázati lehetőségre sokan abban a reményben várnak, hogy végre visszakaphatják őseik földjét azért, hogy művelhessék és utódaiknak is átadhassák a föld szeretetével és művelésének ismeretével együtt. Mindannyiunk jövőjét veszélyeztetné, ha a gazdáknak csalatkozniuk kéne. Mégis, most mindez veszélybe került!

Olyan követelmény került az állami földek bérleti jogára kiírandó pályázatok szövegébe, amely ugyan látszólag az állattenyésztést van hivatva fellendíteni, tényleges hatása azonban az, hogy a családi gazdálkodók jelentős körét megfosztja a pályázatban való részvételtől. A pályázati kiírás 12.2.i szerint a gazdálkodónak vállalnia kell, hogy „a szerződés megkötésétől számított egy éven belül a pályázat tárgyát képező ingatlanok vonatkozásában minden második hektár termőföld terület után 1 nagyállat egységnek (1NE) megfelelő állatállományt alakít ki, és ezt a haszonbérleti szerződés megkötését követő 5 gazdasági évben is megőrzi” http://www.nfa.hu/hu/palyazatok/palyazatok).

Ez a kizáró követelmény többszörösen is értelmetlen és átlátszó:

Nem veszi figyelembe a helyi adottságokat, mert egy kaptafára képzeli el a különböző adottságú földek hasznosítását, mindenütt előírva az állatállomány létszámának kötelező növelését. Olyan területeken azonban, ahol ennek nincsenek meg a feltételei e követelmény lehetetlen helyzetbe hozza a gazdálkodókat. Igy például a kiváló minőségű kenyérgabonát termő vidékeken ésszerűtlen, sőt nemzetgazdasági szempontból káros az állatok miatt a takarmánytermelésre való kényszerű átállás, mert a hazai kenyérgabona megtermelése és a gabonaexport ugyanolyan fontos érdek, mint az állattenyésztés.

A kiírás úgy kötelezi a gazdálkodót állattartásra, hogy az ahhoz szükséges feltételek (beruházáshoz szükséges tőke, piacra jutás) nincsenek biztosítva. Ma biztos piacot sem tud senki ígérni a kényszer-állattartóknak, hiszen az állattartás tragikusan alacsony szintje éppen a piaci viszonyok rendezetlenségének következménye. Ráadásul sok családi gazdálkodó jelenlegi belterületi telephelyén a tartható állatlétszámot önkormányzati rendeletben korlátozzák, vagy egyenesen tiltják! Külterületi állattartó telepek létesítésére viszont sem a megszabott 1 éves határidő nem elég, sem a megfelelő tőke nem áll – épp a családi, kis gazdaságokban - rendelkezésre. ( Példaként: 50 hektár bérbevétele esetén sertéstartást feltételezve 5 millió Ft nagyságrendű beruházásra lenne kötelezve a bérlő.) Semmi nem indokolja, hogy hitelekbe, bizonytalan megtérülésű befektetésekbe, csődveszélyes vállalkozásba hajszolják a családi gazdaságokat. Az állattenyésztés fejlesztésének, bővítésének fontosságát senki nem vonja kétségbe – de annak nem ez az „árukapcsolás” a módja, és nem lehet kényszerítés az eszköze.

Ilyen körülmények közt nem csoda, ha a több ezer hektáros területeket eddig bérlő tőkés társaságok magabiztosan viselkednek a földbérleti pályázatok kimenetelét illetőleg. Erre utal, hogy több területen is a földet eddig bérlő tőkés társaság annak ellenére végezte el az őszi vetést több száz hektáron, hogy a bérleti joguk tavalyi lejárta után kötött ú.n. „megbízási szerződésük” 2011. október 31-én szintén lejár, a területre vonatkozó nyilvános pályázatot pedig még meg sem hirdették. Talán a társaságok tudhatnak valamit, amit a családi gazdálkodók nem? Az őszi vetés súlyos költségeit csak annak tudatában vállalhatták, hogy biztosak benne, övék lesz a nyertes pályázat. Talán az említett irreális állattartási követelmény éppen azért került a pályázati feltételek közé, hogy azok a gazdálkodók, akik számára nélkülözhetetlen lenne további földek bérbe vétele a megerősödésükhöz és fejlődésükhöz, „önként”lemondjanak a pályázatban való részvételről, és ezáltal a földeket, amelyeket elődeiktől az ötvenes években erőszakkal vettek el, most ismét mások kaparintsák meg?

Tiltakozunk az ellen, hogy így becsapják az embereket! Elfogadhatatlan, hogy ismét legyenek törvények felett álló egyének és csoportok, akik a döntéseket a saját érdekük szerint alakítják a háttérben! Nem tűrjük, hogy a korrupció ismét belopakodjon a mindennapjainkba! Tiltakozunk az ellen, hogy maffia módszerekkel fenyegetik az ellenérdekeltek a földre pályázni kívánó gazdákat! Nem nézhetjük szótlanul, hogy a háttérből névtelen és megnevezhetetlen „erős emberek”, oligarchák irányítsák az országot, és ők döntsenek sorsunkról.

A 2/3-os megbízatás nem erre szólt!

Alulírottak követeljük a pályázati feltételek oly módon való módosítását, hogy sem profitorientált tőkés, sem más külső pályázó ne lehessen megélhetési konkurense a helyi parasztcsaládoknak! Követeljük az esélyegyenlőség biztosítását a családi gazdaságok számára!

A gazdák megerősödése, talpon maradása az ország jövőjének záloga!

Ha eltűnik a földet szerető és hozzá értő gazdák rétege, s helyüket bizonytalan tulajdonosi összetételű, kizárólag profit vezérelte tőkés társaságok foglalják el, a magyarság jövője és egy fenntartható, méltó életbe vetett reménye szertefoszlik!

Budapest, 2011. október 26.

Ács Sándorné Ertsey Attila

elnökségi tagok

Élőlánc Magyarországért

Kapcsolat: Ertsey Attila Tel: 30 5551 284, e-mail: korepitesz.studiokft@chello.hu

Ács Sándorné Tel: 30 3850 379, e-mail: acsne.eva@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------

Kié legyen a föld?

Az Élőlánc Magyarországért felhívása

Talán kevesen tudják, hogy6 évvel a gazdatüntetés után ismét történelmi napokat élünk…

Az elkövetkező napokban dönt a Kormány azoknak az állami tulajdonú földeknek az ügyében, ahol a lejárt bérleti szerződések miatt pályázatot írnak ki a bérleti jogra. A pályázati kiírás, az abban diktált feltételek, és a bírálatnál alkalmazott pontozási rendszer dönti el, hogy kié lesz a föld.

Az állami földek bérleti jogának odaítélésével együtt a földhöz kötődő támogatásokról (területalapú támogatás, AKG, fejlesztési források) is döntenek. Elfogadhatatlan az eddigi gyakorlat, melyben a földből származó jövedelmekkel együtt a földhöz kapcsolódó támogatásokat is tőkeerős nagyvállalatok kapják, miközben a helyi családok, helyi közösségek fennmaradása egyre bizonytalanabbá válik. Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az európai adófizetők pénzéből Európa leggazdagabb állampolgárait támogatjuk!

Az Európai Unió alapelvei szerint a vidékfejlesztésre szánt összegek a vidéken élő családok boldogulását, helyben való megmaradását kell, hogy segítsék.

A magyar vidék, Magyarország utolsó esélye, hogy elinduljon a fenntartható fejlődés útján, melynek alapja, hogy a helyi erőforrások a helyi családok, a helyi közösségek boldogulását szolgálják.

Az Élőlánc Magyarországért támogatja azoknak a gazdáknak a kéréseit, akik a Nemzeti Együttműködés Programjának vidékfejlesztési fejezetében ígértekkel összhangban a helyi kis- és közepes családi gazdaságok fejlesztésének előtérbe helyezését szeretnék elérni:

1. Tegyék lehetővé a területi igény szerinti bérletet, lehetőséget adva az egy helyrajzi szám alatt lévő terület megosztására. Például: egy 200 hektáros táblát bérelhessen három személy.

2. A pályázatokat helyrajzi számonként írják ki!

3. A regisztrációs díj mértéke pályázatonként a kormányrendelet 9. paragrafusa szerint előírt minimum összeg legyen (2000 Ft), a pályázati biztosíték pedig pályázatonként az egy éves bérleti díj max. 10 %-a!

4. A pályázati rendszert tegyék egyszerűbbé, hogy a gazdálkodók saját maguk is elkészíthessék beadványukat!

5. A pályázatok kiírásánál és elbírálásánál megkerülhetetlen szempont legyen az érdekképviseleti (MAGOSZ) ajánlás.

6. Zárják ki annak lehetőségét, hogy egy családon belül több családi gazdaság indulhasson a pályázaton. Csak azt tekintsék családi gazdaságnak, ahol a pályázó közeli hozzátartozóival együtt (házastársa, élettársa, kiskorú gyermeke, unokája, valamint a nagykorú gyermeke, szülője, nagyszülője, testvére; gyermeken az örökbe fogadott, a mostoha és a nevelt gyermeket is érteni kell) max. 300 hektár nagyságú területen gazdálkodik. A szabálysértőket sújtsa komoly szankció (pl. támogatás megvonása vagy jövőbeli pályázatokból való kizárás).

7. A pontozási rendszer ne részesítse előnyben a nagyméretű állattartó telepeket, amelyek nem a helyi családok kezében vannak.

8. Az árbevétel nagysága ne jelentsen előnyt – hiszen így megint csak a legnagyobbakhoz jut a föld.

9. Amennyiben az alkalmazottak számát figyelembe veszik, az 1 hektárra vetítve kerüljön elbírálásra. Családi gazdaság esetében a gazdaság jövedelméből megélők számát vegyék figyelembe.

Most lehetősége van a Kormánynak arra, hogy a kétharmados felhatalmazás birtokában szabadon, kényszerű kompromisszumoktól mentesen döntsön, és teljesítse a gazdáknak tett ígéretét. Így végre egyértelművé válhat, hogy a hazug kormányok ideje lejárt.

2011. szeptember 5.

Élőlánc Magyarországért

#570 Radocz
2012-02-29 12:58:21

http://www.kielegyenafold.hu

Az oldalon található Sárvári Attila hozzászólását olvastam anno egy másik web oldalon.

Az Agromasexpon, személyesen is hallottam, amikor elmondta az esetet Ángyán államtitkár Úrnak.

"Ne azt figyeljétek, hogy mit mondok, hanem azt, amit cselekszek."
Na ezen igazodjon el most már a parasztember.
Én még bízok benne, hogy velünk van.

Mivel ezek a panaszok esetenként nem biztos, hogy abban a formában felelnek meg a valóságnak, ahogy a tudomásunkra jut, ezért javaslom:
Mindenképpen válasszuk a személyes útját is a továbbadásnak.

Az én csatornámon pénteken lesz egy megbeszélés.
Ha van személyes közölni valótok, továbbítom.

smile cowboy

Nincs profilkép
#569 keve
2012-02-29 11:43:00

Tisztelt forumozók!
Akit érint a földpályázat és tud a települése környékéről Anomáliákat,meglepő eseteket az küldje be a www.kielegyenafold.hu oldalra,hogy mindenki tájékozodhasson az országos helyzetről. olvassátok,böngésszéteksmile wink

#568 Radocz
2012-02-29 09:26:29

Válasz #566. hozzászólásra

Egy aprócska módosítás, mert közben jött egy telefonom, és most látom, hogy kihagytam egy szót.

Ismerőseim NEM találtak a Neten kész csomagot.

Ismétlem, nem találtak.
smile cowboy

#567 Mf-es
2012-02-29 08:48:34

Válasz #565. hozzászólásra

Ez maszlag az egész!Én írtam alá,ők semmit.Amit aláírtam az rám vonatkozik,meg se mutatom a bankomnak,és társainak.smile hammer

#566 Radocz
2012-02-29 08:43:33

Válasz #564. hozzászólásra

Így a vége felé jobb ezt tudni, mintha már teljesen lezárult volna a pályázat.

Ismerőseim találtak a Neten kész csomagot.
smile cowboy

Nincs profilkép
#565 Batka
2012-02-29 08:42:28

Válasz #564. hozzászólásra

Radocz kolléga 527-es hozzászólása nyomán: ". Ez a tilalom nem zárja ki a finanszírozó
bankokkal, valamint a pályázó meghatalmazottjával, illetve a pályázat elkészítéséhez a
pályázó által igénybe vett, felhatalmazással rendelkező egyéb szakértővel való adatközlést,
az e nyilatkozatban foglalt titoktartási kötelezettség azonban e személyekre is kiterjed."

#564 Mf-es
2012-02-29 08:40:14

Válasz #563. hozzászólásra

Pl. a titoktartási nyilatkozatba benne,hogy a pénzintézeti bankommal,vagy a pályázatírómmal megoszthatom az anyagot.Namost ők mindent továbbmondhatnak,velük nincs titoktartási nyilatkozat.

#563 Mf-es
2012-02-29 08:28:35

Válasz #561. hozzászólásra

Semmi titkos nincs a pályázatba.

#562 Mf-es
2012-02-29 08:27:57

Válasz #559. hozzászólásra

Csak azt lehet megtudni,kik adták be.

#561 Radocz
2012-02-29 08:17:09

Válasz #560. hozzászólásra

"a nyertes neve ,már a kiiráskor megvan"

A történteket figyelve és ismerve az alapgondolatot, én nem így látom.

A helyzet megyénként változik.

Ahol el volt döntve a nyertes azt a területet ki sem írták.
Mivel a pályázatok titkosítás miatt .....

A pontok egy része szubjektíven volt adható.
Állatonként más elbírálás történt.
Bizonyára van benne logika, amit "mi parasztok" nem érthetünk.

A végleges eredmények ismeretében tudunk következtetéseket levonni.
Az előző Miniszterünk esetében, érthető volt a sertés, mint kiemelt állat.
Ha majd mindenki számára ismertek lesznek a pályázati feltételek és a nyertesek, akkor jöhetünk a .....

Szerintem olyat nem tudtak előre kreálni, hogy mindenki számára megfelelő legyen a leosztás.

Ha meg a kiírók nem vették figyelembe azt, hogy aki szeretné bővíteni a meglevőt, és élethivatás szerint folytatni, amit a szüleitől tanult, akkor beismerem, hogy valóban nagyot hibázott a kormány.

Van ismerősöm, aki ennek reményében hozott ki csomagot, és elolvasva megállapította, hogy a kiírás nem teljesen erről szól, amit én gondolok.
Mivel titkos így én nem tudtam meg semmit.

Talán a titkosítás okát kellene megtudni.
smile cowboy

#560 pamko
2012-02-28 22:14:16

Válasz #559. hozzászólásra

a nyertes neve ,már a kiiráskor megvansmile cursing

Nincs profilkép
#559 Woram
2012-02-28 21:02:04

Válasz #558. hozzászólásra

és egyébként egy ilyen bontáson mit lehet megtudni?
hogy hányan pályáztak?
esetleg hogy ebből hány érvényes?
vagy talán a nyertes neve is megvan már akkor borítékban?

#558 Feri
2012-02-28 19:44:17

Válasz #557. hozzászólásra

Voltál a bontáson?

Nincs profilkép
#557 bacsi-bacsi
2012-02-28 19:43:03

Felénk ma bontották a pályázatokat...

Izgulunk.

Nincs profilkép
#556 horesz
2012-02-27 20:35:45

Válasz #555. hozzászólásra

Ez szánalmas volt... pár percet tudtak csak erre szánni??....smile thumbdownsmile thumbdownsmile hammer

Nincs profilkép
#555 .Szabi.
2012-02-27 20:28:19

Elmegy ez a raskó a jó k..va anyjába.

Nincs profilkép
#554 lac*
2012-02-27 19:54:11

Válasz #551. hozzászólásra

jó ez vastagbőr,még nem is láttam eddig

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
Pannon régióban a Pannon régiónak nemesítve: avagy Selsem szójafajták Magyarországon
A Selsem szóják egyik óriási előnye az elnyújtott virágzás, így a jó kötődés...
Hirdetés
Szójázz velünk, ismerd meg a Karintiával a jövő növényét!
Szójázz velünk, ismerd meg a Karintiával a jövő növényét!
Hosszú távon is stabil kereslet várható a hazai, minőségi, GMO-mentes szója...
Deutz-Fahr Rendkezelő,Rendterítő
Deutz-Fahr Rendkezelő,Rendterítő

140.000 Ft

VOGEL-NOOT 7 m gabonacsiga
VOGEL-NOOT 7 m gabonacsiga

220.000 Ft

FELDHERR 13/11 Kapás Gruber
FELDHERR 13/11 Kapás Gruber

980.000 Ft

Kuhn GA 6002
Kuhn GA 6002

500.000 Ft