Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Massey Ferguson traktorok új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Claas traktorok új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
Cikkajánló
Hirdetés
748 hozzászólás
Válasz #145. hozzászólásra
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy ha 3 éve megvan a Phylazonit csak nem volt kiszórva, hűvös napfénytől védett helyen volt tárolva akkor mi megy tönkre benne? Használhatatlan?
Előre is kösz
üdv
Válasz #144. hozzászólásra
Ajánlom a Txvk-3as fúvókát ez van rendszeresítve a kijuttatóhoz.Ez a fúvóka tudja a 20l/ha mennyiséget kijuttatni.
Válasz #140. hozzászólásra
Ajánlom,hogy a tartályba öntéskor egy beöntő szűrőn át öntsék be akkor kisseb a veszélye, hogy eldugul a szivattyún lévő szűrő.
Nem tüntem el,csak nem voltam gép közelben.
Szóval a Phylazonit három baktérium törzset tartalmazó készítmény.Ez volt Magyarországon az első baktériumtrágya .A többi Magyar baktérium készitmény is ebböl származik.Nem előnyös ha egy készitménynél 3-4 -nél több baktérium van, mert a tápanyagért folytatott küzdelemben egymás konkurensei is.Emiatt csökken az eltarthatóság, a baktériumok szaporodó képessége és vitalitása.
"Tehát a több sokszor kevesebb."
A Phylazonittal a világ elsőszámunak tartott agrár egyeteme a Stuttgarti Egyetem is végzett két évben összehasonlitó kísérleteket más baktérium készitményekkel összevetve, és lényeges különbséggel jobb eredményt produkált csirázásban gyakorolt hatásban, gyökértömeg növekedésben , a gyökerek hosszuságában, valamint a terméseredményre gyakorolt hatásban.
Szerkezetekkel és a kijuttatással kapcsolatban, holnap műszakis munkatársam fog hasznos tanácsokat adni.
Válasz #140. hozzászólásra
Nekem kombin van a kijuttató keret. 1es fúvókákkal, 12-14el húzom így kell kb 30 L oldat/ha. Jó lenne még kisebb fúvókákat venni hogy még kevesebbet kelljen tankolni. Ha fogok még vele egyáltalán foglalkozni lehet inkább műtrágyázok.
Válasz #136. hozzászólásra
A farmcenternél egy kis pitscha decis szűrő és még nem is átlátszó 7000ft amit a kijuttató egységhez adtak. Be se építettem. Vízvezetékes boltban kb 1,5-2 literes szűrő cserélhető-mosható betéttel 2500ft. Én azt építettem bele egyszer nem dugult el, átlátszó, látszik hogy gyüjti a koszt aztán mikor kikapcsolod a rendszert lepotyog az aljára és megint tiszta. Kb ha már félig van kosszal akkor szétszedem és elmosom.
kek vilam a phylazonit es azotern ugyanazon bacira azoterbaktere epül az egyikben nagyob abakterium szam a baktofil több bakterium törzset istartalmaz
ha beszivacsosodot vagy a kanaba ugy öszeal mint a takony akormar nemfris a bacikbesporaztak vagy elhaltak
az enyem is legbeszivasos, de csak 015 -ös, tarcsara nem nagyon mehet, max 3-as, mert rengeteg viz kellene, de egy elöszürö lehet hogy jo megoldas.
Jól sosem fog működni,a gyári kijuttatóegység szűrője az egy vicc de ha teszel egy nagy előszűrőt (régi permetezőről)pluszba az segít a dolgon.
NAgyon eltűnt a phylazonitos kolléga...
Mi 6os fúvókával juttattuk ki, légbeszívásossal de nem volt gond vele...
Válasz #133. hozzászólásra
most hasznaltam elöször Philazonytot, tarcsara van szerelve a kijuttato szerkezet, de...
a szürö allandoan eltömödött, ha kivettem akkor meg a fuvokaknal voltak gondok. egy masik bakteriumtragyanal nem voltak ilyen gondok, ugyanezzel a geppel.
mekkora szürö, fuvoka kellene a Phylazonithoz hogy jol müködjön...
Kösz ha van ilyesmi info..
Na és jólmegfontoltmindentátgondolóésabiztonságosköltekezésmelletdöntő Sárga Fergás Szabi , te mit szólsz általában a Bakterizáláshoz ?
Válasz #133. hozzászólásra
Az nem kritizálás, hogy elmondja, mivel tud többet. Ezek tények.
Pl. jobban megéri a phylazonitot, mert több nitrogént köt meg..töb baktériumtörzset tartalmaz. Ilyenekre lennék kíváncsi.
Nem kell ahhoz leszólni a másik terméket, pusztán összehasonlítani.
Kék Villám én nem akarok kritizálni, vagy más terméket lejáratni, ezért azt írom , hogy ki kell próbálni melyik a jobb.
Sok termelő megtette az összehasonlítást amelyek alapján nyugodtan mondhatom, hogy a Phylazonit jobb eredményeket hozott.
azoterbakter menyi glüközt igenyel literenkent tapoldatban osztodasnak indulva valami tajékozásiadatot tudmondani plylazonitos kolega
Én tavaly bactofilt nyomtam...hát nem tom, sztem meg érte.
A phylazonit mennyivel másabb, jobb (feltéve ha másabb és jobb), mint a bactofil?
Kérdezem phylazonitos kollégát.
Válasz #129. hozzászólásra
igazad lehet,phylazonittal szerintem csak 10q termett volna......
Válasz #120. hozzászólásra
Azért termett csak 20q, mert a műtrágya a sok csapadékkal kimosódott, és ezáltal nem hasznosult.
Válasz #116. hozzászólásra
Ennyi műtrágyával folyamatosan tönkre teszitek a talajéletet és a talajt.
Válasz #110. hozzászólásra
600.-fT.+áfa /liter a Phylazonit ára mindenkinek,
Akinek nincs szórószerkezete és felszereli annak utólag adott kedvezményt adunk a honlapon található feltételek szerint.
Válasz #123. hozzászólásra
sajnos nem,sokat adtam volna 1 tarverésért!
Válasz #122. hozzászólásra
víz,bel-víz!maradt kint amit kézzel kell letörni.
phylazonitot tudod hazilag szaporitani ugy olcson kijösz belöle amalgeont csak lombtragyakent veszed eszre utana ojan minthamegöntözted volna 20 mm esövel
hanem??? khmm???
Akkor az az idén volt,Te is kaptál a jégből rendesen?
Válasz #109. hozzászólásra
Válasz #119. hozzászólásra
termett vagy 20 mázsát hektáronként!(de erről nem a műtrágya tehet,meg nem is én)
Az nem sok egy kicsit?
Válasz #110. hozzászólásra
600 Ft netto/l
Válasz #115. hozzászólásra
kb.600kg
Akkor inkább a műtrágya. Te menyit műtrágyát juttatsz ki a kukira?
Válasz #113. hozzászólásra
használtam 2 fajta baktériumot,és amalgerolt is ,egyik esetben sem volt különbség a kontrollhoz képest.ja,és szakszerűen juttattam ki.........
szia szabi akkor semmit nem ér?
Válasz #111. hozzászólásra
szerinted?
Válasz #109. hozzászólásra
Használtad már?
menyi literje ennek a phylazonit nak menyi annak akinek van kilyuttatólya menyi annak akinek nincsen jó élyt
Válasz #108. hozzászólásra
áh ,lassan mindenki rájön,hogy sz.rt se ér!
shol senki??
Válasz #102. hozzászólásra
Nem akarlak befolyásolni, habár tudom a Phylazonit nagyon jó termék.
Kérlek próbáld ki egy-egy területen mindet és megtapasztalod melyik a nyerő.
DRENTHE EVO az elérhetőségem 20-96-29-383.
Bármikor hívhatsz.-természetesen napközben.
Válasz #76. hozzászólásra
Mivel derekasan helyt állt az úr a "támadásoknak" és látom hogy meri vállalni a megmérettetést , természetesen elfogadom a próba adagot és kipróbáljuk tavaszon (mivel lesz úgy is egy Koni-s és Bactofil-es tesztünk is).
Nem vagyok túl bizakodó a pozitív eredménnyel kapcsolatban egy sikertelen AZOTER teszt után , de kapnak a bacik még egy esélyt tőlem(ezt a csíkban kezelt területet akarom elsősorban erőltetni)...
Az eredménynek lesz visszhangja , mert itt is közzétesszük természetesen.
Az adataim , elérhetőségem közölni fogom önnel telefonon , de csak tavaszon , nehogy még a télen megpróbáljanak megvesztegetni(vicc volt)
Ha adna egy számot , megkeresem...
Válasz #103. hozzászólásra
A kijuttatás idelyét(szélbe nem)kell eltalálni optimális talajnedvesség stb.Akkor biztosan eredményt fognak látni a phylazonittal szórt területen.
Válasz #99. hozzászólásra
Ez a lelke a többit te is meg tudod csinálni.
Válasz #101. hozzászólásra
Üdvözlet ,érdeklődnék a konkurens forgalmazókról ha lehet (Bactofil,Natur Terra) árba kb ugyanaz mi alapján válasszon az ember?
Válasz #99 hozzászólásr
Minden termelő saját maga ismeri talajai tápanyag ellátottságát.
Átlagos tápanyagellátottság mellett megfelelő az általad irt mennyiség.
Válasz #99. hozzászólásra
Szórószerkezet kompletten 200 l-es tartállyal együtt 140.000.-Ft+ÁFA körül van.
A szórószerkezetet felszerelőknek 50Ft/liter +ÁFA utólag adott kedvezményt adunk a felhasznált PHYLAZONIT literenként./ bővebben a honlapon/
A tervezett műtrágya és baktériumtrágya mennyisége jó.
Válasz #98. hozzászólásra
Jó Napot!
Én arra gondoltam, hogy tavasszal 3q komplex+15 l phylazonit magágykészítővel. Így is jó, nem?
Tudna nekem a körülbelüli árat mondani egy 3.2m széles magágykészítőre mennyi lenne egy ilyen kijuttató berendezést felszerelni?
Köszönöm.