Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Agrárjog új
- Mtz műszakiztatás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műtrágya árak új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Hirdetés
647 hozzászólás
Hétvégén kezdték a repcéket vágni, de a legjobb is csak 2,5 tonna/ha. Mindenki többet várt.
Fejér megye: Árpa kész 43q (250h átlaga), Repce most fújtuk. kb. 20%-a víz alatt.
Válasz #85. hozzászólásra
Hello. Várjuk a jó időt.. Repcéket lenyomtuk ragasztóval de még kell nekik egy hét biztos. Őszi árpa nincs,ugyhogy várjuk a repcét..
http://radio.dtsi.hu:8000/live.m3u
Válasz #92. hozzászólásra
Na ere való a jó öreg 106 -os a lánctalpal!!Az ezt szereti amikor a malaj jol keni a láncot akor szépen halkan jár!! Ha nekem sok ilyen területem lene biztos beszereztem volna egyet !!
Ma ezt láttam:
Ebben kevés a víz, de láttam olyan nagy táblákat Gy-S. megyében, amelyikben meg volt már feketedve a repce.
Válasz #88. hozzászólásra
Semmit!Ha van még pénzed,ragd félre kell az még másra is!
Válasz #89. hozzászólásra
Azért kérdem....
Válasz #88. hozzászólásra
Szabi a deszikálásal csak ovatosan!!Az idöjárás az most igen labilis.. Sajnos az árpára is kár volt még a gomba ölöt is rákölteni pláne a helikopterel..Lasan tényleg az a haszon amit kisporolunk belölle..
Az ilyen kinézetű repcékre költsek még valami gyorsítót ?????:
Nekünk a természet lerendezte a desszikálást....... kapott egy kis árvizet van ahol még most is áll rajta a víz ,de jövőhéten megy bele a kombájn menteni ami marad belőle mert már csatannak szét a hüvelyek...nagy szám lesz ha nem lesz rajta nagy bukás..
Fél 8 kor lett kész a permizés és még nem kapott eddig szerencsére csapadékot
Egy hét múlva lehet aratni úgy néz ki
Válasz #83. hozzászólásra
Szia Ákos. Mi ujság felétek? Mikor kezditek az aratást?
Mi hétvégén fogjuk lenyomatni mert jön a hidas!
Úgy döntöttünk reglonnal és 4 nap múlva lekenjük de ha beüt egy hetes eső akkor már nem lesz mit de bevállaljuk mert nem lehet itt kiszámítani semmit!
Válasz #82. hozzászólásra
értem. mi is hasonlóképp döntöttünk, a hidas mire erre jön már késő.
Válasz #78. hozzászólásra
Nem csinált nagy kárt, mert kicsit meg van dőlve, a becőtömeg összetartja. Víz nincsen alatta.
Ilyenkor kell gyorsan dönteni, hogy várjunk-e valamire, de amilyen időjárás van, örülök, hogy kész, és remélem, hogy sikerül betakarítani.
De mi hidassal megyünk bele
Válasz #79. hozzászólásra
igen.
Válasz #78. hozzászólásra
Nem tudom még mert nem bírtunk belemenni majd este tudok mit mondani vagy holnap reggel ha addig nem esik
Traktor+ permetezővel mentetek bele?
Válasz #76. hozzászólásra
hello. mi is belementünk saját géppel,de nem az igazi. Mekkora kárt csinál neketek?
Reggel akartunk rámenni Zopp-al de nem bírtunk.Most vagy este fogunk vagy holnap reggel.De már jönnek a szép fekete fellegek
Ki mit csinál a repcéjével?
Mi most szórjuk, de necces az idő. Nem jön a helikopter, földivel abáljuk. De legalább ma még nem esik, jobb kilátások meg nincsenek a közeljövőre sem!
Válasz #73. hozzászólásra
Elastiq 4657 Ft/l nettó
zopp 4387 Ft/l "
Válasz #73. hozzászólásra
Srácok én most azért ovatosan nyulnék a deszikáláshoz...Talán majd csak akor ha végre megnyugodna az idöjárás!! Szerintem a ragasztó sem tökéletes én már látam ami enek elenére is elrepült...Akor még talán zöldön hagyva is kifizetöbb ..Ja az még pénzbe sem kerül...És Szerencsésebb kimenetele lehet a dolognak!!A repce az tényleg nem egyszerü.Én sem hitem amig meg nem tapasztaltam
a desszikálás nem egyenlő ám a ragasztással..
felénk nagy szelek vannak és ha éppen bejönne egy nagy eső,ha nem lenne ragaszta simán kirepülne a mag egy része...nem tom mennyi az elastiq költsége de 1-2mázsán már visszajöhet az ára...sztem érdemes...
zopp elastiq de ha ilyen marad az idő akkor nem nagyon kell pedig hét elején terveztem
Mivel fogtok deszikálni?
Mi pedig most hidassal fogunk belemenni kiváncsi vagyok rá hogy mit szól hozzá a repce
Tavaly a földem mellett traktorral+vontatott permetezővel mentek bele a repcébe desszikálni és csak azt láttam hogy a traktor alatt dűlt meg illetve nyomta le annyira a repcét mint a traktor has magassága
Válasz #67. hozzászólásra
Láthatóak a művelőnyomok,azt a permetezési irányt kell tartani amit korábban alkalmaztál,virágzás végén gombáztam a repcét és ekkor egy kicsit megdőlt a traktor hasa alatt. Egyébként ha a ragasztás idejét jól kiválasztod akkor csak a szunyog által megszúrt becőkböl pereg kia mag,ami egyébként is defektes lenne!
Ha belevinném a hidast,akkor az új nyomot taposna és nagy sebbeséggel nagyob kárt okozna!
Válasz #66. hozzászólásra
Ne keverd a desszikálást a ragasztással!
Válasz #65. hozzászólásra
Taposás ?
szerintem lehet.
persze a 300 liter biztos jobb de azért a helikopter is elég jó szokott porlasztani a ható anyag meg csak benne van, a szotyit is ha fújuk meg szokott látszódni a szélén ami kimarad.
szerintem az elfekvő repcének jobb a hidas mert akkor jobban éri a hatóanyag az alul lévő becőket is de állóba mehet a helikopter persze ez csak az én véleményem
Válasz #63. hozzászólásra
70l vizzel repölővel nem lehet ragasztani!
Válasz #63. hozzászólásra
Szántóföldi géppel,mellőzve a totál szereket!
Válasz #62. hozzászólásra
És semmi totális gyomirtó se volt benne csak tapadó +ragasztó ?
Helikopterrel?
Válasz #61. hozzászólásra
Sziasztok!
1l elasztikkal+1dl silvettel ragasztottam.érésgyorsítókat elhagytam,azért mert a desszikáló szer megállitja a természetes vizleadását a repcének!Tapasztalatból tudom,hogy ez igy van.Az élelt repce 3-4 vi%-al magasabb volt mint a ragasztott!
Válasz #60. hozzászólásra
Igen ezt én is tudom tanúsítani hibridnél! De fajta repcéknél , vagy különösen pergős típusoknál nem árt még az Elastiq
Csak Zopp!Azt mondták ennek is van egy kicsi ragasztó hatása
de elastiqot azért teszel mellé?
Válasz #56. hozzászólásra
Mi jövőhéten közepe felé akarunk belemenni állományt szárítani Zopp-al
Válasz #56. hozzászólásra
Erre sokan kitárcsázták mert nem volt becő,van aki naprát van aki 2-3 hete kukoricát tett bele!
Szórta már valaki valamivel a repcéit ???????????????
Az előre jelzés 1 hétig esőt mutat majd 2 nap nem utánna megint eső, így hogy és mivel lehet tervezni bármilyen szórást is ???????????
Kedvező kilátások a repceföldeken
Az utóbbi hetek csapadékosabb és hűvösebb időjárása használt a repcének, a növények megerősödtek, s az utóbbi napokban a virágzás is beindult, a piac kiegyenlített - állapítja meg a Magyar Agrárkamara (MA) az MTI-hez eljuttatott elemzésében.
Az elemzést készítő kamarai szakértők szerint a repceárak várhatóan az idén sem érik el a két évvel ezelőtti csúcsot, a tonnánkénti 110-115 ezer forintot, de a nyári aratáskor 73-74 ezer forint várható, azaz nem süllyed a tavalyi 50 ezer környékére az ár. A repcemag árutőzsdei ára jelenleg 77.000 forint májusi, 73.700 forint augusztusi, 74.700 forint szeptemberi és 74.000 forint novemberi szállításra, de nagy áruforgalom nincs, mert az eladási és a vételi szándék nem találkozik.
A várható hazai árakat a mindenkori euró-forint árfolyam alakulása is jelentősen befolyásolja - hívja fel a figyelmet a kamara. Európában 2010-ben a becslések szerint 21-22 millió tonnás repcetermés várható, a kereslet-kínálati viszonyok meglehetősen kiegyenlítettek. Emiatt egyelőre nagy árváltozásokra nem kell számítani. Az ó termés ára a francia tőzsdén jelenleg tonnánként 305 euró - 82,3 ezer forint - körül mozog májusi szállításra.
Piactorzító hatású lehet ugyanakkor, hogy a legnagyobb magyar feldolgozó és felvásárló Bunge mannheimi német gyára - mely évente 1 millió tonna repce feldolgozására volt képes -, április végén kiégett. A gyár 3-4 hónapon belül újraindulhat, de az eddig megkötött szerződéseket, amennyiben nem minősítik az esetet "vis majornak", teljesíteni kell. Kérdéses, hogy az új termés betakarításáig be tud-e indulni a feldolgozó kapacitás Mannheimban.
A káposztarepce vetésterülete 272 ezer hektár volt 2009 őszén, 6 ezer hektárral több, mint a tavalyi évben betakarított terület. A 2009/2010-es gazdasági évben a repceállományok állapota eltérő: ahol tavaly a kora őszi csapadék előtt el tudták vetni a magot, azok a táblák időben keltek, máshol nem egységesek. Akadt hely, ahol a tavaly őszi gyenge kelés, illetve az év eleji és az utóbbi hetek belvizei olyan károsodást okoztak, hogy az állományt ki kellett tárcsázni.
Ma néztem a repcét és kezd kelni de még mindig nem kapott eget rengető esőt kb 2mm ha volt tegnap.Mind1 legalább bujkál!
Válasz #52. hozzászólásra
itt vetés után másnap egy nagy zuhé meg vagy 3 napra rá még 1 nagy
Válasz #51. hozzászólásra
Én 10 napja vetettem de még csak 1mm csapadékot kapott jól jönne már egy kis víz rá vagy 10mm eső!
nekünk pénteken volt 2 hete hogy vetve lett,már sorzik szépen,ahol jobb a föld ott a kelés is jobb,csak sok a árvakelés,ki mivel szokta permetezni?vagy túlnövi a repce?
Válasz #49. hozzászólásra
Jó lenne jó lenne de egyenlőre még ki se kelt :(
Válasz #48. hozzászólásra
Kibékülnék vele, most.
Repce 45 mázsás hozammal.
Ennyihez mit szólnátok?