Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
725 hozzászólás
Válasz #224. hozzászólásra
Köszönöm Majd azért még megnézem, mert van egy táblázat a gép tartályára ragasztva és ott 200-300 liter között láttam az értékeket
Válasz #223. hozzászólásra
http://www.teejet.com/media/f5c7ab14-8ede-4b0d-aa26-67b58956be6a-012_CAT50_HUNG_LR.pdf
A zöld 1,5 mm-es fúvóka, hát 200 liter a max teljesítménye 4 Bar-on, elég felejtős
Zöld 06 F-110-es fúvóka használható valamire? Gondolok itt gyomirtózás gombaölőzés stb.
Válasz #220. hozzászólásra
Üdv és boldog újévet kivánok akkor szerintem a nyomással lesz baj
Válasz #220. hozzászólásra
Üdv és boldog újévet kivánok akkor szerintem a nyomással lesz baj
Válasz #219. hozzászólásra
Ha sima fúvókával mész akkor szerintem azért, mert túl finomra porlaszt.
Azt írtad MTZ-vel 5-be mész, az kb. 7km/h (feltéve, hogy 15,6-os kereked van), akkor abból kiszámolható, hogy 4,5bar a nyomás ami már biztosan finom porlasztás és jobban viszi a szél.
Üdv mindenkinek én nekem 450l -es RAU-Systemem van 003-as fúvókát használok mindenre de valahogy nem úgy terít ahogy kellene 250l 1ha -ra mtzvel terep 5-tel mia hiba
EZK Twin fúvókákról mi a vélemény? Vagy érdemesebb IDKT-t venni?
Válasz #211. hozzászólásra
Senki nem látott még ilyen cuccot?
Válasz #215. hozzászólásra
Kössz ,a mi permetezéseink is jól sikerültek,IDKT-val
Én korán megkaptam 20 as kerethez mindent ezell szórtam , és ezután csak ezt használom . Kivétel nitrosol ahhoz ütközőlapos van. Tán ilyen jól sose sikerűlt a növényvédelem
Válasz #213. hozzászólásra
éves vásárlásomért jött"csak"36 db idén már nem használom
Válasz #212. hozzászólásra Ninja ? Syngeta kaptam 40 db ot tőllük vettem gombaölöt ! 100% ig megvagyok elégedve . Látványos ahogy dolgozik 300literrel szortam mindent .
Ez ma jött ,vélemények?
Ilyen fúvóka átfolyásmennyiség mérőt használ valaki? Mennyire lehet ez használható?
Válasz #209. hozzászólásra
És pontosan milyennel mentek? Mert már gondolom 4,8 baron az se nagyon durva cseppet képez.
Mi mindent sima légbeszívásos 004-es fúvókával csinálunk, sebesség 9,5 km/ó, 4,8 bar a nyomás. A lémennyiség így 260 liter. Így legalább haladni is lehet, mert gyorsan megy meg kisebb szélben sem kell leállni. Ha sok az apró gyom akkor silwetet használok. Eddig még minden jól sikerült pedig már 4 éve használom ezeket a fúvókákat.
Válasz #207. hozzászólásra
Te mit ajánlanál 7km/h-s sebességre? Korai posztos gyomirtásra főként. Milyen lémennyiséggel érdemes dolgozni?
Válasz #206. hozzászólásra
Igen, ez a fúvókakérdés pont olyan bonyolult, mint amilyen egyszerűnek tűnik!
Normális körülmények között a sima lapos-sugarú fúvókákkal is lehet szép munkát csinálni, már ha van ideje a dolgozónak kivárni a szélcsendet és nem sürgeti az idő, szép ráérősen 6-8 km/h-val végigballag a területen.
Ha szélben kell dolgozni, vagy éppen sietős a dolog, akkor már jobbak a légbeszívásosak. Viszont ezek azonos nyomás mellett durvább cseppekkel dolgoznak, emiatt rosszabb lehet a fedésük. A kettős réses fúvókákat igazából a gombaölőszeres védekezésekre találták ki, jobban behatolnak az állományba jobb a fedésük és pl a kalászt oldalról is befogják.
Ami a gyomirtási részét illeti a korai poszt gyomirtásoknál számít nagyon a cseppméret és a fedés, tekintve, hogy az éppen kikelt egyszikűek szinte épp csak tűhegynyiek, ezeket el kéne találni, ezért ajánlják erre is a kettős réseseket.
Válasz #204. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
Ebbe a kiadványba miért nem a dupla réses fúvókát dicsérik? Ebbe a sima lapos sugarast hozzák ki jónak. Vagy miben jobb egy Lecher LU egy TeeJet XR-től? Szóval nem egy mezei lapos sugaras fúvóka az LU?
Egyébként azt nem írja, de finom porlasztásnál mennyire érdemes nagy vízzel menni? Akkor elég a 200 l/ha?
egy axiál permetező milyen messzire hord el?nem fát akarok permetezni, hanem zöldséget. köszönöm a válaszokat.
Válasz #201. hozzászólásra
Töltsd le ezt a hivatkozást és keresd meg a 262. oldalt, ott részletesen írnak a kijuttatástechnológiáról talán érthetőbben.
link
Általában most már mindegyik növényvédőszer-gyártó foglalkozik ezzel a problémával, mivel rájöttek, hogy akkor is őket szidják, ha egyébként jó a készítmény, csak éppen balfék módon van kijuttatva.
Válasz #200. hozzászólásra
Ugyanaz a fúvóka adott sebesség mellett 200 liter/ha-nál jóval alacsonyabb nyomáson dolgozik, mint 300 liternél, minél alacsonyabb a nyomás, annál nagyobb a cseppméret, ami elsodródási szempontból jó, de fedésnél kevésbé. Ez egy pre-emergens gyomirtásnál nem szempont, mivel amúgy is kell 10 mm bemosó csapadék, ami újra feloldja és egyenletesen szétteríti a talajon, de pl egy korai posztnál már gondot okozhat, hiszen egy 1 -3 leveles egyszikűt kell "eltalálni" a cseppel, ami durva cseppekkel nem biztos, hogy sikerül.
Képzelj el egy poszt gyomírtást kukoricában, Ott az apró muhar ami mondjuk 1 cm-es ,ha nagy cseppeket szórsz akkor elkapja 2 csepp ha aprót akkor lehet hogy 10 , ezáltal több hatóanyag éri.
Nem tudja nekem ezt elmagyarázni senki?
Bocsánat, ha ilyen értetlen kérdést tettem fel...
Válasz #191. hozzászólásra
A fedettség mennyire van összefüggésben azzal, hogy 200 lit/ha-al megy vagy 250 lit/ha, vagy esetleg 300 lityi/ha?
A szemcseméret gyomirtáskor mit befolyásol? A nagyobb szemcseméret nem jobban behatol az állományba?
A gombaölésnél értem, hogy jobb a finom szemcse.
Válasz #194. hozzászólásra
Teljesen igazad van! nálam annyiban másabb a dolog hogy én 250 literrel megyek repcében meg 300 literrel.
és kb 3-3.5 báron dolgozom vele, ha nincs szél akkor 4 bár körül vagy 5 bár
nekem kerámiabetétes lechler fúvókáim vannak azok ha jól tudom 1-6 báros nyomástratomány között használhatók
Sima vontatott 2000l 14m permetezőm van--nem gyári,hanem egy oktató készítette! Hogyan lehetne segíteni,hogy a keret ne menjen a földbe a vége(van rajta egy félkör vas,ami védi a szélső fúvókát). Valami egyszerű ötletet írjon ,akinek van ilyen stabilizátora!
Válasz #193. hozzászólásra
t
tudom hogy annyit ír!!! én is ilyen fúvókát használok de nem 1,5 bárral!!
Válasz #194. hozzászólásra
Válasz #193. hozzászólásra
Nekem Albuz van, annál 1,5-3 bar üzemi nyomást ír, de semmi nem történik ha 4 bar-al megyek, ugyanúgy teszi a dolgát.
Válasz #192. hozzászólásra
4-es fúvókával nagyjából úgy jön ki a 200 l/ha-os dózis, hogy 6km/h - 1,5 bar, 9 km/h - 4 bar. Hát ez ilyen, amúgy a normál permetezési tempóm az olyan 8 km/h. Nem sietek, eddig egy 900/12-es permetezőm volt, azzal is 8-körül mentem, most lett egy 2200/24-es, óriási előrelépés a másikhoz képest amúgy is, gyakorlatilag 1/3-ára csökkent a permetezési idő a dupla munkaszélesség és a kevesebb tankolás miatt. Már csak ezért sem hajtok jobban, ráadásul ennél a tempónál szépen tudom a keretet billenteni ha kell, ha 14-el mennék akkor idő se lenne reagálni. Így nem kell magasan tartani a keretet, szépen tudom tartani a kb. 50 cm-t.
Válasz #192. hozzászólásra 2-6 bárt ír a szakirodalom a fúvókákról!
Válasz #191. hozzászólásra
de akkor te eléglassan haladtál(km/H) ha csak ilyen kis nyomással dolgoztál!!???
Válasz #188. hozzászólásra
Én mindent dupla résessel csinálok, a szél jobban viszi mint a sima légbeszívásost, de a hagyományostól kevésbé. Viszont 3,5 baron már eléggé sodródni fog, ekkora nyomással csak akkor mentem mikor gombaölés volt, meg ha nem volt szél. Szélben csak 1,5-2 max. 2,5 baron használtam. 2 baron még elég jó kisebb szélben is. Csodák nincsenek, vagy a fedettség vagy a sodródás rovására megy a dolog.
Válasz #187. hozzászólásra Köszönöm a választ.Éppen ideje lecserélni a normál fúvókákat. 6-s helyett 8 -s volt itthon (Kb5 éve vettem őket,de nem használtam) lehet ,hogy sokat fogyaszt? A nagyobb szemeket viszont nehezebben viszi a szél,vagy azért a 8-s nagy?!
Válasz #188. hozzászólásra
Ez jó,5 bar-on.
Van aki IDKT fúvókát használ preemergens vagy korai poszt kezelésre is 3,5 bar vagy annál nagyobb nyomáson? Nem viszi nagyon a szél?
Hiába lesem a katalógusokat nem bírom kivenni melyik lenne jó mindenes fúvókának.
Válasz #184. hozzászólásra
A műanyag fúvókák kb. 200-250 óra (nem hektár) vagy max. 5-7 év az élettartama a kopás és a kilépő él öregedése miatt.
A kerámiabetétes fúvóka kb. 1200-1500 óra után kopik el, itt a kilépő él gyakorlatilag nem öregszik el.
A kopás mértékét nagyban befolyásolhatja a fúvókákon keresztülhaladó folyadék milyensége (pl. homok a vízben, rosszul oldható növényvédőszer vagy műtrágya).
Sziasztok!
Segítséget kérnék, keresek Lengyel vegyszerezőhöz nyomóágban lévő kicsi szűrőhöz ülepítő poharat, olyant ami nem átlátszó fehér, mert az hamar "bepókhálósodik". Ha tudna valaki olcsó beszerzési forrást, megköszönném.
Köszönöm!
Válasz #184. hozzászólásra
Mindenképpen, ha nem egyenletes a szórásképe.
Én naiv kérdezem,hogy 4-5 éve meglévő vontatott permetező (évi150 ha) normál fúvókáit kell e már cserélni,mert már nem úgy permeteznek ahogyan kell--szórásuk már nem az előírásos.Azt észrevettem,hogy a csepegésgátló korongokat ki kell cserélni,mert elöregedtek!!
Válasz #167. hozzászólásra
"ID, IDK, IDKT, FD, TR, fúvóka akció április 30ig, illetve a készlet erejéig!!!!
részletekért érdeklődjetek privátban!
köszönöm!"
már csak pár napig tart az akció!
Válasz #181. hozzászólásra
Nem értem miért kellene mosószert használni ternd helyett amikor a dupont anyagok mellé adják a trendet is.
A spec gyári nedvesítőknél nem jobb!
Kukorica gyomírtásánál használta tapadónak trend helyett.
Válasz #179. hozzászólásra
Milyen szer mellé akarod tenni???
Köszönöm válaszod,de építő gondolatot vártam,valaki esetleges tapasztalatát.
Válasz #177. hozzászólásra
Próbáld ki megtudod!!!!
Képeket várjuk ....
Az után érdeklődném,hogy szerintetek tapadó /trend / helyett fojékony mosogatószer megfelell-e?
Egy ismerősöm javasolta,mivel neki bevált.
Köszönöm.
amikor ezt csinalltam akkor nem kellet szamolgatnom, mert a fendt en mutatja gyorsasagot pontosan itt csak azt mertem le hogy a fuvoka annyit e fuj amennyi a tablazaton van.