Hirdetés
Fórum
- Akkumulátorok új
- Papírok nélküli traktor újra forgalomba helyezése új
- Massey Ferguson traktorok új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Paradicsom termesztés új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
Cikkajánló
Hirdetés
1537 hozzászólás
Válasz emcett #536. hozzászólásáraPl Matrix 430 20cm-t tud
Válasz FORNÁDMAG Vetomagtermelte #531. hozzászólásáraHa valakinek nem kell a 2-3 cm (RTK), hanem elég a 20-30 cm, annak milyen lehetősége van?
Válasz atisgyulai #534. hozzászólásáraKétoldalú ragasztószalagot lehet külön is venni, egy fémlapot felragasztasz vele a tetőre és kész.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ki hogyan oldja meg műanyag felületen az antenna felfogatását?
Adtak hozzá 3M kétoldalú ragasztót, de az gondolom egyszer használatos.
A mátrix-hoz ha jól tudom adnak egy fémlapot is, ami felragasztható, és azon megáll a mágnes. De a mojo-hoz nem adtak, egy sima lemezdarabot meg csak nem akarok odabiggyeszteni a traki orrára. A rozsdamenteshez meg nem fog a mágnes.
A másik dolog: a traki tetejére helyezett antennánál az egyenetlen talaj miatt nagy az oldalra billegés,
a motorháztető viszont nem vízszintes, hanem ívesen fut elölre lefelé. Ez befojásolhatja a pontosságát?
Válasz a2457 #532. hozzászólásáraMindegyik 300-400eFt-os sorvezető tudja ezt a funkciót. Ebből 300eFt a 20! cm pontos GPS, a többi meg a szoftver és kijelző
létezik olyan kütyü ami azt csinálja hogy ahogy megyek, x időnként vagy méterenként rögzíti a gps pontot, és amikor a kövi soron jövök csak annyit csinál hogy egy beállított sortávot kiszámol nekem gps pontokra és valahogy jelzi ha nem párhuzamosan megyek?
lehet LED , vagy pittyegő vagy istentudja bármi.
precizitás +- 10 centi elég.
azért kéne mert altalajlazításnál nekem 2.6-2.9 közt kéne lennem, de sok a tuskó és egyebek, azt se nagyon látni hol jött az ember az előző sorral, nem hogy párhuzamosat menni vele. aztán művelésnél nagyon cinkes ha nagy az ingadozás.
Válasz djohn #528. hozzászólásáraAzt azért említsük meg, hogy ezekhez még nagyon sok minden kell a használathoz, Pl. kiépített bázisállomás, (aminek a fizikai megvalósítása sem egyszerű, legyen őrzött helyen, legyen jó műholdas térerő, legyen internet, stb.) amely képes átküldeni az adatokat a rovernek, tápegység, tablet, BT stb. és hogy a valóságban egyébként milyen vételt produkálnak....
Válasz Sanyee #529. hozzászólásáraVagy esetleg ez?
NS-HP : RTK Capable GPS/GNSS Receiver
Válasz djohn #528. hozzászólásáraKis barkácsolással inkább ez. Igaz még 2-3 hónap a hivatalos forgalmazásig.
Kb. 100-110 e.
https://shop-emea.u-blox.com/en/eur/3~322~EMEA/Evaluation-kits-tools/Application-boards/C94-M8P-RTK-application-board
Konyhakész RTK 513 USD-ért.
REACH RTK
71 USD kedvezmény van ebbe az árban még ma használható kuponnal: reach4th
140-150e forintért szerintem barátságos ár annak, aki nem akar/tud hekkelgetni csak rádugná a telefonjára.
Itt a vége!
Én màr nem keresgélek tovàbb!
Válasz Pumás195 #521. hozzászólásáraNem lenne rossz, csak a gép ezt dobta ki: "Megadott település 388 km távolságra található a hirdető településétől".
Válasz Pumás195 #523. hozzászólására6800 €
Válasz Batka #522. hozzászólásáraŐszre tervezzuk az autokormany vasarlasat, a hidraulikaba szerelt elegge huzos lenne, így a kormanyra szerelt rendszert tervezzuk (nem a dörzskerekeset).. Most a Trimble-nek kijott ez az uj nav ||| controlleres autokormanya es ezt a vezerloegyseget hasznaljak a hidraulikakorbe szerelthez is, csak árat nem tudni még! http://agromatic.hu/trimble-term/autopilot-motor-drive
Válasz Pumás195 #521. hozzászólásáraMilyen kormányzással dolgozik, hidraulikakörbe épített, vagy a kormányra telepített?
Pont ezen töprengek én is, hogy hogyan lenne érdemes megoldani.
Válasz atisgyulai #519. hozzászólására2012-ben vásároltuk, kihasználtság miatt eladó, mert vettünk egy CFX-750est auto szakaszolás, meg auto kormány végett..
Youtubon van sok vidi, hogy mükszik egyszerű a kezelése!
Válasz Pumás195 #518. hozzászólásáraKicsit visszakerestem.
Hús Futár keresett szerelőt 500-ashoz. Mégegyszer bocs.
Válasz Pumás195 #518. hozzászólásáraBocsánat!
Tényleg benéztem a dolgot!
Mennyi idős, ill. miért eladó? Nincs rá szükséged, vagy már továbbfejődtél ebben a témában?
Jó lenne egy ilyet is munka közben látni. Ez a mátrix így elsőre nem nagy durranás.
Válasz atisgyulai #516. hozzászólásáraHát akkor te valamit elnéztél, én biztos nem kerestem hozzá szervízt!!
Válasz Batka #515. hozzászólásáraKölcsönben van nálam itt egy mátrix 430-as.
Most tankolok, meglátjuk mit tud.
Bár összehasonlítási alapom nincs, azért valami majdcsak kiderül róla számomra is.
Válasz Pumás195 #514. hozzászólásáraKöszi, de inkàbb nem.
Ha jól emlékszem, nemrég még szervizt kerestél hozzá! (Javíts ki ha tévedek)
Válasz Szeni #510. hozzászólásáraNálam is van egy teejet, igaz kverneland címke alatt, de saját (szubjektív!) véleményem szerint a nyomában sincs a trimble-nek. De kinek a pap, kinek a papné!
Válasz atisgyulai #508. hozzászólásárahttp://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/egyeb/agrarinformatika-gps/trimble-ez-guide-250-sorvezeto/h_6600714
Válasz atisgyulai #512. hozzászólására"alap kütyüt" ne vegyél az még műtrágyára se jó tapasztalatom szerint!
Válasz Batka #509. hozzászólásáraSajnos több ezres már nem fér bele, ez a plafon. Meg ki sem tudnám használni. De azért valami alap kütyü jó lenne. A lényeg hogy megbízható legyen.
Válasz Praetor #505. hozzászólásáraA gyártó szerint igen, de biztos komolyabb vassal kell összeszerelni.
Szerintem a kezdő készlettel valami ilyen oldható meg, csak 2x kissebbe is elég:
https://www.youtube.com/watch?v=XLr53QVdKYg
A művelt tábla szélén valahol lerakni a bázist.
Válasz Batka #509. hozzászólásáraNekem attól jobban tetszett a TeeJet ,és árban is jobb volt
Válasz atisgyulai #508. hozzászólásáraInkább tegyél hozzá egy pár ezrest és vegyél egy Ez-guide 250-et...
Válasz papa maci #506. hozzászólásáraAz agrogazda már le is vette a honlapjáról. A magtàrnál még van kettő raktáron.
Annyira nem ócskavas árat mondott. 1100€+még a kupa adó!
Pedig most sürgősen kellene nekem valami, (1-2 napon belül) mert a búza kezd rozsdásodni, és nem akarok benne össze vissza kavillózni.
Lehet hogy mátrix 430 lesz belőle.
Véleményetek szerint Alföldre érdemes megvenni a drágább antennával (rxa30), vagy ugyanannyit tud a patch antennával is?
Vagy esetleg valami mást tud még valaki ajánlani 3-4 kiló közötti bruttó árban?
Válasz Praetor #505. hozzászólásáraÉs csak az Alföldön.
Inkább a netes, két SIM-kártyás verzió.
Válasz atisgyulai #504. hozzászólásáraAkkor "ócskavas" árban. Mivel kivonul az ágazatból. Onnan kezdve mi a garancia az esetlegesen felmerülő gondokra-alkatrész utánpótlásra. Vagy megindul a sufni meló....Nekem így felejtős !
Válasz MrPoke #502. hozzászólásáraURH-val "elszól" 20km-re? Gondolom azért jó magasra kell majd tenni, és a toll méretű urh antenna helyett valami komolyabbra is szükség lehet. Nem?
Üdvözlet mindenkinek!
Az imént beszéltem egy Leica forgalmazóval, aki azt mondta hogy kivonul a cég a mezőgazdaságból, és már csak a készleten lévő párhuzam- és sorvezetőket lehet megvásárolni.
Hallott már erről valaki közületek?
Ill. a kérdésem még, hogy érdemes-e így enek tudatában ezt a márkát választani?
Mi lesz valyon a garancia- és szervizháttérrel, a szoftvertámogatással (nyilvánvaló a további fejlesztések megszűnnek) az alkatrészellàtással? (gondolok itt kábelre, antennára, stb.)
Màr rábeszéltem magam egy mojomini2-re, és tessék, mikor venni akarom .....
Válasz MrPoke #502. hozzászólásáraNem is akartam. Ezek még csak a demodarabok, később lesz a start.
Az a 7P model sem rossza az egy méteren belül!
Válasz Sanyee #501. hozzászólásáraEbből ne vegyél. Várom az integrált egységet.
És igen 2 kell. De több gazdának 20k-en belül elég 1 bázis.
Bár én mindenféleképpen megvárom az első teszteket.
Válasz MrPoke #500. hozzászólásáraEbből kettőt kell venni ha jól tudom.?
Írja is, hogy rover meg base funkcióval van külön.
https://shop-emea.u-blox.com/en/eur/3~130~EMEA/Position-Time/High-Precision-GNSS/NEO-series
189 euro az RTK képes GPS modul, kb hasonló áron várható a board.
https://rtklibexplorer.wordpress.com/
Hamarosan várható egy RTKGPS+ is amiben a blog-ban leírt módosítások egy része megtalálható lesz.
Válasz MrPoke #497. hozzászólásáraHelló, igen hajó antenna, aszzem 26 dollár volt.
Válasz الصورةمحرك #495. hozzászólásáraSzép munka, az antennáról írnál picit többet? Ez a kb 10eft-os hajó antenna?
Válasz Bárány #494. hozzászólásáraAz RTKGPS+ nekem is szeret vacakolni, többszöri csatlakozási próba után képes jól menni.
Az ublox5 evk nem feltétlenül használ PL2302 USB/TTL(rs232) modult, próbálkozz meg valami más USB-s gps programmal.
Látom mindenki oszogatja a tapasztalatait. Én is leírom. Én házilag raktam össze e Ublox-os vevőt Mr.Poke segítségével. Az antenna egy kinai, a vevőt egy ilyen dobozba raktam. Sok állítgatás után igaz, de szerintem nagyon jó lett. Már permeteztem is vele, naprát vetés után, jól vezet a sorra, meg búzát ami művelőutasan van netve, ott is jól vezetett, és volt egy kissebb darab ami nem volt művelőutas szerintem ott is rendben vezetett. Sanos nem csináltam Agribus-os képeket.
Válasz MrPoke #469. hozzászólásáraElakadtam (ismét). Sem a PL2303 GPSInfo, sem az RTKGPS, nem látja az USB-s ublox 5-öt, de az Agribus meg igen.
WTF?
Válasz csoppika #491. hozzászólásáraMi a hiba? Lehet, hogy csak odacsípték az antennakábelt, vagy valami hasonló apróság.
Meg kell nézni, ki kell próbálni egy másik antennával és kábellel!
Válasz Sanyee #490. hozzászólásáraEgy helyben állva nem mászkál a helyzeted?
Válasz Bárány #485. hozzászólásáraSzerintem a gazdája újonnan vette, de elmondása szerint nem tudtak vele dolgozni. Később volt rá pár vevő jelölt az ismeretségi körükből, de nem jutottak vele dűlőre...
Válasz opticum #489. hozzászólásáraGép tetejére. Csak 5Hz-n megy, kíváncsi vagyok mi lenne 10Hz. Biztos pontosabb lenne, de többet is fogyasztana.
Igen töltés nélkül ment, meglepő módon 3 órát is bírt!
Válasz Sanyee #487. hozzászólásáraA navilockot hova tetted a gépen?
A tablet gondolom töltés nélkül megy.
Válasz Sanyee #487. hozzászólásáraNekem is 10-12 műholdat szokott látni. 10hz-n próbálgattam. Átteszem a rábába kombizásra, hogy több órán keresztűl miként viselkedik.