Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És azokon a földeken mi lesz amiket nem műveltek nyár óta ???? Felénk ha tavaszra lesz is talán valami(bár kétlem)itt nem kell ezeken a földeken csinálni semmit, mert itt a tavaszi földmozgatás az a magágykészítő gépek használatánál meg áll nem, hogy alapművelést csinálni !!!
Ez a pályázat már megint tele lesz korrupcióval.
Eleve a menetele az egésznek, húzzák csak az időt. Aki meg tényleg megérdemelné nem jut hozzá. Eleve ezeket a kis darabokat fel kellett volna ajánlani a két szomszédnak és ha azoknak nem kell csak akkor kiírni. Kész vicc most már az egész, hogy szeptember óta ígérgetik. Mit csináltak négy hónapig???? Mert ezt az anyagot amit eddig kiadtak egy hét alatt meg kellett volna csinálni. Mire ennek eredménye lesz a kukoricát is el kell vetni, de ha volt olyan aki bevállalta és bevetette búzával, árpával lehet learatja mire döntés lesz. Arról nem is beszélve ha nem lesz eredmény május 15-ig a földalapút ki fogja beadni a területekre????
rdekes pályázat,előre egy csomó pénz,bevállalni foglalkoztatotti létszámot,ami nem kis pénz fentartani,utánna még egy csomó állatot a nyakunkba venni,ami jó sok esetbe csak mínuszt termel.Akkor hol a segítség?
Érekes dolgok történnek a világban.
A helyi honlapon a jegyző szeptemberben felhívta a figyelmet az NFA várható páylázatára, közzé is tette helyrajzi szám szerint, hogy mely területek lesznek benne a pályázatban.
A pályázat megjelent, de abban ez a 2 terület nem szerepel, mint ahogy egyetlen más terület sem a faluban.
Úgy látszik, időközben megfogyatkozott az állami tulajdon...
Milyen alkalmazott az, aki nem fizetésért dolgozik, hanem a bevételből részesedik? Nekem ez gyanús. Nem az az alkalmazott, aki be van jelentve mint alkalmazott? Lehet, hogy a családi gazdaságban ez is máshogy van.
Én itt is nézegetném.
http://www.google.hu/search?q=foglalkoztat%C3%A1si+jogviszony&rls=com.microsoft:hu:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SKPB_hu
Van olyan, hogy segítő családtag.
A két kiskorú kivételével én a többit beírnám.
Akkor így 7 fő.
A válaszra több napot kell várni. Lassúak, mint idén az őszi kelés.
Pl. a 17. hozzászólásomra ha tudnál válaszolni azt megköszönném. Feltettem az nfa honlapján is a kérdéseimet, de semmi válasz, sőt az nfa@nfa.hu -ra is, de idáig semmi...
Elég sokba fog kerülni és lehet kidobott pénz lesz, mert csak 1 nyertes lehet. Rengetegen pályáznak. Mindenhova igazolás kell 4 példányban(eredeti v. ügyvéd által ellenjegyzett) már több tízezer Ft-ot költöttem csak az igazolásokra. Minden feltétel bizonyos pontot ér, viszont a szöveges gazdálkodási tervre annyi pontot adnak amennyit akarnak. Itt van egy szabad mozgásterük a pontozóknak, annak adják akinek akarják...
Válasz #19. hozzászólásra
Sajnos éppen ez az, hogy nincs hozzá semmi útmutató és nem is mondanak meg semmit. Igen, titkos, olyannyira, hogy még egy titoktartási kötelezettséget is aláiratnak veled! Nálunk lassan lejár a beadási határidő is. Mindenre az a válasz, hogy nem adhatnak felvilágosítást! Van egy ügyvédi iroda aki ezzel van megbízva, de csak e-mailben lehet kérdezni, de többnyire azt a választ adja nagy sokára, hogy nem az ő kompetenciája! MGSZH, MVH sem tud semmit. Akkor kihez forduljunk?
Válasz #16. hozzászólásra
Konkrétabban arról van szó, hogy kérik a foglalkoztatottak számát beírni. Családi gazdaság vagyunk, összesen 9 fő (őstermelők).
2 fő kiskorú, 1 fő nyugdíjas, 2 fő akinek van más munkahelye is, 3 fő aki fizeti az őstermelői járulékokat, 1 tanuló. Most akkor ki a foglalkoztatott a pályázat szempontjából? Sehol nem tudnak rá válaszolni...
"Munkaszerződés alapján kell-e a gazdálkodó család tagjának teljes foglalkoztatását biztosítani?
Mind munkaviszony alapján, mind enélkül lehet a teljes foglalkoztatást biztosítani.
A gazdálkodó család tagja, amennyiben munkaviszony alapján végzi tevékenységét a családi gazdaságban:
az őstermelői adókedvezményeket nem veheti igénybe,
munkaviszonya alapján a családi gazdaságban állandó alkalmazottnak számít (ezért a támogatás igénybevételi feltételeként előírt legfeljebb 3 fő alkalmazotti létszámba beleszámít),
ugyanakkor a munkaviszonyból származó előnyöket (pl. nyugdíj) megszerezheti."
Akkor mi jók vagyunk, hogy az előzetes 80-100ból nem jelent meg csak 50 kb... Azért arra ráfigyelek, hogy azokon a földeken kik fognak forogni a gépekkel jövőre...
Nálunk is van pár kisebb nagyobb darab, de vannak olyanok amik 14 hektáros blokk és ilyen 0,5-0,6 hektárokból áll össze, meg van benne pár 1-2 hektáros. Sok darabban van igaz közelebb egymáshoz de akkor is. Meg volt fenn előzetesben két 7-8 hektáros darab azok most meg sem jelentek.
3003 hozzászólás
Válasz #49. hozzászólásra
Jogtalan földhasználat? Hmm. Ha júniusban lesz eredmény, és az új gazda learatja mondjuk a búzát, akkor lesz anyázás rendesen!
Válasz #47. hozzászólásra
Egyik idős gazda társ azt mondta ötven felett senkinek nem adna, nem értetünk egyet én száz fölött mondtam.Ezekből lenne felzúdulás.
Válasz #50. hozzászólásra
A 113/2009 FVM rendelet melléklete tartalmazza, hogy mi számít szakirányú végzettségnek. Erre keress rá a neten.
Válasz #40. hozzászólásra
a mezőgazdasági gépésztechnikus is jó?
Válasz #48. hozzászólásra
Nekem egy agrármérnök mondta,aki tud mindent,hogy a médiába már volt szó róla,mindenki vessen,mivel ez elfog húzódni.
Válasz #46. hozzászólásra
Na azok szívnak majd óriásit, ha nem ők nyernek! Úszott a cucc.
Válasz #41. hozzászólásra
Szívemből szóltál! Uff! Főleg a szomszédoknak való felajánlásról. 3-5Ha alatt mindet a szomszédnak adnám.
Válasz #44. hozzászólásra
Itt nemigen van parlagon,nagyrésze,felszántva,bevetve.
Válasz #44. hozzászólásra
Itt még búza tarló van............és 2 m-es gaaz............
Válasz #43. hozzászólásra
Nahát ez meg a másik! Ja. Ott vannak a földek parlagon, kukoricaszárasan!
Válasz #41. hozzászólásra
És azokon a földeken mi lesz amiket nem műveltek nyár óta ???? Felénk ha tavaszra lesz is talán valami(bár kétlem)itt nem kell ezeken a földeken csinálni semmit, mert itt a tavaszi földmozgatás az a magágykészítő gépek használatánál meg áll nem, hogy alapművelést csinálni !!!
Kicsit mindíg izgulok, mikor segíteni akarnak rajtunk a vezetőink.
Van egy éppen idevágó közmondás:
„félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is”
Ez a pályázat már megint tele lesz korrupcióval.
Eleve a menetele az egésznek, húzzák csak az időt. Aki meg tényleg megérdemelné nem jut hozzá. Eleve ezeket a kis darabokat fel kellett volna ajánlani a két szomszédnak és ha azoknak nem kell csak akkor kiírni. Kész vicc most már az egész, hogy szeptember óta ígérgetik. Mit csináltak négy hónapig???? Mert ezt az anyagot amit eddig kiadtak egy hét alatt meg kellett volna csinálni. Mire ennek eredménye lesz a kukoricát is el kell vetni, de ha volt olyan aki bevállalta és bevetette búzával, árpával lehet learatja mire döntés lesz. Arról nem is beszélve ha nem lesz eredmény május 15-ig a földalapút ki fogja beadni a területekre????
Válasz #38. hozzászólásra
Mezőgazdasági, jó az aranykalászos is.
itt a szolnoki nfa nál 2 napra előre be kell jelentkezni mert annyian vannak a jelentkezők!!! nem tom megéri e pályázni!!!
hali
nem tudjátok milyen végzettség szükséges a pályázathoz?
Válasz #36. hozzászólásra
rdekes pályázat,előre egy csomó pénz,bevállalni foglalkoztatotti létszámot,ami nem kis pénz fentartani,utánna még egy csomó állatot a nyakunkba venni,ami jó sok esetbe csak mínuszt termel.Akkor hol a segítség?
Válasz #35. hozzászólásra
És a bevállalt foglalkoztatotti létszámot,hány évig köteles megtartani?
Válasz #34. hozzászólásra
Igen vannak változások. De azt meg tudják indokolni.
Mi meg el nem hisszük.
A foglalkoztatottra a kérdés személyre szólóan továbbítva.
Érekes dolgok történnek a világban.
A helyi honlapon a jegyző szeptemberben felhívta a figyelmet az NFA várható páylázatára, közzé is tette helyrajzi szám szerint, hogy mely területek lesznek benne a pályázatban.
A pályázat megjelent, de abban ez a 2 terület nem szerepel, mint ahogy egyetlen más terület sem a faluban.
Úgy látszik, időközben megfogyatkozott az állami tulajdon...
Válasz #32. hozzászólásra
Milyen alkalmazott az, aki nem fizetésért dolgozik, hanem a bevételből részesedik? Nekem ez gyanús. Nem az az alkalmazott, aki be van jelentve mint alkalmazott? Lehet, hogy a családi gazdaságban ez is máshogy van.
Válasz #31. hozzászólásra
Én itt is nézegetném.
http://www.google.hu/search?q=foglalkoztat%C3%A1si+jogviszony&rls=com.microsoft:hu:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SKPB_hu
Van olyan, hogy segítő családtag.
A két kiskorú kivételével én a többit beírnám.
Akkor így 7 fő.
A válaszra több napot kell várni. Lassúak, mint idén az őszi kelés.
Válasz #30. hozzászólásra
Pl. a 17. hozzászólásomra ha tudnál válaszolni azt megköszönném. Feltettem az nfa honlapján is a kérdéseimet, de semmi válasz, sőt az nfa@nfa.hu -ra is, de idáig semmi...
Válasz #28. hozzászólásra
Mikor itt volt a Miniszter azt mondták, hogy nem kell hozzá szakember. Ki tudja a gazda magának is tölteni.
Nekem is lesz vagy két ügyfelem, aki fog pályázni.
Ha tudok segítek a itöltésben.
Írdd meg melyik megye.
Válasz #21. hozzászólásra
Amikor megnyitottam a topikot előtte beszéltem a megyei vezetővel.
Nagyon korrekt és segítő kész volt.
Küldd el emilben hogy miket akarsz az nfa-tól megkérdezni!
Nekem talán sikerülni fog.
A kérdéseidet tedd fel a www.nfa.hu oldalon is.
Én meg személyesen.
Így ketten együtt talán lesz esélyünk.
Válasz #27. hozzászólásra
Én kínlódom vele, most is ezt csinálom...
Sajnos nem ismerek olyan céget aki konkrétan ebben jártas lenne.
Válasz #26. hozzászólásra
Magad csinálod, vagy csináltatod erre szakosodott céggel?
Válasz #24. hozzászólásra
Elég sokba fog kerülni és lehet kidobott pénz lesz, mert csak 1 nyertes lehet. Rengetegen pályáznak. Mindenhova igazolás kell 4 példányban(eredeti v. ügyvéd által ellenjegyzett) már több tízezer Ft-ot költöttem csak az igazolásokra. Minden feltétel bizonyos pontot ér, viszont a szöveges gazdálkodási tervre annyi pontot adnak amennyit akarnak. Itt van egy szabad mozgásterük a pontozóknak, annak adják akinek akarják...
Válasz #23. hozzászólásra
A bérbevett föld minden második hektárja után 1 nagyállat egység (pl. 1 tehén), 10 ha föld=5 tehén
Válasz #21. hozzászólásra
Korrekt.
Megint adtak valamit ami használhatatlan. Aztán később meg verik a mellüket, hogy ők bezzeg...
Szerintem mi is neki fogunk szaladni, hátha...
Azért jó lenne némi infó, mert így elég nehézkes a dolog.
És az állatos dolog az még benne van hogy be kell állítani X hektár földhöz 1 vagy 2 vagy nem tudom hány lábas jószágot?
Válasz #17. hozzászólásra
Ha tényleg nem titkos akkor írhatnál némi infót a pályázati csomagból.
Pl a pontozási rendszer sokunkat érdekelne.
40 ropi elég sok ahhoz, hogy az ember megtudja, hogy esélytelen.
Válasz #19. hozzászólásra
Sajnos éppen ez az, hogy nincs hozzá semmi útmutató és nem is mondanak meg semmit. Igen, titkos, olyannyira, hogy még egy titoktartási kötelezettséget is aláiratnak veled! Nálunk lassan lejár a beadási határidő is. Mindenre az a válasz, hogy nem adhatnak felvilágosítást! Van egy ügyvédi iroda aki ezzel van megbízva, de csak e-mailben lehet kérdezni, de többnyire azt a választ adja nagy sokára, hogy nem az ő kompetenciája! MGSZH, MVH sem tud semmit. Akkor kihez forduljunk?
Válasz #18. hozzászólásra
Köszi, majd böngészgetem!
Biztos van kitöltési útmutató is hozzá, az ide vonatkozó részt ha beírnád (ha nem titkos)akkor könnyebb lenne értelmezni.
Ezek szerint van ahol már a csomagot is meg lehet venni.
A csomagról tudsz mondani pár dolgot, vagy titkos és csak vásárlás esetén tudhatja meg az ember.
Talán a mimi segít.
http://www.mimi.hu/gazdasag/foglalkoztatott.html
Válasz #16. hozzászólásra
Konkrétabban arról van szó, hogy kérik a foglalkoztatottak számát beírni. Családi gazdaság vagyunk, összesen 9 fő (őstermelők).
2 fő kiskorú, 1 fő nyugdíjas, 2 fő akinek van más munkahelye is, 3 fő aki fizeti az őstermelői járulékokat, 1 tanuló. Most akkor ki a foglalkoztatott a pályázat szempontjából? Sehol nem tudnak rá válaszolni...
Válasz #15. hozzászólásra
Bocsáss meg... lehet elhamarkodottan válaszoltam.
"Munkaszerződés alapján kell-e a gazdálkodó család tagjának teljes foglalkoztatását biztosítani?
Mind munkaviszony alapján, mind enélkül lehet a teljes foglalkoztatást biztosítani.
A gazdálkodó család tagja, amennyiben munkaviszony alapján végzi tevékenységét a családi gazdaságban:
az őstermelői adókedvezményeket nem veheti igénybe,
munkaviszonya alapján a családi gazdaságban állandó alkalmazottnak számít (ezért a támogatás igénybevételi feltételeként előírt legfeljebb 3 fő alkalmazotti létszámba beleszámít),
ugyanakkor a munkaviszonyból származó előnyöket (pl. nyugdíj) megszerezheti."
Válasz #14. hozzászólásra Pedig mindig az önfoglalkoztatásról papolnak...
Válasz #13. hozzászólásra
Nem minősül foglalkoztatottnak.
Tudja e valaki, hogy foglalkoztatottnak minősül e a családi gazdaság tagja? Előre is köszönöm!
Válasz #10. hozzászólásra
Akkor mi jók vagyunk, hogy az előzetes 80-100ból nem jelent meg csak 50 kb... Azért arra ráfigyelek, hogy azokon a földeken kik fognak forogni a gépekkel jövőre...
Itt 800 ha körül van extra föld,erre 17 ha vizállást kinálnak.
Válasz #9. hozzászólásra
na ja,de nálunk több 100 heki hiányzik az előzeteshez képest
Válasz #3. hozzászólásra
Nálunk is van pár kisebb nagyobb darab, de vannak olyanok amik 14 hektáros blokk és ilyen 0,5-0,6 hektárokból áll össze, meg van benne pár 1-2 hektáros. Sok darabban van igaz közelebb egymáshoz de akkor is. Meg volt fenn előzetesben két 7-8 hektáros darab azok most meg sem jelentek.
Válasz #2. hozzászólásra
A kp meg mindent üt,mint a jóker a kártyában .
Emlegetnek valami titoktartási nyilatkozat aláírást ezzel kapcsolatban
Budapest, Borsod, illetve Vas megye sincs feltöltve.
Válasz #1. hozzászólásra
nyugatról keletre??
nem tudom milyen iránytűt használnak
vas megye üres
komárom, győr moson csak 1-1 alibi tétel
Válasz #2. hozzászólásra
Pályáat író cégek,már csinálják,és kezükben az anyag.Felkell hívni valamelyiket.