Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Akkumulátorok új
- Műtrágya árak új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- SPC-6 vetőgépek új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés
Cirok, napraforgó, kukorica – melyik teljesít jól aszályos nyarakon is? +VIDEÓ
Időjárási kockázatok csökkentése modern hibridekkel.
Hirdetés
647 hozzászólás
Válasz #145. hozzászólásra
Azt azért kétlem..Rögtön lejött a számomra! Ott hietetlen magas fokon üzik a repce termesztését volt szerencsém öszel és tavaszal is meglátni..Igencsak le esett az álam!!
Válasz #145. hozzászólásra
elkenővér
Válasz #144. hozzászólásra
Németországban vettem,szerintem neked is ott kellene keregélni! Nem szándékozom eladni,nagyobb értéket képvisel mint a kombájn!
Válasz #142. hozzászólásra
De gondolom a toldatot használni is szeretnéd, és nem eladó.
Válasz #141. hozzászólásra
Fele nekem is úszik már,de ami megmarad talán felértékelődik. Évek óta vágyok 1 toldatra,most meg kell a költség a könyvelésbe.
Válasz #140. hozzászólásra
Ezt az adaptert most vettem.asztallal, kombájnal együtt!
Válasz #140. hozzászólásra
Ha ez az idö marad továbra is nem sok gond lesz a repcével!!Az tuti..
Nem tud valaki véletlen C510-re repce toldatot?
Válasz #137. hozzászólásra
Reglon Air volt!! Szerintem itt aztán minden bejátszhatot.. Lehet vékony volt a szer is... Meg ilyenek talán olyan lehet hogy kevés vizel fujhaták???Mert ahova csepent a cucbol azt vite!! De hát az egy levélen 15-20 talán az száraz de ahol nem ére az kibb zöld továbra is!! Ja és amint mondotam van ahol már szépen repül is a mag!! A ragasztás elenére is...Tehát itt aztán minden el lett B va ami csak lehetet!!Az ember meg ugrál hogy ezt minél hamarabb vágjuk-mentsük le valahogy!!
Válasz #134. hozzászólásra
Ha néhol zöld máshol száraz akkor bizony a szél baxott ki vele ... a cseppnehezítő valamelyest segít.
Mennyivel?
AIR vagy sima reglone?
Válasz #135. hozzászólásra
Van benne valami...
De a szél is elvihette ...
Esetleg elszámolták a dózist...
Lehet a pilóta vitt belőle haza a hazai gazokra isssssss......
Tiszta víztől bezony ződ a határ.....heheheheehe
Srácok egy érdekes téma!!! Szerintetek miért van az hogy a reglonal már rég lefujt repce nem igazán akar leszáradni...Nem hogy 7-8 napra még akár hány napra sem.. A tulaj már az ujboli fujáson töpreng...Ki is vit engem megmutatni hogy mi is az ábra..Hát nem mondhatom hogy nem látszik rajta valami.. De néhol kb olyan a szinne mint a JD festék És kicsivel odébb meg már pereg is rendesen.. De jelen álapotban csak a silózó lenne képes megeni a növényzetet!! {::}
SZANBERG !!!!!!!!!!
FAXA A CSALÁDI KÉP A REKLÁMANYAGBAN !!!!!!!!!!
Válasz #130. hozzászólásra
Jól sikerül kivéve mikor elveri a jég
Válasz #130. hozzászólásra
Kösz szépen.
Jah, majd meglátom, hogy milyen lesz a föld, és úgy vetem.
Az első mindig jól sikerül :) Sok sikert hozzá! DE 3 kg-val vesd ne 5-el!!!! MAx akkor vesd 3-nál többel ha hantos a földed
Mindenhol a hibridet írják, úgyhogy az lesz.
Kíváncsi leszek, mi lesz belőle így első repceként...
Én 2,5 q 820-30-at ősszel neki 3 kg-al vetve dupla gabonára, egy regulátor ősszel és egy gyomirtó, tavasszal amennyi N-ra van zsét, lehetőleg kénessel, aztán én adtam neki fitohormot, és nyilván amennyi bogár elleni csak kell neki, DE kizárólag hosszú spektrumut kapott.
Én azt mondom itt felénk a fajták 1q-al kevesebbet joztak minimum!!!
Szerintem mindegy mit vetsz mindegyik tudja már a 4 to körüli menyiséget a hibridek azt mondják jobban tűri a szélsőséges időjárást meg jobban kell. Véleményem szerint a rece is technológiai növény idén is láttam faját 3 to felett teremni és hibridet ugy hogy 2 to sem termet tehát tápanyag és technológiai fegyelem szerintem. a többi meg az időjárás dolga ha figyelmesen olvasollátod aki adott még a végén is egy gomba ölöt neki annak akár 1 to -val is több termet.
És kb. idén mennyit adtad ezek a hibridek?
Csakis hibrid!!!Sztem az jobb mint a fajta , volt mindkettő de a hibrid ezerszer jobb
Én nagyon szeretem a repcét. Exocetet vetek az hibrid én fajtát nem vetek csak hibridet idén is elégedett voltam vele ahhoz képest amik itt a környéken lejöttek.
Sziasztok!
Nagyjából már mindenhol learatták a repcéket...
Milyenek lettek?
Milyen fajtát vetettetek?
Idén először akarok repcét vetni, csak még nem tudom, milyen fajtát vessek.
Köszi mindenkinek.
Válasz #121. hozzászólásra
szentgotthárdi
Válasz #120. hozzászólásra
Szerintem megtojt ahol eddig le lett aratva.
Van 1 területem ahonnét lehet kézben kell kihordani............de ilyen ár mellett még azt is megérné.
Válasz #119. hozzászólásra
na és? lett? Pictor hihetetlen jó volt, szinte minden nap esett és alig volt benne fekete folt...
Válasz #118. hozzászólásra
Én most xtra-t szórtam rá az extra profitért !
Válasz #117. hozzászólásra
Nálunk kezdetben volt nagyon szar, de itt a víz nem csinált kárt mert időben pictoroltunk, aki nem annak kerekeken 10 q-val kevesebb lett ugyanabban a dűlőben.
Válasz #116. hozzászólásra
Az szép !!
Ha a környék átlagait nézem nagyon jó eredmény !!!!
Ahogy hallom erre felénk nem igen lesz meg a 2 t-s heki átlag.
Válasz #115. hozzászólásra
Mi már leadtunk kényszerből, levonások után 24-25 q/ha lett a tiszta fizető súly, ami nem rossz a tavalyi szar kelés után. Azt néztünk hogy tárcsa neki vagy majd bebokrosodik. Ma fejeztük be...
Válasz #99. hozzászólásra
Ahogy a tőzsdét elnézem elég jól kamatozik a raktárban a repce.........
Mi lesz/mikor lesz vajon a vége !!!????
Válasz #112. hozzászólásra
Az sem semmi akor... Csak tul sok szelet ne kapjon!! Csak és kizárolag a foróságot!!
na üdv nálunk kemény 1.8 t /ha lett 70 ha átlaga hétvégén búza de akik eddig vágták 3 t/ha elég elkeserítő
Válasz #111. hozzászólásra
A vízben megsült szerintem. Nem tudtuk megmérni a vizét olyan szárazz volt !!!
Válasz #110. hozzászólásra
Ere gondoltam én is... Ezért is montam neked hogy nehogy le fujd mert akor tuti elrepül!! Igy még talán van esélyed mivel gondolom még elvan a vizenyöben..Tehát csak nem érik tul adigra!!
Válasz #109. hozzászólásra
2 hét és belehajtok !!!!
Ilyen repce ár mellett ha tolnom kell a kombájnt hátulról az sem érdekel !!!!!
Válasz #108. hozzászólásra
És a maradékal?? Látsz rá esélyt a folytatásra?? Én nemigazán hittem de azért ha lasan is de a meleg azért csak csak teszi a dolgát!!
Válasz #106. hozzászólásra
A repcével maximálisan elégedett vagyok ahol le lehetett aratni !!!
Válasz #103. hozzászólásra
És így alulról(sokan megszóltak, hogy látták a repce tarlóim és milyen gazosak !!!.......) :
Válasz #105. hozzászólásra
Gondolom te is igy vagy hogy egy közepes méretü aszályal is könyeben tudsz ekora terméseket...Nálunk full katasztrofális a termésátlag..
Válasz #104. hozzászólásra
Üdv !
Válasz #103. hozzászólásra
Szia szabi !! Kár is lett volna... Az legalább tuti tiszta haszon... Mármint amit kisporoltál belölle..
Nem volt semmi érés gyorsító vagy ragasztóval sem szórva aratás előtt, így nézett ki felülről :
Válasz #101. hozzászólásra
Szerves trágyázott területemet le sem merem írni........
szia!
leírnád a technológiádat.
köszi
mi hétfőn fejeztük be a repcét fejér megyében 100 ha-on 3,52t/ha netto.
Válasz #98. hozzászólásra
a tőzsdén 3750-ft-ot emelkedett ma
Hogy áll a repce ára ???????
92-t kértem és megadják+ ÁFA vagy komp-
Keveset kértem ??????
Aratás, hogy áll, én most szálltam ki a kombájnból, ameddig be tudtam menni addig kész, kb. 9-10 ha még várat