Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Emberek,ebből balhé lessz az fix.
Itt nálunk kb TÖBB SZÁZ heki körüli területböl
helyi gazda,családi gazdaság, kft,-szóval helyi
SENKI SEM NYERT SEMMIT.
CSAK olyanok Nyertek Akik bizonyos körökben mozognak,
és előtte köze sem volt az egészhez.
Netalán a kedves szomszdja éppen véletlenül a vidékfejlesztésnél államtitkár.
Ez tuti dolog azért nem?És még sorolhatnám és fogom is,mert ezt nem lehet szónélkül hagyni szerintem.
Másnál mi a helyzet,észrevétel?
Megyénként változik.
Én Fejért és Tolnát nézem, mert itt vagyok érdekelt. Fejérben már több pályázat ment le. Voltak nagy területek, pl 100-140 hektár egy blokkban. Így gyorsan gyarapszik.
Pár hozzászólással lejjebb leírták. nfa.hu pályázatok menü, ezen belül a kívánt megye, a pályázati csomagok alatt van egy olyan szakasz, hogy hirdetmények. Itt vannak felsorolva csomagonként a nyertes pályázók névvel, címmel.
Ééééérdekes dolgok derülnek ki szép lassan.
A megyében egy tavaly októberben alakult kft vitt el több 100 hekit. Az ügyvezetővel névrokon ember pedig még párat.
Sőt olyan aki eddig nem igen gazdálkodott, inkább csak üzletelt, ügyeskedett az laza 300-at.
Szívesen megnézném a pályázatukat, mit tudhatnak amit más nem.
Az még csak hagyján, hogy vasárnap, de az évben minden egyes nap.
Amúgy ilyenkor télen nem kell 4kor kelni, ráér kicsit az ember. Viszont mikor a földeken szorít a munka akkor van, hogy még korábban is. Főleg ha összecsúszik pár munkafolyamat.
Szeretem az állatokat,de azért nincs kedvem minden reggel 4kor kelni vasárnap is így hát marad az hogy kis területen zöldségezek aztán majd tovább fejlődök..
Ha pályázattól függetlenül van, vagy amúgy is akarsz állatot tartani akkor megérheti.
Viszont szerintem nulláról csak a pályázati földek miatt jószágot beállítani elég nagy meló és nem is biztos, hogy megtérül, sőt...
JAHHHH, főleg, ha olyan lesz, mint az első akg-s évben....csak 4x ellenőriztek......nem szeressék kifizetni ezt a pénzt holmi xir-xar parasztnak !!!!!!!
Ecsém !!
A havazáskor mikor megindult és kint a -15-20 fokban xarakodtunk a bálákkal, itatással meg egyebek, na akkor borúlt el az agyam, hogy még az AKG-t is vissza adom de rohadjon meg aki ilyenkor kint xopik !!!!!
Válasz #373. hozzászólásra
Mivel ez még 2011. december 27.-én volt, ez még 25 %-os áfá-s. A kifüggesztés pedig 2011.12.14.-én volt. Kellene számlát küldeniük, mivel ez nem olyan díj mint pl. a kárenyhítési h.jár. Ők a beszedett áfá-val hogy számolnak el?
Én egyszerű gyerek vagyok, valaki világosítson már fel.
Ha Mari néni a saját földjét haszonbérbe akarja adni, akkor az előhaszonbérletre jogosultakkal közli a szerződést teljes terjedelemben. Azaz mindenki titok nélkül ingyen megismerheti annak tartalmát és ennek függvényében nyilatkozhat.
Az állami földeket (közkincs-mindenkié)az NFA-nak viszont nem kell transzparens módon az érintettekkel közölni(a teljes pályázati dokumentumot minél könnyebben elérhetővé tenni -internet és a helyi önkormányzat), ellenben előre elkéri a 40.000Ft-ot titkos pályázati csomagért, titoktartási nyilatkozatot írat alá és pályázati biztosítékot kér(értsd haszonbérlet előre, amikor a szerződést még meg sem kötötték).
Mire ez a nagy szakadék a földtörvény elveihez képest, miért kell regisztrációt fizetni, miért kell előre fizetni a bérletet és mire ez a nagy titkolózás?
hát arra én is kiváncsi lennék hogy ki vitte el de azért azt is sikerült nekik kisirni hogy a levelekbe feltüntessék hogy hány pontot értek el és mennyinek kellett volna lenni hogy nyerjenek!
az üzeleti tervbe nem sokat tudsz írni azon kivül hogy az állatoknak szeretnél plusz terményt előállítani vagy létszám növeléshez vagy a jelenlegi körszerűsítéséhez!
mondjuk az igaz hogy nem szaros meg munkás gatyába volt a srác de még ott villogott az udvaron az uj bobcat teleszkopos rakodo meg a fendt traktor.....
ennyire elég lehet egy 10millio s fiatalgazda támogatás?
mondjuk azt jol csinálta hogy mire végzett a fösulin már meg is volt neki a támogatás pénz és kezdte a gazdálkodást!
Üdv!!
Én is figyeltem a műsort, azért a srác egy kicsit el van szállva, mert ő diplomás fiatal gazda, nálunk minden területre 5 ilyen pályázott, meg aki ismeri a csomagot az tudja hogy ezek a dolgok SAJNOS a legkevesebbet érnek.
3003 hozzászólás
Emberek,ebből balhé lessz az fix.
Itt nálunk kb TÖBB SZÁZ heki körüli területböl
helyi gazda,családi gazdaság, kft,-szóval helyi
SENKI SEM NYERT SEMMIT.
CSAK olyanok Nyertek Akik bizonyos körökben mozognak,
és előtte köze sem volt az egészhez.
Netalán a kedves szomszdja éppen véletlenül a vidékfejlesztésnél államtitkár.
Ez tuti dolog azért nem?És még sorolhatnám és fogom is,mert ezt nem lehet szónélkül hagyni szerintem.
Másnál mi a helyzet,észrevétel?
Válasz #401. hozzászólásra
Megyénként változik.
Én Fejért és Tolnát nézem, mert itt vagyok érdekelt. Fejérben már több pályázat ment le. Voltak nagy területek, pl 100-140 hektár egy blokkban. Így gyorsan gyarapszik.
Dehát ott csak 2 nevet látok az is 2 külön megye ti meg több száz hektárokról beszéltek!!!!
Válasz #398. hozzászólásra
Pár hozzászólással lejjebb leírták.
nfa.hu pályázatok menü, ezen belül a kívánt megye, a pályázati csomagok alatt van egy olyan szakasz, hogy hirdetmények. Itt vannak felsorolva csomagonként a nyertes pályázók névvel, címmel.
Válasz #397. hozzászólásra
Jopek ki az a Nagy Péter?
Hol lehet megnézni hogy ki a nyertes???
Válasz #396. hozzászólásra
mér mit vártatok,fél éve már le van osztva a lap
Ééééérdekes dolgok derülnek ki szép lassan.
A megyében egy tavaly októberben alakult kft vitt el több 100 hekit. Az ügyvezetővel névrokon ember pedig még párat.
Sőt olyan aki eddig nem igen gazdálkodott, inkább csak üzletelt, ügyeskedett az laza 300-at.
Szívesen megnézném a pályázatukat, mit tudhatnak amit más nem.
Válasz #394. hozzászólásra
jah, egyet találtam :)
Válasz #393. hozzászólásra
ott ahol hirdetmények is vannak
Válasz #392. hozzászólásra
hol?
Válasz #391. hozzászólásra
Amúgy a nyertesek is fent vannak.
Lejárt pályázatok!Nemkell senkinek????????????
Válasz #389. hozzászólásra
Válasz #386. hozzászólásra
Ha veszel nekem egy lovat, akkor bevállalom helyetted a tartását.
Ez már két ha-t lefed.
Ha működik a dolog, akkor tíz birkára keresek neked kuncsaftot.
Járj utána, hogy hol kell tartani az állatokat.
Minden a Te neveden lesz, csak más telepen.
Válasz #386. hozzászólásra
Az még csak hagyján, hogy vasárnap, de az évben minden egyes nap.
Amúgy ilyenkor télen nem kell 4kor kelni, ráér kicsit az ember. Viszont mikor a földeken szorít a munka akkor van, hogy még korábban is. Főleg ha összecsúszik pár munkafolyamat.
Válasz #384. hozzászólásra
Emil ment.
Válasz #385. hozzászólásra
Szeretem az állatokat,de azért nincs kedvem minden reggel 4kor kelni vasárnap is így hát marad az hogy kis területen zöldségezek aztán majd tovább fejlődök..
Válasz #380. hozzászólásra
Ha pályázattól függetlenül van, vagy amúgy is akarsz állatot tartani akkor megérheti.
Viszont szerintem nulláról csak a pályázati földek miatt jószágot beállítani elég nagy meló és nem is biztos, hogy megtérül, sőt...
Válasz #383. hozzászólásra
JAHHHH, főleg, ha olyan lesz, mint az első akg-s évben....csak 4x ellenőriztek......nem szeressék kifizetni ezt a pénzt holmi xir-xar parasztnak !!!!!!!
Válasz #381. hozzászólásra
Na majd a nyáron kiengedsz.
Ha van "hátszeled",akkor meg!!!
Ha nincs,akkor ne törd magad.
Ecsém !!
A havazáskor mikor megindult és kint a -15-20 fokban xarakodtunk a bálákkal, itatással meg egyebek, na akkor borúlt el az agyam, hogy még az AKG-t is vissza adom de rohadjon meg aki ilyenkor kint xopik !!!!!
Üdv!
Megéri pályázni az nfa által pályázható földekre még ugy is ha minden második hektárra be kell állítani egy nagy állatot?
Válasz #373. hozzászólásra
Mivel ez még 2011. december 27.-én volt, ez még 25 %-os áfá-s. A kifüggesztés pedig 2011.12.14.-én volt. Kellene számlát küldeniük, mivel ez nem olyan díj mint pl. a kárenyhítési h.jár. Ők a beszedett áfá-val hogy számolnak el?
Válasz #377. hozzászólásra
Nem,de érvényes volt a pályázatunk,mert kinek nem más tartalmu levelet kapott.
Válasz #374. hozzászólásra
Ott voltatok a Pályázat bontásánál?
Válasz #368. hozzászólásra
Nem,csak tudom melyik tábla,aránylag közel van(kb:10km 35ha-os),de unokaöcsi arra is,de persze Ő sem nyert.
Válasz #374. hozzászólásra
Szevasz Barátom! Belepakolom!
Válasz #365. hozzászólásra
Üdvözöllek Feri bátyám!
Tedd bele,aból nem lehet baj,Mi sem azért nyertünk
Válasz #369. hozzászólásra
Szerintem nem is fogsz kapni!
hány %-os ÁFÁ-val fizettél decemberben,mikor volt a hivatali kifüggesztés?
Válasz #371. hozzászólásra
Titok?Minél többen lecsússzanak róla!Pénz?Üres az államkassza!
Válasz #369. hozzászólásra
Én egyszerű gyerek vagyok, valaki világosítson már fel.
Ha Mari néni a saját földjét haszonbérbe akarja adni, akkor az előhaszonbérletre jogosultakkal közli a szerződést teljes terjedelemben. Azaz mindenki titok nélkül ingyen megismerheti annak tartalmát és ennek függvényében nyilatkozhat.
Az állami földeket (közkincs-mindenkié)az NFA-nak viszont nem kell transzparens módon az érintettekkel közölni(a teljes pályázati dokumentumot minél könnyebben elérhetővé tenni -internet és a helyi önkormányzat), ellenben előre elkéri a 40.000Ft-ot titkos pályázati csomagért, titoktartási nyilatkozatot írat alá és pályázati biztosítékot kér(értsd haszonbérlet előre, amikor a szerződést még meg sem kötötték).
Mire ez a nagy szakadék a földtörvény elveihez képest, miért kell regisztrációt fizetni, miért kell előre fizetni a bérletet és mire ez a nagy titkolózás?
Válasz #363. hozzászólásra
ki volt az a csávó ha nem vagyok indiszkrét?
Válasz #350. hozzászólásra
A pályázati reg.díjról kaptál áfá-s számlát? Én 2011.12.27.-én befizettem, de még eddig nem kaptam.
Válasz #363. hozzászólásra
ő is arra pályázott amire te?
Válasz #366. hozzászólásra
Kérdezz már rá,ha nem okoz gondot!Köszi előre is!
Válasz #365. hozzászólásra
Passz.Pályázatíró emberke csinálja az enyémet.
Válasz #364. hozzászólásra
A pályázatban lévő pontozási táblázatot be kell-e adni a csomagból,vagy ki lehet hagyni? A kiírás nem 1 értelmű!
Válasz #359. hozzászólásra
Nagyon sokmdent lehet oda írni.Nemakarok tippeket adni.
Válasz #353. hozzászólásra
Nem helybenlakó volt,a föld sárbogárdi határban(Nagyhörcsökpuszta-siki tanya)Ő + cecei,a földtől kb:35kmre.
Válasz #360. hozzászólásra
hát nem a legszarosabb ruhába lennék de azért munkás ruhába.. mint aki jószágot tart érted...
Válasz #360. hozzászólásra
hát arra én is kiváncsi lennék hogy ki vitte el de azért azt is sikerült nekik kisirni hogy a levelekbe feltüntessék hogy hány pontot értek el és mennyinek kellett volna lenni hogy nyerjenek!
Válasz #358. hozzászólásra
Miért te a TV-ben szarosan akárnál szerepelni,nem védem a srácot,mert szülői háttéren nyomult idáig,de kiváncsi lennék ki vitte el a földet
Válasz #356. hozzászólásra
az üzeleti tervbe nem sokat tudsz írni azon kivül hogy az állatoknak szeretnél plusz terményt előállítani vagy létszám növeléshez vagy a jelenlegi körszerűsítéséhez!
mást mit lehet oda írni?
Válasz #354. hozzászólásra
mondjuk az igaz hogy nem szaros meg munkás gatyába volt a srác de még ott villogott az udvaron az uj bobcat teleszkopos rakodo meg a fendt traktor.....
ennyire elég lehet egy 10millio s fiatalgazda támogatás?
mondjuk azt jol csinálta hogy mire végzett a fösulin már meg is volt neki a támogatás pénz és kezdte a gazdálkodást!
Válasz #356. hozzászólásra
na ez-az ,az üzleti terv,itt van a kutya elásva,rá lehet fogni bármit
Nem a létszám a poén, 2 hekin az 1 állat elég. Jó üzleti terv kell.
Válasz #354. hozzászólásra
A végzettség az egy valami ,minket nem érdekel,de az érdekelne mennyi álattal vitték el azt a földet,és persze ki
Üdv!!
Én is figyeltem a műsort, azért a srác egy kicsit el van szállva, mert ő diplomás fiatal gazda, nálunk minden területre 5 ilyen pályázott, meg aki ismeri a csomagot az tudja hogy ezek a dolgok SAJNOS a legkevesebbet érnek.