Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Kukorica terményárak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Videók új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Kecsketenyésztés új
1478 hozzászólás
Esztétikailag rendben van,az hogy odabiggyeszti hogy jó állapot nem mindig fedi a valóságot,meg itt azért a háznál kell figyelni,mert ott van hibalehetőség leginkább...ha ez mellett döntesz akkor előtte igyekezz kipróbálni,nehogy aztán ott a háznál valami gubanc legyen...kipróbálás nélkül szerintem semmi esetre sem,de ez az én véleményem...
A többi már rajtad áll...
Válasz #576. hozzászólásra
Kardános rendsodró | frissítve: 2013-01-24 16:40:08 | 2 kép
Helység: Mucsony
Ár: 265000
Ennyi elég lesz szálastakarmány hirdetés 4 oldalán van.
Linkeld be a sodrót aztán vetünk rá egy pillantást
Nem annyira dimbes-dombos nem volt túl meggyőző ,ahol nem éri el sodrófoga ott elhagyja...,és akkor az ottveszett
Fogyasztás kb vagy 5 liter
Válasz #574. hozzászólásra
10 ha legelő.Nem annyira dimbes dombos. Eddig bérbe jártak de most már veszünk egy rendsodrót. szerintetek egy mtz80 mennyit fogyaszt rendsodroval?Most néztem egy kardános rendsodrot 260e megéri?
Az az kérdés inkább hogy mennyi területről van szó,mert a kardános nem egy olcsóság,vagy ami olcsó az általában olyan is,plusz ezek azért elég talajérzékenyek szerintem...inkább a sima talajt preferálják...a csillagkerekesnél viszont nem számítanak annyira a talajviszonyok...és abból inkább javaslom a függesztett megoldást mert azon nincs defektre lehetőség....viszont a 100 ezer forintosakat nem igazán találtam jónak,gyengéllettem őket,de a FAZA típus az jó,és strapabíró is!
Válasz #572. hozzászólásra
Inkább használt ár miatt.Mennyire számit neki a talaj szint különbség? Mennyire megbizhatoak?Nem dolgoztam még ilyenel.
Válasz #571. hozzászólásra
Szerintem kardános sokkal jobban dolgozik, de ha csillagkerekesben gondolkozol akkor semmiképp nem 5 kerekest. Új vagy használt érdekelne inkább?
Sziasztok!!
Szerintetek milyen rendsodrót vegyek kardánost vagy vontatott arra a 3 kerekü pzk azt hiszem abbol melyiket 6 v. 7 tárcsásat. A 4-5 tárcsás felemelhetőhöz mit szoltok?
Válasz #569. hozzászólásra
Nekünk volt, mikor elhúzódott valaki autóval az autópályán, megnézni ahogy dolgozik mellette. Elég látványos!
Mondjuk te tudod, mennyi sodorni valód van, én jobbnak láttam újat venni, mert használatban csak xarok voltak. Claas 1650 lett, és második vásárlásán is elgondolkodtam. Sodortunk járhatatlan gyepet, szakmát, kukoricaszarat is, és mindenhol gyönyörűen dolgozik. Hektáronkent 2-3 literrel elvan, és ősgyepen is megvan a napi 25 hektár!
1 párszor már tátva maradt a szám, mikor rendképzőt dolgozni láttam.
Válasz #566. hozzászólásra
Ne hagyd magad! A rendképző megváltás lesz, ha egyszer kiprobaltad!
Válasz #566. hozzászólásra
Kicsi pénzért már lehet nem túl szar 1 rotorost venni,kicsit rendberakod(ha kell)és életed végéig használod.Sokkal többet ér mint bármilyen új fejlesztésű konstrukciójú csillagkerekes
Válasz #565. hozzászólásra
Tudom, hogy a legtöbbször jó a sima is, de az élet sok furcsaságot hoz. Egyébként is szeretek jól átgondolni, és több oldalról megközelíteni mindent.
Válasz #558. hozzászólásra
Láttál már nálam kint maradni lucernát mert nem lehetett összesodorni????
Tény ha pásztortáskás akkor nehezebb, meg ha nagyon nagy szél fúj pont rá akkor macerásabb, de semmi sem lehetetlen.
Amúgy meg a rendkezelőnek a mérete tök mindegy ha használsz előtte rendterítőt, akkor már nem kell számolni a rendeket !
Válasz #557. hozzászólásra
Én sem gondolkodolok.
Válasz #537. hozzászólásra
MTZ1221
Mindenfajta fogaskereket legyártanak Adán, a Gordosék.
A firma neve (zupcanik).
Válasz #546. hozzászólásra
Ha jól rémlik a hesstonnak van olyan kiskockabálázója amin gyárilag ráépített motor van. És egy kis egyhengers 15 lovas kramerral vígan lehet húzni.
Válasz #549. hozzászólásra
Ez átverős mert amire azt írják hogy 340es annak a ROTORÁTMÉRŐJE CSAK KB 3M. hOZZÁSZÁMOLJÁK A TERELŐPONYVA ÉS A ROTOR közti távolságot is.
Válasz #558. hozzászólásra
Hatkerekes függesztettet felejsd el. Az nem jó semmire. Örömünnepet ültünk mikor sikerült eladni, pedig vadi újonan vettem.
Válasz #556. hozzászólásra
Annyira azért nem akarok anyagilag belebonyolódni, meg nincs hozzá terület sem.
Válasz #557. hozzászólásra
16 ha lucernára kellene valami. Tudom, hogy a csillagkerekes olcsóbb meg egyszerűbb, de amit a csillagkerekessel nem lehet összesodorni mert magára veszi, azt a rotorossal simán. Oros kuk. adapter után, gyomos-, igen csúnya tarlón úgy összerakták vele a csutka rendet, hogy csak pislogtam. Meg a vontatott rendsodró nem annyira szimpi, akkor inkább keresnék 6 kerekes függesztettet.
Válasz #550. hozzászólásra
Mekkora területre kell?
Csillagkerekesben nem gondolkodol?
Árban lényegesen olcsóbb!
Válasz #555. hozzászólásra
Akkó már kétrotorosba kell venni, mert azt össze lehet csukni.
Válasz #553. hozzászólásra
Igaz bizony hacsak nem lopakodó üzemmódban közlekedik,néha én sem szedem ki pedig ez is elég széles már.
Válasz #552. hozzászólásra
én meg zala, nem is vagy olyan messze...
Igen, de azt is nézd ám hogy a 350-esnek szállításhoz már egyesével ki kell szedegetni a rúdjait.
Válasz #548. hozzászólásra
Somogy, Rinyaszentkirály.
Nekem egy 335-ös Stoll van a 190-es 2 dobos Pöttingerel párban.Kisbálázohoz 3-4 rend Körbálához 4-5 is néha (mennyiség függő) egy fordulóval persze és tiszta utána a terep.
Válasz #549. hozzászólásra
Rajzolgattam, meg számolgattam, de valószínű a 4 rendre határeset a 300-as, inkább 350-es, azzal kényelmesen belefér a dolog. De lehet hogy tévedek.
Tudja e valaki, hogy 185-ös fűkaszához milyen szélességű 1 rotoros rendképzőt érdemes venni ami illeszkedik a rendek távolságához? Mondjuk hogy 4 rendet össze lehessen sodorni oda vissza, vagy esetleg 5-öt. Bár gondolom az már csak egy 3. menettel megy. Pl. egy 300cm-es rotorral ahogy számolgatom, 1 kerülővel talán 4-et éppen össze lehet sodorni, de lehet hogy határeset. Esetleg milyen méretűt érdemes venni? Gondolok itt arra, hogy netán egyenetlenebb talajra jobb e a kisebb?
Válasz #542. hozzászólásra
Hol laksz?
Válasz #544. hozzászólásra
Nem értek a lovakhoz, de a videókat nézve minden lovon angol hám van, gondolom ott lehetne régi lovas dolgokat találni.
Jobban megnéztem a bálázós vidit, és padlótfogtam!
Kerékről kapja a hajtást, és a pacók mégcsak nem is erőlködnek!
Ami a talajról kapja a hajtást, csak olyan érdekel.
Az erőgépes gépparkom megvan.
Lóval huzatni egy motort, amihez + csatlakozik a munkagép, hülyeségnek tartom. Akkor már traktorral csinálom inkább.
Válasz #532. hozzászólásra
Akkor még ilyen is kell a sorba!:
Meg egy ilyen:
OK KÖSZ
Válasz #541. hozzászólásra
szia, nekem van egy Massey meg egy Fahr lóvontatású alternáló kaszám, a Fahr asszem kis javításra szorul, majd megkérdem az öregemet hogy akar-e valamit kezdeni még velük.
Válasz #526. hozzászólásra
Akkor mé nem jó a szíjjas? Az sokkal egyszerűbb, és rögtön oldalra dobja a takarmányt. Nem tudom hogy mi a jó ebben?
Válasz #538. hozzászólásra
Én is őket ajánlom! Most is náluk van 9db fogaskerekem legyártásra.
Válasz #537. hozzászólásra
szentes traktorbolt......... mintát elküldöd és le gyártják szó nélkül
ha valaki tudná hogy hol lehetne szerezni,stoll 320-as terelöhöz kup és tányér kereket kérem irja le,vagy egy jó fogas kerék gyártót a déli részen ha tudnátok,kösz
Válasz #535. hozzászólásra
ok.
köszönöm!
Válasz #534. hozzászólásra
Odaért? Van ott több minden de 200 km. Megcsörgeted...
Válasz #533. hozzászólásra
70 409 8277
Ló gereblyét tudok talán eladó, ha érdekel dobj egy tel sz. és sms-be küldöm az illető számát.
Válasz #531. hozzászólásra
Lovas kasza is érdekelne, ha tud valaki elfogadható áron.
Két lovam mellé szeretnék összeszedni egy gépparkot, bemutató céllal.
Talajművelés gépsor nagyjából összejött a vetőgépig.
A többi sajnos nagyon nehezen akar összejönni (Arató-kévekötő, szálastakarmány sor).
Válasz #530. hozzászólásra
Nálunk a lengyelre csináltak ülés és azt húzzák a lovak.
Válasz #529. hozzászólásra
Nekem rétekre kellene. lovakkal szeretném vontatni.
Válasz #524. hozzászólásra
Volt itt egy gazdának de eladta mert nemvolt jó a talajkövetése, de sosem művelt legelőkön, vízállásos területen dolgozott vele, szántón lehet hogy jól dolgozik.