Hirdetés
Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kecsketenyésztés új
- Dohánytermesztés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Hirdetés
647 hozzászólás
Válasz #190. hozzászólásra
nálunk is épp ennyi a maival együtt.
írtad hogy sárvári gép, neki milyen van? az a 3 tengely nagy dammann az övé, vagy az a Francikáé? vagy mivel megy a sárvári nagy ember?
Válasz #195. hozzászólásra
miért mondod ezt? ugyan azon a csapán megy, mint amin jártál, semmivel sem tesz nagyobb kárt, mint ami már benne van. sőt, ha mondjuk kisebb kerettel mentél, akkor a 36 méteres kerettel minden másodikon megy el.
szerintem kár sokkal több nem lesz benne, mint ami van, az más kérdés, hogy a nyomon kitapos valamit, de ha belegondolsz, akkor a 36 m-es kerettel 100 m szélességben 3-szor megy el, 3×80 cm a nyom, amiből 3×75 cm már ott van. ehhez képest a 15 cm 100 m-re, kimutathatatlan, ha meg elhiszed, hogy a ragasztással meg desszikálással 8 mázsa magot is megfogsz, akkor...
Válasz #194. hozzászólásra
felénk nem fúj egyetlen nagyobb gazda(ság) sem nekem meg a 10 ha-ért nem repül ide a heli, hidas meg a világon sincs, de nem is engedném letaposni. Láttál már hidas után repcét?? Mert én már igen, na akkor azt mondtam hogy nem.
Válasz #193. hozzászólásra
Aha...mond viharokat.
De ez így van a repcearatások kb. 80%-ában.
Meg minden más aratáskor is
Kedden, legkésőbb szerdán fújni kellene...
Válasz #192. hozzászólásra
hát bazmeg egyre inkább úgy érzem nektek lesz igazatok a ragasztással, eléggé szelesre ígéri a jövő hét végét is, pedig addigra már jól érésben lesz a repce és akár pereghet is ha viharos szelet kap.
Válasz #189. hozzászólásra
Ikr-ben szoktál vegyszereket venni?
Nem tod véletlenül, nincs-e nekik spodnam+amega csomagban?
Válasz #189. hozzászólásra
Sajna nem tom, mi lett a tárolóval.
Csak azt tom, hogy Vépre építették a repcefeldolgozót.
Válasz #188. hozzászólásra
Jah, hát ha Oszkó, akkor Petya. Nagyon szép az a szárító, meg telep Oszkón. Általában oda szoktam eladni mindent.
18 mili eső volt erre. Felétek?
Válasz #187. hozzászólásra
nem tudod, mi lett nekik azzal a gabona tárolóval vépen?
végülis mennyi ment szemétbe, mennyi ázott föl, vagy nincs infód róla?
Válasz #187. hozzászólásra
tudom ki ő, persze, meghát ott oszkón kettő is van...
mennyi eső volt felétek?
Válasz #185. hozzászólásra
Nem ismered a Pusztavámi Marcit? Neki is van hidas permetezője.
Néha szoktam Sárvár fele járni...
Válasz #184. hozzászólásra
jó lenne de nem tom megérik-éééééé???????????
Válasz #183. hozzászólásra
akkor arrafelé van hidas traktor rendesen :)
sárvár...
látásból lehetséges, mert egyszer fejreálltam kocsival ott a steiger keréknél, és elég sokan összefutottak a hírre, hogy megint egy balfék :)
1hét mulva kezdjük a repce betakritst!!!
Válasz #182. hozzászólásra
Vasvártól nem messze, kb. 10 km Szombathely fele.
Te?
Lehet, még ismerjük is egymást látásból...
Válasz #181. hozzászólásra
megkérdezhetem te merrefelé laksz?
vazs melyik részén?
Válasz #180. hozzászólásra
Felétek nem esik még az eső?
Az agrármeteorológia szerint már kellene...
Válasz #179. hozzászólásra
A mai még nem, mert nincs megérve a repce (legalább is felénk nincs) Zöldessárga, sárguló becők vegyesen még rugalmasak és csak feketedni kezd benne a mag a mag közepe tök zöld., de a jövő hét végére is ilyen időjárást jósol, na amiatt már jobban fájhat a fejünk, hiszen ha a hétre igért kánikula bajön az előrehoz az érésen az tuti, de kombájnkész még nemigen lesz akkorra sem, de lesznek benne éretteb becők, sőt részek is biztos (persze az még messze van, változhat az előrejelzés)
A heli leparkolt a környéken mert ekkora széllben nem tudot permetezni..Kérdés az éjjeli vihar nem e arat a repcéből...Én meg ma a "nedvesítő" mellett döntöttem,régi Magyar "találmány" úgy hívják,hogy gyógyvíz
Válasz #176. hozzászólásra
Nyomok deszikáló szert is, de cseppnehezítőt nem, mert repce, árpa, meg erdő van mellette. (meg nem kopter, hanem hidas nyomja).
Tapadásfokozó más, mint a cseppnehezítő. Az előbbin gondolkozom. Mondjuk ha nem írja a tájékoztató, akkor csak nem kell.
Sunflex meg nem glyfozát, az tuti!
Válasz #176. hozzászólásra
A Sunflex = bromoxinil ami a nitrilek hatóanyag csoportjába tartozik . Nem glifozát ...
Válasz #175. hozzászólásra
A Sunflex = Bromotril aminek glifozát a tartalam, egyépként meg csak deszikáló szernél kötelező a cseppnehezítő, ha csak ragasztasz akkor nem.
Válasz #173. hozzászólásra
Netán tied a 70 millás nyuszi?
Melyik típus?
Én nem helivel tolom, hanem hidassal, de ha nem írja, sztem nem teszek bele silwet-et, de majd megkérdezem a "szakértőt".
Sunfelxről nem hallottam valami jókat...azt mondják lassú. Meg ugye egy valamirevaló deszikáló szernek glyfozát a hatóanyaga...sztem
Majd arról a 70 millás nyuuuu hollandról csinálj pár képet :)
Ez már ide tartozik ezért ide írom...Én az Elastikhoz sem használok semmilyen tapadásfokozót,mert nagyon meglepődnék azon ha a sűrű repcére helivel reggel majd ráhintett 60liter nem tapadna rá egyből ...Végülis nem desszikálok semmivel mert ez a forróság elvégzi azt majd csak ragasztó és mégse egy liter csak 0,5...Amit ki kartam próbálni a Flexit azt meg nem lehett kapni......A benne maradt kamillát meg a 70millás nyúúú "holland" a fülkéből kitolható vágóasztal toldattal ledarálja ahogy kell...ha valakinek a repcéje melett kukorica van és még is desszikálásra vetemedik annak jó alternatíva a Sunflex ami csak kétsziküeket deszikálja a kukoricát nem bántja így nyúgodtan lehet helizni is akár ilyen helyen is.
Tudom kicsit még odébb van a betakarítás csak most eszembe van megkérdezném hogy mekkora dobfordulattal és levegővel kell vágni a jd2266 és claas 208-assal.
Köszi.
Válasz #168. hozzászólásra
Most olvasom a Délvilágot a 4. oldalalján Téged is érint.Iparűzési adó.
Válasz #169. hozzászólásra
Itt is lett mit eltakarítani,még várok kicsit,hagy aludjanak a szomszédok.
Válasz #168. hozzászólásra
A múlt héten szinte állandóan, most meg elhánytam a havat, megint esik, plusz olvasom az újságot is.Erről a korán kelésről nem birok leszokni.
Válasz #167. hozzászólásra
Szia!1nlőre nincs.Te mikor alszol?
Szia Bandy! Toldat?
Ja bocsi már láttad sorry
És ez
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/kombajn/hirdetes-21393675/
Válasz #163. hozzászólásra
Köszönet!!!!
Válasz #161. hozzászólásra
Legyen szerencséd, jó áron!
Kösz a tippeket srácok!!!!
Válasz #160. hozzászólásra
Lett pár tippem, holnap futok 1 kört.
Válasz #159. hozzászólásra
Igen!
Válasz #158. hozzászólásra
Makón találtad?
Válasz #157. hozzászólásra
A New Holland 510-est fel lehet rá szerelni?
Válasz #156. hozzászólásra
Láttam elég ütött,meg öreg,és meg kérik az árát.
Válasz #155. hozzászólásra
ikr-nél is van 1!
Válasz #154. hozzászólásra
Holnap,de nem szívesen.
Válasz #151. hozzászólásra
Balla Imrét kérdezted?
Válasz #152. hozzászólásra
vagy az agriaffaires vagy technikboerse
Válasz #151. hozzászólásra
Inkább a TRAK. pool-t!! Az szerintem tutibb oldal!!
Válasz #150. hozzászólásra
Ok,bújom a Mascus-t.
Válasz #148. hozzászólásra
Fogadd meg Feri tanácsát! Ott szinte minden kombájn ezekel van fölszerelve..Ott sok géphez nincs is egyéb adapter.. Én a régi NDK ban szinte csak búzát és repcét látam!!De azt kibb jókat és kibb sokat!!
Válasz #146. hozzászólásra
Gézám! Ez a szép tulajdonnevet NAGY betűvel illik kezdeni!
Elke néni!!!!
Válasz #145. hozzászólásra
Értelek sok sikert hozzá.