Hirdetés
Fórum
- Mtz műszakiztatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Zab termesztése,értékesítés új
- AKG támogatás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Agrárjog új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8967/cikk_78967/humikal_ind_fill_540x300_0.jpg)
Mini gazdaságtól a nagyüzemig, mindenhol kiváló alternatíva ez a környezetkímélő termésnövelő +VIDEÓ
Áttörő siker a komplex talajjavításban.![Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be Új adók 2025-ben – van, ahol kerítésadót vezettek be](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9158/cikk_79158/keritesado_fill_540x300_0.jpg)
647 hozzászólás
Hétvégén kezdték a repcéket vágni, de a legjobb is csak 2,5 tonna/ha. Mindenki többet várt.
Fejér megye: Árpa kész 43q (250h átlaga), Repce most fújtuk. kb. 20%-a víz alatt.
Válasz #85. hozzászólásra
Hello. Várjuk a jó időt.. Repcéket lenyomtuk ragasztóval de még kell nekik egy hét biztos. Őszi árpa nincs,ugyhogy várjuk a repcét..
http://radio.dtsi.hu:8000/live.m3u
Válasz #92. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ha nekem sok ilyen területem lene biztos beszereztem volna egyet !!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na ere való a jó öreg 106 -os a lánctalpal!!Az ezt szereti amikor a malaj jol keni a láncot akor szépen halkan jár!!
Ma ezt láttam:![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100627155245_acsi_hatar_001.JPG)
Ebben kevés a víz, de láttam olyan nagy táblákat Gy-S. megyében, amelyikben meg volt már feketedve a repce.
Válasz #88. hozzászólásra
Semmit!Ha van még pénzed,ragd félre kell az még másra is!
Válasz #89. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Azért kérdem....
Válasz #88. hozzászólásra
Szabi a deszikálásal csak ovatosan!!Az idöjárás az most igen labilis.. Sajnos az árpára is kár volt még a gomba ölöt is rákölteni pláne a helikopterel..Lasan tényleg az a haszon amit kisporolunk belölle..
Az ilyen kinézetű repcékre költsek még valami gyorsítót ?????:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100626202151_P1010262_(2).JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100626202209_P1010263_(2).JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100626202221_P1010264_(2).JPG)
Nekünk a természet lerendezte a desszikálást....... kapott egy kis árvizet van ahol még most is áll rajta a víz ,de jövőhéten megy bele a kombájn menteni ami marad belőle mert már csatannak szét a hüvelyek...nagy szám lesz ha nem lesz rajta nagy bukás..![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Fél 8 kor lett kész a permizés és még nem kapott eddig szerencsére csapadékot![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100625220315_Foto029.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20100625220425_Foto030.jpg)
Egy hét múlva lehet aratni úgy néz ki
Válasz #83. hozzászólásra
Szia Ákos. Mi ujság felétek? Mikor kezditek az aratást?
Mi hétvégén fogjuk lenyomatni mert jön a hidas!
Úgy döntöttünk reglonnal és 4 nap múlva lekenjük de ha beüt egy hetes eső akkor már nem lesz mit de bevállaljuk mert nem lehet itt kiszámítani semmit!
Válasz #82. hozzászólásra
értem. mi is hasonlóképp döntöttünk, a hidas mire erre jön már késő.
Válasz #78. hozzászólásra
Nem csinált nagy kárt, mert kicsit meg van dőlve, a becőtömeg összetartja. Víz nincsen alatta.
Ilyenkor kell gyorsan dönteni, hogy várjunk-e valamire, de amilyen időjárás van, örülök, hogy kész, és remélem, hogy sikerül betakarítani.
De mi hidassal megyünk bele![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #79. hozzászólásra
igen.
Válasz #78. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem tudom még mert nem bírtunk belemenni majd este tudok mit mondani vagy holnap reggel ha addig nem esik
Traktor+ permetezővel mentetek bele?
Válasz #76. hozzászólásra
hello. mi is belementünk saját géppel,de nem az igazi. Mekkora kárt csinál neketek?
Reggel akartunk rámenni Zopp-al de nem bírtunk.Most vagy este fogunk vagy holnap reggel.De már jönnek a szép fekete fellegek![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Ki mit csinál a repcéjével?
De legalább ma még nem esik, jobb kilátások meg nincsenek a közeljövőre sem!
Mi most szórjuk, de necces az idő. Nem jön a helikopter, földivel abáljuk.
Válasz #73. hozzászólásra
Elastiq 4657 Ft/l nettó
zopp 4387 Ft/l "
Válasz #73. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Srácok én most azért ovatosan nyulnék a deszikáláshoz...Talán majd csak akor ha végre megnyugodna az idöjárás!! Szerintem a ragasztó sem tökéletes én már látam ami enek elenére is elrepült...Akor még talán zöldön hagyva is kifizetöbb ..Ja az még pénzbe sem kerül...És Szerencsésebb kimenetele lehet a dolognak!!A repce az tényleg nem egyszerü.Én sem hitem amig meg nem tapasztaltam
a desszikálás nem egyenlő ám a ragasztással..
felénk nagy szelek vannak és ha éppen bejönne egy nagy eső,ha nem lenne ragaszta simán kirepülne a mag egy része...nem tom mennyi az elastiq költsége de 1-2mázsán már visszajöhet az ára...sztem érdemes...
zopp elastiq de ha ilyen marad az idő akkor nem nagyon kell pedig hét elején terveztem![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Mivel fogtok deszikálni?
Mi pedig most hidassal fogunk belemenni kiváncsi vagyok rá hogy mit szól hozzá a repce![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Tavaly a földem mellett traktorral+vontatott permetezővel mentek bele a repcébe desszikálni és csak azt láttam hogy a traktor alatt dűlt meg illetve nyomta le annyira a repcét mint a traktor has magassága
Válasz #67. hozzászólásra
Láthatóak a művelőnyomok,azt a permetezési irányt kell tartani amit korábban alkalmaztál,virágzás végén gombáztam a repcét és ekkor egy kicsit megdőlt a traktor hasa alatt. Egyébként ha a ragasztás idejét jól kiválasztod akkor csak a szunyog által megszúrt becőkböl pereg kia mag,ami egyébként is defektes lenne!
Ha belevinném a hidast,akkor az új nyomot taposna és nagy sebbeséggel nagyob kárt okozna!
Válasz #66. hozzászólásra
Ne keverd a desszikálást a ragasztással!
Válasz #65. hozzászólásra
Taposás ?
szerintem lehet.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
persze a 300 liter biztos jobb de azért a helikopter is elég jó szokott porlasztani a ható anyag meg csak benne van, a szotyit is ha fújuk meg szokott látszódni a szélén ami kimarad.
szerintem az elfekvő repcének jobb a hidas mert akkor jobban éri a hatóanyag az alul lévő becőket is de állóba mehet a helikopter persze ez csak az én véleményem
Válasz #63. hozzászólásra
70l vizzel repölővel nem lehet ragasztani!
Válasz #63. hozzászólásra
Szántóföldi géppel,mellőzve a totál szereket!
Válasz #62. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
És semmi totális gyomirtó se volt benne csak tapadó +ragasztó ?
Helikopterrel?
Válasz #61. hozzászólásra
Sziasztok!
1l elasztikkal+1dl silvettel ragasztottam.érésgyorsítókat elhagytam,azért mert a desszikáló szer megállitja a természetes vizleadását a repcének!Tapasztalatból tudom,hogy ez igy van.Az élelt repce 3-4 vi%-al magasabb volt mint a ragasztott!
Válasz #60. hozzászólásra
Igen ezt én is tudom tanúsítani hibridnél! De fajta repcéknél , vagy különösen pergős típusoknál nem árt még az Elastiq
Csak Zopp!Azt mondták ennek is van egy kicsi ragasztó hatása![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
de elastiqot azért teszel mellé?
Válasz #56. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Mi jövőhéten közepe felé akarunk belemenni állományt szárítani Zopp-al
Válasz #56. hozzászólásra
Erre sokan kitárcsázták mert nem volt becő,van aki naprát van aki 2-3 hete kukoricát tett bele!
Szórta már valaki valamivel a repcéit ???????????????
Az előre jelzés 1 hétig esőt mutat majd 2 nap nem utánna megint eső, így hogy és mivel lehet tervezni bármilyen szórást is ???????????
Kedvező kilátások a repceföldeken
Az utóbbi hetek csapadékosabb és hűvösebb időjárása használt a repcének, a növények megerősödtek, s az utóbbi napokban a virágzás is beindult, a piac kiegyenlített - állapítja meg a Magyar Agrárkamara (MA) az MTI-hez eljuttatott elemzésében.
Az elemzést készítő kamarai szakértők szerint a repceárak várhatóan az idén sem érik el a két évvel ezelőtti csúcsot, a tonnánkénti 110-115 ezer forintot, de a nyári aratáskor 73-74 ezer forint várható, azaz nem süllyed a tavalyi 50 ezer környékére az ár. A repcemag árutőzsdei ára jelenleg 77.000 forint májusi, 73.700 forint augusztusi, 74.700 forint szeptemberi és 74.000 forint novemberi szállításra, de nagy áruforgalom nincs, mert az eladási és a vételi szándék nem találkozik.
A várható hazai árakat a mindenkori euró-forint árfolyam alakulása is jelentősen befolyásolja - hívja fel a figyelmet a kamara. Európában 2010-ben a becslések szerint 21-22 millió tonnás repcetermés várható, a kereslet-kínálati viszonyok meglehetősen kiegyenlítettek. Emiatt egyelőre nagy árváltozásokra nem kell számítani. Az ó termés ára a francia tőzsdén jelenleg tonnánként 305 euró - 82,3 ezer forint - körül mozog májusi szállításra.
Piactorzító hatású lehet ugyanakkor, hogy a legnagyobb magyar feldolgozó és felvásárló Bunge mannheimi német gyára - mely évente 1 millió tonna repce feldolgozására volt képes -, április végén kiégett. A gyár 3-4 hónapon belül újraindulhat, de az eddig megkötött szerződéseket, amennyiben nem minősítik az esetet "vis majornak", teljesíteni kell. Kérdéses, hogy az új termés betakarításáig be tud-e indulni a feldolgozó kapacitás Mannheimban.
A káposztarepce vetésterülete 272 ezer hektár volt 2009 őszén, 6 ezer hektárral több, mint a tavalyi évben betakarított terület. A 2009/2010-es gazdasági évben a repceállományok állapota eltérő: ahol tavaly a kora őszi csapadék előtt el tudták vetni a magot, azok a táblák időben keltek, máshol nem egységesek. Akadt hely, ahol a tavaly őszi gyenge kelés, illetve az év eleji és az utóbbi hetek belvizei olyan károsodást okoztak, hogy az állományt ki kellett tárcsázni.
Ma néztem a repcét és kezd kelni de még mindig nem kapott eget rengető esőt kb 2mm ha volt tegnap.Mind1 legalább bujkál!
Válasz #52. hozzászólásra
itt vetés után másnap egy nagy zuhé meg vagy 3 napra rá még 1 nagy
Válasz #51. hozzászólásra
Én 10 napja vetettem de még csak 1mm csapadékot kapott jól jönne már egy kis víz rá vagy 10mm eső!
nekünk pénteken volt 2 hete hogy vetve lett,már sorzik szépen,ahol jobb a föld ott a kelés is jobb,csak sok a árvakelés,ki mivel szokta permetezni?vagy túlnövi a repce?
Válasz #49. hozzászólásra
Jó lenne jó lenne de egyenlőre még ki se kelt :(
Válasz #48. hozzászólásra
Kibékülnék vele, most.
Repce 45 mázsás hozammal.
Ennyihez mit szólnátok?