Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
818 hozzászólás
Válasz #467. hozzászólásra
welcome to you
Akkor üdv kolléga.
Válasz #465. hozzászólásra
hát akkor már 3-an vagyunk "műparaszto" egy égtájrol.
(én is meló mellett, én is ÉNY-ról)
Én is így valahogy.Meló mellett.
Válasz #463. hozzászólásra
Szintén zenész, én Csanakon lakom a földek Pázmándfalu-Pér- Mindszentpuszta határban vannak. Telephely is, szülőknél.
Én Győrben lakom,de a földek Csorna mellett vannak.
Válasz #460. hozzászólásra
Honnét vagy?
Válasz #445. hozzászólásra
Ezek kéthetes képek majd a héten valamikor újra fotózok. Hát ha elhiszed ha nem az a szolnoki mg gépgyár SVA 12 típusú aprómag vető gépével van vetve 25 cm-re 4,2 kg-al Mochikan fajta. A gép nem mai gyerek, még anno a fertődi tangazdaságban vettem mák vetésre, kb 150 hekit elvetettem vele (évek alatt) és széthullott, A-tól Z ig felújítottam és vidáman vetem vele a repcét. Napi kapacitása 6-8 hektár k***va lassan szabad vele menni, de nekem az évente vetett 10 ha kürüli repcémre untig elég.
Köszi!
Meglátogatom reggel.
G.
Válasz #457. hozzászólásra
Dehogynem csak elkerülte a figyelmemet a kérdésed. Agroker Ménfőcsanaki telepe Ménfőcsanak Koroncói úti major Tel:96/556075 96/556076 7-től 15-ig van nyitva az én Laci barátom nagyon fa**a gyerek, mond meg neki hogy focirajongó vagy és egyből haver leszel. De vigyázz Ő mindenkit ismer a megyében aki valaha labdát látott.
Válasz #452. hozzászólásra
Ha a szél végett akarsz bele tenni 40 %-al többet az felesleges, hiszen ha belegondolsz akkor oldatostól viszi el az anyagot a széllökés, azon kívül nem az állandó széllel van akkora nagy gond (az sem jó persze) hanam a széllökésekkel, ahol belekap onnét könyörtelenül elviszi, máshol meg duplán lerakja. Én már ezen túl vagyok egyszer Biscayaztam hasonló időjárásban. Az egyik tőről potyogtak 1-óra múlva a másikról meg nem. A pétit meg neigen próbálgasd mert a mészkő nem oldódik és akkora szívás lesz mint ide nagykáta retúrban. Egyébként én már kezdek beletörődni a szélbe, csütörtöktől leáll, majd utáma minden de azonnali hatállyal, egyébként a bogarak sem olyan aktívak ilyen buta szélben.
Gazda001!
A 444-esről tudsz nekem valami infót mondani?
Válasz #452. hozzászólásra
pétisó? meg ne próbáld! mert szívás lesz a vége!
csak karbamid v AN mehet a tankba.
másik, szerintem szerencsésebb lenne napközben bogarazni (nem este), mert ilyenkor nagyobb az aktivitásuk, többen garázdálkodnak a felszínen.
itt még szárba se indult senkinek semmilyen repcéje.....
én eddig egyszer rovarölőztem, de a második már virágzásban lesz, szépen kezdenek sárgulni a táblák, van benn fénybogár, ormányos is néhány, de még kicsit várok, még bőven küszöb alatt
Nekünk még nem nyúrgult fel a repce, kb 15 centis még, de nem is bánom, mert a többi gazdáé, aki nem regulátorozta tavasszal, annak annyi fénybogár van rajta, hogy rengeteg.
Iriyelek a párlat miatt...Nem tudok várni(már pszichikailag) ezért egy literrel több Fury bele és kiszorjuk,az kb 40 százalékkal nagyobb dózis a 0.075-höz képest...Remélem a pétisó nem dugítja el,mert eddig mindig ammoniumnitrátot használtam azzal nincsen gon ,csak ebben úgye sok a mészkő
Válasz #450. hozzászólásra
harmatos?????? Hát nálunk nem, itt tombol a szél, már 3 napja én meg itthon baxom a gyepet, műtrágyázni akartam, meg gabonát gyomírtani helyette itt esz a méreg, és már vagy a 2. fél liter házi gyümölcspárlat fogy az asszony nagy szidása mellett.. holnap meg persze meló a melóhelyen. egyébként ha nagy a harmat akkor ne nyomjad, még előtte kell kb 2-3 órával, hogy legyen ideje beszáradni, utána már kaphatja a harmatot. Fax***om tele van nagyon, hogy ennek a b**zi időnek mindig hét végére kell elba****odnia???!!!!!!!!!!!!!!!
A miénk is "sárgul" már ezért a Byskáján el kell gondolkozni nemsokára, most este kapja a nurrelt és a többi Fyurit(2.),mert éppen az van most kéznél,kérdés,hogy este a harmatos növényre szórva ezek mennyira hatnak???...A tyúkhúr sok helyen megmaradt és egy táblában a pipitér egy magaságban van a repcével...Pont ennél a táblánnál nem voltam ott a vetésnél és persze,hogy ez van az út mellett...Pontosan látszik a táblán mikor értem óda,mert onnan elég jóó...Pétisó ízben oldva kb 15kg hektáronként még nincs eldöntve ,de több mint biztos rakok bele... A Galera még elvileg mehetne erre gazosabbra csak kérdés mit érne mert már összel kapott Galerát és idén már Ikaruszt is ,de semmi hatás ezen a két gyomon...Commndos kombináción nincs jóbb,de igy jár az aki nem olvassa időben a fórumot...(régebben sokat használtam a commandot akörnyéken egyedül ,csak most valamiért megfeledkeztem róla................
Válasz #447. hozzászólásra
Az a normális, nem pedig ami még sok helyen most is látható hogy alig hagyta el a földet.
Válasz #446. hozzászólásra
nálunk ma is viharos szél fúj, úgy hogy fújás és szórás ma is bebukva, hogy verné bele a kandisznó a f***át. Ény-on ha fúj, akkor napokig fúj holnapra már kisebb szelet ígér, legalább a 2. műganajt ellopjuk valahogy, a búza gyomirtást elhagyjuk a hét végére, fénybogaram meg tegnap még nem volt, bár a wuxal boron mehetne, de jó lenne rovarral együtt, mert én sem úgy lopom a 400-as gasolit.
Az normális fejlődési szakasz hogy már kezd sárgulni a repce? Mármint hogy a virágai kezdenek nyílni
Repce lefújva másodszor Nurell+Orius+5kg keserüső kombinációval.
Most már jöhetne az eső a műtrágyának.
Válasz #439. hozzászólásra
Milyen géppel és mekkora sortávval van vetve, szépet mutat?
Gazda001!
Nem tudod Győrben hol tudok Yara lombtrágyát venni?
G
Válasz #442. hozzászólásra
én szórtam charisma-talstar-galera kutyulékot.
Válasz #441. hozzászólásra
Ezek simán mehetnek , ha a keverési próbán átmennek .
A sok hatóanyag tiltásnak nem a lombtrágyáknál van jelentősége.
Gombaőlő , rovar , gyomirtó - ezekből nem lehet sok...
Mennyire jól oldódik a Yara Brassitrel? Az alábbi koktél mehet e egymenetben: Riza 1l/ha, Nurell D 0,6l/ha, Yara Brassitrel 3kg/ha, Atonik 0,6l/ha megmég lenne Amalogerol de azt ár nem merem mellé tenni.?
Válasz #439. hozzászólásra
A tyúkhúr, meg a veronika (rokon lelkek) nem tud felnőni magasra, tehár e repce lenövi, CSAK a kérdés, az hogy mennyi tápanyagot vesz el a repce elől a gyomnövény most amikor ha adnál még neki nitrogént akkor sem haragudna meg a repcéd, tehát biztos hogy értékes tápanyag kilókat von el pont az intenzív virágképzés-termésképzés fázisában. Ma láttam olyan repceállományt ahol több a mezei pipitér mint a repce, és nagyon úgy tűnik hogy a pipitér lenőtte, és már hozza az elágozásokat a repce felett, ez már tényleg nagy gáz.....
Válasz #429. hozzászólásra
És az igaz hogy lefogja nőni a gazokat mert jelen pillanatba egy szintbe van a két növény és most virágzik az veronika meg a tyúkhúr a repce meg dugja felfelé a bimbókat de elég keserves a látvány pedig eddig szép volt...
itt van még néhány kép bizonyítéknak, mondom ezek két hetes képek azóta már nőtt (bimbót kezdi hozni a közepén)
Válasz #433. hozzászólásra
korábban én is Galeráztam, majd Ikarus (csak tavasszal)tavaj nyomtam előszőr Command+Devrinolt, ŐSSZEHASONLITHATATLAN! soha többet az első kettő.
talán még a ButisanStar, de ez az egyik kollégának nagyon megfogta a búzát utána ősszel.
Válasz #435. hozzászólásra
Nem, én azt a technológiát soha nem csinálom, de hát itt a bizonyíték, nem úgy néz ki mint egy frissen Ikarusozott tábla. EZ ÍGY TELELT ÁT, ILYEN GYOMM MENTESEN.
Válasz #433. hozzászólásra
Sultan , Agil , Galera , Ikarus akkor soha nem játszik ?
sztem látszik a különbség
Válasz #432. hozzászólásra
A legjobb párosítás command ,015 l/ha + 1,8 l/ha triflurex volt! De a triflurex sajna megszűnt. Helyette Command 0,15 l/ha + Devrinol 2 l/ha Szigorúan pree-ben a vetést követő 1-3 napon (szigorúan a repce bújása előtt, mert a command kíméletlenül takarít) A command néka kicsit felverődik és kicsit megcsípi a repcét de ebben a dózisban maradéktalanul kiheveri. Nekem még tavasszal nem kellett ráfejelnem mert mire gyomosodott volna addigra elnyomta a csírázó gyomokat. Bár ilyen sem volt még hogy ilyen gyenge rozettában induljon a repce. A "kinek milyen a repcéje búzája" c. topikban az 1294- és 1297 hozzászólásban tettem fel képeket. Igaz ez már majd 2 hetes, (azóta sokat nőtt hál Istennek) de a gyommmentesség jól látszik. Mindjárt teszek fel a szomszédról is aki közvetlenül mellettem van, és nem gyomírtott.
Válasz #431. hozzászólásra
Egyébként , ha ősszel megcsinálod , akkor már tavaszon soha nem kell ? Mivel szoktad , és ha tavaszon mégis kell azt mivel ? Ja és ha mégis nyomod tavaszon is akkor már csak évelők miatt , búza árva kelés miatt kell ?
Őszi gyomírtás = gyommentes repce
Üdv . Sajna igaz, gondolom őszi Pree.-be van szer ami viszi őket de a galera,ikarus nem viszi .
Az igaz hogy a veronikát meg a tyúkhurt nem lehet a repcéből kiirtani Mert most erősen azt látom hogy küzd a repce a gyom ellene csak nem tudom hogy mi lesz a vége
Válasz #426. hozzászólásra
Mivel a pásztor táska is keresztes virágú...
A repce is az, amire a gyomirtó szelektív , gondolom így a pásztor táskára is...
Na ma ujra kellett fujni a repcét,idén 2.lett permetezve,most kapott egyszikűirtot targa super,genezis repce lombtrágyát+rovar ellen.
Lassan ki lesz dobva neki a kénes pétisó.
Eléggé robbanásszerüen nől.
Válasz #425. hozzászólásra
pásztortáskán nem látni semmit és van benne ráadásul eléggé sok
Válasz #424. hozzászólásra
nem egyformán hat a gyomokra,az ebszékfű félék pl. már két nap után tekerednek, az árvacsalánra viszont várhatsz...
Válasz #423. hozzászólásra
És az ikarus/ galera menyyi idő múlva kell észrevenni, van amit már tekerget van aminek semmi baja
Válasz #420. hozzászólásra
Kb. egy hét elteltével az 1szikű gyomoknak próbáld kihúzni a legfelső levelét és a kihúzott rész alján befűződést és barnulást, elhalást kell látnod.
Du-i határszemlén már látam hogy jól szárban van a repce, sőtt mát kb 50-60 %-ban a középső virágbimbók is megjelentek, úgy tűnik a vasárnapi permetezésnek volt eredménye, a bimbókban sehol nem láttam fénybogarat. Kérdés hogy a TALSTAR-nak még hány napig tart a hatása?????? Bár a repce szépen növekszik ami jó de a hatástartam ezáltal biztosan rövidül. Majd meglátjuk jó lenne ha legalább a hétvégéig kitartana.
Válasz #420. hozzászólásra
Időjárás , hőmérséklet függő ...
Szerintem minimum 1 hét . De mondjuk max 10 nap után már kellene.
A Pantera 1,2 l-el mikor kezd látszani a gyomokon?
Válasz #418. hozzászólásra
talán gólyával??????