Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha a gombaölő hatástartamra gondolsz akkor a virágzás kezdetéig kitart, a későbbi becőbetegségek (alternária), sclerotinia ellen már másik permetezés kell.
A pictornak nincs regulátor hatása és virágzáskor kell permetezni. Az idei listaára kb. 25000 Ft/liter.
A Charismaban van triazol is (regulátor hatás) és azt szárbaindulás kezdetén (15-20 cm) kell permetezni. Az ára kb. Harvesan-Charisma csomagban 6200 Ft/ha, önmagában kb 8400 Ft/liter.
nem lehet hogy hideg volt neki amikor szórtad. Nálunk sem volt jellemző hogy visszafogta ellenben az egyik ismerős csinálta 5 fok alatt na akkor megfogta a repcét is
Válasz #201. hozzászólásra
tavasszal, mikor kikelnek a rejtozkodok, addigra mar annyit takar a repce, hogy nem tud a cucc oda jutni a gyomokhoz, nem lesz eleg hatekony.
a masik: nalam az ikarus ill galera is odab@szott a repcenek (kicsit visszafogta) igy a termesen is meglaccot.
Tudom hogy van sok , csak igazából arra lettem volna kíváncsi hogy a pantherától van e valami olcsóbb, mert még szórnom kell rá galerát vagy ikarust is és így már csak a gyomirtózás min. lesz vagy 15 ezer, ha nem több.
amúgy még sosem fagyott ki repcénk ha megfelelően erős és van egy kis hó mindent kibír a víz meg hát ilyen időszak még nem volt mint ez a gyönyörű 2010
eddig mi is tavaszon gyomírtottunk de idén kipróbáltuk az öszit kivéve egy 14 ha os táblát legalább lesz viszonyítás. Akkor a carisma hatásba ugyan olyan jó mint a pictor, mert eddig a pictort mondták javasolták
Mondjuk én alapból nem nagyon favorizálom , hogy a Repcére őszön bárminemű nagy költekezés megtörténjen , ha nem szükség szerű...
Inkább a tavaszi gyomirtásba , regulátor-gombaölőbe , stb érdemesebb gondolkozni.
Rakhatsz te bármit rá ha a tél folyamán kiöli a víz vagy kifagy , és akkor nem mindegy mennyi pénz veszett.
Ha erős az állomány és jó idő van rá ki kell bírja , ha nem meg úgy is annyi neki.
Árban és hatékonyságban mi a különbség a pictor és a carisma között? Megéri e regulátorozni tavaszon is (ősszel kapot caramba turbot) vagy inkább menjen a carisma annak van regulátor hatása is. Tavaly sajnos kihagytuk a gombázást és rendesen el is vitte. Előző évben meg megdölt és szerintem ott is a gombára volt visszavezethető
A Charisma azért kiemelkedik a sima triazol tartalmú regulátorokból. Ennek a gombaölő és regulátor hatása mellett a famoxat hatóanyagnak köszönhetően élettani, strobi hatása is van.
Igazán jó áron a Harvesan-Charisma csomagban van: Charisma megy a repcére Harvesan a búzára.
ezt a gazellat nem ismerem viszont a mospilan nagyon drága a nurelt használom bitang egy szer csak hát nem lehet virágzásba . Gombaölőről nem írtál eddig ezeket használjuk mi is, ara írhatnál egy párat. hallgatlak amúgy búza napra kuki bár a kukinál megvan a bevált recept adengo nálunk nincs komoly egyszikű ami igazi gondot okozna. Viszont a napra érdekes lesz végül is LG lesz neomaval karöltve azonos táblába kíváncsiság miatt gyomírtásba vetés után proponit+ galigan ha nem lesz bemosó csapadék és marad valami gaz akkor kap egy pulsart ha erre is van valami ötlet akkor hallgatlak
drente nagyon benne vagy ebbe a növ védelembe szedd már össze a komplett listát repce növ védelmére gomba rovar regulátor lombtrágyák csak tavasz összel volt gyomírtva helyettesítő szerek érdekelnének mint például a folicur esetében a tebucon árba nem kis különbség van és szerintem minden szercsoportnak megvan a más névvel ellátott olcsóbb változata
Vagy Riza(Cheminova) mind a 3 szer 250g tebukonazol mint a Folicur Solo jóval kedvezőbb árfekvéssel, meg van még az Orius (Makhteshim) de abba csak 200g hatóanyag van.
szívesen, Bár tegnap este itt úgy tűnt hogy én a KWIZDA követe vagyok , de erről szó nincs!!!! Én velük kerültem először kapcsolatba és tőlök tanultam repcézni, és mellesleg nekem bejött. Ennyi, ja és még konkurens cégek is elismerik öket repcében. Ha az ember hall valami újat az nem baj, mindig lehet tanuli sőt kell is! További szép napot
köszi !!!jó szernek tartóm én ugyan tavaly gyümölcsösben szórtam a tavasz vége után ,de rendbe tette a új telepitésü fáinkat!ráadásul mindig többe néztem a felszivódo szereket!
818 hozzászólás
Válasz #204. hozzászólásra
Köszi derenthe, majd utánajárok hogy hol tudok szerezni.
Na látod,tudsz te ha akarsz!
Válasz #215. hozzászólásra
A Farmmixról meg a KITE-ről nem is beszélve..........
Vazzeg!A BASF,a Kwizda ,a Bayer meg a Syngenta tele van akciókkal,csak nyitott szemmel kell járni!!!!!
Válasz #213. hozzászólásra
ha kell persze
Válasz #209. hozzászólásra
akkor megszületett carisma utánna virágzásba meg pictor
Válasz #210. hozzászólásra
Jani, mondj nekünk valami jó kis akciót!
Válasz #210. hozzászólásra
Arról nem is beszélve,hogy te vagy a promotere.Igaz Pityu?
Válasz #208. hozzászólásra
Ha a gombaölő hatástartamra gondolsz akkor a virágzás kezdetéig kitart, a későbbi becőbetegségek (alternária), sclerotinia ellen már másik permetezés kell.
Válasz #207. hozzászólásra
a carismának mekkora a tartamhatása?
Válasz #196. hozzászólásra
Charisma vs Pictor
A pictornak nincs regulátor hatása és virágzáskor kell permetezni. Az idei listaára kb. 25000 Ft/liter.
A Charismaban van triazol is (regulátor hatás) és azt szárbaindulás kezdetén (15-20 cm) kell permetezni. Az ára kb. Harvesan-Charisma csomagban 6200 Ft/ha, önmagában kb 8400 Ft/liter.
Válasz #203. hozzászólásra
nem lehet hogy hideg volt neki amikor szórtad. Nálunk sem volt jellemző hogy visszafogta ellenben az egyik ismerős csinálta 5 fok alatt na akkor megfogta a repcét is
Válasz #203. hozzászólásra
Érdekes...
Mi ezekkel nyomtuk és nem volt gond.
Válasz #202. hozzászólásra
Asszem a Leopard EC a legolcsóbb kb 4200 litere . Gondolom 0,8-1 literrel viszi...
Válasz #201. hozzászólásra
tavasszal, mikor kikelnek a rejtozkodok, addigra mar annyit takar a repce, hogy nem tud a cucc oda jutni a gyomokhoz, nem lesz eleg hatekony.
a masik: nalam az ikarus ill galera is odab@szott a repcenek (kicsit visszafogta) igy a termesen is meglaccot.
Válasz #200. hozzászólásra
Tudom hogy van sok , csak igazából arra lettem volna kíváncsi hogy a pantherától van e valami olcsóbb, mert még szórnom kell rá galerát vagy ikarust is és így már csak a gyomirtózás min. lesz vagy 15 ezer, ha nem több.
Válasz #199. hozzászólásra
-és aztán a túlélő-rejtőzködő évelőket meg a tavasszal magról kelőket kezdheted újra irtani tavasszal...
Estünk már bele ilyenbe .
De ha neked bevált...
Válasz #198. hozzászólásra
Paladin 0,6-0,8...
De erre van ezer szer: Leopard , Targa Super , Panthera , Agil , stb...
Válasz #195. hozzászólásra
hat, en ezzel mas velemenyen vagyok:
ha repce gyomirtas es regulatorozas, akkor az osz!
Üdv. Az egyik 4 ha-os repcében elég sok a széltippan. Milyen gyomirtóval szórjam szerintetek?
amúgy még sosem fagyott ki repcénk ha megfelelően erős és van egy kis hó mindent kibír a víz meg hát ilyen időszak még nem volt mint ez a gyönyörű 2010
eddig mi is tavaszon gyomírtottunk de idén kipróbáltuk az öszit kivéve egy 14 ha os táblát legalább lesz viszonyítás. Akkor a carisma hatásba ugyan olyan jó mint a pictor, mert eddig a pictort mondták javasolták
Válasz #193. hozzászólásra
Mondjuk én alapból nem nagyon favorizálom , hogy a Repcére őszön bárminemű nagy költekezés megtörténjen , ha nem szükség szerű...
Inkább a tavaszi gyomirtásba , regulátor-gombaölőbe , stb érdemesebb gondolkozni.
Rakhatsz te bármit rá ha a tél folyamán kiöli a víz vagy kifagy , és akkor nem mindegy mennyi pénz veszett.
Ha erős az állomány és jó idő van rá ki kell bírja , ha nem meg úgy is annyi neki.
Persze az NPK és a rovarölős csávázás kivétel.
Szerintem
Válasz #193. hozzászólásra
Hatékonyságban szerintem semmi ...
Árban a Pictor 6000-10000
Charisma 7000-8400
Ajánlott alap és max dózisoktól függően.
Válasz #187. hozzászólásra
Árban és hatékonyságban mi a különbség a pictor és a carisma között? Megéri e regulátorozni tavaszon is (ősszel kapot caramba turbot) vagy inkább menjen a carisma annak van regulátor hatása is. Tavaly sajnos kihagytuk a gombázást és rendesen el is vitte. Előző évben meg megdölt és szerintem ott is a gombára volt visszavezethető
értem !köszi
Válasz #189. hozzászólásra
De szórható 10 fok felett tavasszal,legalábbis a ter képviselö szerint.Én ezt tervezem.
Válasz #189. hozzászólásra
szórható 1 szer vagy ősszel vagy tavasszal
Válasz #180. hozzászólásra
de tavasszal nem szórható az IKARUS!???
Válasz #187. hozzászólásra
A Charisma azért kiemelkedik a sima triazol tartalmú regulátorokból. Ennek a gombaölő és regulátor hatása mellett a famoxat hatóanyagnak köszönhetően élettani, strobi hatása is van.
Igazán jó áron a Harvesan-Charisma csomagban van: Charisma megy a repcére Harvesan a búzára.
Válasz #183. hozzászólásra
Hát a legolcsóbb tebukonazol hatóanyagú , amit mondtál te is... TEBUCON , MYSTIC , FEZAN.
De a DU PONT-os Charisma is faxa , hasonló áron , de az ALERT S és ALERT SOLO vannak a legjobb áron...
Válasz #185. hozzászólásra
bocs másra gondoltam
Válasz #184. hozzászólásra
Ne baxx már...
A Wing alapvetően a legjobb és leghosszabb hatású egyszikű irtó...
Válasz #182. hozzászólásra
és az egyszikűt mivel szeded ki ha csak wing megy
Válasz #182. hozzászólásra
repce
Válasz #181. hozzászólásra
A Proponit-Galigán is jó , de a Wing sokkal kevésbé érzékeny a későn jövő bemosóra .
Gombölőre melyik kultúrában gondolsz ?
Válasz #180. hozzászólásra
ezt a gazellat nem ismerem viszont a mospilan nagyon drága a nurelt használom bitang egy szer csak hát nem lehet virágzásba . Gombaölőről nem írtál eddig ezeket használjuk mi is, ara írhatnál egy párat. hallgatlak amúgy búza napra kuki bár a kukinál megvan a bevált recept adengo nálunk nincs komoly egyszikű ami igazi gondot okozna. Viszont a napra érdekes lesz végül is LG lesz neomaval karöltve azonos táblába kíváncsiság miatt gyomírtásba vetés után proponit+ galigan ha nem lesz bemosó csapadék és marad valami gaz akkor kap egy pulsart ha erre is van valami ötlet akkor hallgatlak
Válasz #179. hozzászólásra
Az a gáz , hogy gyakorlatilag a repcében bevált legjobb rovarölő és gyomirtó szereknek nincsenek meg az olcsóbb megfelelői...
A Rovarölésből szerintem kihagyhatatlan a NURELLE D vagy a PYRINEX R PACK...
Virágzásban már van választék MAVRIK,BISCAYA,MOSPILAN(3,4 és 7000-ért)-és majd talán az új GAZELLE(a Kwizdától , ami a MOSPILAN alternatívája...)
Gyomirtásban GALERA-PALADIN(tavasz) , IKARUS-PALADIN(ősz), SULTAN-IKARUS(ősz) , SAULTAN-AGIL(ősz)...
Ezektől vannak olcsóbb , de csak szarabb szerek...
Búzában , Kukoricában , Napraforgóban viszont tudnák tippeket adni , mielőtt vásárolsz ...
Válasz #177. hozzászólásra
drente nagyon benne vagy ebbe a növ védelembe szedd már össze a komplett listát repce növ védelmére gomba rovar regulátor lombtrágyák csak tavasz összel volt gyomírtva helyettesítő szerek érdekelnének mint például a folicur esetében a tebucon árba nem kis különbség van és szerintem minden szercsoportnak megvan a más névvel ellátott olcsóbb változata
Válasz #177. hozzászólásra
van és jóval olcsóbb mi már múlt évben csak azt használtuk de príma igaz gyümibe repcébe nem
Válasz #176. hozzászólásra
De a RIZA már egy kicsit több ezektől...
Még asszem a TEBUCON (Agrosol-Farmix) van ilyen olcsóbban...
Válasz #174. hozzászólásra
Vagy Riza(Cheminova) mind a 3 szer 250g tebukonazol mint a Folicur Solo jóval kedvezőbb árfekvéssel, meg van még az Orius (Makhteshim) de abba csak 200g hatóanyag van.
COMMAND helyett , mert egy sokkal jobb formulációban van benne a klomazon:http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/reactor_360_cs/
-és a COMMAND+DEVRINOL helyett :http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/reactor_turbo/
Válasz #168. hozzászólásra
A Folicur Solo helyett érdemesebb volna FEZAN-t(kwizda) vagy MYSTIC-et(nufarm) használni , mivel teljesen ugyanazok...
Csak az áruk 6500 nettó !
Válasz #171. hozzászólásra
a 144-es hozzászólásomban leírtam a lombtrágyák TAVALYI árait, az ideiről annyit hallottam hogy kb 3-5% emelés lesz!
Válasz #170. hozzászólásra
szívesen, Bár tegnap este itt úgy tűnt hogy én a KWIZDA követe vagyok , de erről szó nincs!!!! Én velük kerültem először kapcsolatba és tőlök tanultam repcézni, és mellesleg nekem bejött. Ennyi, ja és még konkurens cégek is elismerik öket repcében. Ha az ember hall valami újat az nem baj, mindig lehet tanuli sőt kell is! További szép napot
Válasz #162. hozzászólásra
Friss árakról nem tudnál valamit irni?
Válasz #162. hozzászólásra
Köszi, hogy elkülted van benne elég sok újdonság számomra.
Válasz #168. hozzászólásra
köszi !!!jó szernek tartóm én ugyan tavaly gyümölcsösben szórtam a tavasz vége után ,de rendbe tette a új telepitésü fáinkat!ráadásul mindig többe néztem a felszivódo szereket!