Hirdetés
Fórum
Cikkajánló

Odavan érte az internet népe: Őrült vagy zseni? +VIDEÓ
Április közepén megtörtént az első szénabetakarítás.
Hirdetés

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
65 hozzászólás
Válasz #14. hozzászólásra
És az ára??
Válasz #13. hozzászólásra
5t fölött
Na ki,hogy zárt ezzel a növénnyel??
Válasz #4. hozzászólásra

Én a jó öreg 2056- al sokat vágtam gond nélkül igaz kopott kosárral és verőléccel Laborozták is gond nem volt vele az erősebbet kukoricaadapterrel vágtuk a gyengét meg NAS- al !! Szezon végén volt már hiszen 600 FAO-s Én ahogy figyeltem aki egyszer vetet többé nem akarta ezt újból..Szerintem nagy bukti volt igy marat a dicsöség! És még valami a mag csakis szárazon pattan..Nyersen hiába hoztunk a táskában Nem mentünk vele semmire Csak sokára mire megszáratt!
Válasz #9. hozzászólásra
Én mióta a cégnél vetem azóta nem kérték sose
A popcorn termesztése, igényei inkább hasonlít a csemegéhez mint a takarmányhoz. Mivel elég nagy értékű kultúra, nagy kárt okozhat benne a moly, levéltetű, bolhák és a gyapottok is.
A betakarítása is nehezebb mint a takarmánynak mert nehezebben válik le a mag a csutkáról és nem repedhet meg a mag mert akkor már nem pattog ki.
Jó sokan belevágtak idén a megyében, hát kíváncsi vagyok az eredményre.
Védőtáv kell-e a takarmány kukitól??
Nem olyan egyszerű ez szerintem ,sokkal igényesebb mint a tak kuki

Aszályos években képes 2t körül is teremni
Válasz #4. hozzászólásra
De te milyen fajtát termelsz? Mert ami nekünk van az egyáltalán nem vékony! Annyira legalabb is biztosan nem, hogy a kukorica-asztal ne tudja letörni!
Volt mar korábban is?
Válasz #4. hozzászólásra
szerződés nélkül bevállaltál 15 hekit?
Válasz #4. hozzászólásra
Milyen fajták jöhetnek számításba?
Válasz #3. hozzászólásra
Kombájnnal, de csak olyannal, amit nagyon le lehet lassítani, néha napraforgó adapterrel, ha nagyon vékonyak a csövek :-)
Szárítani csak indirekt (meleglevegős) szárítóban, amiben nem érintkezik a füstgázzal.
És csak öntözhető területen szabad vele foglalkozni.
(de még én is csak ugatom a témát :o)
Válasz #2. hozzászólásra

Betakaritas kombajnnal szaritas hagogymanyos szaritoban?
Nekem ez a cikk nem hozta meg a kedvem
http://www.agroinform.com/aktualis/Szantofold-[115]-Pattogatni-valo-kukorica-ezert-jo-arat-fizetnek/20140901-26732/
Válasz #1. hozzászólásra

Most vetettem először (15ha), majd meglátjuk mit mutat...
Minden érdekel róla.Főként a piaca,és bevétele.