Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Vihar előtti csend? A FAO szerint most stabilak az árak, de a piac továbbra is kiszámíthatatlan
A növényi olajok jegyzésének növekedése ellensúlyozta a búza, a kukorica, a rizs..._fill_540x300_0.jpg)
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
407 hozzászólás
Egy kis tápkockázás, egy közel 60éves tápkockázó géppel.
Kedves fórumozók, yoom paradicsom magot keresek, kereskedésekben nem lehet kapni, gondoltam ha van valakinek pár szem megpróbálnám...
Válasz ferencz.zsolt1017 #404. hozzászólásáraMi a command + dual- t használtuk de nem tetszett mert megfogta a palántokat is a növésben
Válasz Balázs. #403. hozzászólásáraAzzal gondoltam kombinálva.
Válasz ferencz.zsolt1017 #401. hozzászólásáraSharpen (Stomp) - al szerintem jobban jársz
Válasz ferencz.zsolt1017 #401. hozzászólásáraTökben használjuk.
Filmréteget képez.
Mihelyt belemész, megkapálod, megpiszkálod vége a hatásának.
Tehát előtte szerintem felesleges.
command 48ec-t használt már valaki paradicsomban palántázás előtt?
Válasz Tom250 #398. hozzászólásáraVagy ha hirtelen nagymértékben változik a hőmérséklet akár lefelé is,legalább 5 fokos nagyságrendben,akkor is érdemes nyomni a kalcium lombtrágyát.
Válasz Tom250 #398. hozzászólásáraIlyenkor én is adok lombon keresztül kalciumot, de így is dobál el virágokat, bár nem is csoda ekkora hőségben.
Válasz Mpista70 #396. hozzászólásáraA fejlődése annyira nem is, de 28-30°C léghőmérséklet vagy 22°C talajhőmérséklet felett nem képes hatékonyan felvenni a kalciumot, ezért ilyenkor érdemes kalcium lombtrágyázni, különben nagyon sok lesz a csúcsrothadás és a virágokat is hajlamos ilyenkor eldobálni.
Én most ez a hülye meleg miatt hetente fújom kalciummal.
Válasz Mpista70 #396. hozzászólásáraVan benne valami. Azt tudom hogy nagy melegben eldobja a virágokat és hiába virágzik, nem lesz termés.
Azt olvastam, hogy a paradicsom se szereti a nagyon nagy melegeket. 30 fok felett szinte leáll a fejlődése. Erről valamit tud valaki? Köszi.
Én csak saját fogyasztásra termelek vagy 20 tövet

Idén egész jól sikerült a paradicsom!

Tisztelt Fórumtagok.

Segitséget kérnék paradicsom palántákkal kapcsolatban. A napokban azt vettem észre hogy a paradicsom palántáimon világos zöld foltok jelentek meg. Csatolok róluk fotókat. Az érdekes hogy eddig csak az egyik -névszerint a Pavlina- fajtán jelentkeztek a tünetek bár közvetlen közel van más paradicsom fajta palántákhoz. A palánták a fóliában vannak és a napokban nem szellőztettem a szeles idő miatt igy a páratartalom magas volt. Meg tudná mondani valaki hogy mi lehet a palánták baja? Talán vashiány? vagy virus? Üdv Gábor
Üdv!

Szeretnék segítséget kérni, balkon ládákba ültettünk 3 különféle paradicsomot. Mindegyiknek a levelén (Csak a levelén) a képen látható betegség jelent meg. Mi lehet ez? (Én gombás megbetegedésre gyanakszok.)
Előre is köszönöm!
Válasz R Sándor #389. hozzászólásáraParadicsomvész
ha ennyire elkapta már nem lehet védekezni
Egyébkén lentebb van róla szó.
Válasz R Sándor #389. hozzászólásáraA gyökerét rághatja valami ,egy satnyábbat húz ki, és nézd meg a gyökereit jó alapoasan
Jó napot. Valaki segítene abban hogy mi a baja ennek a paradicsom nak minden este öntözöm mert aszály van.de csak locsoloval és a levelét próbálom szárazon hagyni.M I ez gomba ?? Atka?? Vagy csak " megég a napon ??
esetleg valami szer ajánlást is elfogadok.
Válasz Gatti #386. hozzászólásáraIgen lehet
Válasz Gatti #383. hozzászólásáraPucér csiga?
Válasz Nagymami #385. hozzászólásáravannak a környéken fekete rigók, költenek is, ők lehetnek?
Válasz Gatti #383. hozzászólásáraValamilyen madár csipkedi le általában éjszaka
Válasz Gatti #383. hozzászólására
Sziasztok!

Hátha tud valaki segíteni, valami eszi a paradicsom palántát de csak az egyik fajtát, már 6 ot megtépázott abból 3 ból csak a szára maradt. Raktam ki csiga mérget, lefújtam mospilannal egyik sem használt. Ma reggel még 3 palánta teljesen ép volt délután amikor haza értem a melóból már félig le volt rágva a levele, de mintha nem tudta volna teljesen lerágni. Azért is bosszantó mert vettem a magot netről és én nevelgettem. És érdekes hogy a többi palántát eddig nem bántotta pedig egy helyen van, ötlet esetleg?
Íme pár kép.
[kep1
]
Válasz Erdőjaro #381. hozzászólásáraAmistar
Sziasztok!
Paradicsomvész ellen rövid élelmezésügyi várakozási idejű szert milyen ajánlotok?
Paradicsom szedést csomagolást üvegházi munkálatokat 5-10 főig csongrád megye területen
06206108304
Uraim, hátha valakit érdekel!
Lenne eladó 300 db Magnus F1 paradicsommagom.Most rendeltem, ki se volt bontva a csomag. Nagyon jó fajta, fólia alatt termesztve volt év, hogy paradicsomvész ellen meg se kellett permeteznem. Jól bírja a hideget is. Féldeterminált. Aki többet akar róla tudni, nézzen utána. Csak 500-as csomagot sikerült rendelnem, nekem ennyi nem fogy el soha, eladásra nem termesztek már.
A zsebe14@freemail.hu címre írjon, akit esetleg érdekel.
Köszönöm.
Sziasztok!

Paradicsom bio termelésével foglalkozik valaki fóliában?
Válasz UE-28 #345. hozzászólásáraVégül elvetetted? Szabadföldbe vetem, ötletet adtál! Erre rá volt írva a fajta. Nem hibrid. Nagyon finom.

Válasz Matyi50 #375. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz kata.szabóné #373. hozzászólásáraKarate rovarölőszer.
Sajnos nem lesz elegendő,nagyon feladja a leckét ,mert új bogár repül az esetleg lepermetezett helyére pár nap mulva ,nameg nem lehet hosszu hatástartamu szerrel permetezni a paradicsomot.
Válasz kata.szabóné #373. hozzászólásárakalcium hiány !
Válasz Matyi50 #372. hozzászólásáraMost így visszaemlékezve a kapron volt piros poloska, de most néztem meg a kertbe 1 db. barna poloskát láttam a paradicsomokon.Mivel védekezzek ellen, mert minden darabot megrág?
Válasz kata.szabóné #369. hozzászólásáraEz bizony poloska kártételnek tünik.
Válasz Rranbax #370. hozzászólásáraNem látok rajta házas csigákat, már régen nem láttam kopasz csigát a kertbe. Csak az baj, hogy ezek nem friss sebek. De ha mégis csiga,mit tudok ellene tenni?
Válasz kata.szabóné #369. hozzászólásáraEz ragasnak tűnik.. Kopaszcsiga és társai
Üdvözletem!
Egészséges lombozat mellett pettyesednek a bogyók.
Hetente kap CalbitC-t, hetente van kezelve gombaölővel,emellett patent kálit is kap. Mégis mi lehet a baj?
Válasz Rranbax #366. hozzászólásáraAjaj,még ilyen nem fordult elő.Néhány db van a kertben de jó lenne,ha maradna is belőle.
Válasz Garfield #365. hozzászólásáraKöszi megpróbálom.
Válasz Földönfuto #364. hozzászólásáraAkár pár óra alatt is tönkre teszi az állományt. Ez friss fertőzés nem a palántaval jött
Válasz Földönfuto #364. hozzászólásáraTanos-sal talán menthető
Válasz Garfield #363. hozzászólásáraHello. Lehet ellene védekezni,vagy már a palánta ilyen volt?
Válasz Földönfuto #362. hozzászólásáraFitofóra,paradicsomvész.
Mi lehet ez?Egyik napról a másikra igy néz ki.Néhány tő van a kertben,már három igy járt.

Válasz Matyi50 #360. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segítséget! Van Valami Ca tartalmú levelre felvihető oldaton, akkor raszorom! Gondolom hetente az is mehet rá! A ferticar vagy a voldungert ajánlod inkább? Mégegyszer köszönöm! Fűszerpaprikára se adjam a petisót?
Válasz hatine #359. hozzászólásáraA pétisót hagyd el, speciális paradicsomhoz való oldatozható műtrágyát keress. Nagyon fontos a kalcium jelenléte ,ami a pétisóban van ugyan,de a nitrogén formája már nem mindegy,illetve minél kevesebb magnéziummal azt mondják a nagyokosok. Az óriás paradicsomok amugy is nagyon nehezen záródnak,kényesek emiatt.
Üdv! Kis kertben próbálkozom ökörszív parival. Sajnos minden évben megrothad a csúcsánál! Több félét szoktam palantalni, a többi szép és jól is terem. Szabadföldön van. Rendszeresen öntözöm, hetente tapsózom. (Ferticar, petisó) nagyon kevés köt meg az is rothad! Ezt is ugyanúgy kell kacsolni, tekerni mint a többit? Ha tud valaki segíteni megköszönném!
Válasz ND #357. hozzászólásáraIgen, a Búzán voltam, volt sok fajta, de olyan ami nekem kellett volna nem volt.
Piros koktélpari, mondtam az eladónak, hogy mivel gyerek fogja enni, a legédesebbet adja.
Remelem olyan lesz