Hirdetés
Fórum
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
408 hozzászólás
Nekem tavaly 40 hektárt legeltek le olyan szinten hogy kimentem tavaszal egyetlen egy levélsem volt csak viszarágot csutkák és oylan volt atáblám mint a lokarámba patanyom patanyomhátán igen fagyot is ki hisz száraz fagyvolt mint idén meg hagytuk meg vártuk mig indult akkor szortunkeni csak az volt baj esö nem volt let belole rapce igaz nem nagy termés
Jaja értem erre gondoltam én is csak gondoltam meg kérdem a fórumozókat!!És szerinted őz meg rágta de van ahol a levelét és van ahol a földel egyenlővé tette abból lehet még valami nem nagy fagy esetén?![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
ilyenkor hiaba mutragyazol nem veszifel meg fagy is van. Nehogy rĂĄ szord mert amire a repce felkel teli almabol addigra elmegy a hatasa a mutragyanak meg addig ki Ăs fagyhat!
Köszi hát valószínű kemény év lesz megint!://
EZ biztos főleg ah nem lesz egy valamennyi ki hó és szerinted műtrágya vagy valami segíthetne esetleg rajta?
Az biztos hogy nem sok esély van..De csodák mindig vannak meg persze kivételek is..Az biztos hogy a repce termesztük igencsak be fogják vésni az év könyvbe ezt az évjáratot![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #150. hozzászólásra
Most teljesen felesleges műtrágyát kiszórni, úgysem hasznosulna belőle semmi, mert egyrészt fagyos a föld, és a repce még kb 1-1,5 hónapig alszik, szóval ugysem tudná felvenni.
Majd most ad a repceknek a minusz 15-20 fok meg tizedeli az alomanyt, jo ara lessz akinek lessz repceje
Köszönöm szépen a segítséget!:)A 90%-ban kikelt repcét 10ha-on tarrá rágták és kicsit kezdünk félni hogy mi lesz vele ki fagy vagy ilyenek??!! Azon gondolkodunk meg szórjuk-e most jó keményen műtrágyával de még lehetséges hogy vegetál!!??
Válasz #148. hozzászólásra
ha a közepét nem rágta ki teljesen, akkor termésveszteség nélkül kiheveri.
Azt szeretném kérdezni hogy a repcét az őz nagyon durván le rágta és mit lehetne ilyenkor tenni ellene, van-e esély a további fejlődésre??![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ma bejártam. Talán még lesz belőle valami. Néhol a forgóban fogja a vegyszer. Keleget még mindig.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111002150450_Repce_002.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111002150517_Repce_003.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111002150543_Repce_004.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111002150608_Repce_005.JPG)
Nálatok milyen?
Hogy is mondják? A remény hal meg utoljára?
ÁÁÁ nekem jóó lesz a babérlevelből
is,ha "nekem szántad"![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #144. hozzászólásra
Jaaa.
Szép nyakláncot lehetne belőle fonatni...
Ne adjuk el a repcét,dolgoztassuk fel...Vélemény???
Válasz #141. hozzászólásra
gabona ár körül megy a repce pogácsa, legalábbis tavaly aratás előtt még úgy ment. aztán hogy idén mi lesz, senki se tudja még...
Válasz #138. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Tavaly3,5-4t volt az átlag termés,idén max 2t...(legalább is ezt mondjuk
Válasz #139. hozzászólásra
Az a 40% üzemanyag nem lesz csak úgy a repcéből ahhoz még egy csomó energiát kell befektetni valószínű ezért számolják így. Viszont a sajtolás során keletkező melléktermék is érték kérdés azt ki és mennyiért venné meg.
Válasz #138. hozzászólásra
ugye fontos, a tarlón nem rme terem, hanem olaj, amit még észterezni kellene...
Válasz #137. hozzászólásra
100 hekire 20 köbméter nafta? nem sok az?
20 hekin terem mondjuk 50 tonna, annak több mint 40%-a olaj, az 20 tonna, az meg mondjuk 21 köbméter. azér ennyit nem pöfögtetünk el szerintem.
Válasz #137. hozzászólásra
zt nem tudtam, csak kíváncsiságból kérdeztem rá.
Akkor úgy kérdezem, hogy 1 hektáron mennyi az átlagtermés. Számszerűsítve.
Ahány százalék a repce olajtratalma gondolom annyi ill annak a közel 95%ka... Régebben arról volt szó,hogy a száz hektár teljes termeléséhez szükséges gázolaj ill ebben az estben hajtóanyag megtermelhető 20hektár repcével...
1 hektár közepes repcetermésből körülbelül hágy liter (RME - repce- metil-észter) biodízel nyerhető ki?
Válasz #129. hozzászólásra
pfff..nem tom a nevét sajna.
Még egy 600-as lexiont láttam ott kanyarogni tavaly a búzát vágta, meg most egy johni vetette a repcét, csak nem tom mivel, )távol voltam)
Más gépüket nme tom...
Válasz #132. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
nem bánnád ,ha lenne még .......
holnap felszedjük(remélhetőleg)az utolsó szem krumplit is!
Válasz #130. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Jah..sorry
Válasz #131. hozzászólásra
letörtem ma az utolsó csövet is ![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #130. hozzászólásra
arra nem járok,nem tudom.....
Válasz #128. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ez nem osztrák nem tudom kié lehetett csak úgy magyaráztam el hogy az osztráknak van ott földje és az mellett
Válasz #128. hozzászólásra
gsd?
Válasz #127. hozzászólásra
Felénk is van egy osztrák cég... nekik is ilyen a repcéjük
Cat készítette Horsh eszközzel..
Válasz #125. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Hát 43as úton ugye vannak az osztráknak a földjei és mielőtt beérünk deszkre ott van egy tanya jobbról ott le jobbra és egész hátra az erdőig arra felé.De tényleg nagyon komoly volt
Na itt é
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101104213837_Foto113.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101104213912_Foto114.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20101104213936_Foto115.jpg)
Válasz #124. hozzászólásra
merre jártál?
Láttam ma egy olyan repcét hogy nem hittem a szememnek!!Először azt hittem hogy valami gazos föld és teli van lapulevéllel aztán közel mentem hozzá akkor levelei voltak már a repcének mint a torma levél![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Gáz az one benne egytől egyig megvan a tőszám nagyon szép!!Csak nem tudom hogy nem lesz e baja télen hogy ennyire előre van fejlődve
Válasz #122. hozzászólásra
helloo! Miujság veled jd 4650?nem beszéltünk mostanában:( rég voltam fórumon.:(
Válasz #116. hozzászólásra
Solubor DF
polibór 140
Használta valaki ősszel a timacosok fertilactyl nevű anyagát repcében? Érdemes használni?
Válasz #117. hozzászólásra
Nem csak a virágzatra van jó hatással a bór.
Ősszel a vegetatív szervek télállóságát javítja.
Solubor , Wuxalboron
Szerintem felesleges ősszel bór lombtrágyát kiszórni, hiszen az főleg a virágképződéshez, termékenyüléshez szükséges és ráadásul immobilis elem, azaz a már beépült bórt nem tudja a növény "átcsoportosítani" a már meglévő levelekből pl. a virágzatba. Ezért szokták virágzás előtt kijuttatni.
Köszi szépen!
És tudtok valami jó bór tartalmú lombtrágyát?
Ti mit használtok?
Válasz #114. hozzászólásra
Ha szép egyenletes a kelés és megvan a megfelelő egyedszám, és regulátorozza is, akkor szerintem az sem kell.
DE ez csak az én véleményem, Ízlések és pofonok
kivétel a bór szerintem nem árt 2-3 liter hektáronként.
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #110. hozzászólásra
A repcét 4-6 leveles állapotban regulátorozzuk, és mivel még egy jó darabig jó idő lesz, ki tudja fejteni hatását.
Én is pártolom K.Gery 2x-i regulátorozását.
Lombtrágya iéyenkor szerintem felesleges.
Válasz #111. hozzászólásra
És hány leveles volt, amikor lefújtad?
Mikor vetetted?
Válasz #110. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Én 2x szoktam regulátorozni ősszel is meg tavasszal is.Már vagy 2 hete le van fújva a Carambával !!
Sziasztok!
Most 4-5 leveles a repcém. Szerintetek érdemes regulátorozni novemberben?
Ér valamit az ezzel együtt kijuttatott lombtrágya?
Vagy majd inkább tavasszal rakjam rá ezt a lombtrágyát is?
köszi
üdv
Válasz #108. hozzászólásra
Ez csak meglátás kérdése!
Vannak ( voltak) ténylegesen felesleges kiadások pl:mezőőri járulék, Vízgazdálkodási hozzájárulás. Na ezek tényleg feleslegesek.
Ez az egy milla meg ahoz kell, ha nagy gebasz van mint pl Mezőhegyesen , akkor is talpon tudjál maradni.
Ha meg nincs baj akkor meg a biztosító maradjon talpon