Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én lengyelből 2 fajta fúvóka bajonettet ismerek. Az egyikhez jó az amit írtak már itt többen a másik viszont kisebb abba nem lesz jó.
Érdemes megpróbálni személyesen sajnos.
Válasz Blahoncio #359. hozzászólásáraPedig ha fúvókát váltassz akkor a nyomás szabályzóhoz valószinű hogy hozzá kell nyúlnod. Amennyiben id fúvókára döntessz akkor 0.3 mastól nagyobbat ne vegyél,mer ezek 4 bár felett használhatóak. Ha idk vagy idkt lessz, akkor jönnek a gondok. Ha szélben szórásra akarod használni őket akkor 0.4, ha pedig minőségesebb permetezést szeretnél akkor 0.3. Ezért tálálták ki a triplexet. Neked szerintem idk 0.4 kell, sokkal jobb lessz minden áron a régi lapossugarastól.
Válasz VDénes #365. hozzászólására5-öst használok.
Az IDK-t már többen is mondtátok, veszek egy sort, úgyis van hely a revolveren. Mostanság elég szeles idő van, kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb, mint az IDKT.
Sziasztok! Ezek a fúvókáknak amit ajánlottatok az előzőekben, az átmérőjük szabvány méret? Arra gondolok, hogy az én lengyel woprol permetezőgépem szórófej sapkájához is jó lehet. Le akarom cserélni én is a gyári műanyagokat valami jobb minőségűekre.
Válasz Bigiboy77 #366. hozzászólására3 bar felett mindenképpen az IDK-t ajánlom.
Ha szélbe is menni kell akkor 3 bar alatt is IDK 120-03.
Viszont ha olyan órád van amin be tudod lőni a 40 psi-t (általában 2 skálás az óra) akkor az 2,75bar. Akkor ha 6,8km/h-val mész akkor 200 litert szórsz. Én így mentem eddig és nem volt baj.
De ez csak 10km/h szélig ment. Utána vettem a IDK-t ha szélbe is menni kell.
Az IDK POM az IDKT kerámiás. A kerámiás már 1000 ha körül fújt és még mindig bírja. Ez nálunk 6 éve megy, az IDK tavalyi beszerzés.
De lombtrágyát nem fújok egyikkel sem, mert nem koptatom :D arra van olcsó lengyel, vagy lapossugaras, nitrosolra megint lengyel van RSM.
Válasz VDénes #365. hozzászólásáraKicsit meg lehet modositanom a sebessegen, pl a tablazat szerint:
6km/h sebessegnel 2,5 bar korul adja ki a 200l vegyszert. Ez is a 03as-kek fuvokanal van.
Tehat a 3 bar korul az IDK-t ajanlod.
Van ertelme a keramialapos es egyeb fuvokaknak?
Én elég sokat kipróbáltam fúvókában.
A Lechler azért jó, mert a többitől eltérően 120fokos szórási képe van. Így lentebb lehet engedni a keretet. Gombaölőzésnél és kontakt szereknél elég fontos a jó fedés.
A gond az, hogy pont olyan nyomáson fogod használni amikor a kék már úgy porlaszt, hogy vinni fogja a szél. A kéket 3bar alatt mondják elsodródás mentesnek, de akkor is kisebb cseppet képez, mint egy IDK azonos méretben persze.
10km/h szélig használható szerintem.
A gyomírtó is jobban működik, ha egyenletesebb a szóráskép.
De ha nagyobb szélsebességben is kell dolgozni akkor mindenképp IDK az amit ajánlanék a 3-as méretben. Azzal 15km/h-ig lehet dolgozni.
De ahogyan Bárány csinálja az is jó, hogy menetarányos kijuttatásnál sebességet változtat. De gondolom neki 4-es lehet méretben.
Válasz VDénes #362. hozzászólásáraHali Denes es Barany!
Pont fuvokat szeretnek vasarolni, olvasom amiket irtok. Az en parametereim ezek lennenek:
3 bar nyomas, 3as (Kek) meret, 200l, 7 km/h.
Lehetoleg univerzalisat szeretnek, de leginkapp gyomirtot fujok vele, neha gombaolo, legritkabban fejtragya. Nitrosol nem ezzel menne majd ha egyszer lesz.
Melyiket ajanlanatok? Lechler vagy nem Lechler nem szamit ;)
Koszonom.
Válasz VDénes #362. hozzászólásáraAz IDKT-nál a nyomással játszom. Menetarányos a kijuttatás, így szélben lassabban megyek, alacsonyabb nyomással, míg ha jobb porlaszás kell, akkor gyorsabban, nagyobb nyomással.
Nem azt mondom, hogy ez az ideális, de bevált.
Válasz Bárány #361. hozzászólásáraIgen az biztos :D :D
Nekem is az van, de szélben az nem jól muzsikál így vettem tavaly egy készlet IDK-t.
Előtte AI volt, de az olyan nagy cseppeket képzett, hogy alig volt gyomírtó hatás ha már picit túl voltam a fejlettségen. Igaz az 4-es volt, de akkor is.
Amióta dupla réses van alsó dózissal is jól dolgozik a permetszer kevesebb lémennyiséggel is (200 liter alatt bőven). Csak ha fúj a szél akkor azért jobban viszi a dupla résest (2,5bar körül használva).
10km/h szélig verhetetlen az IDKT. Szerintem. A felett cserélek, igaz csak 15km/h szélig merek permetezni.
Ilyen nyomáson én inkább az IDK-t vagy az AIXR-t javaslok inkább, főleg ha 4-es méretnél maradsz most is. Ha 3-as méretben gondolkozol akkor választanám az ID-t vagy az AI-t.
A színkód az szabávány ami a kijuttatási mennyiséget illeti.
Válasz strong #357. hozzászólásáraÉn a nyomást nem szoktam állítani 2.5bar on megy a permetező. Ezeknél a fúvókáknál is ugyan az a színkód mint a sima mezei fúvókáknál?
Nekem most piros van benne. 216 l/ha
Válasz Blahoncio #354. hozzászólásáraLechler ID birja legjobban a szelet. 4.5 bár-ig ezekkel hurikánban is permetezni lehet Sokan nem szeretik ezt a fúvóka fajtát, mert nem valami látványos ahogyan dolgozik. Azonban nincs köd utánna, ami lé átmegy rajta a földön vagy a novényeken marad. De ha 5 bár fölé emeled a nyomást akkor már ködölni kezd ez is. Én gyomirtásra használom szélben (az enyém 0.3-mas)175 lit/ha és még idáíg mindég hatékony volt.
Válasz barkogomor62 #346. hozzászólásáraÉn annak idején megmértem, de jól adta. Ami a lecheres táblázatba volt ahhoz viszonyítottam.
1,2liter/percre emlékszem 3baron.
De azt tudom 3,5bar 6km/h 270-280l
Kék lengyel lapossugarú
Amig nem rángat az úszó segitsetek egy kicsit, légyszi....
Eddig nem volt rá szűkségem ezért nem is foglalkoztam vele, de láttam itt korábban fuvóka- liter táblázatot. Azt szeretném kisilabizálni, hogy a lengyel kék fuvóka milyen nyomáson mennyit ad ki.
Kb hol keressem visszaolvasva
Válasz Wilde #338. hozzászólásáraTavaly vageráztam őket
Nem csinalok nagy befektetést, mert sok halat sose sikerül fogni
Ráadásul potyka tilalom van ... Kárasz meg egyre kevesebb... Szóval nem szamítok semmi jóra...
Válasz vén cigány #326. hozzászólásáraUgyanez a szitu nálam is.
Probáltam a 20-ast,de nem éri be a gyári csavarja,ezért a 22est szoktam venni.
Igaz felfekszik egymáshoz a két műanyag ahol osszehuzza a csavar,de zár a gumigyűrű.
Igaz felfekszik egymáshoz a két műanyag ahol osszehuzza a csavar,de zár a gumigyűrű.
725 hozzászólás
Válasz Bárány #374. hozzászólására0.4es fúvóka
Válasz strong #372. hozzászólására0,4 bar? Az borzasztóan alacsony!
Válasz mcandoure #368. hozzászólásáraHelló
Én lengyelből 2 fajta fúvóka bajonettet ismerek. Az egyikhez jó az amit írtak már itt többen a másik viszont kisebb abba nem lesz jó.
Érdemes megpróbálni személyesen sajnos.
Válasz Blahoncio #359. hozzászólásáraPedig ha fúvókát váltassz akkor a nyomás szabályzóhoz valószinű hogy hozzá kell nyúlnod. Amennyiben id fúvókára döntessz akkor 0.3 mastól nagyobbat ne vegyél,mer ezek 4 bár felett használhatóak. Ha idk vagy idkt lessz, akkor jönnek a gondok. Ha szélben szórásra akarod használni őket akkor 0.4, ha pedig minőségesebb permetezést szeretnél akkor 0.3. Ezért tálálták ki a triplexet. Neked szerintem idk 0.4 kell, sokkal jobb lessz minden áron a régi lapossugarastól.
Válasz VDénes #365. hozzászólására5-öst használok.
Az IDK-t már többen is mondtátok, veszek egy sort, úgyis van hely a revolveren. Mostanság elég szeles idő van, kíváncsi vagyok, mennyivel lesz jobb, mint az IDKT.
Válasz mcandoure #368. hozzászólásáraNem biztos, hogy jó.
Sziasztok,
használ valaki 02-es 5 lyukú nitrosol fuvókát? A kis mennyiség miatt gondolnám, olyan 130 l/ha-t szeretnék egy alkalommal kijuttatni vele.
Sziasztok! Ezek a fúvókáknak amit ajánlottatok az előzőekben, az átmérőjük szabvány méret? Arra gondolok, hogy az én lengyel woprol permetezőgépem szórófej sapkájához is jó lehet. Le akarom cserélni én is a gyári műanyagokat valami jobb minőségűekre.
Válasz Bigiboy77 #366. hozzászólására3 bar felett mindenképpen az IDK-t ajánlom.
Ha szélbe is menni kell akkor 3 bar alatt is IDK 120-03.
Viszont ha olyan órád van amin be tudod lőni a 40 psi-t (általában 2 skálás az óra) akkor az 2,75bar. Akkor ha 6,8km/h-val mész akkor 200 litert szórsz. Én így mentem eddig és nem volt baj.
De ez csak 10km/h szélig ment. Utána vettem a IDK-t ha szélbe is menni kell.
Az IDK POM az IDKT kerámiás. A kerámiás már 1000 ha körül fújt és még mindig bírja. Ez nálunk 6 éve megy, az IDK tavalyi beszerzés.
De lombtrágyát nem fújok egyikkel sem, mert nem koptatom :D arra van olcsó lengyel, vagy lapossugaras, nitrosolra megint lengyel van RSM.
Válasz VDénes #365. hozzászólásáraKicsit meg lehet modositanom a sebessegen, pl a tablazat szerint:
6km/h sebessegnel 2,5 bar korul adja ki a 200l vegyszert. Ez is a 03as-kek fuvokanal van.
Tehat a 3 bar korul az IDK-t ajanlod.
Van ertelme a keramialapos es egyeb fuvokaknak?
Válasz Bigiboy77 #364. hozzászólásáraHelló
Én elég sokat kipróbáltam fúvókában.
A Lechler azért jó, mert a többitől eltérően 120fokos szórási képe van. Így lentebb lehet engedni a keretet. Gombaölőzésnél és kontakt szereknél elég fontos a jó fedés.
A gond az, hogy pont olyan nyomáson fogod használni amikor a kék már úgy porlaszt, hogy vinni fogja a szél. A kéket 3bar alatt mondják elsodródás mentesnek, de akkor is kisebb cseppet képez, mint egy IDK azonos méretben persze.
10km/h szélig használható szerintem.
A gyomírtó is jobban működik, ha egyenletesebb a szóráskép.
De ha nagyobb szélsebességben is kell dolgozni akkor mindenképp IDK az amit ajánlanék a 3-as méretben. Azzal 15km/h-ig lehet dolgozni.
De ahogyan Bárány csinálja az is jó, hogy menetarányos kijuttatásnál sebességet változtat. De gondolom neki 4-es lehet méretben.
Válasz VDénes #362. hozzászólásáraHali Denes es Barany!
Pont fuvokat szeretnek vasarolni, olvasom amiket irtok. Az en parametereim ezek lennenek:
3 bar nyomas, 3as (Kek) meret, 200l, 7 km/h.
Lehetoleg univerzalisat szeretnek, de leginkapp gyomirtot fujok vele, neha gombaolo, legritkabban fejtragya. Nitrosol nem ezzel menne majd ha egyszer lesz.
Melyiket ajanlanatok? Lechler vagy nem Lechler nem szamit ;)
Koszonom.
Válasz VDénes #362. hozzászólásáraAz IDKT-nál a nyomással játszom. Menetarányos a kijuttatás, így szélben lassabban megyek, alacsonyabb nyomással, míg ha jobb porlaszás kell, akkor gyorsabban, nagyobb nyomással.
Nem azt mondom, hogy ez az ideális, de bevált.
Válasz Bárány #361. hozzászólásáraIgen az biztos :D :D
Nekem is az van, de szélben az nem jól muzsikál így vettem tavaly egy készlet IDK-t.
Előtte AI volt, de az olyan nagy cseppeket képzett, hogy alig volt gyomírtó hatás ha már picit túl voltam a fejlettségen. Igaz az 4-es volt, de akkor is.
Amióta dupla réses van alsó dózissal is jól dolgozik a permetszer kevesebb lémennyiséggel is (200 liter alatt bőven). Csak ha fúj a szél akkor azért jobban viszi a dupla résest (2,5bar körül használva).
10km/h szélig verhetetlen az IDKT. Szerintem. A felett cserélek, igaz csak 15km/h szélig merek permetezni.
Válasz VDénes #360. hozzászólásáraMég az IDKT-t, ha szabad javasolni. Talán a leguniverzálisabb.
(Na, most legyen okos. Szinte a teljes Lechler kínálat meg lett említve.)
Válasz Blahoncio #359. hozzászólásáraSzia
Ilyen nyomáson én inkább az IDK-t vagy az AIXR-t javaslok inkább, főleg ha 4-es méretnél maradsz most is. Ha 3-as méretben gondolkozol akkor választanám az ID-t vagy az AI-t.
A színkód az szabávány ami a kijuttatási mennyiséget illeti.
Válasz strong #357. hozzászólásáraÉn a nyomást nem szoktam állítani 2.5bar on megy a permetező. Ezeknél a fúvókáknál is ugyan az a színkód mint a sima mezei fúvókáknál?
Nekem most piros van benne. 216 l/ha
Köszönöm.
Válasz Blahoncio #354. hozzászólásáraLechler ID birja legjobban a szelet. 4.5 bár-ig ezekkel hurikánban is permetezni lehet Sokan nem szeretik ezt a fúvóka fajtát, mert nem valami látványos ahogyan dolgozik. Azonban nincs köd utánna, ami lé átmegy rajta a földön vagy a novényeken marad. De ha 5 bár fölé emeled a nyomást akkor már ködölni kezd ez is. Én gyomirtásra használom szélben (az enyém 0.3-mas)175 lit/ha és még idáíg mindég hatékony volt.
Válasz Blahoncio #354. hozzászólásáraLechler ID3
Válasz Blahoncio #354. hozzászólásáraAixr teejet...
Vagy hardcoreban Geoline kr5
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Tudna valaki ajánlani olyan fúvókát ami nagyobb szélben is jól dolgozik??
Válasz colizoli #352. hozzászólására
Válasz Tomi81 #347. hozzászólásáraBaszd bele egy kádba, vagy rakd a zuhany alá.
Válasz Sárközi Róbert #350. hozzászólásáraÉn a speedtest-el a sávszélességet mérem{:laugh:}
Válasz csoppika #348. hozzászólására nekem ez alapján ki is jön a kiszórandó mennyiség ,telefonon spedtestel meg mérem a sebességet
Válasz barkogomor62 #346. hozzászólásáraÉn annak idején megmértem, de jól adta. Ami a lecheres táblázatba volt ahhoz viszonyítottam.
1,2liter/percre emlékszem 3baron.
De azt tudom 3,5bar 6km/h 270-280l
Kék lengyel lapossugarú
Válasz barkogomor62 #342. hozzászólásáraNekem a piros jött be... Mtz VI./1100 ford. 2.5-2.7bar~~~280liter/ha
Válasz csoppika #340. hozzászólásáraKb öt éve vettem egy feeder botot, vizet még nem látott...
Válasz csoppika #344. hozzászólásáraEzt is áttanulmányozom de tényleg a visszamérés fogja adni az igazi értéket.
Válasz vén cigány #343. hozzászólásáraKöszönöm ez alapnak jó lesz. Közben IDK táblázatot találtam de ez használhatóbbnak tűnik.
Válasz barkogomor62 #342. hozzászólására
Válasz barkogomor62 #342. hozzászólásárahttp://old.permetezes.hu/hasznos-kepletek/
Ezzel körülbelül tudsz saccolni.
Aztán jön a gyakorlati mérés.
A cspegésgátló membrán vagy rugós szűrő is vesz le a nyomásból.
Amig nem rángat az úszó segitsetek egy kicsit, légyszi....
Eddig nem volt rá szűkségem ezért nem is foglalkoztam vele, de láttam itt korábban fuvóka- liter táblázatot. Azt szeretném kisilabizálni, hogy a lengyel kék fuvóka milyen nyomáson mennyit ad ki.
Kb hol keressem visszaolvasva
Válasz mtz1221 #339. hozzászólásáraTéged talan szobafogságra ítélt az asszony???
Válasz Wilde #338. hozzászólásáraTavaly vageráztam őket
Nem csinalok nagy befektetést, mert sok halat sose sikerül fogni
Ráadásul potyka tilalom van ... Kárasz meg egyre kevesebb... Szóval nem szamítok semmi jóra...
Válasz Wilde #338. hozzászólásáraLehet csoppika is muzeális darab,és azért játszik pecabotokkal a másik bot helyett.
Válasz csoppika #337. hozzászólásáragyerekkoromban láttam ilyen botokat utoljára.múzeális értékű
Válasz vén cigány #336. hozzászólásáraÉn is olyanra vettem .
de rá még nem próbáltam...
Akadályoztatva vagyok...
Válasz mtz1221 #335. hozzászólásáraAz enyém az 20,78 mm és olyan mintha KPE cső lenne.
Válasz vén cigány #334. hozzászólásáraPontosan.Nekem is 21-es rozsdamentes csövön vannak a geoline triplexek.
https://www.permetezes.hu/alkatreszek_258/szorokeret_867/szantofoldi_permetezo_1117/szorofejek_1118/bilincses_1122/csepegesgatloval_1127/egyallasu_szorofejtest_1129
Válasz pamko #332. hozzászólásáraLehet rájöttem a megoldásra.
1/2"-est kellene venni, mert van ilyen is.
Válasz pamko #332. hozzászólásáraTaláltam egyet...
Válasz otis #322. hozzászólásáraMint egy dupla sugarú légbeszivasos idkt fúvóka
Válasz vén cigány #328. hozzászólásáraKb...de a kedvedért délelőtt rápróbálom
Válasz csoppika #327. hozzászólásáraEzt?
Válasz vén cigány #326. hozzászólásáraÉn az agroentánál vettem 21/7-es szórófejeket... (21es csőre 7es O gyűrűvel)
Melyik kell szerintetek 21 mm-es csőre???
22 mm
20