Hirdetés
Fórum
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Japán kistraktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Agrárkamara új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor traktorok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
1537 hozzászólás
Válasz Arany Miklós #1186. hozzászólásáraHa nem lehet nyomvonalat menteni, akkir ugyanúgy az első nyomon kézzel vezetsz, felveszed az A-B pontokat, és onnan már be fog vinni a következő fogásokba. De csak RTK-val lesz ehhez elég pontos!
Válasz Bárány #1185. hozzászólásáraHogyan oldanád meg a visszatérést ha a vetés nyomvonala nem menthető, vagy hogyan kell menteni? Én csak a területeket tudom vele tárolni azt hogy hol megyek azt idáig nem jöttem rá mi módon lehet. Ezért nem veszem meg a robotkormányt hozzá.
Válasz Arany Miklós #1184. hozzászólásáraRTK-ig bővíthető az is, és akkor már lehet sorközt is művelni. Ugyanazt a Novatel Smart 6L vevőt használja, mint a sorvezetők igen nagy része. (AgLeader, Teejet, stb-stb.)
Amúgy én se venném, de nem azért, mert nem jó (mert egyébként jó!), hanem, mert itthon tudtommal nincs háttere.
Válasz istvan97531 #1177. hozzászólásáraSzia! Felejsd el a farmnavigatort!!!!!!!
Gondolkozz picit. Később robotkormánnyal bővíthető, de mit érsz vele. Vetéskor felveszed az A B pontot elveted viszonylag egyenesen. Mikor mennél húzatni a nyomvonalat nem tudod visszatölteni. Nekem is itt a farmnavigator nagy csalódást okozott.
trimble fm 750 és semmilyen nagyfesz nem zavar,a pontossága fantasztikus...
Válasz zt323 #1181. hozzászólásáraKöszönöm de itt 1 föld van amin keresztül megy a nagyfeszültségú oszlop, meg a sm1 is azt olvastam tudja a +-30-40cm.
Nekem is majd műtrágyaszóráshoz kell.
Válasz karaszitomi89 #1179. hozzászólásáraÉn a DM1-et rendeltem.Egy hét alatt jött meg,utánvéttel.Jövő héten szerdán lesz kipróbálva.Akkor többet tudok róla.Azért a DM1,mert sok a nagyfesz.vezeték.
Válasz istvan97531 #1177. hozzászólásáraÉn az Ag Star-t használom, más készülékkel. Eddig nem volt vele gond.
Hello!
Van itt olyan aki haszmálja a Maschinery Guide sorvezetőt?
Azon gondolkodok az nekem bőven jó lenne, az SM1 re gondoltam az még elég jó árom van.
Mennyi idő még megérkezik az vevő és az antenna?
Köszönöm a választ.
Válasz istvan97531 #1177. hozzászólásáraNézzétek meg a trimble cfx 750, szerintem ezek komolyabbak, egy farmnavigator van az ismerősnek, nem rossz, de a trimble komolyabb
Farmnavigator G7 Plus monotor + Novatel Ag Star velemény???
Ezen gondolkodunk.
Válasz norbi444 #1175. hozzászólásáraEgyenlőre úgy néz ki, hogy jó, műkodik vele a trimble is, te mire akarod?
Válasz dr.T #1151. hozzászólásáraHalihó. Szemezgetek én is egy ilyen antennával. Sikerült tesztelni? Mik a tapasztalatok?
Müller kormánycserés cuccot használ vlk?
Mennyiért van ez?
Válasz karaszitomi89 #1172. hozzászólásáraHa a Qstarz-ról beszélünk, akkor úgyis le kell venni kikapcsolni, tölteni. Megoldás pl. egy Műa. doboz (kézkrém, kis ételes stb..) 2cm-es szivaccsal kibélelve, belevágva a vevő helye. Ezt a dobozt lehet állandóan a trakira csavarozni, és ha kell bele lehet rakni a vevőt. Nem esik le, nem ázik be...
Válasz Pont #1171. hozzászólásáraGondoltam rá,hogy a tetejére teszem és ha leesik vagy elkap az eső útközben vagy mindig szedjem le.
Válasz karaszitomi89 #1170. hozzászólásáraHát a legolcsóbb pontosítási lehetőséged, hogy a traki tetejére teszed az antennát, mindenki meg tudta eddig oldani. Esetleg a traki orrára annak is vannak előnyei és hátrányai. Én 10 évig használtam a qtarz-ot 1Hz-en pedig tudja a 10-et de a pontossága amúgy sem olyan hogy kellene a 10 Hz. Tudomásul kell venni, hogy az Egnos korrekció az 2 méter hivatalosan, rövid időtávon elvan 30-40 cm-en, de előbb utóbb kiugrik a hibája, összeadódva. Ezen tudnak szoftveresen is javítani, és giroszkóppal, gyorsulásmérővel stb tudnak javítani a profi sorvezetők, az androidosok nem ez a kategória....
Válasz Pont #1169. hozzászólásáraKöszi
Agriubus is jó csak a jel elvándorol a vevő az első ablakra van ragaszva máshogy nem tudtam megoldani.
Meg néha össze vissza mutatja ami már kész ,ezért gondoltam valami pontosabbra főleg ha megveszem akkor legyen jó,de elvileg a belső gps.el is működik.
Azt nem tudom,hogy amit adnak hozzá az miben más ugyn aúgy bluetooth elvileg 10Hz
Válasz karaszitomi89 #1167. hozzászólásáraA pontosság az antennától függ, a machinery sem lesz pontosabb mint az ingyenes, csak az mér területet, van vizuális szakaszolás, amit tovább lehet fejleszteni igazi szakaszolássá állítólag. A qstarz max műtrágyaszórásra jó. (Tavaly én is egész éveben az agribust használtam...)
Válasz karaszitomi89 #1167. hozzászólásáraCsodák nincsenek.
Amit még megtehetsz: olvasgasd vissza itt a fórumon az idevágó topicokat. Páran MrPoke fórumtársunk vezetésével összehoztak egy viszonylag olcsó és használható megoldást.
Válasz Bárány #1166. hozzászólására200-300ezret nem adok érte nincs annyi földünk hogy érdemes lenne enyire befektetni.
MaschineryGuide softvere mondtak 54000+Áfa
de akkor lehet marad az ingyenes,csak gondoltam veszek egy pontosabbat de ha azt mondod a vevő nem elég pontos akkor kár megvenni.
Válasz karaszitomi89 #1165. hozzászólásáraVegyél inkább Teejet Matrix 230-at!
Válasz Bárány #1164. hozzászólásáraKöszönöm a választ van egy pár sorveztető amit tesztelek ingyenes de az agribus navi néha elvándoról a vonalról ezért gondoltam csak a szoftvert megvenni de lehet azzal sem lesz jobb,a demó alapján elég jónak tünt kiprobáltam sok minden van benne AB görbe ,mert van néhány földünk ami nem teljes téglalap.
Egyszer irtak vissza ,hogy mennyibe kerül azóta semmi válsz.
Válasz karaszitomi89 #1163. hozzászólásáraJó hozzá, de elég megbízhatatlan, nem elég pontos.
Hello
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy a MaschineryGuide sorvezetőhöz mindegyik Bluetooth Gps jó vagy csak amit ők forgalmaznak?
Adtak árat magára a programra, mert tabletem van és vevőm is csak nem irtak még vissza,hogy jó e hozzá az enyém.
Qstarz BT 818XT
Köszönöm a válszt
Válasz agrotomi #1161. hozzászólásáraNagyon elszálltak az árakkal
Válasz Pilátus #1138. hozzászólásáraKértem árajánlatot az autómataszakaszolásra a MachineryGuide sorvezetőhöz ha érdekel valakit. Nekem sincs ilyenem. Valaki aki használja tudna infókat mondani? Azt írják, hogy beszerelést nem vállalnak de pofon egyszerű...
Akinek mechanikus a szakaszvezérlése:
Az elektormos szakaszoló szelepek ára 35 000-40 000 Ft + Áfa szakaszonként.
A kért termékek árai a következők:
- MachineryGuide DM1 csomag 7" tablettel: 329 000 Ft + ÁFA
- BSC Pres szakaszoló vezérlő - 5 szakaszra: 309 000 + ÁFA
Ajánlatunk 2018.10.10.-ig érvényes.
Válasz Bárány #1159. hozzászólásáraHopp!
Köszi, már hívom is :)
Válasz Zsolesz100 #1136. hozzászólásáraItt egy alap antenna pont neked.
Válasz MrPoke #1156. hozzászólásáraHelló!
Köszönöm szépen a választ!
A forgalmazó 40valahányezer+áfáért adja :(
Esetleg tudsz szerezni 20krül, mert annyiért vennék egyet :)
Ha nem akkor rendelek egy olyat amit mutattál.
Köszi
Válasz MrPoke #1156. hozzászólásáraHelló megy már a face oldalad?
Válasz Zsolesz100 #1150. hozzászólásáraEz egy felső kategóriás antenna.
Értéke kb 20eFt körül van.
Az RTKLib közösség erre az antennára esküszik. És ez neked is jó lehet.
TW4721-00
Válasz Zsolesz100 #1150. hozzászólásáraNekem amit csinállt a MrPoke kolléga ahoz azt hiszem 5 euro volt az antenna, még ki is próbálltam a trimblhez és viszonylag nem is volt rossz, csak már nagyobb volt a ide oda ugrállás a cm-kel
Válasz dr.T #1153. hozzászólásáraBaszakodik ez a szar
Válasz Zsolesz100 #1150. hozzászólására[kep1]en ilyet rendeltem és egyenlőre jónak nez ki, de majd akarok csinállni tesztet ugyan abba a nyomvonalba mit mutanak az antennák
Válasz Zsolesz100 #1150. hozzászólására[kep1]en ilyet rendeltem és egyenlőre jónak nez ki, de majd akarok csinállni tesztet ugyan abba a nyomvonalba mit mutanak az antennák
Válasz Zsolesz100 #1150. hozzászólásáraen ilyet rendeltem és egyenlőre jónak nez ki, de majd akarok csinállni tesztet ugyan abba a nyomvonalba mit mutanak az antennák
Válasz dr.T #1149. hozzászólásáraHa ideér, hátha ajánl valamit amivel helyettesíthető :)
Mert pont ilyet amit találtam az nem pár euró, viszont nem tudom, hogy helyettesíthető-e mással ami olcsóbb.
Válasz Zsolesz100 #1148. hozzászólásáraMrPokal kellene írnod ő vágja ezt a témát, de ez csak a legolcsóbb antenne hozzá, ezek pár eurók.
Válasz dr.T #1147. hozzászólására
Válasz Zsolesz100 #1145. hozzászólásáraFényképezd le a hátulját majd, azt hidtem komojabb antenna volt hozzá.
Válasz Dave #1143. hozzászólásáraDe mikor így csinálom, akkor melyik ikonra kell kattintani?
Válasz dr.T #1144. hozzászólásáraIlyen.
http://ts.km.ua/gps-patch-antena-gps-glonass.html
Válasz Zsolesz100 #1141. hozzászólásáraSma csatlakozója van a tiednek akkor?
Válasz Zsolesz100 #1142. hozzászólásáraMajdnem. Mikor elindulsz felveszed a kezdő pontot, ahová vissza is kell érni, az A-B pontot bárhol felveheted körbe kerülés közben.
Válasz Buti Lajos #1140. hozzászólásáraEzt úgy kell értenem, hogy elindulok a tábla sarkán A pontból, végigmegyek az oldalán, a másik végén felveszem a B pontot, majd továbbhaladok a túlsó végén, majd visszajövök a másik szélén, végül az utolsó oldalon, és visszaérek A pontba?
Bocsi nem tudom jobban leírni, hogy mire gondolok. :)
Válasz dr.T #1137. hozzászólásáraSima kis rátekerős csatija van.
Az antenna száma: PcTel 8117D-5M-SMA
Te milyet rendeltél a tiedhez? Egy linket kaphatok?
Köszi
Válasz Zsolesz100 #1136. hozzászólásáraÜdv!
A körbekerülés során a tábla egyenes oldalán felveszed az A,B pontokat és a következő menet során azzal az oldallal párhuzamosan már mehetsz. Ha erre gondoltál, ha többszöri körbemenetelnél gondolod, azt nem tudom, hogy tudja-e.
Én a gyárit vettem hozzá másik traktorba, az külhonban sem olcsóbb, hogy helyettesíthető-e azt, nem tudom.
Válasz Pilátus #1138. hozzászólásáraHolnap megyek a kiállításra, és megkérdezem. Az agromechanikáról nem tudok semmit, illetve van itt 1-2 fórumos aki rendelkezik ilyen permetezővel, és dicsérik, árat nem tudok.
Válasz Berkó_ #1115. hozzászólásáraNem rossz,mennyi egy ilyen ill aagrmech permetező az mennyi lehet??Elég jónak tünik...