Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Monosem NG új
- Körbálázót, de milyet? új
- John Deere 6110 új
759 hozzászólás
ÜDV mindenkinek!
Fekete rendszámos MG.vontatónak mik az átírási költségei és folyamatai?
És az éves biztosítási díja??
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #199. hozzászólásra
Amiig semmilyen rendszám nem volt adig is jártak a kombájnok csak most lett minden meg bonyolítvaSzerintem egy érvényes biztosítás az sokkal nagyobb jelentőséggel bír!!!!
Válasz #206. hozzászólásra
Ződ van rajta az nem gond,de mivan a határon ,mert a zölddel nem mehetsz külföldre úgy tudom
Dobsz rá egy zöldet, aztán mehetnek Isten hírével. Határig azzal biztosan jók lesznek. Amikor meg odaértek visszaküldeted velük.
Válasz #203. hozzászólásra
Magyarok de szerbiában,össz 200km
papírok nélküli traktorra hogy tudok valamilyen rendszámot intézni csak adávételi van .
Válasz #201. hozzászólásra
Szerbia vagy Ukrajna?
A határig Te vagy az embered elviheti, ami rajta volt van azzal, onnan meg a vevő dolga.
Válasz #200. hozzászólásra
hát nem euba
EUba viszik? Oda elég egy P rendszám (legalábbis traktorra elég volt)
Elvinnék a Mega 208-ast külföldre lábon,milyen rendszámot kellene rá intézni,vám,ideiglenes stb????
Hali!
Pótkocsimon megrongálódott a piros rendszám mennyibe kerül most egy ugyan olyan rendszám legyártása, és a matrica hozzá?
Hali!
Pótkocsimon megrongálódott a piros rendszám mennyibe kerül most egy ugyan olyan rendszám legyártása, és a matrica hozzá?
Válasz #193. hozzászólásra
az lenne az igazi ha fekete rendszám lenne a jó csak átkell vizsgáztatni pirosról.
80 lóerős a gép de a olyan 3800 kiló körül van az az olyan 15000 kiló körül vontathatna piros rendszámmal is .
Nem biztos!Volt ilyen gondom nekem is.Azt mondták,a traki tömegének a négyszeresét vontathatja.De az mtz nél pl. a régebbi kiadás,kisebb sújjal szerepel,ezért kapott kevesebbet.Nomeg a vonófejnek is passzolni kell a vontatási súlyhoz.
Válasz #192. hozzászólásra
Szerintem, ha 88? lóerő felett van, akkor egy fekete rsz kell rá törvény szerint. És akkor az új forgalmiban a rendes vontatás szerepel majd...
Az lenne a kérdésem hogyan lehet átíratni a traktor forgalmijában a maximális vontatható súlyt , mert nekem a piros rendszámhoz 9 tonna van írva .
Sziasztok!
Rendszám ügyben érdeklődnék, ugyanis régebben vettem egy japán kistraktort.
Nem kereskedőtől hanem magánszemélytől.
Ilyenkor mi a menete a rendszámoztatásnak?
Mennyibe kerül a Törzskönyv,stb.
Ezekre mennyi a biztosítás meg a súlyadó?
Válasz #187. hozzászólásra
Az illetékes kpm-nél (nkh)nál érdeklődj mert kicsiny hazánkban megyénként eltérően értelmezik a szabályokat.
Pl borsodban unimogok lassujárműre vannak vizsgáztatva de szabolcsban ez lehetetlen.
Válasz #188. hozzászólásra
Helló!
Pont ez a lényeg!
Jelenleg teher autó,és nincs rá jogsim!
Csak sofőr vezetheti közúton,ez meg nem mindig jó nekem!
Mezőgazdaságban használom ott én is dolgozok vele főként!
A zöld rendszám jelenleg problémás nekem,a lassújármű papírt nem adják meg rá!
Teher autóként évente vizsgázik és a fenntartás is rengeteg költséggel jár!
Mezőgazdasági vontató kategóriába beleillik,ha szerinted két évet kap műszakit már nekem az is jobb,sőt vezethetem B kategóriával,és a vontatási lehetőség is lenne könnyűpótkocsival!
A teljesítmény adók meg biztosítás tuti kevesebb mindt teher autóként!
Ha meg vizsgázók mg vontatóból vontathatok mindent!
Teher autóból sajna nem vizsgázhatok le!
A felhasználást tekintve az unimog meg nekem jobban alkalmazható mindt bármelyik traktor!
Másrészről az unimog maga egy traktor!!! Plusz a sok más funkció!
Egy jó traktor meg ami tényleg jó lenne,tudnám használni széles körben,az drága!!!
Az unimog megfizethető és jól használható!
Továbbá látok sokat mg vontatóként és ezt akarom elintézni!!
Üdv!
Válasz #187. hozzászólásra
Üdv!
Nem értem miért akarod levizsgáztatni mezőgazdasági vontatóra a teherkocsit. A mezőgazdasági vontató már fekete rendszámot kap, így kétévente műszaki vizsgára kötelezett, szerintem itt már akkor teljesítmény adó is szerepet kap és egy húzósabb biztosítás, így nem látom túl sok értelmét.
Lassú járműnek lenne értelme, mert akkor ezek a dolgok változnak és 5-év műszakit kapna, de tudtom szerint teherkocsiknál már ezek a kapuk bezáródtak.
Hello.
Lenne egy infó amit meg kéne tudnom!
406- ős unimog ami most 6.5 tonnás teher auto,a kpm nél át tudom vizsgáztatni mezőgazdasági vontatónak?
Mit kell csinálnom ,el kell indítanom a kpm- nél egy átalakítási kérelmet? És csatolni kell gyári dokumentációt?
Mert végül is az unimog nak létezik gyári változata ként mezőgazdasági 406- osa!
l) Mezőgazdasági vontató: kerekes vagy lánctalpas kialakítású, legalább két tengellyel rendelkező, pótkocsi vontatására és/vagy mezőgazdasági, erdészeti feladatú berendezések, gépek vontatására, hordozására, tolására, működtetésére alkalmas, 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni képes jármű, mely teher- és személyszállításra is alkalmas lehet.
Ebbe a kategóriába meg beleillik az unimog!
Mezőgazdasági tevékenységben akarom haszanálni az unimogot!
Ez lenne a megfelelő kategória nekem!
Meddig kap műszakit a mg.vontató?
Mennyi a fenntartás egy évre?
Várok minden információ ami hasznos lehet,és olyanok jelentkezését is várom akik ezt hivatalosan le tudják bonyolítani!
Válasz #184. hozzászólásra
üdv a tulajt nem tudnánk rábeszélni az eladásra?????
Válasz #183. hozzászólásra
70 ft/kg
Válasz #182. hozzászólásra
a közelünkben van kettő...egymás mellett rohadnak vagy 20 éve
mi pénzért vetted?:P ha szabad tudni?
Van két 60-11 pótkocsim papírokkal műszaki nélkül, ügyesen okosba kellene őket vizsgáztatni segítséget várok e-mailomra.
Válasz #168. hozzászólásra
Itt nem az a lényeg melyik rendőr hol tölti a szabad idelyét... az a lényeg, hogy a rendőr mérlegelhet e vagy nem..... attól, hogy ott tölti a szántóföldön a szabadiejét még bizonyos dolgokért illik büntetni, nem is azért, hogy fizess, hanem azért, hogy tanulj belőle.Bizonyos dolgokra illik 5-10 liter gázolajat rászánni, nem pedig veszélyeztetve másokat közlekedni. Lásd halálos balaeset.... senki nem akarja, ha előfordul bánja... de akkor már késő... mindenki szívesen visszaforgatná az idő kerekét... de mikor elindulsz egy fékezetlen pótkocsival vagy egy műszakilag alkalmatlan géppel ezt is figyelembe kéne venni... persze sok ember ....." én csak ide megyek.... meg nem akartam" de ha megtörténik a baj meg sír... meg azér a pár literért pár percért jár a bírósága és fizet sok ezreket ide oda. Nem egysszerübb mindent rendbe tartani? Ha rendbe vannak a dolgok én olyan rendőrt nem ismerek aki kötözködne.....
Egytengelyes kerti traktorokra kötnek biztosítást alváz szám alapján és kell is rá, ha közúton közlekedsz vele.... természetesen ha csak a saját kertedbe használod nem kell. Amint megvan az esélye annak, hogy valakivel mint közlekedővel kapcsolatba kerülj esetlegesen balesetezz szerintem indokolt is biztosítást kötni... mivel ha nincs feljelentenek....illetve ha te okozod a kárt akkor fizetsz ha nincs polgári peren ha van a biztosítódon keresztül
Kell rendszám!Ebben semmi nem változott.
#1. hozzászólás, Szöllősi Ferencné küldte be 2012-04-25 07:46:45-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Segítsen, aki jobban tudja, mint én! TZ-4K-ra köll rendszám, vagy nem köll? Valamit hallottam erről a tv-ben, de épp azt nem, hogy változott-e az ezzel kapcsolatos szabályozás. Előre is köszi!
Válasz #174. hozzászólásra
Zöld és piros rendszám......piros rendszám... szal ez mármire kérhető.. max a kpm átalakításokat kér elvégezni, elvégeztetni... max 25 km/h(taraktor) össztömeg(pótkocsi) ellentétben a zöld...elméletileg csak önjáró munkagépekre lenne kiadható(kombájn, silózó,cukkorépa kombájn stb) maximum öt gépre adható ki... ideiglenes forgalombantartási engedély kell hozzá, indítási napló melynek pontos vezetésésre felhívnám a figyelmet, mivel annak nem vezetéséért illetve nem pontos vezetéséért az a rendszám bevonható...sőt úgy írom be kell vonni az okmányirodának amit a rendőr a helyszínen el vesz pontosabban el kell hogy vegyen...326/2011 korm rend. ajánlom figyelmetekbe...
Válasz #164. hozzászólásra
Igen.... fordulhattál vona kettőt.... Általában a szegény embert az ági is huzza alapon akár meg is vághatott volna.... de úgye B-s jogsival.... fekete rendszámos gépet csak munkagéppel vihetsz... pirosat pedig pótkocsijával.... 5 köbméter fa.... nagyon nem fér bele a piros rendszámos gép + pótkocsijába(könnyű pótkocsiról beszélünk) ... a piros rendszámos gépeddel elméletileg vonatahatod a másik gépet, ha a fékberendezést tudod müködtetni.... ha van még levegő, de mivel a másik gép betojt... igy gondolom levegő se volt... ez így nagyon gázos... levegőt átkötöttétek? Nincs baj míg nincs baj!!!!!!
Válasz #174. hozzászólásra
Jól irtad hogy varázsolni..Mert hogy hivatalosan nem fog sikerülni az tuti.és ha mégis.. amit kétlek akkor többe kerülhet mint venni egy olyat ami teljesen korekten le van papirozva és csak használni kell!! És arrol meg nem is beszélve haegy renndör meg csip egy ilyen felálásal.. az is emlékezetres lehet majd a számodra..
Sziasztok! Egy kis segítség kellene lassú jármű pótkocsija ügyben. Van egy régi egyedi utánfutóm, valamikor egy zuk hátulja volt, do forgalomba helyezve sose volt, komplett világítással platóval. A kérdés az lenne hogy lehetne e rá piros rendszámot varázsolni? Traki után használnám, fék nélküli könnyű pótkocsinak. Valakinek, ötlet tapasztalat, milyen papírok kellenének hozzá?
Sziasztok azt akarom kérdezni,hogy ha rendszámot akarok tenni a traktora akkor kell e vinni Kpm-es vizsgára vagy ez kikerülhető e????
Válasz #167. hozzászólásra
Egyik rokon is volt zold rendszamot csinaltatni. A faluban a tsz telepen volt kihelyezett vizsga. Mondtam a sracnak, hogy csinalja meg rendesen a trakit, mert amilyenek a vizsgabiztosok, tuti , hogy megneznek rajta mindent. Mert "ha minden meg van csinalva szabalyosra, akkor mar miert ne nezhetnenk meg"... Igazam is lett. Ugyanazokat neztek, mint egy piros rsz gepen, csak eppen forgalmit nem kapott... Magyarul szinte ugyanannyi penzbol van egy piros helyett zold rsz trakija, ami csak szoloban mehet...
Válasz #170. hozzászólásra
és sulyadó köteles
Most olvasom hogy az E rendszám a műszaki köteles!Fél évig forgalomban tartható.
#1. hozzászólás, komarl küldte be 2012-03-04 18:16:58-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
komarl
Kinek mi a tapasztalata az egytengelyes kerti traktorokról,közuti használatról, esetleges átalakitásokról.Kell biztositást kötni a közuti használathoz? vagy nem. smile confused
Válasz #164. hozzászólásra
lehet másodállásban ő is "proszti csávó" volt. ismerek ilyen rendőröket akik velünk együtt a szántóföldön töltik a szabadidejüket, ilyenek kellenének
Békés megyei okmányiroda szerint kell műszaki a zöld rendszámhoz is. Akkor most hogy van ez? Melyik jogszabály írja ezt le?
üdv Deutz dx 160 traktort akarok piros rendszámosra vizsgáztatni, hogy lehet hivatalosan? A zetor 160-sokra megadták...
Válasz #141. hozzászólásra
T 088-as trágyaszóró típusbizonyítványában siló és gabona felépítmény is szerepel. Gabonaszállításra is használható. Ami azt jelenti, közúti forgalomban részt vehet! Ezért kell rendszám rá. TG 10-es csak trágyaszórásra alkalmas. De nem közúti szállításra!
Na ma aztán le izzadtam a nap elején!
Beszart egy 82 traki póttal+5köbméter fával.
Hál istennek azért az aszfaltig ki tudta hózni aztán rotty neki.
Én meg jószívű gyerek vagyok egy rúddal hazavontattam az egész kócerájt egyszerre.
De útközbe meg álított egy jobb fajta rendőr,na gondoltam most vége a dalnak,de nem.
Elkérte a papírokat még a vágás engedélyt is a sráctól,megkérdezte mi baja a 82 nek.
Aztán csak annyit mondott"további jó utat".
Na ilyenek kellenének erre a szakmára.
Elengedett minket,gondolta had menjenek szerencsétlenek.
De meg vághatott volna!B jogsival egy másik gépet vontatni pótostol,hát ezt nagyon nem szabad.
Még aszem másik jogsival se lehetett volna a gépen pót.
Legalább is autót nem lehet vontatni utánfutóval vagy utánfutóstól.
Végre egyszer nekem is mákom volt!
Válasz #143. hozzászólásra
alkoholos filc a gyerektől és még meg is csinálja!
Válasz #160. hozzászólásra
A fekete lemaradt ami sajnos csak 2 évre szól!!
Válasz #160. hozzászólásra
Zöldhöz még mindig NEM kell műszaki vizsga.
A tulajnak elegendő nyilatkoznia, hogy a gép a közlekedésben való részvételhez megfelelő műszaki állapotban van és rendelkezik minden ahhoz szükséges felszereléssel.
üdv Zöld rendszámról annyit, hogy csak műszaki vizsgával rendelkező járgányra és 3 évre adják, a piros rendszám 5 évig jó ezt most már könnyű eldönteni melyik a kedvezőbb