Hirdetés
Fórum
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Búza gyomirtása új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Kukorica vetőmagok új
818 hozzászólás
Válasz olasz_kapo #665. hozzászólásáraErre még mehet nitrosol ugye,( a virág miatt ) kb 200-250 litert akarok még kifújni.
Válasz Wilde #666. hozzászólásáraÉn mindig az első virágok megjelenésekor szórom . Kb mikor az állomány 1/4-én van már egy virág .
Válasz Hús Futár #662. hozzászólásáraaz avaunt javasolt kijuttatási ideje zöldbimbós állapot.
Válasz Hús Futár #664. hozzászólására
Válasz olasz_kapo #663. hozzászólásáranekem kb van egy hetem a virágzásig
Válasz Hús Futár #662. hozzászólásáraRapidhoz kevertem szumialfat úgy vettem észr hogy nem bánttoták de sajnos már négynapra rá már ki kellett fujni az avauntot és már kezd virágozni!
Válasz olasz_kapo #661. hozzászólásáraNormálisan nem hirtelen nyurgult fel .
Nem tudom itt hogy vannak vele Rapid cs jól vitte őket meg az ormányosokat is . Avauntot nem szeretném ellőni virágzás kezdete előtt .
Válasz Hús Futár #660. hozzászólásáraRezisztensek rá növény orvosom nem javasolta!menyire indult meg felfele?
Van sok fénybogarás a repcémben de többnyire belebújva a virág kezdemények közé . Kártételt még nem láttam . Esténként felénk újra lemegy a hőmérséklet 0 és 6 fok körülire szerintetek érdemes lefújni Karate Zeonnal most vagy várjak még ?
Nekem eső elött kifujt avaunt 6 orával le pucolta szenteket
Sziasztok imidan 50wp szort valaki?tapasztalatra volnák kiváncsi,köszönöm.
Válasz kukaccsosz #655. hozzászólásáraInazuma mit tud???
Válasz kukaccsosz #655. hozzászólásáraKöszi
Tegnapelőtt fújtam, volt benne mindkettő sajnos.
Még a fenybogarak is mászkálnak, de elvileg 2-4 nap, mire elpusztulnak.
Mekkora és milyen kárt tud okozni az ormányos?
Kezd virágozni a repce
Válasz 5465 #654. hozzászólásáraNem túl jó a hatékonysága ormányos ellen.
Sziasztok,
Avaunt üti a repceszár-ormányost?
Vagy csak a fénybogár ellen hatásos?
Válasz Sk Laci #652. hozzászólásáraNekem sincs vele tapasztalatom.
Érdemes lenne megkérdezni egy cortevas szakit.
Válasz kukaccsosz #648. hozzászólásáraSzia!
Szarvasrágott repcét /gyökérből mostan hajt új leveleket, mert a teljes közepe ki lett harapva/ a héten lefújtam bogár ellen, majd nitroszolt adtam neki 130 L/ha tisztán. Jövőhéten kedd-csütörtök tájékán fújhatnám Korevettóval? A heti permetezéskor elég sok ebszékfüvet láttam /növési stádium, még a földnél van kissebb tenyérnyi nagyságú/.
Nem bántaná a Korvetto a friss repceleveleket, ami az elharapott repce gyökeréből kihajtott?
A Korvetto hatása is érdekelne, milyen sikerrel lennék az említett növési stádiumban levő ebszékfüre /egy hetet rászámolni az ünnepek miatt - kedden jön a gyomirtó/?
Nálam február második felétől nem nem volt csapadék. Szárazság van, de rendes. Kötött - keményen cserepesedett talajon van a repce.
Azért kérdezlek, mert Korvettóval nincsen tapasztalatom.
Válasz otis #650. hozzászólásáraHa ilyet nem látok, akkor nincs nagy vész?
Mar 3x rovaroztam...
Tegnapelőtt inazuma...
Szerintem nálam húsvet hetfőn viragozni fog.
Válasz Dns8 #649. hozzászólásáraEzek az ormányosok érési táplálkozásának a nyomai.
Válasz kukaccsosz #648. hozzászólásáraSzia ,ezt phomának nézem ér valamit ez ellen a mostani tebokonazolos kezelés vagy mi lenne a teendő?
Válasz Sanyee #647. hozzászólásáraRézzel lehet próbálkozni, de a vetés váltás a megoldás.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, méghozzá, hogy repce feketeerűségre van-e valamilyen permet?
Srácok. 1.5-1.6 liter pantera 40 kiviszi az ecsetpázsitot??? Nitrosol után megőrült a permetezőm. úgy látszik minden 20 éves koszt leoldott. (2x pucoltam a szívó nyomó szűrőket)275 helyett 233 litert fújt ki kb. Tehát a 2 literes adag kb 1.5 lett.
Válasz kukaccsosz #644. hozzászólásáraDehogy repcében, kizárólag kalászosban használható csak. Bocs nem figyeltem, repcében nem tudom. Repcét ősszel kell gyomirtózni. Lassan már a kalászosokat is
Válasz gazda001 #643. hozzászólásáraRepcében gondolta!
Aurora csak kalászosban használható!
Válasz lordbgabi #642. hozzászólásáraAurora, de na várj csodát, ősszel van erre megoldás igazán.
Üdv!
tud vki olyan szert ajánlani ami tavaszi gyomirtásban ami viszi a veronikát?
Válasz bendix #637. hozzászólásáraEsetleg Toprex, ha olcsót akarsz akkor a tebukonazol.
Biolchim Shift-et mondják termelők és a gyártó is, hogy teljesen regulátor hatású stimulátor, ha ezt kifújjuk rá megfelelő időben elhagyható a klasszikus regulátor.
Szerintetek?
Válasz bendix #637. hozzászólásáraInkább Caramba.
Válasz bendix #637. hozzászólásáraTebuconazolt már tavaszal én nem nagyon tenék.
Üdv. Kollégák!
Ősszel kapott a repce 1 l/ha Carambát. Az lenne a kérdésem, hogy most tavasszal menjen-e újra egy csökkentett dózisú Caramba, vagy megteszi egy sima tebuconazol is?
Válasz halihó #634. hozzászólásáraLegalább is a legfontosabb kartevoire.
Válasz halihó #634. hozzászólásáraNem, de szerintem nincs is.
Sziasztok! Valaki használ repcében szexferomon csapdát?? Előre is köszi!
Válasz borda77 (Joe) #632. hozzászólásáraVan, keress telon mikor aktuális lenne (előtte kb. 10-14 nappal) Sok melójuk van
Válasz gazda001 #631. hozzászólásáravan kontaktod a tápiaknál akit lehet keresni permetezés miatt? Pont kérdezte tőlem valaki tegnap tudok e hidast...?
Válasz szalayb0511 #627. hozzászólásáraSztem menni fog azon a részen simán szoktak vállalni, egyébként a tápi mgrt gépe.
Válasz .Feco. #629. hozzászólásáraAlul apró betűvel van hogy Salsat kapott egy része gyomirtonak. Ennyi lombtragyat én is túlzottnak tartom. Tavasszal meg két gombaolo (regulator) is elég lehet.
Válasz borda77 (Joe) #628. hozzászólásáraHat en a 12 lombtrágyat/stimulatort kicsit túlzásnak tartom, foleg ha azt mondjuk hogy egy permetlebe nem kellene 3-4-tol tobb anyagnak kerülnie, itt meg van ahol 6 is volt...
De komolyan, a növényvédő szerek kb ugyan azok, mint amit ki is használunk, bar nem látok gyomirtot, de gondolom szerencsés termelő volt. A tápanyag viszont fölöslegesen sok. Ősszel szokott kapni epso top-ot egyszer, meg esetleg bort egyszer. Tavasszal kénes trágyát kap, igy ezt külön mar nem szoktunk, atonik talán ha valamiert nem akar bokrosodni, elagazodni, de az is talán 2-3 évente lehet, illetve tavasszal virágzásban kap meg bort, es kész. Amalgerolt lehet hozza adogatni 1-2 litert permetezesenkent, abból nem lesz baj.
Voltam egy előadáson pontosabban szántóföldi bemutatón ezt a technológiát alkalmazták kíváncsi lennék rá mit szóltok hozzá, mi felesleges vagy frankó e stb....
Válasz gazda001 #622. hozzászólásáraSzia!
Megkérdezhetem, hogy melyik cégé a hidas?
Idén már nem aktuális, mert alacsony fajtám
volt, de jövőre egy magas növésű fajta lesz, igaz, csak 7 hektár. Nem tudom, hogy ilyen keveset is vállalnának-e, és mennyi egy hektár?
Győr fehérvári út felőli oldalán van a terület.
Előre is köszi a választ!
Válasz Czanik Sanyi #623. hozzászólásáraEgyszer még muszály lesz, olyan heterogén elhúzódó virágzás van hogy nem fog egybeérni, muszály lesz ragasztani és deszikkálni is sztem...
Válasz ano #624. hozzászólásáraSzerintem nem,erre minden sokkal előrébb van, szinte az enyémbe volt az utolsó.
Válasz Czanik Sanyi #623. hozzászólásáranem volt korai? már két hete elvirágzóban volt?
Válasz gazda001 #622. hozzászólásáraAz enyémbe két hete voltunk hasonlóan,már többször nem akarok bele menni.
Tegnap dolgoztunk egy kicsit
Válasz farkasrita80 #620. hozzászólásáraAzért ne lepődj meg ha nem fog válaszolni de egy 5 évvel ezelőtti képről kérdezed.
Fotózd le a repcédet és tedd fel ide talán tud valaki segíteni.
Válasz KékVillám #487. hozzászólásáraTiszteletem! Szeretném megkérdezni, mi lett végül a repcével? Ugyanilyen a repcénk, tegnap vettük észre. Megtudta végül menteni, vagy maradt rajta egyáltalán termés? Használt rá valamit anno, ha igen megkérdezhetem mit, és hogy az használt-e? Elnézést a sok kérdésért, elég nagy területen lett elvetve repce....
Köszönöm előre is a segítséget! :)
Repcére Nurelle-D-t kiszórhatom Amalgerollal?